» »

FBI aretiral ustanovitelja Silk Roada in zasegel tri milijone evrov

FBI aretiral ustanovitelja Silk Roada in zasegel tri milijone evrov

vir: BBC

vir: BBC
BBC - Ameriški FBI je včeraj aretiral 29-letnega Rossa Williama Ulbrichta iz San Francisca. Diplomant fizike si je današnjo omembo na vseh medijih zaslužil s svojo spletno stranjo, ki jo je FBI prav tako zaprl. Ulbricht je vodil zloglasno Silk Road.

Silk Road je bila spletna stran, ki je kot Ebay za snovi, katerih promet in posest sta z zakonom prepovedana, delovala od februarja 2011. V Silk Road se je bilo mogoče povezati le prek anonimnega omrežja Tor ob poznavanju natančnega naslova strani, zaradi česar stran ni bila dostopna običajnim uporabnikom interneta. Pravimo, da je pripadala tako imenovanemu globokem spletu (deep web), kjer so strani, ki jih ni mogoče doseči z običajnimi iskalniki. Gre za ogromno omrežje, saj raziskovalci ocenjujejo, da je za nekaj velikostnih razredov večje od običajnega spleta; znaten kos tega spleta je prepreden z nezakonitimi stvarmi.

Na Silk Road je bilo mogoče kupiti vse, kar si lahko zamislite. Droge, orožje, številke kreditnih kartic, vdore v računalniške sisteme, zaščitene živalske vrste in podobno, govorice pa omenjajo tudi naročanje plačanih umorov. Slednje morda ne drži, je pa znano, da je bila kakovost blaga na Silk Road izvrstna, precej boljša kot pri na primer uličnih preprodajalcih, če govorimo o mamilih. K temu je gotovo prispevalo tudi ocenjevanje prodajalcev (podobno kot na pravem Ebayu). O velikosti strani priča ocenjeni letni promet - 1,2 milijarde dolarjev. Približno toliko prihodkov ustvari naša Krka. Ulbricht je samo s provizijami zaslužil 80 milijonov dolarjev.

Za večjo anonimnost pa so se transakcije izvajale kar v bitcoinih. Toda nihče ni neizsledljiv, dokazuje FBI, ki je ugotovil, da za vzdevkom Dread Pirate Roberts (DPR) stoji Ulbricht. Slednji je bil namreč nepreviden, saj je nekajkrat uporabil pravi elektronski naslov. Zgodba je v bistvu zelo zanimiva.

FBI je strani sledil že od samega začetka, ko je njihov agent na spletnih forumih opazil reklame za Silk Road, ki jih je napisal neki Altoid. Uporabnik z istim vzdevkom je stran oglaševal tudi forumu za bitcoin (bitcointalk.org). To se je dogajalo januarja in februarja 2011, ki je Silk Road začela obratovati, potem pa je oktobra istega leta storil ogromno napako. Na javnem forumu je iskal strokovnjake za bitcoin, pri čemer je podal kontaktni naslov rossulbricht@gmail.com. Od tod je bilo enostavno najti njegov profil na YouTubu in Google+. Na teh straneh je Ulbricht postavil na ogled videoposnetke z Ludwig von Mises Institute, kakor se imenuje ekonomska fakulteta avstrijske šole v Alabami. To je pomembno, ker je DPR kasneje večkrat omenil omenjeno fakulteto. Klobčič se je začel razpletati, saj so od Googla s sodno odredbo pridobili vse dostopne podatke o uporabniku in ugotovili so, da živi in dela nekje v San Franciscu.

Ulbricht je sicer uporabljal VPN, da bi zakril svoje sledove, a je FBI pridobil sodno odredbo, s katero je ponudnika VPN-ja prisilil v razkritje podatkov o uporabniku. Potem so odkrili, iz katere kiberkavarne se je prijavljal v internet, da v bližini živi njegov prijatelj itn. Skratka, imeli so trdne dokaze, da sta DPR in Ulbricht istočasno na istem kraju. Ulbricht je napravil še nekaj drugih napak, ko se je na primer na strani Stack Overflow podpisal s pravim imenom ipd.

