» »

Bo Marriot uspel pokoriti Airbnb?

Bo Marriot uspel pokoriti Airbnb?

vir: Pixabay

vir: The Wall Street Journal
The Wall Street Journal - Airbnb je pred leti precej pretresel globalni hotelski trg, zdaj pa utegne dobiti protiudarec največje svetovne hotelske verige Marriot, poroča WSJ. (Članek je plačljiv, alternativni vir.) Marriot je namreč nedavno uspešno zaključil poskusno obdobje oddajanja 400 zasebnih domovanj v Parizu, Lizboni, Rimu in Londonu, zato naj bi že prihajajoči mesec začeli tako storitev ponujati še v ZDA. Pomeni, da bo Airbnb dobil resnega konkurenta, in to ravno v času, ko se v družbi pripravljajo na nastop na borzi prek javne prodaje, ki bo potekala konec junija.

Marriotova storitev naj bi podobno kot v evropskem testnem obdobju ponujala stanovanja in hiše višjega kakovostnega razreda v kratkoročni najem, pri tem pa bodo stranke lahko prejemale ali pa porabljale njihove točke lojalnosti Bonvoy. Kaj drži in kaj ne, ni jasno, saj v družbi na novinarska vprašanja v zvezi s tem ne želijo odgovarjati.

Že skoraj stoletje stara veriga Marriot upravlja z 1,3 milijona hotelskimi sobami po vsem svetu. Airbnb pa po lastnih podatkih na svoji platformi v najem ponuja več kot šest milijonov nepremičnin. Nedavno pa se je podjetje s prevzemom aplikacije HotelTonight za rezervacije v zadnjem trenutku ter z naložbo v indijsko hotelsko verigo OYO, zapisalo tudi klasičnemu hotelirskemu poslu.

2 komentarja

nejcek74 ::

No ja, saj Airbnb zdaj ze kar nekaj časa ni vec posrednik oddaje domovanj temvec same "še en posrednik nočitvenih storitev" Ponudba se tako prekriva tudi z npr. Bookingom, s tem da imas pri Airbnb sistem rezervacij popolnoma odvisen od aktivnosti lastnika.

MrStein ::

Ja, Airbnb je čisti texas proti booking. Je pa res, de ne pokrivajo isti trg.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Na ISSu pekli piškote

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
194537 (3432) link_up
»

Rezervacija apartmaja preko Booking strani

Oddelek: Loža
384516 (3638) stara mama
»

Hoteli mesečna cena

Oddelek: Loža
233471 (2499) an3333
»

Madžar si skušal naklikati pot do službe (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6015330 (10935) Looooooka
»

online booking sistem za hotele

Oddelek: Izdelava spletišč
141930 (1413) Zeberdee

Več podobnih tem