» »

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav

Slo-Tech - Natanko pol leta po Applovem zadnjem dogodku je podjetje iz Cupertina pripravilo nov medijski spektakel. V San Franciscu so ob 18.00 uri po srednjeevropskem času v nabiti dvorani pokazali številne novosti, med katerimi je bila glavnina pozornosti usmerjena k pametni uri in novim, še tanjšim prenosnikom. Dogodek je na licu mesta spremljalo okrog 3000 novinarjev.

Izvršni direktor ni kaj dosti okolišil in je takoj skočil k številkam. V kratkem videoposnetku je Apple pokazal novo trgovino na Kitajskem, kjer se je število njihovih prodajaln povzpelo na 21, želijo pa to število do konca prihodnjega leta podvojiti. Skupno ima Apple že 453 prodajaln v 16 državah, med katerimi Slovenije ni. Mimogrede, lani je Applove uradne prodajalne obiskalo 120 milijonov strank.

Naslednja tema je bil Apple TV. V sodelovanju s HBO-jem bodo ekskluzivno ponujali njihovo novo storitev HBO Now, kakor se imenuje HBO-jeva streaming storitev, ki bo omogočala ogled vseh njihovih serij in filmov. Naročnina bo 15 dolarjev mesečno. Prav tako je Cook najavil pocenitev Apple TV, ki se s 100 dolarjev ceni na 70 dolarjev. To ni presenetljivo, saj je konkurenca precej ostra - Chromecast za 35 dolarjev, Roku za 50 dolarjev, Amazon Fire TV za 40 dolarjev. Vseeno je Apple od leta 2007 uspel prodati 25 milijonov svojih kompletov.

Apple je glavni novosti, to so novi prenosniki in pametna ura, pustil za konec, zato je bil naslednji na vrsti iPhone. Povedal je, da so jih prodali že 700 milijonov in da se hitrost prodaje še povečuje. To je številka za vse iPhone od enice dalje; svežega podatka za šestico ni, vemo pa, da so do konca januarja prodali skoraj 75 milijonov iPhonov 6. Ustavil se je pri tehnologiji Apple Pay, ki jo danes podpira 2500 ameriških bank in omogoča plačevanja na več kot 700.000 prodajnih mestih.

CarPlay je naslednja storitev, na katero Apple veliko stavi. Do konca leta naj bi ga podpiralo že 40 modelov osebnih avtomobilov. Potem je na oder stopil Jeff Williams in predstavil ResearchKit, ki dopolnjuje HealthKit na Applovih pametnih telefonih. HealthKit v pametni aplikaciji združuje zdravstvene podatke o uporabniku, ResearchKit pa bo omogočil njihovo deljenje z raziskovalci. Projekt je odprtokoden in bo pomagal raziskovalcem v boju proti boleznim, saj bodo imeli na voljo zdravstvene kartone večjega števila ljudi. To je izjemno občutljivo področje, zato je Williams zagotovil, da Apple v nobenem primeru ne bo imel dostopa do podatkov, raziskovalci pa bodo dobili le anonimizirane kartone. Storitev bo striktno prostovoljna (opt-in). Penn Medicine, Stanford Medicine in Fundacija Michaela J. Foxa so primeri organizacij, ki sodelujejo v projektu. Williams je kot primer vzel aplikacijo mPower, ki je orodje za pomoč pri raziskavah Parkinsonove bolezni, kjer bomo lahko izvedli test za tresavico. Potem so tu še druge aplikacije za astmo, sladkorno bolezen itd. Trenutno jih je pet, vsem pa je skupno nabiranje informacij, ki jih raziskovalcem kronično primanjkuje.

Povejmo še, da je Apple danes izdal novo verzijo iOS 8.2, ki gre na vse naprave z Osmico, torej iPhone 4S in novejše, iPad druge generacije in novejše, iPod Touch pete generacije in novejše. Nova verzija operacijskega sistema podpira Apple Watch, o kateri več v naslednjih odstavkih. Tudi kdor nima pametne ure, bo z nadgradnjo pridobil, če ne drugega bo polovila precej hroščev, nadgradila Health App in izboljšala stabilnost.