Vedno je treba imeti malo sreče in FBI jo je imel, ko je julija letos carinska pošta po naključju odkrila pošiljko s ponarejenimi dokumenti, ki je bila naslovljena prav na Ulbrichta; prepoznali so ga po posnetku, ki so ga imeli z njegovega profila na družabnem omrežju. Ponarejene dokumente je potreboval, da bi lahko anonimno kupil dodatne strežnike za Silk Road.

Poleg zaprtja strani je FBI zasegel še 26.000 bitcoinov, ki so po aktualnih tečajih vredni okrog tri milijone evrov.

Ulbricht je poleg tega obtožen še dveh umorov, saj naj bi za 80.000 dolarjev naročil umor nekdanjega uslužbenca, s katerim se je sprl. Toda morilec, ki ga je Ulbricht hotel najeti, je bil v resnici policist pod krinko, ki mu je potem posredoval posnetke montiranega umora. Dva meseca pozneje je Ulbricht želel dati ubiti še enega uporabnika Silk Roada, ki ga je izsiljeval, da bo razkril podatke o identiteti vpletenih v Silk Road. Za umor je plačal 150.000 dolarjev v bitcoinih, a ni jasno, ali se je umrl res zgodil. To pot namreč ni naletel na policista pod krinko, a v tistem času policiji ni bil naznanjen noben umor.

Silk Road je bila največja, najbolj dodelana in najbolje založena spletna stran z nezakonitimi predmeti na internetu.

71 komentarjev

«
1
2

black ice ::

Zapisano ti res da misliti. Avtorja bi opozoril na napako v sestem odstavku - verjetno je bilo misljeno podpisal ne podpiral.

dr.Akula ::

Gre za ogromno omrežje, saj raziskovalci ocenjujejo, da je za nekaj velikostnih razredov večje od običajnega spleta

V kakšnem smislu je pa to mišljeno? Štetje dejanske velikosti v bajtih; število spletnih strani na obeh bregovih;...?
ni podatka

BaToCarx ::

Mhm ja Deep Web @ Wikipedia ni nič veliko.

Pa lepša slikca je tuki, za arhiv. :D

filip007 ::

Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

poweroff ::

Tole je v bistvu kar dobra novica. Kot prvo - omrežje Tor tehnično deluje. Kot drugo - klasično policijsko preiskovanje kriminala še vedno deluje. Kot tretje - anonimizacijske tehnologije se bodo končno začele uporabljati za to, za kar so bile zasnovane - za promocijo zdrave in argumentirane svobode govora in širjenja vesti.

Če so pa zaprli par ljudi, ki so služili na človeških slabostih (droga), pa ne bomo jokali.
sudo poweroff

black ice ::

poweroff je izjavil:


Če so pa zaprli par ljudi, ki so služili na človeških slabostih (droga), pa ne bomo jokali.

Itak da ne. V bistvu si je Ulbricht sam kriv, ker je bil površen.

slovenec_89 ::

BTC gre za njim.

darkolord ::

Kot prvo - omrežje Tor tehnično deluje.
Kako pa prideš do tega zaključka iz te novice?

Yacked2 ::

darkolord je izjavil:

Kot prvo - omrežje Tor tehnično deluje.
Kako pa prideš do tega zaključka iz te novice?


Ker ga niso izsledili preko Tora ampak preko njegovih napak...pomojem
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

black ice ::

Yacked2 je izjavil:

darkolord je izjavil:

Kot prvo - omrežje Tor tehnično deluje.
Kako pa prideš do tega zaključka iz te novice?


Ker ga niso izsledili preko Tora ampak preko njegovih napak...pomojem

Za nekaj sekund si me prehitel. Damn! :)

darkolord ::

To sploh nič ne pomeni.

