» »

Francija bi prepovedala brezplačno poštnino knjig z Amazona

Francija bi prepovedala brezplačno poštnino knjig z Amazona

Slo-Tech - Francozi so se domislili novega načina, kako bi povečali konkurenčnost domačih knjigarn v primerjavi z internetnim mastodontom Amazonom. Ta namreč zaradi ekonomije obsega lahko ponuja nizke cene knjig, hkrati pa še druge bonbončke, kot je na primer brezplačna poštnina. Slednjo želi Francija prepovedati.

Zgodba je seveda malo daljša. V Franciji že od leta 1981 velja Langov zakon, ki ga je pripravil tedanji kulturni minister Jack Lang. Knjige so v Franciji silno resna reč, saj jih dojemajo kot steber in branik narodove identitete, jezika in navsezadnje kulture. Zato Langov zakon predpisuje določene cene novih knjig, prodajalci pa jih lahko znižajo za največ pet odstotkov. S tem so želeli povečati konkurenčnost knjig in dvigniti bralno raven prebivalstva.

Razrez po prodajnih kanalih je takle. Približno četrtino knjig se v Franciji proda v knjigarnah, okrog 13 odstotkov prek spleta (kjer si Amazon odreže levji kos pogače), preostanek pa v drugih trgovinah, ki niso izključno knjigarne. Amazon tako resda knjig ne sme prodajati ceneje, lahko pa uporabi druge trike in eden takšnih je brezplačna poštnina, ki jo skorajda brez izjeme ponujajo v Franciji (drugod pa ne, ker jim je ni treba).

Francoske oblasti imajo rade inovativne načine polnjenja davčne blagajne. Predlagali so že davek na zbirke osebnih podatkov, pa na spletne oglase, tako imenovan kulturni davek, želeli so prisiliti Google v plačevanje stranem, če povezave do njihovih vsebini potem Google objavi v Google News in podobno.

Sedaj želijo prepovedati ponudbo brezplačne poštnine, saj bi s tem povečali konkurenčnost lokalnih knjigarn Amazonu. Amazon pa tega zneska ne more odšteti od osnovne cene knjige, ker mu to preprečuje Langov zakon. Amandma k temu zakonu glede poštnine je že potrdil spodnji dom parlamenta, ki je bil v odločitvi presenetljivo enoten med političnimi strankami. Sedaj ga mora obravnavati še zgornji dom.

Amazon se je že odzval in dejal, da je zakon omejuje dostopnost knjig in postavlja kupce prek spleta v neenakopraven položaj. A Francija je neomajna, saj že od lani preiskuje več multinacionalk, med njimi tudi Amazon zaradi suma utaje davkov. Podjetja namreč dobičke v EU prekanalizirajo v davčne oaze, konkretno Amazon v Luksemburg, medtem ko v Franciji plačajo minimalni davek.

47 komentarjev

Furbo ::

Škoda da vsi ti birokrati raje ne gruntajo kako bi država pošteno generirala denar, ne pa zgolj nove načine kako krasti drugim.
Lp,f

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Furbo ()

rdecaluc ::

Saj samo dobijo svoj "pravični delež" od tega, ki ga ne plačajo z davki :D.
Est modus in rebus. ,typos

...:TOMI:... ::

Banda državna. Samo več davkov, razlogi so pa po celem svetu enako bedni, vse za "nacionalni interes". Doh
Tomi

mihec87 ::

Ta mesec ste predihali xx L zraka, dajatev xxy eur lahko poravnate z plačilom položnice samo na xy banki.

Da ne bojo rabli plačevat strokovnjaka jim podarjam mušter..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

mtosev ::

fail francozov. zakaj ne bi ljudje ne smeli kupiti knjig na amazonu, če so tam cenejše?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017, Win 11
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

XIIT ::

mtosev je izjavil:

fail francozov. zakaj ne bi ljudje ne smeli kupiti knjig na amazonu, če so tam cenejše?