Nato je v dvorani završalo, ko se je na oder vrnil Cook in začel razlagati o novem 12-palčnem Macu. Pravzaprav ga je napovedal in pokazal ter se pošalil, ali ga je sploh videti. To je letelo na debelino, ki je rekordno majhna. Phil Schiller je povedal več o novem 12-palčnem MacBooku, ki tehta manj kot kilogram (dva funta) in v debelino meri kvečjemu 13,1 milimetra na najdebelejšem delu, s čimer je najlažji in najtanjši MacBook v zgodovini (doslej 17,3 milimetra). Takšna tankost za seboj potegne kopico drugi stvari, tako da je moral Apple za začetek izumiti nov način delovanja tipk na tipkovnici. Namesto klasičnega škarjastega mehanizma so uporabili metuljastega, ki je natančnejši, stabilnejši in tanjši. Panel zaslona je debel 0,88 milimetra, sicer pa podpira resolucijo 2304 x 1440 ob 12 palcih diagonale. Spremembe matrike so omogočilo večjo presevnost, kar omogoča 30 odstotkov manjšo porabo energije za osvetljevanje. Prenovljen je tudi trackpad, ki ima senzorje za pritisk, tako da bo odslej lahko pomemben tudi, kako močno pritisnemo. To bodo vključevale nove geste Force Click.

Prav tako je to prvi MacBook, ki nima ventilatorjev, tako da je absolutno tih. V njem v osnovni izvedbi bije 1,1-GHz procesor Intel Core M (variante z vse do 1,3 GHz), ki porabi vsega 5 W električne energije, ter grafiko Intel HD Graphics 5300. Ima tudi 8 GB pomnilnika, 256 GB SSD ter stane 1300 dolarjev. Na voljo je v sivi, srebrni in zlati barvi. Ima eno samo vrsto priključkov: USB tipa C, ki je obrnljiv (končno!). Tudi napajanje gre prek tega, tako da smo po dolgih letih dobili Applov računalnik brez MagSafe. Brezžično ga seveda lahko povežemo prek WiFi (802.11ac) ali Bluetootha 4.0. Baterija naj bi mu vdahnila okrog 9 ur življenja, če brskamo po spletu.

Poleg tega je Apple posodobil tudi MacBooke Air, ki so obdržali iste zaslone, imajo pa novo drobovje. Ko je Intel izdal procesorje Broadwell-U, je bilo pričakovati, da jih bo med drugimi tudi Apple hitro pograbil, in res jih je. Osnovni model ima 1,6-GHz dvojedrni Core i5-5250U, Intel HD Graphics 6000, 4 GB pomnilnika in 128-GB SSD. Pomembna novost je priključek Thunderbolt 2.0, ki še vedno omogoča 20 Gb/s, a v poljubno smer (prej je šlo 10 Gb/s branje in prav toliko pisanje, sedaj pa lahko vse porabite za branje). Tudi 13-palčni MacBook Pro Retina ima Broadwell-U in grafiko Intel Iris 6100.

Na koncu poglejmo še pametno uro Apple Watch. Najavili so jo že na septembrskem dogodku, sedaj pa je tu. Pravzaprav bo tu vsak hip, saj jo bo Apple začel prodajati 24. aprila za 350 dolarjev. To bo daleč najcenejši Applov izdelek in tudi zato so mnenja o njem sila deljena. Nekateri pravijo, da bo Applov največji uspeh, drugi da bo največja katastrofa doslej. Resnica bo, kot vedno, nekje vmes. Že pri ceni moramo povedati, da bo toliko stala Apple Watch Sport z 38-mm zaslonom, medtem ko bo 42-mm model 50 dolarjev dražji. Še dražja bo prava Apple Watch, ki bo stala od 550 do 1050 dolarjev, odvisno od velikosti in paščka. V prihodnosti pričakujemo še Apple Watch Edition z zlatim ohišjem in posebnimi paščki, ki bo stala od 10.000 dolarjev naprej. Ure v Sloveniji 24. aprila ne bo.