Če nek FBI-jev oddelek (tule izgleda, da je veliko večino dela opravil en agent in ne nek večji intra-agency task force) nima dostopa do te tehnologije, še ne pomeni, da ne obstaja. NSA - ki bi to lahko imela - se s takimi kriminalci načeloma tudi sploh ne ukvarja.

Roadkill ::

slovenec_89 je izjavil:

BTC gre za njim.


Kje si pa to videl?

Je bil precejšen bump v grafu, ampak je že nazaj.
Se mi zdi, da je bil to dober test za BTC, saj so mnogi trdili, da BTC ne bo obstajal, če zaprejo SR.
Ü

PaX_MaN ::

Yacked2 je izjavil:

darkolord je izjavil:

Kot prvo - omrežje Tor tehnično deluje.
Kako pa prideš do tega zaključka iz te novice?


Ker ga niso izsledili preko Tora ampak preko njegovih napak...pomojem

Torej so anonimizacijska omrežja varna samo dokler ne storiš napake?
Hm, hja, khehehehe.

Looooooka ::

Ja glede na novico so.
To kar je on naredil je priblizno tako kot ce bi ti dal megafon, ki bi spremenil tvoj glas...ti pa bi se cez okno zadrl in vsem povedal svoj domaci naslov.
Pac...a fuck up. Se en dokaz, da je vecina racunalniskih hroscev v bistvu nekje med stolom in tipkovnico.

psickolog ::

slovenec_89 je izjavil:

BTC gre za njim.


Smo že nazaj na 118$.

Vrednost bitcoina je že skoraj tam, kjer je bila prej. Hvala vsem za kovance pri 100$, 95$ in 105$ ;)

To, da so zaprli bitcoinov črni trg, ne more biti preveč slaba novica za bitcoin. Je pa odlična novica za ustvariti paniko in profitirati na njej.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Spremljam dogajanje in imam tudi precej informacij s strani developerjev Tora, zato vem, da problem ni bil v tehnologiji, pač pa je napako storil on sam.

Kar se tiče NSA - oni se s tem definitivno ukvarjajo. Ukvarjali so se celo s preiskavami copyright infidgementa!

Pa še za nekaj je tole dobro. Za BitCoin, ki bo sedaj končno začel dobivati realno vrednost. Cena drog in nezakonitih storitev namreč ni realna, to pa vpliva tudi na ceno denarja.
sudo poweroff

Looooooka ::

Cena drog in nezakonitih storitev namreč ni realna, to pa vpliva tudi na ceno denarja.

Previsoka...prenizka?
Ker cene drog se vsak let manjsajo...kvaliteta pa raste. A hocjo zdaj povedat, da je slabo zaracunano? :D

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

da problem ni bil v tehnologiji, pač pa je napako storil on sam.
V tem primeru da, ni pa to noben dokaz o dejanski varnosti tehnologije.

poweroff ::

Res je, čeprav posredno je. So se namreč kar dolgo časa trudili s preiskavo.

Dopuščam pa tudi možnost, da so Tor totalno shekali in potem našli kao neodvisne dokaze. Da bi ljudje imeli občutek, da je Tor pa OK.
sudo poweroff

XIIT ::

Droge, orožje, številke kreditnih kartic, vdore v računalniške sisteme, zaščitene živalske vrste in podobno, govorice pa omenjajo tudi naročanje plačanih umorov.


Ko sem iz radovednosti čekiral SR, so bile stvari namenjene škodovanju sočloveku (orožje, kreditne kartice, mislim da tudi ponarejen denar) prepovedane (nisem pa bil na tekočem zadnje čase, ampak mislim da so te omejitve ostale - je pa res da jih na začetku ni bilo).