Ker Amazon ni francoski.

Hayabusa ::

black ice ::

S tem so želeli povečati konkurenčnost knjig in dvigniti bralno raven prebivalstva.

Ploskam za izvirnost izgovora.

Tošev, nihče jim ne prepoveduje nakupa knjig na Amazonu. Samo prejeti jih ne morejo, ker Amazon ne more odšteti zneska poštnine od zneska knjige, če je poštnina brezplačna. Bistvena razlika. >:D

Toliko o liberté v Franciji.

GGGGG ::

Odlična poteza, da malo zajezijo nelojalno konkurenco s strani Amazona. Če bi pošteno plačali davke in zaposlene se dumpinga tako ali tako ne bi mogli privoščiti.

mtosev ::

če delajo kaj narobe lahko amazon kaznujejo. take igrice pa so brezvezne in neumne
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017, Win 11
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

'A Francija je neomajna, saj že od lani preiskuje več multinacionalk, med njimi tudi Amazon zaradi suma utaje davkov. Podjetja namreč dobičke v EU prekanalizirajo v davčne oaze, konkretno Amazon v Luksemburg, medtem ko v Franciji plačajo minimalni davek.'

Tole ste vsi nekako spregledali, anede 8-)
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

mtosev ::

če zaprejo svojo podružnico v franciji in shippajo knjige iz drugih držav jim verjetno nič ne morejo
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 3600mhz Gskill
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UP3017, Win 11
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

Jackass ::

Tudi sam se bom uprl predvsem na stavek, ki ga je pred menoj izpostavil že Fritz.

Gre namreč za sistemski problem s spletnimi prodajalnami. Te so registrirane v raznih davčnih oazah, kjer plačujejo minimalne davke. Imejte v mislih, da z davki se vzdržuje socialna država. Razprava o tem ali je to smiselno ali ne je verjetno nesmiselna, saj je zgodovina jasno pokazala kam vodijo prevelike socialne razlike in skrajno neenakomerno porazdeljeno bogastvo (čisti kapitalizem se je v začetku 20. stoletja končal z revolucijo in nastopom socializma).

Moje mnenje je, da bi morali na nivoju EU urediti, da spletne trgovine odvajajo DDV v tisto državo kamor so prodale izdelek oz. natančneje kjer je bil izdelek prevzet oz. za podjetja morda, kjer je podjetje (v vlogi kupca) registrirano. Podobne rešitve bi se lahko našlo tudi za ponudnike drugih spletnih storitev. Evropski trg velikosti 0,5 milijarde ljudi si lahko privošči to, saj ga ni podjetja, ki bi se odpovedalo tako velikemu trgu.

Početje Francoskih oblasti na prvi pogled deluje sicer skrajno neuravnovešeno - čudne zahteve, vendar dejansko zgolj iščejo možne načine, kako bi multinacionalke, ki se izogibajo plačevanju davkov, obdavčili, kot so obdavčena lokalna podjetja, kar je po mojem mnenju povsem pravično.
jAcKaSS

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackass ()

Furbo ::

Namesto da bi spremenili zakonodajo tako, da take zlorabe ne bi bile več mogoče, raje vlečejo take populistične poteze, seveda samo za tiste, ki to spet lahko zlobirajo.
Lp,f

M.B. ::

@Jackass leta 2015 to prihaja baje:
So the EU is introducing a change to the VAT rules on 1st Jan 2015 so that the VAT will need be based on the place of the buyer, not the seller. So. add 20% if in the UK, add 3% if in Luxembourg, etc...

And at the end of the VAT quarter, do we pay those amounts separately to each countries' equivalent of our HMRC? Or pay it just to the UK HMRC? Who knows? Apparently, full guidance on this hasn't been issued yet. Which makes it rather hard to implement...

Vir.
Kar verjetno pomeni konec kupovanja eknjig na amazonu pa Kobu iz slovenije, ker ne verjamem da se bojo ravno trudli z nami smo premali trg.