Apple Watch je zapestna verzija pametnega telefona, če zelo poenostavimo. Podpira glasovno asistentko Siri, pokazali so naročanje prevoza prek Uberja, v hotelu jo lahko uporabimo za prijavo in potem namesto ključa za odklep sobe. Ura zna še marsikaj, od pošiljanja sporočil in klicanja, predvajanja glasbe, poganjanja poljubnih aplikacij itd. Če ste doslej tekli s telefonom, da vam je beležil razdaljo in pot, boste odslej to lahko počeli z Watch, ki bo poleg tega še pridobila cel kup podatkov o vašem telesu. Pa čas tudi kaže, navsezadnje je ura, pa četudi baterija zdrži zgolj 18 ur.

390 komentarjev

««
«
1 / 8
»»

opeter ::

Tista ura za 10.000 dolarjev je resnična ali hec?

Sicer pa so mi Macbooki všeč. Predvsem konfiguracije.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

hojnikb ::

>Tista ura za 10.000 dolarjev je resnična ali hec?

čist legit.

Sicer pa, kaj za vgraga jim je šlo po glavi, ko so šli porezat vse porte, razn usb c, katerega ne uporablja praktično nobena stvar. 8-O
#brezpodpisa

Nummy ::

Tanov macbook je lep ko pr norcih, ampak ne vem če bi bil tako nor, da bi ga kupil. Namreč za mejčkeno vsoto denarja več, dobim 13" retina macbook pro-ja, ki bi imel 16GB RAM-a, 6100 grafično in neoskubljen procesor (pa čeprav z ventilatorjem). Ceno so totalno falili in res ne vem kaj so razmišljali. Edino zaradi česar ga bo folk kupoval bo dizajn, ki je pomoje eden izmed najlepših prenosnikov vsaj zadnjih (in mogoče tudi naslednjih) 5-10 let in pa mogoče tanov USB, ampak če sem do sedaj bil brez njega, sem pa lahko še naslednjih 5 let.

Ura, nič kak hud presežek, oblikovno mi niti lepa ni, cena pa skoraj polovico iPhone-a. WTF. Pol cene telefona za eno bogo uro, ki niti kaj preveč lepa ni? Razočaran.

Sem pa vesel posodobitve 8.2, praktično vsake pol leta najmanj dobim eno večjo verzijo (posodobitev) in več manjših vmes. Tako se dela telefone konkurenca!

hojnikb je izjavil:

>Tista ura za 10.000 dolarjev je resnična ali hec?

čist legit.

Sicer pa, kaj za vgraga jim je šlo po glavi, ko so šli porezat vse porte, razn usb c, katerega ne uporablja praktično nobena stvar. 8-O

Push the standard in ga bodo vsi začeli uporabljati... evo da ne bo zdej da je apple kopiru od koga drugega... >:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nummy ()

hojnikb ::

> Push the standard in ga bodo vsi začeli uporabljati... evo da ne bo zdej da je apple kopiru od koga drugega... >:D

Push standarda že, ampak to je standard, ki je bil komaj finaliziran. Naprav za njega praktično ni, še controllerji afaik niso certificirani za usb3.1 (asmedia).

Lahko bi vsaj poknal zram še en usb3 priklop. Za tistih par miljard ostalih naprav (kjer je tudi port za iphone :)) ki ga uporabljajo :)
#brezpodpisa

Nummy ::

hojnikb je izjavil:

> Push the standard in ga bodo vsi začeli uporabljati... evo da ne bo zdej da je apple kopiru od koga drugega... >:D

Push standarda že, ampak to je standard, ki je bil komaj finaliziran. Naprav za njega praktično ni, še controllerji afaik niso certificirani za usb3.1 (asmedia).

Lahko bi vsaj poknal zram še en usb3 priklop. Za tistih par miljard ostalih naprav (kjer je tudi port za iphone :)) ki ga uporabljajo :)

Zakaj bi, sedaj bodo lahko prodajali konverterje :)

Sicer pa tudi TB so pushnili in se je nekje marsikje prijel, ampak trenutno očitno mislijo, da bo USB boljši, bo pa hec, ko se TB nadgradi... :))

Donk3y ::

Me prav zanima koliko naivnih cepcev bo kupilo Watch Edition.

driver_x ::

Pričakoval bi, da bo prenosnik s takimi lastnostmi naslednja generacija MBA. Ali je procesor v novem prenosniku slabši od tistega v MBA-ju?

kpkp ::

driver_x je izjavil:

Pričakoval bi, da bo prenosnik s takimi lastnostmi naslednja generacija MBA. Ali je procesor v novem prenosniku slabši od tistega v MBA-ju?