Ta omejitev je bila tudi povod za ustanovitev konkurenčne strani, ki teh omejitev nima. Na tej strani pa je res možno dobiti skoraj vse kar ti pade na pamet.

melvin ::

mtosev ::

Zanimivo, da se nadzoruje tudi deepweb. a deepweb naj bi bil zelo veliki al ne? drugače stvari katere preko iskalnika ne morem najtu ne smatram kot del interneta
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Looooooka ::

mtosev je izjavil:

Zanimivo, da se nadzoruje tudi deepweb. a deepweb naj bi bil zelo veliki al ne? drugače stvari katere preko iskalnika ne morem najtu ne smatram kot del interneta

Se pravi...ftp-ji, mule in privat torrent trackerji v bistvu niso del interneta? :)
Zame je deepweb prej nekaj do cesar moram tunnelat protokole kot so http, ftp itd. Recimo ftp streznik, do katerega ne morem brez dostopa do nekega vpn streznika, ki je vsem drugim neznan :)

Tezko pa verjamem, da je ta deep web vecji od interneta.
Saj ni 90% folka narkomanskih pedofilov, ki iscejo drogo, orozje in umor.
Vsaj upam da ne :)

Zgodovina sprememb…

BaToCarx ::

Točno to je deep web kar si napisal, kot je deep web vse kar je na mojem pcju (in drugih v lanu) ki ni odprto dostopno z interneta, je pa dosegljivo z raznimi username/password kombinacijami na raznih portih z raznimi protokoli in/ali "če me hakneš", enko kot vsi tisti NAS-i na raznih podjetjih kjer so potem odtekli podatke ker so bile naprave dostopne z interneta in imele vse default u/p.

Zato je izraz deep web smeh in brezveze, "vse prodane shranjevalne zadeve" minus "preko interneta dostopno" = deep web. Jao TM

sss ::

Roadkill je izjavil:

slovenec_89 je izjavil:

BTC gre za njim.


Kje si pa to videl?

Je bil precejšen bump v grafu, ampak je že nazaj.
Se mi zdi, da je bil to dober test za BTC, saj so mnogi trdili, da BTC ne bo obstajal, če zaprejo SR.


Vrednost prvega oktobra (1.10.)
127$

Vrednost četrtega oktobra (4.10.)
117$

BaToCarx ::

 To tuki?

To tuki?



Je samo gov pretopil zasežene kovančke v $. :D

Phantomeye ::

Looooooka je izjavil:

mtosev je izjavil:

Zanimivo, da se nadzoruje tudi deepweb. a deepweb naj bi bil zelo veliki al ne? drugače stvari katere preko iskalnika ne morem najtu ne smatram kot del interneta

Se pravi...ftp-ji, mule in privat torrent trackerji v bistvu niso del interneta? :)
Zame je deepweb prej nekaj do cesar moram tunnelat protokole kot so http, ftp itd. Recimo ftp streznik, do katerega ne morem brez dostopa do nekega vpn streznika, ki je vsem drugim neznan :)

Tezko pa verjamem, da je ta deep web vecji od interneta.
Saj ni 90% folka narkomanskih pedofilov, ki iscejo drogo, orozje in umor.
Vsaj upam da ne :)


Odvisno kako meriš 'velikost'. Izjava, da je večji lahko temelji izključno na količini podatkov.

donfilipo ::

He wanted to have a good deep impact on humanity and also start a family?

Zato je ultraliberalen pristop in naročanje profesionalnih morilcev edina tehnika?

Caramba kaj sem rekel v ideoloških debatah?8-)

Samo liberalnemu pristopu nekaj manjka, da potem pride do takih težav? Ha?
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Naj še pojasnim kako je to z ultraliberalnim pristopom?

Najbolj grobo rečeno policija že res sledi prodajalcem droge in delo ni enostavno, človekove pravice so vendarle v oviro in svetinja, samo na drugi strani pa četudi dilerje pozapro, se situacija na cesti 'ne spremeni!' Torej vedno več drog je vedno bolj distopnih na vedno bolj enostaven v jedru profitabilen, se reče klasičen kapitalistični model. (so celo akcije, količinski popusti in nagrade:) Nove tehnike prodaje na skritem netu so samo zanimivost. Policija zadeve niti ne zmanjša, niti ustavi...tako da se lahko vprašamo, koliko bi se potrošnja še povečala, če bi namesto običajnih aretacij in akcij samo zapeli: 'moj črni konj' in opravljali druge naloge? Ha? Prav veliko trdim da ne! Torej ne sekiramo se, ker so zaprli par prodajalcev mamil, sekiramo se, ker to nič ne pomaga!!!

