» »

Apple pričel z obsežnimi zdravstvenimi raziskavami

Apple pričel z obsežnimi zdravstvenimi raziskavami

vir: STAT
STAT - Apple je z lansiranjem aplikacije Research pognal tri znanstvene raziskave raznih dejavnikov javnega zdravja, h katerim želi pritegniti čimveč uporabnikov svojih naprav. Ker bo na ta način zajemal ogromno osebnih podatkov, pa se že pojavljajo bojazni, za kaj vse bodo ti v resnici uporabljeni.

V Applu si želijo čim hitreje utrditi ugled svojih naprav in programja za nadzor parametrov zdravja, kot sta ura Apple Watch ter aplikacija Health, ki so jo septembra dodobra posodobili. Da bi njihovo verodostojnost dvignili na novo raven, so se v partnerstvu z uglednimi medicinskimi ustanovami lotili ambicioznega večletnega opazovanja zdravstvenih znakov strank, ki bodo naložile in uporabljale tonamensko ravnokar lansirano aplikacijo Research. Apple je tu edini financer, medtem ko med partnerji najdemo tudi WHO in Harvard School of Public Health.

Podvig ima tri sklope. V študiji o gibanju in zdravju srca želijo v petih letih pridobiti podatke 500.000 uporabnikov ure Apple Watch, pri čemer bodo opazovali njihove gibalne navade ter srčni utrip. V raziskavi o ženskem zdravju želijo v desetih letih nabrati milijon sodelujočih žensk in slediti njihovemu menstrualnemu ciklu. In nazadnje - v raziskavi sluha želijo v dveh letih pri 150.000 uporabnikih slušalk opazovati, v kako hrupnem okolju živijo in kako to vpliva na nastavljeno jakost slušalk ter njihov sluh. Ta študija bo imela edina tudi hipne učinke, saj bodo uporabniki opozorjeni, ko se bodo nahajali v deklarirano prehrupnem okolišu ali imeli nastavljeno previsoko jakost zvoka. Brez dvoma se skuša na ta način družba lotiti očitkov, da so AirPodsi kvarni za naš sluh.

To ni prvo Applovo plutje v resne znanstvene vode. Že marca so v sodelovanju z Univerzo Stanford objavili, da Apple Watch zaznava važne spremembe v srčnem ritmu, kar so včeraj še dodatno zabelili z rezultati nove raziskave, ki pravi, da ura v tem oziru ne povzroča lažnih alarmov. Je pa najnovejša iniciativa daleč najobsežnejša po zajemu telesnih parametrov in osebnih podatkov, zato so pri Applu v izogib pomislekom takoj zatrdili, da pridobljenih informacij ne bodo prodajali. Dobili jih bodo izključno partnerji v raziskavah, razen tega pa bodo namenjene še "optimizaciji Applovih storitev". To pa je tudi vsa korist, ki jo bodo na krajši rok imeli sodelujoči. Apple in znanstveniki upajo, da bodo raziskave zaradi ogromnega bazena ljudi pripeljale do novih medicinskih odkritij ... ne delijo pa vsi takšnega mnenja (omejen dostop).

Apple tako nadaljuje s strategijo pridobivanja zdravstvenih podatkov neposredno pri svojih strankah, s čimer se želi ločiti od konkurenčnih tehnoloških velikanov, ki sklepajo skrivne sporazume s trgovci podatkov. O Googlovem projektu Nightingale smo pred dnevi že pisali, sedaj pa je Financial Times izbrskal še (plačljiv vir, alternativa), da spletni velikani in trgovci tovrstne zasebne informacije kupujejo tudi od priljubljenih spletnih portalov, ki svetujejo v zvezi z zdravjem.

61 komentarjev

«
1
2

dexterboy ::

krasni novi svet....grem raje pasti krave v Kazahstan... :O
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Furbo ::

Hja ne vem, če bo tako izboljšal zdravstvo, kot je telefonijo, sem za.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

vostok_1 ::

Plebsi mislijo, da Apple korporacijo briga za vaše zdravje.
Da, mogoče boste malo bolj zdravi, a prodali ste veliko več.


Preden nekdo reče "Ah vostok, spet si pozabil aluminijasto kapico doma, elite ni".
Epstein je imel cel otok, kjer so ostareli možje natepavali mladoletnice dolga leta.
Je kdo šel v zapora zaradi tega? Well...če odštejete, da se epstein ni ubil, niti ne.