Ni čudno da ni Netflixa, pa kaj podobnega če je treba v EU za vsako državo posebej prčkat.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

techfreak :) ::

Amazon UK že nekaj časa računa naš DDV tako da jim verjetno ne bo težko podobne zadeve upoštevati za e-knjige.

...:TOMI:... ::

Države, ki jim gredo v nos davčne oaze, naj znižajo davke.

Zaradi takih bednih davčnih zadev imajo recimo naši programerji probleme, saj jim nič ne ostane...

http://www.internetmojster.com/spletni-...


Se mi zdi, da je tudi tu na tem forumu bila debata o tem.
Tomi

Glugy ::

Pač tipičen primer planskega gospodarstva :) Določena cena, določeni priviligiranci in to je to. Ni skrbi pred trgom, ni napredka, ni inovativnosti. Ostane samo še blefiranje na obroke.

...:TOMI:... ::

Tomi

Gavran ::

In zakaj Amazon ne zaračuna 0,001 evro poštnine? Pa bi bil volk sit in koza cela...

Še replika tistemu ki govori o vzdrževanju socialne države - žal je velik del davkov namenjen financiranju idiotov ki potem sproducirajo take mojstrovine kot je takale prepoved...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

GGGGG ::

...:TOMI:... je izjavil:

Države, ki jim gredo v nos davčne oaze, naj znižajo davke.


Najbolš, da kar ukinejo davke, ali pa še kakšnega stotaka primaknejo zraven.

Looooooka ::

Zato Langov zakon predpisuje določene cene novih knjig, prodajalci pa jih lahko znižajo za največ pet odstotkov. S tem so želeli povečati konkurenčnost knjig in dvigniti bralno raven prebivalstva.

Bralno raven dvignes s prepovedjo nizanja cen? :D

GGGGG ::

Seveda. Na ta način omogočiš, da tudi avtorji oz založbe, ki nimajo ogromnega kapitala lahko zaslužijo kak euro in nadaljujejo svoje delo.

...:TOMI:... ::

GGGGG je izjavil:

...:TOMI:... je izjavil:

Države, ki jim gredo v nos davčne oaze, naj znižajo davke.


Najbolš, da kar ukinejo davke, ali pa še kakšnega stotaka primaknejo zraven.Nižji davki pomenijo več tujih investicij in s tem posledično več pobranih davkov. Če bi naši politiki to naredili, se danes ne bi pogovarjali o hudih problemih, ki jih imamo.

Seveda ne moremo iti na 0 % davek oziroma celo dajanje subvencij iz posojil, kot si omenil, vendar to je isto, kot prometne kazni. Morajo biti razumne. Če daš kazen 100 ali 1000 € za prekoračitev 1 km/h, tega ne bo nobeden upošteval, niti policaji ne bodo izdajali kazni, saj je to popolnoma nerazumljivo. Če pa daš neko razumno kazen, recimo 3 € za prekoračen 1 km/h, bodo pa ljudje rade volje plačali, saj ni pretirano drago in tudi policaji bodo dosledno izdajali kazni. Ljudje se ponavadi strinjajo s plačilom, če so kazni ali davki v razumnih mejah.
Tomi

GGGGG ::

Nižji davki ne pomenijo več tujih investicij sami po sebi. So en manjši faktor, ampak ne ravno bistven.

0% bi bilo pa skoraj nujno, če bi želeli tekmovati z davčnimi oazami. Res misliš, da bo amazon pošteno plačal vse davke, če jih spustijo iz 20 na 15%, glede na to, da danes plačuje skupno kakšne 3%?

...:TOMI:... ::

Nižji davki niso nepomembni. So kar zelo pomemben dejavnik. 0 % ni rešitev.