Definitivno počasnejši.

__Devil__ ::

Kje pa je iPod Touch 6? Upam, da še bo letos, če sploh :)

roberto1 ::

Core M procesor ima spodoben score za office taske (čemu je verjetno MB primarno namenjen), me pa veseli da je vstopna konfikuracija 8gb/256, s temi neumnostmi z 128gb SSD bi lahko počasi nehali vsi proizvajalci. Meni je tudi ta en port za vse malo zgrešena poteza, po drugi strani pa gledajo naprej (1tb dropboxa stane 10EUR na mesec, verjetno je kateri drug cloud še cenejši) in razni ključki ter diski bojo sekundarnega pomena (pa seveda si niso zaprli vrat, da bi zaslužili z adapterji). Cena je res visoka, ampak spodobni ultrabooki so tu nekje, glavna konkurenta zaenkrat na papirju XPS13 in UX305 sta malce cenejša ali pa zelo blizu s podobno konfiguracijo (ostane pač win/osx preferenca)
Če ne drugega, lep je pa res:)
Someday never comes!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roberto1 ()

Looooooka ::

Glede na napovedi bo tudi letos večina teh prenosnikov 10-14 inch.
Surface 4 ma podobne ideje. Zgleda bo treba met doma velke monitorje pa laptope samo okol prenašat.
Sem nekak upal, da se bo s tanjšanjem modelov poskrbelo tud za mal večje monitorje ampak ok...se predam :)
Rajši lažjega 12-14 incharja kot 2 kilskega 17incharja.

mitja73 ::

Donk3y je izjavil:

Me prav zanima koliko naivnih cepcev bo kupilo Watch Edition.

Veliko, ker samo v ZDA vec kot 200.000 ljudi zasluzi letno 2M+ dolarjev in za njih to ni ravno nek strosek.
Ura tud ni tolk gadget kot je bolj nek statusni simbol oz. nakit.

cekr ::

Korporacija Apple se vsem iskreno zahvaljuje za brezplačno reklamo!
Tudi v nadalje se priporoča.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Donk3y ::

mitja73 je izjavil:

Donk3y je izjavil:

Me prav zanima koliko naivnih cepcev bo kupilo Watch Edition.

Veliko, ker samo v ZDA vec kot 200.000 ljudi zasluzi letno 2M+ dolarjev in za njih to ni ravno nek strosek.
Ura tud ni tolk gadget kot je bolj nek statusni simbol oz. nakit.


Za večino teh ljudi je statusni simbol oz. nakit Rolex, Omega in podobno, ne pa tale zmazek od digitalne ure, ki po treh letih ne bo več uporaben.

Ganon ::

10.000 dolarjev za pametno uro. Da umreš od smeha.

hojnikb ::

Ganon je izjavil:

10.000 dolarjev za pametno uro. Da umreš od smeha.

sam je pa zlata !
#brezpodpisa

Spc ::

opeter je izjavil:

Tista ura za 10.000 dolarjev je resnična ali hec?

Najboljši applov watch edition model stane 17.000 dolarjev :)
Torej še 70% več kot 10.000 dolarjev.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

jan_g ::

Očitno hočejo poseči tudi v luksuzni segment, Rolexi iz žlahtnih kovin so menda od 20k naprej.

vostok_1 ::

18 ur? Lol. To pa je ura v pravem pomenu besede.

ciki57 ::

Nekako sem skeptičen glede pametnih ur. Odkar mobilniki kažejo čas ure sploh ne nosim vec, ozirom je zgolj še modni dodatek - za to pa ne rabi biti pametna.

sicer ne dvomim da se bo prodajala, ampak uspeha iphona in ipada sigurno ne bo dosegla.