Pa še to IMO je bila nižja kasta. Kdo pa je princ Andrew? Nobody really. To je skoraj zagotovo bargain basement od rape islanda.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

Matev ::

vostok ne zagovorjaj posiljevalcev

jype ::

vostok_1 je izjavil:

Epstein je imel cel otok, kjer so ostareli možje natepavali mladoletnice dolga leta.
Levičarji so bili edini, ki so zoper to kaj storili:

Red Army Faction @ Wikipedia

fikus_ ::

Res je, Apple ni dobrodelna ustanova in s tem projektom "kupuje" informacije. Ampak pomislite na to, da se tem lahko pomagajo npr. starejsim, ko se pojavijo znaki bolezni ter tako rešijo/podaljšajo marsikatero življenje.

imagodei ::

vostok_1 je izjavil:

Plebsi mislijo, da Apple korporacijo briga za vaše zdravje.
Da, mogoče boste malo bolj zdravi, a prodali ste veliko več.

Sicer se strinjam, da povprečni Zemljan korporacijam prostovoljno in nekritično predaja vse preveč osebnih podatkov, ampak...

Tudi državo, ki ti nudi brezplačno zdravstveno oskrbo in preventivo, v resnici ne briga tvoje zdravje. Briga jo samo, koliko uspešno podaniki polnijo državni proračun.
- Hoc est qui sumus -

Machete ::

Bolan ne moreš polniti proračuna. Plus država ni ena teta ali firma s ciljem maksimizacije dombička, zato so take primerjave brezvezne.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

imagodei ::

Falil si poanto, ki je bila točno ta, da je državi mar samo za to, da si dovolj zdrav za to, da polniš proračun (in poslancem ter drugim politikom prispevaš za njihove plače in ostale dohodke). Enako, kot je privat firmi mar samo za dobiček.

Jasno, v idealnem svetu ne bi smelo biti tako, ampak... Se bo prej treba znebit neoliberalističih ideologij, da bo drugače. Potem te bo država morda tudi bolj uspešno ščitila pred samovoljnostjo podjetij, ki se okoriščajo s tvojimi osebnimi podatki.
- Hoc est qui sumus -

Machete ::

Ti si zelo otročji in naiven, da tako vidiš svet, kot iz slikanice.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

VaeVictis ::

Da. ne bo samo negativnih komentarjev.

Texas Dad Says Apple Watch Changed Autistic Son's Lif

Sam, 21, is on the autism spectrum, and though he's the epitome of a social butterfly -- "People just fall in love with him," Scott tells PEOPLE -- he's long struggled with an exceptionally loud speaking voice.

"He just never had the ability to modulate it," says Scott, 59. "For years we've been struggling with this, since he started talking... and the voice level is really, really, really loud."

All that has changed recently for the Frisco, Texas-based family of five thanks to a helpful discovery Scott stumbled upon while scrolling through his Apple Watch.

Scott says he was updating his apps one morning when he noticed the Noise app, which measures decibel levels of its users' surroundings, and turns a corresponding color, flashing yellow when things are loud to the point of risking hearing damage.

Excited by his discovery, he woke his son -- who is currently working six days a week at an Embassy Suites internship program -- and showed him how his voice could make the app go from green to yellow.

"He immediately saw that and started using his own voice to make it work, and then immediately started talking really quietly," he says. "I was like, you gotta be kidding me. My wife [Cristy] is not gonna believe this. I don't believe what I'm seeing."

In the weeks since the find, Scott, who will now simply flash Sam his watch to adjust his volume, says his household has been a lot more "peaceful" -- especially for the family dog, who would typically run to a separate part of the room while Sam spoke loudly.

ripmork ::

Apple intenzivno dela na nečem novem, ker je trg telefonov pač zasičen. Bolj kot za pridobivanje podatkov za bohve kaj se gre za utrjevanje detekcijskih zmogljivosti ure, s čimer jo bodo bolje prodajali. Zdravje je pomembno, ljudje so tu pripravljeni malo več plačat, kot pa zgolj za eye-candy, Apple se tega zaveda.

Bo pa še nekaj vode preteklo, da bodo tele njihove ure res sposobne zbirat dovolj kvalitetne podatke za prave raziskave. Imam Watch 4 od Marca, pa sem mal več pričakoval od tega famoznega heart-rate senzorja; ko npr. pomeriš utrip, rabi precej časa, da vrže ven številko, pa še ta je marsikdaj napačna (čutim visok utrip med telovadbo, ura mi kaže pa 50bpm). Ali pa pokaže visoko bpm cifro - medtem, ko ura počiva na mizi :)

          ::

Zadevo bodo zastavili tako, da bo win-win za njih in kupce. Apple bo na ta račun povečal prodajo in zbral več podatkov o strankah, kupci bodo imeli pa nadzorovane zdravstvene parametre in dobili opozorilo v primeru potencialne nevarnosti.

