» »

Apple in Google zakopala bojno sekiro

Apple in Google zakopala bojno sekiro

Slo-Tech - Apple in Google sta se sporazumela, da končata vse sodne postopke, ki tečejo med podjetjema zaradi domnevnih kršitev patentov z ene ali druge strani. Gre predvsem za tožbe, ki jih je Apple vložil zoper Motorolo še pred njenim prevzemom in obratno (v letih 2010-2011) ter jih je potem podedoval Google z nakupom Motorole leta 2012.

Podjetji sta napovedali, da ne bosta le končali vseh odprtih postopkov, temveč začeli sodelovati pri pripravi reforme patentnega sistema. Zanimivo pa je, da dogovor ne vključuje navzkrižnega licenciranja trenutne in prihodnje tehnologije, kar v teoriji pušča odprta vrata za nove sodne postopke.

K tej odločitvi je brez dvoma prispeval tudi rezultat nedavne bitke med Samsungom in Applom, ki jo je formalno dobil Apple, a zaradi nizkih odškodnin o pravem zmagovalcu ne moremo govoriti. S tem se nadaljuje pritisk na podjetje, ki se še tožarijo, naj se vendarle dogovorijo in postopke rešijo izven sodnih dvoran. Vseeno pa nič ne kaže, da bi se končale največje bitke med Samsungom in Applom. Čeprav precejšnji del patentov Samsung domnevno krši prav z uporabo Googlovega sistema Android, najnovejše premirje nanje ne vpliva, so pojasnili v Applu. Vseeno pa nekateri strokovnjaki predvidevajo, da se utegne tudi v tem primeru zgoditi izvensodna poravnava.

2 komentarja

driver_x ::

A so le pogruntali, da razen odvetnikov nima nihče koristi od tovrstnega početja.

SubjectX ::

Kaj da ne? Vsaka reklama je se vseeno reklama. Vazno da se govori o tem. Enkrat zmaga eden: cene delnic grejo gor, drugic drug: cene delnic drugega grejo gor..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple hoče za pet patentov 40 dolarjev na telefon

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
177474 (5006) 1fris
»

Evropska komisija Samsung obtožuje zlorabe prevladujočega položaja

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
266353 (5091) 17rnn
»

Zmaga za Samsung na Japonskem

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
94724 (3682) Icematxyz
»

Dve zmagi za Samsung proti Applu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7714200 (10804) Furbo
»

Samsung bo zahteval prepoved prodaje iPhone 5 v Južni Koreji

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
2611469 (9537) Limit-sky

Več podobnih tem