Zdaj ono s profesionalnimi morilci, je pa samo nadaljevanje logike čistega liberalizma, ko naleti na ovire, z sveto motivacijo 'greed is good'...čeravno priznam in povem, da so nemara ovire leviathana smešne in nesmiselne. Govorim o ovirah za droge, ne seveda o onih za svetost življenja. Čeprav sta povezani in v stiku z 'greedom' celo izpadeta ono prav lepo demonstrativni8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

3p ::

donfilipo: pa saj so to črni konj metodo dolgo preizkušali (in jo še)m recimo v Christianiji.

gruntfürmich ::

poweroff je izjavil:

Kot tretje - anonimizacijske tehnologije se bodo končno začele uporabljati za to, za kar so bile zasnovane - za promocijo zdrave in argumentirane svobode govora in širjenja vesti.

ja, predvsem za to se bodo začele uporabljati... sedaj pa res.;((
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

VaeVictis ::

Vojna proti drogam ne deluje!

Če bi hoteli kaj narediti glede drog, bi morali resno preganjati uporabnike, ne pa preprodajalce...

Povpraševanje in ponudba pač, vedno ko bodo uporabniki se bodo našli tudi preprodajalci!

Še bolje bi pa bilo, da bi vse droge legalizirali, pa bi bil delno problem rešen.

Zraven bi pa morali dati zakon, da nekdo, ki naredi kaznivo dejanje pod vplivom droge, dobi dvojno kazen!

Recimo (samo primer): Predpisana kazen za rop je 1 leto. Pod vplivom droge pa je kazen za rop 2 leti!

gruntfürmich ::

vojna proti drogam ne deluje? itq da ne. samo poglej primer balkanskega čapca pa bo vse jasno...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

BlueKnight ::

Yacked2 je izjavil:

darkolord je izjavil:

Kot prvo - omrežje Tor tehnično deluje.
Kako pa prideš do tega zaključka iz te novice?


Ker ga niso izsledili preko Tora ampak preko njegovih napak...pomojem


Pa kaj ni biu enkrat lih na slo-tech clanek o tem, kako policaji dobijo dejanske informacije po ne legalinih poteh (naprimer prek CIE) potem pa ko vse vedo lažje najdejo legalne dokaze in na podlagi njih zgradijo primer.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

trizob ::

poweroff je izjavil:

Spremljam dogajanje in imam tudi precej informacij s strani developerjev Tora, zato vem, da problem ni bil v tehnologiji, pač pa je napako storil on sam.

Kar se tiče NSA - oni se s tem definitivno ukvarjajo. Ukvarjali so se celo s preiskavami copyright infidgementa!

Pa še za nekaj je tole dobro. Za BitCoin, ki bo sedaj končno začel dobivati realno vrednost. Cena drog in nezakonitih storitev namreč ni realna, to pa vpliva tudi na ceno denarja.


Z zadnjim se nikakor ne strinjam. Mislim celo, da pišeš o stvareh, o katerih nimaš veliko podlage ali pa si bil preprosto preutrujen v času pisanja. Tudi črni trg, kjer se prodaja prepovedane stvari in storitve, je povsem stvarna ekonomija, za nameček pa je še matematično na las podoben drugim sorodnim, a zakonitim dejavnostim! To pomeni, da črni trg ravno tako lahko prispeva k stabilnosti te kriptovalute ... Večji in po mojem prepričanju tudi edini problem so špekulativna trgovanja (za druge valute), ki so botrovala pridevniku volatilna (valuta). Upam, da mi ni potrebno iskati razlag in primerov, kako lahko špekulacije škodujejo trgu pri povsem zakoniti ekonomiji ...