šernk ::

google je raje kar bolnišnice kupil :))

ugotovil so da naše zdravstvene zavarovalnice dobro služijo in bodo podobno ponudli američanom. Cena bo pa vezana na aplikacije :))
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

bbbbbb2015 ::

vostok_1 je izjavil:

Plebsi mislijo, da Apple korporacijo briga za vaše zdravje.
Da, mogoče boste malo bolj zdravi, a prodali ste veliko več.


Ti pa mi boš prodaja, da državo briga za moje zdravje.

Poglej si ta bleferski zdravstveni sistem v Sloveniji pa se javi.

zmaugy ::

bbbbbb2015 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Plebsi mislijo, da Apple korporacijo briga za vaše zdravje.
Da, mogoče boste malo bolj zdravi, a prodali ste veliko več.


Ti pa mi boš prodaja, da državo briga za moje zdravje.

Poglej si ta bleferski zdravstveni sistem v Sloveniji pa se javi.


To je pa grozljivo res, moram priznati.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Furbo ::

Kaj zdaj sploh mešate države v to debato? To, da so skorumpirane in vidijo zdravstvo samo kot vir denarja (Slovenija krasen primer), ni nič novega.

Tudi ne vem zakaj eni tako omedlevajo ob ideji, da bi neka firma dobila zdravstvene podatke. Mislite, da jih zdaj ne? A kdo resno verjame, da so naše kartoteke po zdravstvenih domovih varne?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

shadeX ::

Plebsi mislijo, da Apple korporacijo briga za vaše zdravje.


Seveda jih ne. Briga jih le za denar kot vsako drugo podjetje. Ampak se zavedajo, da je zdravje za večino ljudi največja vrednota (kar posledično pomeni, da bomo za točnost podatkov povezanih z našim zdravjem, bili pripravljeni tudi plačat), in so pač v tej smeri pripravljeni nekaj narediti.

To da bo ura z veliko verjetnostjo napovedala kdaj bom dobil srčni zastoj? Ali pa na podlagi delovanja raznih organov, napove da ma človek resne zdravstvene probleme?

*Shut up and take my data*

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()

zmaugy ::

Furbo je izjavil:

Kaj zdaj sploh mešate države v to debato? To, da so skorumpirane in vidijo zdravstvo samo kot vir denarja (Slovenija krasen primer), ni nič novega.

Tudi ne vem zakaj eni tako omedlevajo ob ideji, da bi neka firma dobila zdravstvene podatke. Mislite, da jih zdaj ne? A kdo resno verjame, da so naše kartoteke po zdravstvenih domovih varne?


Če firme zdaj podatke dobijo ilegalno, jih lahko vedno skrbi, kaj bo, če jih dobijo. In morajo biti veliko bolj previdne in si ne morejo dovoliti toliko, kot če je vse dovoljeno in odprto.
Isto velja za vse vpletene, ki bi takšen nezakonit dostop omogočali.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

vostok_1 ::

imagodei je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Plebsi mislijo, da Apple korporacijo briga za vaše zdravje.
Da, mogoče boste malo bolj zdravi, a prodali ste veliko več.

Sicer se strinjam, da povprečni Zemljan korporacijam prostovoljno in nekritično predaja vse preveč osebnih podatkov, ampak...

Tudi državo, ki ti nudi brezplačno zdravstveno oskrbo in preventivo, v resnici ne briga tvoje zdravje. Briga jo samo, koliko uspešno podaniki polnijo državni proračun.


You have a point, ampak vsaj pri državi imaš pravno podlago, ki ti zagotavlja določene pravice.
Googlov terms of service pa je...


bbbbbb2015 je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Plebsi mislijo, da Apple korporacijo briga za vaše zdravje.
Da, mogoče boste malo bolj zdravi, a prodali ste veliko več.


Ti pa mi boš prodaja, da državo briga za moje zdravje.

Poglej si ta bleferski zdravstveni sistem v Sloveniji pa se javi.


Jasno da ne. Ampak glej zgoraj.


VaeVictis je izjavil:

Da. ne bo samo negativnih komentarjev.

Texas Dad Says Apple Watch Changed Autistic Son's Lif

Sam, 21, is on the autism spectrum, and though he's the epitome of a social butterfly -- "People just fall in love with him," Scott tells PEOPLE -- he's long struggled with an exceptionally loud speaking voice.

