» »

Prepoved vnosa računalnikov na krov letal spet na mizi

Prepoved vnosa računalnikov na krov letal spet na mizi

Slo-Tech - Zamisli o prepovedi vnosa prenosnikov in ostale večje elektronike na krov letal, ki bi jo morali namesto tega obvezno shraniti v oddano prtljago, še niso umrle. Spomnimo, da sta ZDA in Velika Britanija to že marca napovedali na nekaterih letih iz Afrike in z Bližnjega vzhoda. Ko so Američani prepoved želeli razširiti še na lete iz Evrope, je završalo in na koncu prepovedi niso sprejeli. Toda z vsakim novim terorističnim napadom se te ideje vračajo. V ZDA sedaj na glas razmišljajo, če bi morebiti takšno prepoved uvedli na vseh domačih letih.

V Upravi za varnost v prometu (TSA) namreč preučujejo, da bi na vseh letih znotraj ZDA prepovedali vnos prenosnikov z osebno prtljago. Tiskovna predstavnica Lisa Farbstein je dejala, da o tej potezi razmišljajo in da odločitve še niso sprejeli. Prav tako so v ZDA že v začetku meseca začeli na glas govoriti o podobni prepovedi na vseh letih v ZDA iz tujine. Minister za domovinsko varnost John Kelly je na vprašanje, ali razmišlja, da bi uvedel takšno prepoved, odgovoril: "Morda." Prav tako ni odpisana niti ideja o prepovedi na letih iz Evrope, čeprav so jo začasno potisnili ob stran.

Strokovnjaki ob tem zmajujejo z glavo, saj tovrstne prepovedi ne koristijo nikomur in ne preprečujejo ničesar. Če so računalniki nevarni zaradi baterij, bodo ravno tako nevarni tudi v prtljažnem prostoru. Če pa se bojijo teroristov, bodo ti našli druge načine. Navsezadnje, grožnje na letalih so namenjene predvsem sejanju strahu. Če bi kdo želel res povzročiti veliko žrtev, bi se pač razstrelil na varnostni kontroli na letališču. Podobno se je zgodilo lani v Bruslju. Zato vas na izraelskem letališču Ben Gurion že dolgo let prvič pregledajo, še preden sploh vstopite na letališče.

1 komentar

wooted ::

Kolega je enkrat transportiral čisto nov laptop v oddani prtljagi. Ni pa vedel, da bo čisto zdrobljen ko odpre kovček


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Za zdaj prepovedi vnosa prenosnikov na krov evropskih letal za ZDA ne bo

Oddelek: Novice / Ostale najave
73948 (3240) MrStein
»

ZDA želijo prepoved računalnikov v ročni prtljagi razširiti na lete iz Evrope

Oddelek: Novice / Ostalo
4312784 (10537) dope1337
»

Baterije in njihova nevarnost

Oddelek: Loža
71602 (1431) markus88
»

Bodite dobri državljani – slecite hlače (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
61537446 (29514) BlueRunner

Več podobnih tem