Rešitev je v transparentnem delovanju države in vzgoji državljanov, ki jim mora država pokazati in dokazati, da je bolje kupovati pri lokalcih, saj oni plačajo davek, ki ga multinacionalke ne. S tem davkom se dejansko nekaj naredi oziroma se mora narediti. Jaz danes nimam tega občutka, saj vse gre v banke in za razne bedne zadeve, ki jih bodo odplačevali še otroci mojih vnukov, če se ne bom izselil in prešel na tisto stran kapitalizma, kjer so multinacionalke in ne na to stran na kateri so reveži v davčno obremenjeni državi.

Seveda se pa kupovanje pri lokalcih ne sklada s svobodnim trgom, s prostim pretokom blaga in storitev...

Jaz podpiram kapitalizem, socialo in vse v njenem imenu je pa treba ukinit. Če se gremo kapitalizem, se gremo kapitalizem na hard in ne nekega hibridnega jugo socialnega kapitalizma, kar malo po domače.

Slovenci smo hlapci, sedaj bomo pa sužnji, saj se ne postavljamo na pravo stran tehtnice kapitalizma, to je stran, kjer so multinacionalke.
Tomi

Zgodovina sprememb…

GGGGG ::

0% oz. Nekaj podobnega trenutno ponuja konkurenca. Če hočeš igrati na to karto ti ne ostane drugega, kot, da namest davkov ponudiš nagrade.

Tvoja pavšalna ocena, da bi z nižanjem davkov uredili vse tegobe sveta je totalno mimo. Poglej seznam top 10 ali 20 držav. Praktično vse razvite države, zanimive za tuje investicije imajo visoke davke.

Seveda se pa kupovanje pri lokalcih ne sklada s svobodnim trgom, s prostim pretokom blaga in storitev...


Tudi izmikanje davkom, izkoriščanje delovne sile in razne druge sporne prakse se ne.

Jaz podpiram kapitalizem, socialo in vse v njenem imenu je pa treba ukinit. Če se gremo kapitalizem, se gremo kapitalizem na hard in ne nekega hibridnega jugo socialnega kapitalizma, kar malo po domače.


Kapitalizem in socialna država nista odvisna eden od drugega. Oz, sta povezana toliko, da brez kapitalizma težko vzdržuješ socialo.

Vsakega, ki javno izjavi, da je socialo treba ukiniti pa bi jaz postavil pred mašino, ki bi ga na hitro oklofutala, da se malo strezni in premisli kakšne neumnosti govori.

Looooooka ::

Jst bi ga pa okuzil z boleznijo, ki bi terjala, da je 3x na teden po ene 10 ur v bolnisnici na bolniski postelji. Potem bi uvedel placevanje zdravniskih stroskov procentualno glede na dohodek kapitalisticnega pacienta. Bi zlo hitro porajtali zakaj je manjse zlo ce ti dolocen procent prebivalstva zlorablja socialo, kot pa da te sploh ni :)

opeter ::

techfreak :) je izjavil:

Amazon UK že nekaj časa računa naš DDV tako da jim verjetno ne bo težko podobne zadeve upoštevati za e-knjige.


Ravno to sem hotel napisat, da že dolgo plačujemo 20% oz. 22% DDV pri amazon.co.uk.
Če ne verjamete, poglejte na račun.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Invictus ::

Kolikokrat bo še potrebno povedati da davki niso problem za tuje investicije?

Kar nek investitor potrebuje je stabilnost in transparentnost. Zato da se izogne nenadnim nepotrebnim stroškom. Da lahko planira svojo investicijo za 10 let vnaprej. In dobi ven pričakovan rezultat.

Ne pa da se davčne stopnje non-stop spreminjajo pogoji delovanja, interna pravila, itn ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nekikr ::

Kolikokrat bo še potrebno povedati da davki niso problem za tuje investicije?