Lonsarg ::

Za širšo adopcijo izven "imam keš zakaj pa ne" ljudi bodo pametne ure bodisi morale biti zgolj 100€, bodisi bodo morale popolnoma namestiti telefone.

Apple pa je pameten, človek, ki ne bo kupil 350€ ure tudi 250€ ure ne bi kupil. Medtem ko tisti, ki bi kupil 250€ bo kupil tudi 350-500€. Torej Applu je jasno da ure niso za širšo adopcijo v trenutnem stadiju razvoja in ima cenovno politiko temu primerno - 500% marže.

Ganon ::

jan_g je izjavil:

Očitno hočejo poseči tudi v luksuzni segment, Rolexi iz žlahtnih kovin so menda od 20k naprej.


Malce zlata na ubogo pametno uro in je že luksuzna? Primerjati vrhunske mehanske ure in tole čudo, je smrtni greh.

Meizu ::

A je možno tele 13 colske mbpje dobit tudi z 16gb rama? Al je fizično zaklenjen na 8?

jan_g ::

Ganon je izjavil:

jan_g je izjavil:

Očitno hočejo poseči tudi v luksuzni segment, Rolexi iz žlahtnih kovin so menda od 20k naprej.


Malce zlata na ubogo pametno uro in je že luksuzna? Primerjati vrhunske mehanske ure in tole čudo, je smrtni greh.


Glede na to, da kupci ne bojo porabili mojega denarja za nakup take ure, mi je prav vseeno kaj je komu vrhunsko in kaj ne. Glede na ceno te konkretne ure, če bo res takšna, očitno ciljajo na luksuzni segment kupcev. Ali kaj se tebi zdi? Da jo bodo kupovali reveži?

LeQuack ::

I will say this: meh.
Quack !

Ganon ::

jan_g je izjavil:

Ganon je izjavil:

jan_g je izjavil:

Očitno hočejo poseči tudi v luksuzni segment, Rolexi iz žlahtnih kovin so menda od 20k naprej.


Malce zlata na ubogo pametno uro in je že luksuzna? Primerjati vrhunske mehanske ure in tole čudo, je smrtni greh.


Glede na to, da kupci ne bojo porabili mojega denarja za nakup take ure, mi je prav vseeno kaj je komu vrhunsko in kaj ne. Glede na ceno te konkretne ure, če bo res takšna, očitno ciljajo na luksuzni segment kupcev. Ali kaj se tebi zdi? Da jo bodo kupovali reveži?


Ciljajo že, bi pa rad videl norca, ki to dejansko kupi.

bojsi ::

Macbook je kul, čeprav je ta obsesija s tankostjo že malo bolana. Naj pustijo prejšnjo debelino in raje konkretno povečajo avtonomijo.

Največja stvar pa je itak ResearchKit.

StajercSSS ::

Glavno, da če boš hotel USB ključek uporabit, boš moral prej adapter za 80EUR kupit. :))

http://www.cnet.com/products/apple-usb-...
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Čakam še na komentar da bo Apple z novimi izdelki bankrotiral čez 6, oz skoraj 100%, čez 12 mesecev ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

redmax ::

Meizu je izjavil:

A je možno tele 13 colske mbpje dobit tudi z 16gb rama? Al je fizično zaklenjen na 8?

you wish....na uradni strani je sam 8GB model...kapacitete diskov lahko spreminjaš....glede na slike notranjosti je vse zalotan na mbd...itak je 80% sam baterija, ostali drobiž je plata pa trackpad.

Kolikor mi je znano iz jabolčnih koncev je to sam MB in ne MB pro, torej ni za pričakovat nekih hudih konfiguracij...pisarniški laptop za pisat maile pa browsing po netu...ne pa resno delo....za moje pojme bi blo boljš da bi rekl nadgradnja apple air...bi blo bolj ustrezno.