"He just never had the ability to modulate it," says Scott, 59. "For years we've been struggling with this, since he started talking... and the voice level is really, really, really loud."

All that has changed recently for the Frisco, Texas-based family of five thanks to a helpful discovery Scott stumbled upon while scrolling through his Apple Watch.

Scott says he was updating his apps one morning when he noticed the Noise app, which measures decibel levels of its users' surroundings, and turns a corresponding color, flashing yellow when things are loud to the point of risking hearing damage.

Excited by his discovery, he woke his son -- who is currently working six days a week at an Embassy Suites internship program -- and showed him how his voice could make the app go from green to yellow.

"He immediately saw that and started using his own voice to make it work, and then immediately started talking really quietly," he says. "I was like, you gotta be kidding me. My wife [Cristy] is not gonna believe this. I don't believe what I'm seeing."

In the weeks since the find, Scott, who will now simply flash Sam his watch to adjust his volume, says his household has been a lot more "peaceful" -- especially for the family dog, who would typically run to a separate part of the room while Sam spoke loudly.


No, saj lepo. Ampak razprodaja večine prebivalstva zavoljo enega avtističnega otroka...vsaj v male-oriented družbi, ni sprejemljiva cena.
V ženski morda.

jype je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Epstein je imel cel otok, kjer so ostareli možje natepavali mladoletnice dolga leta.
Levičarji so bili edini, ki so zoper to kaj storili:

Red Army Faction @ Wikipedia


Perhaps so.
Ta faction je brez dvoma bil male-oriented, zato pa so se bili pripravljeni boriti za druge ideale.
Kje pa ste danes?
Eni ste se prodali kot pocestnice, drugi ste se tolk poženščili, da niti orožja več ne zmorete dvignit.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

gus5 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Ti pa mi boš prodaja, da državo briga za moje zdravje.
Ja, v državah socialne blaginje javno oblast, ki vzdržuje neprofitno zdravstvo, skrbi predsedujem za tvoje (in ne le tvoje) zdravje, zasebnike pa tvoje zdravje le posredno, prvi cilj jim je profit.

bbbbbb2015 je izjavil:

Poglej si ta bleferski zdravstveni sistem v Sloveniji pa se javi.
Slov. javno zdravstvo - glede na to, da se zanj nameni le cca 8 % BDP letno - deluje zelo dobro. Če hočeš javno zdravstvo, podobno avstrijskemu, voli tiste, ki obljubljajo, da bojo iz javnih blagajn za zdravstvo namenili več in omočili, da se bo v zdravstvo prelilo vsaj 10 % BDP letno; če hočeš švicarski model zdravstva, pa terjaj takšno povišanje tako zasebnih kot javnih sredstev za zdravstvo, da se bo zanj lahko namenilo 12 % BDP letno.

Furbo ::

Če bi ukinili odtekanje denarja iz zdravstva (korupcijo) ne bi rabili preliti niti % več, kot sedaj, raje manj.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

jype ::

vostok_1 je izjavil:

Ta faction je brez dvoma bil male-oriented


Furbo je izjavil:

Če bi ukinili odtekanje denarja iz zdravstva (korupcijo) ne bi rabili preliti niti % več, kot sedaj, raje manj.
Če bi te skrbela korupcija, ne bi volil desnice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

zmaugy ::

Saj jo ti tudi. Pa še propagiraš to.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

jype ::

Dokaži.

zmaugy ::

Koga voliš za župana MOL? Koga propagiraš na teh istih volitvah?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

jype ::

zmaugy je izjavil:

Koga voliš za župana MOL?
Levico.

zmaugy je izjavil:

Koga propagiraš na teh istih volitvah?
Levico.

vostok_1 ::

jype je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Ta faction je brez dvoma bil male-oriented


Furbo je izjavil:

Če bi ukinili odtekanje denarja iz zdravstva (korupcijo) ne bi rabili preliti niti % več, kot sedaj, raje manj.
Če bi te skrbela korupcija, ne bi volil desnice.


Male-female oriented ne pomeni, da so na vrhu biološki moški ali ženske.
Korelacija sicer zagotovo je, ni pa defacto pravilo.

Ženske v patriarhalni družbi so se pogosteje odločale za tehnične poklice...as in to prove something + better pay.

Zagotovo je imela več testosterona kot vsi vi moderni antifajevci zbrani na kup.

jype je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Koga voliš za župana MOL?
Levico.


