» »

Amazon ne bo služil z novim delom Harryja Potterja

Amazon ne bo služil z novim delom Harryja Potterja

Neowin - Amazon je, kot najbrž veste, najpopularnejša spletna knjigarna in obenem tudi eno redkih podjetij, ki je postalo popularno v obdobju .com booma ter je uspehe ohranilo do danes. Dosti k temu prispeva njihova politika pridobivanja kupcev na daljši rok, kar so potrdili tudi z nedavnimi izjavami ob bližajoči se izdaji zadnje knjige v seriji Harry Potter.

Kljub dejstvu, da so sprejeli že več kot milijon prednaročil za omenjeno delo, s tem ne bodo zaslužili prav dosti, saj jim po 17-dolarskem popustu, brezplačni poštnini in zajamčeni pravočasni dostavi ne ostane kaj dosti dobička. Podobno je s posebno naročnino, za katero uporabniki plačajo 80 dolarjev letno, da si zagotovijo brezplačno poštnino za vsa naročila, Amazon se enostavno raje osredotoča na zvestobo kupcev, saj ta očitno čez čas prinese več denarja.

Izvorna novica.

5 komentarjev

JurijTurnsek ::

hehe... nekako anti politika mobitela in telekoma: scuzaj z današnjo prodajo toliko da bo podjetje obstajalo še vsaj 100 let (ali pa bodo lastniki masno bogati)
http://www.slatnaskejta.com

IceIceBaby ::

No ja, PR je vse skupaj zavil v folijo, iz stvar izpade kot da je Amazon konkurenca rdečem križu :)

Mogoče s prodajo te knjige ne bodo zaslužili dosti, bodo pa dobili ogromno novih prodajnih leadov, ki jim bodo v naslednjih letih pustili neprimerno več denarja, kot bi ga zaslužili s prodajo knjige po redni ceni. Če bodo finančno na nuli bo to pomenil dolgoročno verjetno velik uspeh.

BigFoot ::

No osebno mislim da ima amazon čisto pravi pogled na vse skupaj. Sem pri njih naročam že več let in sem sigurno zapravil že vsaj 4000€ (nekaj za knjige, večinoma za DVDje). Pa zaenkrat še nisem imel slabe izkušnje, samo res res pozitivne. Ko mi pri eni TV seriji ni delal en DVD so mi takoj ekspresno poslali nove DVDje. Ko sem enkrat opazil da so se par dni po tem ko so mi poslali en paket določene zadeve pocenile sem jim pisal in so mi takoj vrnili razliko. Takih izkušenj imam še kar nekaj. Pač, kot piše že v novici, delajo na dolgi rok in verjamem da imajo ogromno zvestih kupcev.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

Phoebus ::

Jah tudi če zaslužijo samo en dolar na vsakega imajo že čez miljonček zelencev. Lahko se pa naredijo rdeči križ pa zaslužijo le 0.25, prodajo pa 4 miljone in imajo zagotovljene zveste stranke, pa še miljon v žepu.

[SkA] ::

Mah, smešen (izvorni) članek - ena velika reklama za nakup te knjige pri Amazonu in nič drugega. Jasno da imajo tudi sami manjše stroške pri vsem tem, kot pa klasična knjigarna, zato si tudi lahko privoščijo nižjo ceno knjige. Po drugi strani pa so daleč najbolj popularna spletna knjigarna, tako da verjamem, da je pri miljon naročilih njihova dobavna cena vseeno ugodnejša, kot od kake lokalne spletne knjigarne s 500 prednaročenimi izvodi. Sicer pa je tudi rdeči križ velik biznis, tako da je primerjava posvojem sploh smešna. ;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava z Playstation Home

Oddelek: Konzole
142173 (1776) yayo
»

Kje kupiti originalne starejše igre?

Oddelek: Igre
172374 (1916) SmeskoSnezak
»

Hujšanje z igrami

Oddelek: Novice / Igre
204091 (3058) Tr0n
»

Piratebay kupuje lastno državo!

Oddelek: Problemi človeštva
233905 (2436) jype
»

Mnenje: 100 milijonov tolarjev?

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
415660 (3509) poweroff

Več podobnih tem