Drugače pa fenomenalna mašina...en priključek, pa še ta se uporablja za polnilc...po dveh letih ko bo baterija začela crkovat...no more expansion za dodatn display ali zunanji disk ...ker bo vedno na elektriki...aja točn....time to buy a new one
Admin me je zbrisal, kljub opozorilu naj se logiram...
registriran drugače že od 2009 pa do izbrisa

zee ::

po dveh letih ko bo baterija začela crkovat


Baterije v Applovih prenosnih po dveh letih delajo prav spodobno. Druge znamke imajo s tem tipicno vec problemov.

no more expansion za dodatn display ali zunanji disk


Ta del me dejansko zanima. Ce ne bo na voljo kaksnega "razdelilca", potem je novi Macbook precej jajc masina. Moja Pro/Air sta namrec tipicno povezana na zunanji zaslon in na eksterno tipkovnico s brezzicno misko.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Spc ::

Za vse tiste, ki bi si radi pogledali keynote v Full HD je tukaj link katerega vpišete v VLC player (Open network stream):

http://p.events-delivery.apple.com.edgesuite.net/1503ohibasdvoihbasfdv/refs/1503poihbsdfvpihb_sl_vod_ref.mov


Zadeva je v 8mbit/s MPEG4 4:2:0 HD 1080p + 128kbit stereo AAC Audio.
Lahko stream tudi posnamete z VLC Playerjem: View > Advanced Controls in stisnete record.
Posname se v
C:\Users\<current user>\Documents


:)
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

leiito ::

MacBook je res über dizajniš, sploh v zlati, treba biti priden letos, da se Miklavž ne zmoti in prinese kaka plastična jajca, čeprav po XPS rob do roba zaslon rob do roba steklo ni baš preseźek.

Jamranje nad odsotnostjo portov je odveč, tipičen uporabnik MBP že dolgo ne vtika v svoje računalo ničesar, še najmanj kakih ključkov ali iPhona.

Za uro treba pa počakat in videti v živo, Apple ni glh znan po zmotnih ocenah bodočih želja kupcev, ampak za tiste, ki cenijo preciznost izdelave in tradicijo mehanskih ur, ali jih nosijo kot statusni simbol, se zdi malo verjetno, da bi jih menjali za nekaj digitalnega, razen mogoče za med dviganjem uteži.

All in all, precej novega za pomlad pri Applu, ampak rahlo antiklimaktični priokus, ne šprica naokrog po vsemu tko k jeseni.

digitalcek ::

Ganon je izjavil:

10.000 dolarjev za pametno uro. Da umreš od smeha.


Miljon šeststo tisoč dolarjev, za (rešeno) violino s Titanika? Da umreš od smeha.

2.500.000 evrov za vilo nekih dubrovniških kapetanov, ki jo je 10 let+ nazaj na Stradunu kupil nek ruski tajkun? Da umreš od smeha.

Kilogram pršuta MIP po 42 evrov? Da umreš od smeha.

Očitno je danes za nekatere vse, kar stane več kot 5 evrov, neverjetno in nesprejemljivo drago.
Le kam smo prišli... Z razmišljanjem. In vrednotenjem...

Zgodovina sprememb…

Markoff ::

digitalcek je izjavil:

Ganon je izjavil:

10.000 dolarjev za pametno uro. Da umreš od smeha.


Miljon šeststo tisoč dolarjev, za (rešeno) violino s Titanika? Da umreš od smeha.

2.500.000 evrov za vilo nekih dubrovniških kapetanov, ki jo je 10 let+ nazaj na Stradunu kupil nek ruski tajkun? Da umreš od smeha.

Kilogram pršuta MIP po 42 evrov? Da umreš od smeha.

Očitno je danes za nekatere vse, kar stane več kot 5 evrov, neverjetno in nesprejemljivo drago.
Le kam smo prišli... Z razmišljanjem. In vrednotenjem...

Digitalckovi neprecenljivi komentarji za 0 evrov.....koliko ste že rekli, da hočete imeti za tisto staro violino?
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

VaeVictis ::

Kake bedarije spet eni pišejo...

Da, Apple Watch Edition je bajno draga, a je na svetu kar nekaj ljudi, ki to vsoto lahko plačajo in zakaj jim Apple ne bi prodal, če lahko?

Tudi Apple iPhone so določene osebe dale preobleči v zlato in diamante.

Še celo v Sloveniji imamo podjetje - CalypsoCrystal, ki prodaja zelo drage dodatke za Apple izdelke.