Zoki levica? Kdo te sploh še jemlje resno.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

jype ::

vostok_1 je izjavil:

Male-female oriented ne pomeni, da so na vrhu biološki moški ali ženske.
Ne. Pomeni, da si full of shit, ker nimaš pojma. Morda ne bi škodilo, če bi kdaj kaj prebral.

vostok_1 je izjavil:

Zoki levica? Kdo te sploh še jemlje resno.
Zoki ni levica, on je povprečen desničarski mafijec. Levičarji nimajo graščine na gričku nad podaniki, pa ne commutajo z velikimi črnimi mercedesi.

zmaugy ::

jype je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Koga voliš za župana MOL?
Levico.

zmaugy je izjavil:

Koga propagiraš na teh istih volitvah?
Levico.


Bwahaha, levica kandidira anonymuse, da ti & Co lahko potem agitirate za “pravega” desničarja.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

jype ::

zmaugy je izjavil:

Bwahaha, levica kandidira anonymuse, da ti & Co lahko potem agitirate za "pravega" desničarja.
Financiranje madžarskih fašistov SDS medijev je očitno pomagalo oprati tudi tvoje možgane z idiotskimi floskulami.

vostok_1 ::

jype je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Male-female oriented ne pomeni, da so na vrhu biološki moški ali ženske.
Ne. Pomeni, da si full of shit, ker nimaš pojma. Morda ne bi škodilo, če bi kdaj kaj prebral.


Deluje mi pravzaprav rahlo nevrotična.
Poznam take ženske.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

zmaugy ::

jype je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Bwahaha, levica kandidira anonymuse, da ti & Co lahko potem agitirate za "pravega" desničarja.
Financiranje madžarskih fašistov SDS medijev je očitno pomagalo oprati tudi tvoje možgane z idiotskimi floskulami.


Kako je že Bush enkrat rekel: Kdor ni z nami, ta je proti nam.

Ja, tako delujete skrajneži na obeh straneh. SDS bi rad obvezni verouk, tvoja stran pa obvezen obisk stožiškega stadiona.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

zmaugy ::

jype je izjavil:

vostok_1 je izjavil:

Male-female oriented ne pomeni, da so na vrhu biološki moški ali ženske.
Ne. Pomeni, da si full of shit, ker nimaš pojma. Morda ne bi škodilo, če bi kdaj kaj prebral.

vostok_1 je izjavil:

Zoki levica? Kdo te sploh še jemlje resno.
Zoki ni levica, on je povprečen desničarski mafijec. Levičarji nimajo graščine na gričku nad podaniki, pa ne commutajo z velikimi črnimi mercedesi.


Zokija v bistvu propagiraš. Ti in večina tebi podobnih.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

jype ::

zmaugy je izjavil:

Kako je že Bush enkrat rekel: Kdor ni z nami, ta je proti nam.
Vidim, da si vzoren učenec tega nadvse inteligentnega politika.

zmaugy je izjavil:

Ja, tako delujete skrajneži na obeh straneh. SDS bi rad obvezni verouk, tvoja stran pa obvezen obisk stožiškega stadiona.
Sporoči mi, prosim, če moram slamnatega moža, ki ga pretepaš, peljat na urgenco.

zmaugy je izjavil:

Zokija v bistvu propagiraš. Ti in večina tebi podobnih.
Desničarjem drugega kot lagati očitno sploh ne preostane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

zmaugy ::

Moskovski trol.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

MrStein ::

imagodei je izjavil:


Jasno, v idealnem svetu ne bi smelo biti tako, ampak... Se bo prej treba znebit neoliberalističih ideologij, da bo drugače.

Ja, pred neoliberalizmom je oblast ful skrbela za male ljudi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype ::

MrStein je izjavil:

Ja, pred neoliberalizmom je oblast ful skrbela za male ljudi.
Kakor kje. Pod levičarskimi oblastmi vsekakor je.

zmaugy je izjavil:

Moskovski trol.
Take vrste samoidentifikacija je nekoristna, ker ljudje še vedno ne vedo, kdo te plačuje za tvoje blodnje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

k4vz0024 ::

Podatki so zlata ruda. Zato podjetja tja rinejo.

zmaugy ::

jype je izjavil:

MrStein je izjavil:

Ja, pred neoliberalizmom je oblast ful skrbela za male ljudi.
Kakor kje. Pod levičarskimi oblastmi vsekakor je.

zmaugy je izjavil:

Moskovski trol.
Take vrste samoidentifikacija je nekoristna, ker ljudje še vedno ne vedo, kdo te plačuje za tvoje blodnje.