Zmajc ::

Zanimiva zgodba. Če koga zanimajo podrobnosti naj si prebere čanek na Ars Technica

http://arstechnica.com/tech-policy/2013...

VaeVictis ::

Zmajc je izjavil:

Zanimiva zgodba. Če koga zanimajo podrobnosti naj si prebere čanek na Ars Technica

http://arstechnica.com/tech-policy/2013...


Tale del bi bil zelo zanimiv za kako dobro debato:

The article's author then relayed a telling anecdote from Silk Road, one in which people began arguing over a botched deal. They got angry; one threatened violence, but he was simply mocked by other users because he had no way to find his target. "It showed how successful Silk Road really is," wrote the author. "It makes drug buying and selling so smooth that it's easy to forget what kinds of violent fuckers drug dealers can be. That's the whole point of Silk Road. It totally takes evil pieces of shit out of the drug equation. Whether they're vicious drug dealers or bloodthirsty narcotics cops, both sides of that coin suck and end pretty much the same way. Death, despair, madness, prison, etc. Thanks to decentralization and powerful encryption, we're able to operate in a digital world that is almost free from prohibition and the violence it causes."

Tudi glede obrambe Ulbricht-a se pojavljajo zanimive ideje:

Jury Nullification efforts to keep DPR out of jail? - Reddit

You've heard the news, it seems like DPR was caught. I've never used silk road, but I really cared for its agorist/cryptoanarchist approach to the black market.
I want to try to save DPR from what is likely a long jail sentence, using jury nullification. Most americans believe the drug war is a failure, and efforts at using jury nullification to save people from drug convictions have worked in the past (See http://www.erowid.org/freedom/courts/ju...
Once we know where the trial will be held, we can start making the case, passing flyers door to door, and essentially making sure any potential juror will know:
That the Drug War has been an abject failure.
That the government has no constitutional power to impose drug prohibition.
That DPR's work helped keep violence off the street, and in doing so did more good than the DEA ever did.
That jury nullification is a valid tool with which to uphold justice.
Would any of you be interested in helping? Just reply here, so we can start organizing. Thanks!
EDIT:
Ok, so it looks there is some small amount of interest. I'll be watching the whole story unfold, and bring the topic up again when we have actionnable information.

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Jap. Mož je bil ko naš Karaya52 ekstremen pristaš šole von Miesesa...s tem da ni nalezel avtoritarnega in konzervativnega čevlja, ki se pri naših desničarjih kaže, čeravno pri Karayi res najmanj. Ostali so nekako utihnili, v kolikor so imeli dozorele močne ideje8-) Ni pa utihnila nikakor ne avtoritarnost ne konzervativnost!!!!

Njegova zgodba, pa tudi omenjene štorije o squatu (Christiania) v Kopenhagnu, kažejo ravno tisto, kar smo se nemilosrdno z nekaterimi kregali. Utopija ne gre, ...ne gre kar čez noč, ...pojavijo se spori ravno v smeri delitve trga in organizacije trga...okoli premoženja....pojavijo se vplivi iz 'tujih' bolj 'skvarjenih' kultur (v jedru tu vpliv iz klasične še v jedru zelo napredne a klasične eurokulture:) in ne gre brez nasilja. Postulat popolne svobode seveda je dogovor brez nasilja.

Torej da poudarim tudi družbosloven nauk izven onega 'zehr gutes tehnik zum anonim zu sein' ...i will teach you8-)
Kot vidimo technik ne dela najbolje8-)

Če imaš pa mirno vest, pa si upam trditi, da bi s pomočjo kakega Čeferina še celo zaslužil, če bi se moje drk...mislim surfanje in delo na računalniku videlo direkt na nacionalki na četrtem programu:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Jupito ::

VaeVictis je izjavil:

Vojna proti drogam ne deluje!