Drugače se mi pa zdi pa zelo zanimiv ResearchKit, ki bo open source in bi znal biti zelo velika pridobitev za znanstvenike in tudi bolnike.

Bellatrix ::

Kopija Samsunga..
People are quick to judge and slow to correct themselves.

driver_x ::

redmax je izjavil:

you wish....na uradni strani je sam 8GB model...kapacitete diskov lahko spreminjaš....glede na slike notranjosti je vse zalotan na mbd...itak je 80% sam baterija, ostali drobiž je plata pa trackpad.


Ne pozabi, da je prenosnik namenjen poganjanju OSX, ki s spominom upravlja precej drugače kakor Windows. Jaz npr. še vedno naredim precej Java/EE razvoja na Macu s 4GB rama pri uporabi aplikacij, za katere je v Windows okolju 8GB minimum. Če bi mi rama primanjkovalo, bi računalnik takoj nadgradil.

driver_x ::

redmax je izjavil:

Kolikor mi je znano iz jabolčnih koncev je to sam MB in ne MB pro, torej ni za pričakovat nekih hudih konfiguracij...pisarniški laptop za pisat maile pa browsing po netu...ne pa resno delo....za moje pojme bi blo boljš da bi rekl nadgradnja apple air...bi blo bolj ustrezno.


Resno delo je zelo raztegljiv pojm. Za nekoga je to npr. igranje igric, zame pa je resno delo vse, kar nekdo počne z računalnikom za služenje kruha. Upam si trditi, da lahko novi MB pokrije veliko večino potreb po resnem delu. Nihče pa si ne dela utvar, da obstaja katerikoli prenosnik, ki bo optimalna izbira za vse uporabnike.

driver_x ::

redmax je izjavil:

Drugače pa fenomenalna mašina...en priključek, pa še ta se uporablja za polnilc...po dveh letih ko bo baterija začela crkovat...no more expansion za dodatn display ali zunanji disk ...ker bo vedno na elektriki...aja točn....time to buy a new one


Verjetno bo v kratkem na voljo nekaj takega, kot je za sedanje modele Thunderbolt display: monitor, ki je hkrati še razširitvena postaja in napajalnik za prenosnik. V primeru novega MB je v uporabi še priključek USB-C, za katerega se pričakuje da bo širše sprejet od sedanjega Thunderbolta. Tako se bo najbrž pojavilo več opreme drugih proizvajalcev, ki bodo omogočale enako funkcinalnost: na mizi boš v prenosnik vtaknil en kabel, preko katerega boš zagotovil napajanje in dodatno razširljivost. Upam, da bodo tak tip napajanja čimprej prevzeli tudi drugi proizvajalci prenosnikov.

artplant ::

Glede Apple watch ure in nekak navdušenega zapisa - kolikor je meni znano to ni "zapestna verzija pametnega telefona" ker je brez iPhona neuporabna in moraš imeti pri teku oba zraven če hočeš, da je kaj od nje ... al so kaj neredli drugače v zadnjega pol leta?

Invictus ::

Sam bom počakal na 15" MacBook Pro ...

So pa dobre zadeve. Sam žal rabim občasno 16 GB RAMa.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus ::

Ta tiste ki jim je en port premalo, obstaja kaj takega ...

http://www.sonnettech.com/product/echo1...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

artplant ::

Men se bo zmešal od vse te Apple lepote, prefinjenosti in dizajna, sploh pa novih možnosti uporabe, ki jih tak rekordno tanek izdelek omogoča! Ta stroj kljub 1 USB portu sedaj res omogoča profesionalno delo ker z običajnimi PC škropilnicami nikamor ne prideš. Posebej veliko mi pomeni nov metuljasti sistem pod tipkami zaradi katerega je lahko že itak rekordno tanek računalnik tanjši še za pol milimetra! Krasno, luv it!

digitalcek ::

Markoff je izjavil:

.....koliko ste že rekli, da hočete imeti za tisto staro violino?


Miljon in pol dolarjev. Pa niti ni stradivarka. Je pa bila rešena s Titanika. Edina rešena violina s Titanika...:)

driver_x ::

Ganon je izjavil:

Ciljajo že, bi pa rad videl norca, ki to dejansko kupi.