Tolikokrat, da bodo to dojeli vsi tujci, ki v Slovenijo nočejo vlagati zaradi previsokih davčnih obremenitev. Če je to jasno tebi, vsevednemu slovenčku s 1000€ plače, bomo pa ja dopovedali to tudi tistim neumnim milijonarjem.
Drugi in tretji stavek sta seveda povsem pravilna, ampak nisem še srečal tujega investitorja, ki bi bil navdušen nad slovenskimi davki (in raznimi prispevki).

GGGGG ::

Pa si že srečal kakšnega? Daj razloži prosim, kateri davki in prispevki jih matrajo.

Looooooka ::

Vsi.
Ce lahko dobi cenejso delovno silo recimo....v Bolgariji al pa Madzarski potem bo to tudi storil.
Ampak sej ni panike. Takoj nam Jansa in podobni zafurajo drzavo do konca in bomo prisiljeni si sposojat denar bo se bolj oderuskih obrestih(mokre sanje vseh veleopevanih Nemcij in podobnih drzav, ki so v bistvu se bolj zapufane kot mi...) bomo tudi mi imeli bolj "zanimivo" delovno silo. Takrat bodo pa zacelo "vlagati" v naso industrijo.
Vprasanje je samo kateri politik bo takrat dovolj blesav, da bo te investicije poskusal prodati kot zgodbo o uspehu.

GGGGG ::

Ce lahko dobi cenejso delovno silo recimo....v Bolgariji al pa Madzarski potem bo to tudi storil.


Se pravi, da v nemčiji, avstriji, skandinavskih državah itd. gospodarstvo cveti zaradi poceni delovne sile ali zaradi nizkih davkov?

Gavran ::

Looooooka je izjavil:

Takoj nam Jansa in podobni zafurajo drzavo do konca


Seveda vsi ostali vladajoči od leta 91 niso krivi nič, samo pet let Janše na oblasti... katastrofa zadnje čase je pa v redu ne...


Kot je že ugotovljeno, prvi in največji problem je nestabilno okolje, kar muči tudi naše investitorje. Le pobrskajte malo, zakaj je Akrapovič odpovedal investicijo v Črnomlju...
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

nekikr ::

Pa si že srečal kakšnega? Daj razloži prosim, kateri davki in prispevki jih matrajo.

Precej. Glavna stvar je obdavčitev plač. Slovenija je povečini primerna zgolj za tovarniško štancanje artiklov kjer potrebuješ poceni delovno silo. Če država pobere toliko kot trenutno, potem delovna sila ni dovolj ugodna in gredo investitorji raje malce desno in postavijo obrate tam. Zadnji čas je, da se nehamo slepiti kako pametni in pridni smo in da nas cel svet išče, da bi ja delali za njih. Slovenski narod je precej len (kar priznavajo tudi Akrapoviči in podobni) ter zelo "neumen", če upoštevaš koliko šolanja se vloži v vsakega večnega študenta FDVja (in drugih). Štanc, to je za nas ampak tudi to ne, ker smo predragi.
Druga večja stvar so sami prispevki in dovoljenja za postavitev obratov. IKEA se ni odločila za trgovino na Rudniku, ker bi vse skupaj prišlo občutno predrago (pa ne samo zemljišče) in so šli drugam.
Potem pa pridejo še nestabilno okolje, korupcija, ki je med najvišjimi v svetu, odsotnost kakršnegakoli načrta za prihodnost itd.
Pogovori se s kom, če imaš možnost, pa boš slišal kako in kaj. In ne primerjaj nas s Švedsko, če ne veš točno kaj primerjaš. Primerjaj nas z vzhodnimi državami EU, ker tja na žalost tudi spadamo.

Mazzini je zelo lepo napisal nekaj v tem stilu: "Slovenija je ena čudna država. Imamo najlepša dekleta, a nizko rodnost. Najboljše gozdove sveta, a nobene lesne industrije. Najbolj pridne delavce a vseeno vsi zaključijo delovnik ob 16 (ob 15 začnejo z gledanjem na uro kdaj bo končno konec)......". Morda pa vseeno ni vse tako rožnato.

