» »

Glavni prodajalec na Silk Roadu sodeloval s policijo

Glavni prodajalec na Silk Roadu sodeloval s policijo

Steven Sadler

Slo-Tech - Steven Lloyd Sadler, ki je bil med najbolj aktivnimi in najviše ocenjenimi prodajalci drog na ilegalni spletni strani Silk Road, je pred zaprtjem strani dva meseca sodeloval s policijo. Silk Road je FBI zaprl v začetku oktobra, ko so aretirali njenega ustanovitelja in vodjo Rossa Williama Ulbrechta. V naslednjih dneh je policija aretirala že osem drugih posameznikov, ki so povezani s spletno stranjo, med njimi tudi Sadlerja in njegovo dekle Jenno White.

Sumiti so ga pričeli že več mesecev pred tem, ko so psi pri pregledu poštnih pošiljk zaznali vonj po drogah. Pri pregledu dveh paketov, ki jih je poslal Sadler, so v enem odkrili droge, v drugem pa 3600 dolarjev gotovine. Pomagala je tudi neimenovana ženska, ki ji je Sadler poslal drogo, pa jo je policija prestregla. Sadlerju so potem pobliže sledili in ugotovili so, da je pošiljal pakete iz približno 40 različnih poštnih enot. Prav tako so mu sledili v živo in od njega pod krinko kupili nekaj droge. Ugotovili so, da ima Sadler na Silk Roadu vzdevek Nod in da gre za zelo veliko ribo.

Policija je 31. julija letos izvedla hišno preiskavo pri Sadlerju in mu zasegla večjo količino drog, orožja in gotovine. Od tedaj je Sadler sodeloval s policijo in ji posredoval koristne informacije pri razvozlavanju strukture Silk Roada in identitete njegovih uporabnikov. V začetku oktobra pa je Sadler nenadoma prenehal sodelovati zaradi razlogov, ki z njim niso povezani, je razbrati iz zaslišanja pred sodiščem. Policija se je takrat odločila ukrepati in Silk Road so zaprli, Ulbrechta pa aretirali.

Sadler je precej sumljiva oseba, saj drog ni le preprodajal, ampak jih je tudi redno užival. Eden izmed pogojev za njegovo sodelovanje s policijo je bilo tudi prenehanje uživanja droge, česar pa se ni zmogel držati. Sadlerju in Whitovi grozi do 20 let zaporne kazni zaradi preprodaje kokaina, heroina in metamfetaminov. Na sodišču sta se izrekla za nedolžna. Gotovo pa so se začeli tresti številni drugi uporabniki Silk Roada, saj je jasno, da je imela policija na strani vsaj dva ovaduha, verjetno pa ji je pomagal še kdo.

7 komentarjev

mtosev ::

haha ni izkoristil ponujene možnosti za nižjo kazen. noob:D
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Jupito ::

Če bodo nadaljevali z aretacijami, bi bilo zanimivo vedeti, koliko jih je po 2 precej neposrednih opozorilih vsaj poskusilo počistiti za seboj. Zdajle bi morali biti diski, če ne kar celi celi računalniki že davno zmelti v prah in stanovanja zaudarjati po kloru kot javni bazeni... ampak nekako se mi zdi, da bo ravno tako kot v primeru anonov. Prvič: "Kaj nam pa morejo!?" Drugič: "Zakaj bi pa glih mene?" Tretjič: "O... ŠIT!" Edino, da bo tokrat namesto Riblje Čorbe (Kako je lepo biti glup) v ozadju sviral Afroman: "Becuse I got high, because I got high, because i got high! Tralala-la-la-la..." :D
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

M.B. ::

Kaj pa teorija da se je Silkroad sam zaprl?
http://www.reddit.com/r/SilkroadUNcenso...
http://www.reddit.com/r/conspiracy/comm...

napisano je sicer čudno, ampak že od začetka je zanimivo sporočilo o zaprtju strani, ki je drugačno kot vsa ostala. In pa na FBI strani ni nič ne o Silk road-u ne o ross Ulbrichtu.
The same odds that if you call the jail that DPR is being held at, the staff will inform you the current listing for Ross Ulbricht is false, and bugged into the system and cannot be removed. Try it. I will leave you with this. The FBI has not made a single official comment via any of their press channels. Many claim because of the government shut down. The FBI media relations team has updated nearly every day before, and since the arrest of dpr. On the day of DPRS arrest, the San Francisco FBI office put out a official new release proclaiming, "Former Vice President of Finance Pleads Guilty to Fraud Scheme and Tax Evasion."
Several updates since the day of his arrest and not a single one mention or hints about silk road, or about even arresting the largest drug kingpin in the world.
What would you do for $80,000,000?
FYI, sheepsmarket and BMR are owned by the same group of scammers that owned silkroad. More on that when I open my new web page dedicate to exposing silkroad.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M.B. ()

micka15 ::

sej je itak še par teh strani

LitralSM ::

Biti eden izmed največjih dilerjev na SK.
Ne znati pošiljati "neizvohljivih" pošiljk.
Izberi eno.
Oboje skupaj Does not compute.

BlueKnight ::

"neizvohljive pošiljke" pugruntaj, patentiraj pa prodajaj. Poslovna ideja leta.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

poweroff ::

Mr.B, to bo, ja. :-)
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI aretiral ustanovitelja Silk Roada in zasegel tri milijone evrov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
7135677 (23375) Machete
»

Nova aretacija v primeru Silk Road 2.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
5723156 (20579) matijadmin
»

Poleg Silk Roada zaprli še 414 strani, Benthall ujet zaradi površnosti

Oddelek: Novice / Kriptovalute
126895 (3856) stb
»

Aretacije zaradi Silk Roada se nadaljujejo, nova stran pa že skoraj nared

Oddelek: Novice / Kriptovalute
127064 (4563) popster
»

Zaprtje Silk Roada: FBI zasegel le bitcoine uporabnikov, glavnina še pogrešana

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2410463 (7060) 3furious

Več podobnih tem