Nisem pa vedel, da si še vedno v vrtcu. Že več kot 30 let?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()

imagodei ::

Machete je izjavil:

Ti si zelo otročji in naiven, da tako vidiš svet, kot iz slikanice.

To je pogost komentar neoliberalcev.
- Hoc est qui sumus -

jernejl ::

jype je izjavil:

Levičarji nimajo graščine na gričku nad podaniki, pa ne commutajo z velikimi črnimi mercedesi.

 kaviar levičar

kaviar levičar

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

vostok_1 ::

Kakšen lep nasmešek.

Says it all.
There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

MrNighthawk ::

Furbo je izjavil:

Hja ne vem, če bo tako izboljšal zdravstvo, kot je telefonijo, sem za.

:)) telefonija je ista že 20 let :));)

Apple zbira podatke
*woohoo*
Google zbira podatke
*buuuuuu*
8-O

Zgodovina sprememb…

zmaugy ::

jernejl je izjavil:

jype je izjavil:

Levičarji nimajo graščine na gričku nad podaniki, pa ne commutajo z velikimi črnimi mercedesi.

 kaviar levičar

kaviar levičar



Upsi :)) Ah ne, to je šel 100 % na avtoštop.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

vostok_1 ::

Najbrž. Najbrž je tudi varnostnik bil štopar.

A mislite, da on also crushes pussy regularly?

Ni ravno grd za bit levičar. Najbrž mu odvratne levičarke mečejo pussy v obraz, medtem ko jim priča o prihajajoči utopiji.
Neke sorte slovenski Justin Trudeau.
Mogoče pa tud njega kdaj ujamemo v kakšnem kočljivem privatnem položaju

There will be chutes!
It came from the lab.
Like tears in rain. Time to die. v_1 2012-21

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vostok_1 ()

jype ::

Desničarji greste takoj full retard. Mesec nima mercedesa in se z njim ne vozi vsak dan 3 kilometre daleč v službo, vaši idoli pa to počno ves čas.

zmaugy je izjavil:

Nisem pa vedel, da si še vedno v vrtcu. Že več kot 30 let?
Dejstva te demantirajo vsakič, ko potegneš s fašisti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

gus5 ::

Furbo je izjavil:

Če bi ukinili odtekanje denarja iz zdravstva (korupcijo) ne bi rabili preliti niti % več, kot sedaj, raje manj.
:)) Raje manj, ja. Že tako je na robu zmogljivosti, a neuki bi še ta sredstva za zdravstvo zmanjšali. Hkrati pa od sistema pričakovali, da bi deloval kot v primerljivih zahodnoevropskih državah (Avstriji, Nemčiji, Franciji), kjer za zdravstveni sistem namenjajo bistveno več javnih sredstev.

zmaugy ::

jype je izjavil:

Desničarji greste takoj full retard. Mesec nima mercedesa in se z njim ne vozi vsak dan 3 kilometre daleč v službo, vaši idoli pa to počno ves čas.

zmaugy je izjavil:

Nisem pa vedel, da si še vedno v vrtcu. Že več kot 30 let?
Dejstva te demantirajo vsakič, ko potegneš s fašisti.


Saj si sam napisal kam spada tisti tvoj kandidat, ki ga na koncu vedno podpreš.

gus5 je izjavil:

Furbo je izjavil:

Če bi ukinili odtekanje denarja iz zdravstva (korupcijo) ne bi rabili preliti niti % več, kot sedaj, raje manj.
:)) Raje manj, ja. Že tako je na robu zmogljivosti, a neuki bi še ta sredstva za zdravstvo zmanjšali. Hkrati pa od sistema pričakovali, da bi deloval kot v primerljivih zahodnoevropskih državah (Avstriji, Nemčiji, Franciji), kjer za zdravstveni sistem namenjajo bistveno več javnih sredstev.


Moje letošnje izkušnje z zdravniki pravijo, da šalabajzerstvo ni neznan pojav. Dvomim da je povezano s sredstvi, sploh kadar gre za lenobo in malomarnost.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zmaugy ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple pričel z obsežnimi zdravstvenimi raziskavami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6111600 (9741) MrStein
»

Moja pametna ura je lahko tudi elektrokardiograf

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
309513 (6710) shadeX
»

Apple novosti: 12-palčni MacBook, Apple Watch in kopica drugih izboljšav (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
390118145 (95838) opeter

Več podobnih tem