Pri nas se dela malo. Če gremo na normalen dan med tednom v Ljubljano in pogledamo v lokale, vidimo, kako garamo. Ko v petek vidimo, kaj se dogaja na avtocesti, si tudi lahko mislimo, koliko garamo. V Nemčiji in Švici tega ni. Da bi v petek ob enih izginili iz službe in šli na morje.
Tole pravi pa Akrapovič. Ima kar prav.

PaX_MaN ::

nekikr je izjavil:

In ne primerjaj nas s Švedsko, če ne veš točno kaj primerjaš.

Ja po višini davčnih obremenitev, ane. Že od začetka iztirjenja gre o tem.

Gavran ::

nekikr je izjavil:


Pri nas se dela malo. Če gremo na normalen dan med tednom v Ljubljano in pogledamo v lokale, vidimo, kako garamo. Ko v petek vidimo, kaj se dogaja na avtocesti, si tudi lahko mislimo, koliko garamo. V Nemčiji in Švici tega ni. Da bi v petek ob enih izginili iz službe in šli na morje.
Tole pravi pa Akrapovič. Ima kar prav.


Pod črto je to res, bi pa bilo zanimivo videti koliko teh je zaposlenih v preobremenjenem gospodarstvu, koliko pa je pijavk iz JU.

Dokler države tekmujejo kdo si bo izmislil bolj neumne izgovore za davke, toliko časa bo šlo narodu slabo. Če smo že EU, bi lahko počasi začeli delati na bolj poenotenih davčnih zadevah in pa prenehati furati drago dvojno državo. Potem bi bili takile topici o izogibanju davkom samo zgodovina.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

GGGGG ::

Pogovori se s kom, če imaš možnost, pa boš slišal kako in kaj. In ne primerjaj nas s Švedsko, če ne veš točno kaj primerjaš. Primerjaj nas z vzhodnimi državami EU, ker tja na žalost tudi spadamo.


Se pogosto pogovarjam, pa mi še noben ni rekel, da so visoki prispevki resen problem. Za takšne nesmisle, kot jih ti zagovarjaš mogoče (štancanje), v resnih biznisih imamo pa pri plačah še ogromno rezerve. Tam, kjer se dela konkretna dodana vrednost na zaposlenega je povsem vseeno ali ga plačajo 50 ali 60k na leto.

Primerjava s Švedsko je pa povsem na mestu. Praksa po vsem svetu dokazuje, da visoki davki pomenijo visok življenjski standard prebivalstva.

nekikr ::

Tam, kjer se dela konkretna dodana vrednost na zaposlenega je povsem vseeno ali ga plačajo 50 ali 60k na leto.

Sam sebi lažeš. 50-60k€ je precej bedna plača, če hočeš, da izpustiva štancanje, ki je sicer večinsko. In če ne verjameš meni, poslušaj pametnejšega od naju obeh:

Kako pa zadržujete inženirje, da vam ne pobegnejo v tujino?

Zelo težko. Mislim, da inženirje bolj zadržujejo njihove družine kot jaz. Ker v tujini imajo za enako bruto bruto plačo dvakrat višjo neto plačo. To je nevzdržno. Če zaposlenemu za tisoč evrov zvišaš maso za plačo, takoj ko je nad pet tisoč evrov bruto, dobi 270 evrov, država pa 730. Ne razumem, kje je tukaj logika, kje je tukaj motivacija, da bodo ljudje študirali in ostali tukaj.

M.B. ::

@...:TOMI:... Kako se tipu splača prodajat, če ima 40 € minusa na mesec. Dolgo to ne bo šlo. (300 € mesečno je samo s stroški), brez firme pa samo na črno prodajaš.

Kaj za knjige prodajat na amazonu morš tud s.p. odpret? :)

In pa zanimivo za eknjige na amazonu.com mi še nikoli niso DDVja prišteli. Edino če je že v prikazani ceni.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

GGGGG ::

50 do 60k eur je precej solidna plača, ne glede na to kje si.