Če bi hoteli kaj narediti glede drog, bi morali resno preganjati uporabnike, ne pa preprodajalce...



lolwut.jpg

ZDA ima "3 strikes" režim za posedovanje in posledično polne zapore uporabnikov.
____________________________________________________________________________________________

Kar se pa Tora tiče, super. In najbolje, da zadetkoti, pedofili in hipsterji mislijo, da ni varen (čim več (čim bolj bebavih) teorij o tem, da je kompromitiran, prosim!). Preklet trop idiotov; noben ne laufa nod-ov, samo gužvo delajo not, ogrožajo vse ostale in vse, kar ima omrežje od njih, je slab sloves. Normalen folk si ne upa več laufat exitov zaradi teh sranj.
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jupito ()

Boobiz ::

Oh, iz kje se bomo pa zdej zakajali :'(
I'm drunk, what's your excuse?

Lonsarg ::

Jupito je izjavil:


Kar se pa Tora tiče, super. In najbolje, da zadetkoti, pedofili in hipsterji mislijo, da ni varen (čim več (čim bolj bebavih) teorij o tem, da je kompromitiran, prosim!). Preklet trop idiotov; noben ne laufa nod-ov, samo gužvo delajo not, ogrožajo vse ostale in vse, kar ima omrežje od njih, je slab sloves. Normalen folk si ne upa več laufat exitov zaradi teh sranj.


Zato imaš pa Freenet, ki ima namesto javnih Tor exitov anonimne hoste/exite in celo obvezne. V bistvu bi blo fajn imeti Tor/Freenet proxije v obliki navadnih klientov, torej vsak povezan na obe omrežji(torej avtomatično tudi na navaden internet preko Tor Exitov)

Sicer pa kar si napisal NE VELJA za Silk Road, ker za Silk Road nisi rabil exit nodov, ampak si preko p2p onion networka do te strani dostopal, in torej nikakor nisi v "neroden položaj" spravil nobenega Exit Noda.

T-h-o-r ::

poweroff je izjavil:

Tole je v bistvu kar dobra novica. Kot prvo - omrežje Tor tehnično deluje. Kot drugo - klasično policijsko preiskovanje kriminala še vedno deluje. Kot tretje - anonimizacijske tehnologije se bodo končno začele uporabljati za to, za kar so bile zasnovane - za promocijo zdrave in argumentirane svobode govora in širjenja vesti.

Če so pa zaprli par ljudi, ki so služili na človeških slabostih (droga), pa ne bomo jokali.

jokali bomo, ker je do 1 na 100 primerov, ko je bilo vredno prisiliti ponudnike, da so razkrili podatke

naslendjič bojo pač rekli ,da si grožnja državni varnosti, ker bentiš čez obamo/pahorja in bojo enako postopali
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

FireSnake ::

Kje je pa folk zvedel za silk road?
Če je biolo vse tako tajno....
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

T-h-o-r ::

pač ni še novice, zato tu

Adobe announced late Thursday that it suffered a major security breach that jeopardizes the personal information of approximately three million customers.

Adobe's chief security officer, Brad Arkin, wrote that "[o]ur investigation currently indicates that the attackers accessed Adobe customer IDs and encrypted passwords on our systems. We also believe the attackers removed from our systems certain information relating to 2.9 million Adobe customers, including customer names, encrypted credit or debit card numbers, expiration dates, and other information relating to customer orders."
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

poweroff ::

trizob, po mojem mnenju je problem v tem, da droga nima realne vrednosti. Ko je namreč nekdo zasvojen, je pripravljen zanjo dati veliko več, kot takrat, ko ni v krizi. Poleg tega je ta dobrina prepovedana in lahko prodajalci umetno omejujejo ponudbo ter s tem višajo ceno. Zato sem mnenja, da bi moral BTC služiti kot valuta za nakup realnih, legalnih in nereguliranih dobrin. Ker tam je cena veliko bolj realna.
sudo poweroff

