» »

Amazon odpira knjigarne iz opek in malte

Amazon odpira knjigarne iz opek in malte

Sun-Times - Amazon bo z interneta stopil tudi v resnično življenje na ulicah v mestih, pravi Sunday Times. Lastniki nepremičnin v Veliki Britaniji so namreč izklepetali, da je ameriški gigant začel poizvedovati, kje bi lahko kupili ali najeli kakšne prave trgovine, iz opeke in malte torej. Poteza je zanimiva, saj veriga Borders zapira nekatere svoje knjigarne v Veliki Britaniji prav zaradi internetne konkurence.

V času dot-com balončka na prelomu tisočletja se je zdelo, da bo internet brutalno pokončal časopise, knjige, knjigarne in kar večino opečnatih trgovin, sedaj pa se je Amazon odločil za vzvraten pristop. In ni prvi, saj je nekaj podobnega že storil Lastminute.com. Amazon se odziva na želje kupcev, ki vedno pogosteje želijo blago naročiti prek spleta, nato pa ga iti poiskat v trgovino sami, saj jim lovljenje dostavljavcev preseda (kdo bi jim zameril). Britanska spletna veleblagovnica Argos pravi, da kupci skorajda petino prek interneta kupljenih stvari prevzamejo sami, v predbožični mrzlici pa še več.

Amazon je resda začel s prodajo zgoščenk in knjig, ki se jih da stlačiti v majhne nabiralnike, a danes prodajajo še vse kaj drugega. Postavljene prodajalne ne bodo v strogih centrih mest, saj je tam problem s parkiranjem. Letos so prodali že za 5,5 milijarde dolarjev izdelkov, od tega 2,6 milijarde zunaj ZDA. Tudi vlagatelji se strinjajo, da podjetje posluje dobro - letos je rast prodaje 28-odstotna - tako da je podjetje vredno celo več, kot je bilo prenapihnjenega leta 2001.

4 komentarji

MrStein ::

Opa, a vidim priložnost za izboljšano pošto?

Če kdo implementira, mi je dolžan 50% profita za idejo ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BaRtMaN ::

Prevzemni centri v krinki! :)

JayKay ::

borders je bil ql, ker so meli fl dosti foteljev not. Si vzel revijo/knjigo, jo prelistal in če ti je bla všeć si kupil.

roli ::

Amazon me je kar presenetil. Končno so Slovenijo uvrstili pod Evropo. Mislim da smo bili na začetku tega leta še pod rest of the world. Tako da sedaj lahko nabavimo celo kaj elektronike iz tam.
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov božič, nova stavka v nemškem Amazonu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5127763 (25364) AndrejO
»

Amazon se na Otoku ne bo več izmikal davkom

Oddelek: Novice / Ostale najave
129008 (3741) nekikr
»

Precenjeni Amazon posloval z izgubo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5216804 (14009) Tilen
»

Avtorji želijo obiti založnike

Oddelek: Novice / Ostale najave
388097 (7070) driver_x
»

Amazon prodaja živila

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
53761 (3294) Sinuhe

Več podobnih tem