» »

Aretacije zaradi Silk Roada se nadaljujejo, nova stran pa že skoraj nared

Aretacije zaradi Silk Roada se nadaljujejo, nova stran pa že skoraj nared

Slo-Tech - Policijsko delo pri preiskavi strani Silk Road in njenih uporabnikov, ki so prekupčevali s predmeti, katerih promet in posest sta prepovedana z zakonom, se nadaljuje. Po aretaciji lastnika in ustanovitelja in zasegu premoženja nekaterih uporabnikov je imel FBI sicer težav z zasegom premoženja lastnika, saj je bilo v bitcoinih, ki jih brez dostopa do ustrezne datoteke-denarnice ni mogoče pleniti, a to ni ustavilo nadaljnjih aretacij. Policija je v ZDA, Veliki Britaniji in na Švedskem aretirala še osem oseb, ki so delovale na Silk Roadu.

FBI je tako že aretiral 40-letnega Stevena Lloyda Sadlerja iz zvezne države Washington, ki je sodil med najbolj aktivne prodajalce drog na Silk Roadu. Pod vzdevkom NOD je na strani končnim uporabnikom prodajal kokain, heroin in metamfetamine. FBI in Pošta sta zasegla več paketov, ki sta jih domnevno poslala Sadler in njegova partnerica. Sadlerju so tudi sledili z GPS-oddajnikom, ki so ga namestili na njegov avtomobil, in v času nadzora je obiskal 38 poštnih poslovalnic, od koder je pošiljal pakete. Analiza podatkov na Silk Roadu je pokazala, da je v zadnjih petih mesecih prodal 2,3 kilograma kokaina, pol kilograma heorina in sto gramov metamfetaminov.

Britanske oblasti pa so aretirale štiri posameznike, ki so povezani s Silk Roadom, pripravljajo pa se še nove aretacije. Prostost so odvzeli trem dvajsetletnikom v Manchestru in petdesetletniku iz Devona, ki jih sumijo preprodaje drog na omenjeni strani. Na Švedskem so priprli dve osebi iz Helsingborga, stari 29 in 34 let, ki sta prek Silk Roada preprodajali marihuano.

Vse te aretacije so povzročile precej strahu med uporabniki Silk Roada, saj aretacije grozijo tako kupcem kakor prodajalcem. Kot je dejal vodja novoustanovljene National Crime Agency v Veliki Britaniji, aretacije pošiljajo jasno sporočilo kriminalcem, da tudi na internetu niso povsem anonimni, tako da jih bodo slej ko prej ujeli. Prav tako je NCA potrdila, da so zasegli za več milijonov funtov bitcoinov, a niso povedali, komu so pripadali in kako so povezani s Silk Roadom. Verjetno gre za sredstva, ki jih je aretirana četverica pridobila s preprodajo droge.

Svoje delo pa nadaljujejo tudi zlikovci. Sodeč po njihovem obvestilu, je Silk Road 2.0 že skorajda nared, pri čemer bodo izvedli dodatne ukrepe za večjo anonimnost. Že takoj po zaprtju strani pa so priložnost izkoristile manjše, konkurenčne ilegalne tržnice, ki so hitro povečale svojo dejavnost. Bitka je torej dobljena, vojna pa še dolgo ne bo.

12 komentarjev

francek1 ::

Pa kdaj bo cepcem na oblasti potegnilo, da je prohibicija vseh drog najslabša varianta? Naj lepo legalizirajo vse in začnejo pobirat davke. Kdor se hoče drogirat itak se.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Hayabusa ::

Bitka je torej dobljena, vojna pa NIKOLI bo.

psickolog ::

Biti uporabnik drog še ne pomeni biti odvisnik od drog. In za uporabnike drog so storitve v slogu Silk-Roada zelo dobrodošle.

gendale_2 ::

francek1 je izjavil:

Pa kdaj bo cepcem na oblasti potegnilo, da je prohibicija vseh drog najslabša varianta? Naj lepo legalizirajo vse in začnejo pobirat davke. Kdor se hoče drogirat itak se.

+1

edino kar dosežejo s tem, da jih prepovejo je, da se v posel mešajo kriminalci

antonija ::

Nekdo s tem zasluzi ogromno denarja. Ce nekdo sluzi ogromno denarja, potem lahko hitro placa dovolj da ustvari interes ohranjanja situacije ki omogoca sluzenje ogromno denarja.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

LitralSM ::

Do razkritja SK2 obstaja alternativa imenovana Sheep Market - če se ne motim -.

Yama ::

dejansko si sedaj za nakup nekih substanc izpostavljen večjem tveganju. Sicer nevem kako to poteka pri nas, ampak zagotovo si varnejši v naslanjaču kot pri kupovanju v neki temni ulici :)

M.B. ::

Samo nekaj mi ni jasno lahko narediš vse čisto anonimno ampak na koncu mora še vedno prodajalec drogo poslat na naslov, kjer jo ti lahko dvigneš. Kako pa to anonimiziraš? Poštni predali v drugih krajih pa to?

Stvar je bla zgleda kar varna glede kvalitete drog.

Silk Road solved that problem by offering not just accurate product information, but a community of people offering informed harm-mitigation and prevention advice. Medical students and chemists would purchase testing kits and verify the content, strength, and purity of sellers' drugs in exchange for free samples. Seller feedback ensured sellers couldn't misrepresent their products for long. Not only was Silk Road the only way to buy and sell drugs without any threat of violence, but by way of knowing what you're buying, these were also the healthiest and safest drugs one could consume, if one were determined to consume them.


http://www.fee.org/the_freeman/detail/h...
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

carota ::

francek1 je izjavil:

Pa kdaj bo cepcem na oblasti potegnilo, da je prohibicija vseh drog najslabša varianta? Naj lepo legalizirajo vse in začnejo pobirat davke. Kdor se hoče drogirat itak se.

To jim je vse jasno, samo konkurence ne marajo.

MasterMiG ::

Še taka ekonomska situacija pa še vedno ni volje pobirat davke od droge... To, da je trava manj škodljiva kot alkohol, prav tako ve vsak, ki si je vzel 5 min za wikipedijo...
There is nothing to fear but the fear itself.

antonija ::

Sej mamo davek na dez :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

popster ::

js bi pa imel ene čevlje iz pitonove kože:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FBI aretiral ustanovitelja Silk Roada in zasegel tri milijone evrov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
7136096 (23794) Machete
»

FBI v primeru Silk Road zasegel rekordno količino bitcoinov

Oddelek: Novice / Kriptovalute
148261 (5275) trizob
»

Glavni prodajalec na Silk Roadu sodeloval s policijo

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
75765 (3429) poweroff
»

Zaprtje Silk Roada: FBI zasegel le bitcoine uporabnikov, glavnina še pogrešana

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2410560 (7157) 3furious

Več podobnih tem