Ljudje so pripravljeni za razlčne zadeve plačevati različne zneske. Nekateri kupujejo viskije za 160.000$, avte za 1.000.000€, napajalne kable za 10.000€ in v gostilnah naročajo zrezke za 200€. Povej mi en pameten razlog, zakaj firme v svojih katalogih ne bi imele tudi izdelkov za take kupce? Povej mi tudi, zakaj ljudje, ki so to lahko privoščijo, ne bi smeli kupovati takih izdelkov?

leiito ::

artplant je izjavil:

Men se bo zmešal od vse te Apple lepote, prefinjenosti in dizajna, sploh pa novih možnosti uporabe, ki jih tak rekordno tanek izdelek omogoča! Ta stroj kljub 1 USB portu sedaj res omogoča profesionalno delo ker z običajnimi PC škropilnicami nikamor ne prideš. Posebej veliko mi pomeni nov metuljasti sistem pod tipkami zaradi katerega je lahko že itak rekordno tanek računalnik tanjši še za pol milimetra! Krasno, luv it!


To je usb port samo po imenu, v bistvu je vse v enem. Genialno. In spet se postavlja vprašanje zakaj spet Apple, zakaj so oni sposobni tako revolucionarnih inovacij, drugim nese pa do upognjencev ali pa še to ne? Tko k kište, do Appla se je zdelo vsem normalno, da so generične oblike in bež barve. No, pri presnosnikih to še vedno velja, samo da so črni.

Danes je vsekakor poseben dan in tudi sonce se je poklonilo Applu in sije v vsej svoji lepoti. Komaj čakam luno in ne bi bil presenečen, če bo podobna logotu.

hojnikb ::

leiito je izjavil:

artplant je izjavil:

Men se bo zmešal od vse te Apple lepote, prefinjenosti in dizajna, sploh pa novih možnosti uporabe, ki jih tak rekordno tanek izdelek omogoča! Ta stroj kljub 1 USB portu sedaj res omogoča profesionalno delo ker z običajnimi PC škropilnicami nikamor ne prideš. Posebej veliko mi pomeni nov metuljasti sistem pod tipkami zaradi katerega je lahko že itak rekordno tanek računalnik tanjši še za pol milimetra! Krasno, luv it!


To je usb port samo po imenu, v bistvu je vse v enem. Genialno. In spet se postavlja vprašanje zakaj spet Apple, zakaj so oni sposobni tako revolucionarnih inovacij, drugim nese pa do upognjencev ali pa še to ne? Tko k kište, do Appla se je zdelo vsem normalno, da so generične oblike in bež barve. No, pri presnosnikih to še vedno velja, samo da so črni.

Danes je vsekakor poseben dan in tudi sonce se je poklonilo Applu in sije v vsej svoji lepoti. Komaj čakam luno in ne bi bil presenečen, če bo podobna logotu.

Dejmo se ne delat, da je Apple prvi z usb3.1, kaj šele da je to njihova pogruntavščina.
#brezpodpisa

s1m0n ::

Če je Apple kaj pogruntal je to, da lahko šibko robo spraviš v lepo ohišje in ga drago prodaš!
So pa res edini, ki naredijo tak dizajn, ki je pač top po kvaliteti izdelave kot po izgledu in občutku.

Za uro me niti ne zanima ampak MB je katastrofa. Kaj jih je prijelo? To tekmovanje za čim tanjši prenosnik/telefon/tablico mora prenehat, ker trpi vse ostalo.
««
«
1 / 8
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čez dober teden prihaja macOS Sierra

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
4214648 (11566) matijadmin
»

Applove novosti: iPad Air 2, iPad Mini 3, novi iMac z Retino, OS X 10.10, iOS 8.1 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17456917 (49291) Nummy
»

Applove novosti: Smart Watch, iPhone 6 in iPhone 6 Plus, Apple Pay in iOS 8 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
22795483 (84581) amacar
»

Apple predstavil lep venček novosti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6127069 (23027) SkipEU
»

Applov WWDC 2012 poln novosti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
13438180 (33536) dejanslo

Več podobnih tem