Kar se pa razlike med bruto in neto tiče, si pa malo poračunaj za teh 5000 bruto.

Slovenija: http://www.adecco.si/zaposlitev/izracun...
Nemčija: http://www.connectingindians.com/index....

Pa ne pozabi slovenski plači prišteti tax free kilometrine, malice in regresa.

nekikr ::

Pokliči Akrapoviča in mu nasoli malo pameti, ker je tip en navaden blefer, ki nima pojma.

GGGGG ::

On že ve kako zadeve stojijo, čeprav kdaj v kakšnem intervjuju kakšno čudno izjavi. Publicity stunt pač. Ker mu je jasno ima še vedno proizvodnjo v Sloveniji ne v Bolgariji pa testne centre po Nemčiji ne v Uzbekistanu.

Furbo ::

Niso problem samo davki, ampak tudi korupcija, oviranje podjetništva s strani birokracije itd.

Ko pride tujec sem, hoče postaviti tovarno in ga začnejo pošiljati na 10 koncev po dovoljenja, ga ovirati na vse pretege, se pač raje spoka kam, kjer njega in kapital sprejmejo z odprtimi rokami.

Samo poglejte koliko dovoljenj in pizdarij potrebujete ob pridobivanju gradbenega dovoljenja za navadno bajto in kdo vse te lahko ovira in se vtika, zdaj pa to pomnožite desetkrat in si zamislite, da tujec noče plačevati podkupnin.
Lp,f

Jackass ::

Davki so način prerazporejanja ustvarjenega bogastva. Popolna enakost ni dobra, kar je bilo že dokazano v zgodovini, saj ne motivira ljudi delu. Po drugi strani prevelike razlike socialno najbolj šibke pahnejo v revščino. In zakaj je to dobro, da potem bogataši prirejajo razne zabave, kjer podarijo nekaj 1000 € v dobrodelne namene. Če to ni hinavščina brez primere.

Predlagam ogled videa: 9-out-of-10-americans-are-completely-wrong-about-this-mind-blowing-fact

Vsakdo, ki rad pozabi na tiste z levega kraja gausove krivulje (če možnosti naraščajo od leve proti desni), naj se vsake toliko časa spomni na to, da nismo vsi ljudje enako nadarjeni, nimamo enakih možnosti razvoja zaradi okolja v katerem živimo itd.

Druga stvar je pa učinkovitost javnega sektorja. Kakšen je izhodni rezultat in koliko vhodnih virov (ljudi in denarja) je potrebnega za dosego tega. Države v razvoju (kamor če hočemo ali ne spada tudi Slovenija) imajo predvsem težave z učinkovitostjo.

Pa da ne zajadramo predaleč... M.B., hvala za izrezek! Me veseli, da se obetajo spremembe. Kljub temu, da bo neposreden učinek zame osebno negativen (višje cene). Bo pa vsaj davek plačan Sloveniji, kar se bo posredno tudi verjetno poznalo nekje. ...upam!
jAcKaSS

SkipEU ::

...:TOMI:... je izjavil:

Evo ti

http://www.delo.si/kultura/knjizevni-li...


Slovenci smo znani po tem, da v našo zakonodajo prenesemo vse najbolj komunistične zakone tega sveta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tudi v Sloveniji se obeta enotna cena knjig (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8317373 (12581) HeMan
»

Amazon bi kindle prodajal tudi v neodvisnih knjigarnah

Oddelek: Novice / Rezultati
4510709 (8432) jan_g
»

Francija bi prepovedala brezplačno poštnino knjig z Amazona

Oddelek: Novice / Ostale najave
4712966 (7300) SkipEU
»

Cene francoskih knjig strogo regulirane tudi v digitalni dobi

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
386704 (5673) Bor H

Več podobnih tem