Gladi ::

ZDA redno manipulirajo z ceno žita, pa je to čisto legalna zadeva. Žito namreč, no pa očitno manipulacija tudi.

trizob ::

poweroff je izjavil:

trizob, po mojem mnenju je problem v tem, da droga nima realne vrednosti. Ko je namreč nekdo zasvojen, je pripravljen zanjo dati veliko več, kot takrat, ko ni v krizi. Poleg tega je ta dobrina prepovedana in lahko prodajalci umetno omejujejo ponudbo ter s tem višajo ceno. Zato sem mnenja, da bi moral BTC služiti kot valuta za nakup realnih, legalnih in nereguliranih dobrin. Ker tam je cena veliko bolj realna.


Očitno zelo slabo poznaš trgovino na drobno in debelo z drogo ter nikoli nisi bil v krogih, kjer se je kaj resno preprodajalo. Niti blizu.

Droga ima še kako realno in stabilno vrednost.

Ko je nekdo zasvojen in ima denar, je pač samo reden kupec, torej redno troši na tem. Ko zmanjka denarja oz. pristane na dnu družbe, je pripravljen storiti precej neumnosti, da bi prišel do denarja in na koncu do droge. Torej je še vedno izjemno zvest potrošnik, kakšno škodo pri tem povzroča družbi zdaj ni predmet debate.

Cene v posameznih Z državah so zelo stabilne. Kadar ponudba raste, niti ne padajo kdo ve koliko. Morda s časom, zlasti klasični sintetiki, zelo počasih padajo cene čez čas. Pa tudi tej ne vsej. Prav tako ne rastejo, kadar ponudba za krajši čas pade. Kadar pa dlje časa ni neke droge ali je ponudba dlje časa na psu, takrat cene zrastejo, da. Vendar je bilo v zadnjih 20. letih takih zgodovinskih trenutkov precej malo. Kolikor me spomin ne vara, le kakšno leto po nekaj letih invazije Afganistana. Pa tudi takrat si je trg dodobra opomogel. Med državami pa so razlike v cenah, na kar pa vpliva resnično veliko dejavnikov. Predvsem geografski.

Da bi se šli prodajalci neke igrice, še nisem slišal. Poanta je v tem, da se praviloma proda, kolikor se lahko dobavi ali ima na zalogi, tako da to res ni potrebno. Običajno se dela na prometu.

Droga je še kako realna dobrina. Nič manj od vina (ki je prav tako droga, a legalna) ali pa medu, levisk, prenosnika ... Bi pa tudi jaz raje videl, da bi se ga v večji meri oprijela "bolj" zakonita trgovina. Pa ne zato, ker bi me bilo strah, da prepovedane droge kakor koli lahko ogrozijo stabilnost te valute, pač pa, ker si je želim kot potrošnik zaradi številnih tehnoloških lastnosti/prednosti. No, in prav zaradi slednjih so jo kriminalci kaj hitro pograbili.

Double_J ::

http://rt.com/usa/nsa-target-tor-networ...

Ja če te že hočejo izslediti, potem te bodo...
Dve šivanki...

trizob ::

Mimogrede, Black Market še vedno deluje.

Ta novica o zaprtju SR bo marsi koga prepričala, da investira v takšno spletišče. Še zlasti po tem, ko so objavili, koliko cvenka so ob tem zasegli. 8-)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Preiskovalca v primeru Silk Road kradla in izsiljevala

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2510798 (7449) Jupito
»

Ulbricht kriv v primeru Silk Road

Oddelek: Novice / Tožbe
66103 (3781) matijadmin
»

Ulbricht: Pravi DPR je ustanovitelj Mt.Goxa

Oddelek: Novice / Kriptovalute
56209 (4672) Iatromantis
»

Zaprtje Silk Roada: FBI zasegel le bitcoine uporabnikov, glavnina še pogrešana

Oddelek: Novice / Kriptovalute
2410463 (7060) 3furious

Več podobnih tem