Prijavi se z GoogleID

» »

Google razširja svoje poročilo z okuženimi stranmi

Google razširja svoje poročilo z okuženimi stranmi

Google - Google že nekaj let pridno izdaja poročilo o transparentnosti, kjer najdemo čedalje več zanimivih podatkov. Doslej je bilo tam mogoče najti število zahtevkov za odstranitev vsebin, ki so jih vložili lastniki avtorskih pravic (zaradi kršitev) in organi pregon (zaradi različnih kaznivih dejanj). Google še vedno ne objavlja podatkov o zahtevkih zvezne vlade za prisluškovanje, ker jih ne sme (lahko bi kumulativno število vseh zahtevkov), čeprav si za to prizadevajo. So pa sedaj začeli objavljati podatke o zlonamernih straneh (malware infected).

Vse od leta 2006 Google namreč škodljive ali sumljive strani označi in uporabnikom pred obiskom izpiše opozorilo. Trenutno označi okoli 10.000 strani dnevno, ki so bodisi okužene z malwarom ali izvajajo phishing. Google sedaj kaže, koliko je teh strani, koliko ljudi dnevno vidi opozorila, kje se te strani nahajajo (države in ISP-ji) ter kako hitro po dezinfekciji so zopet okužene. Google namreč pravi, da ta problem ni redek, ampak gre za precej razširjeno nesnago, zato je ključno zbrati čim več podatkov ter jih predstaviti.

Slovenija ni tako dobra, kot bi želeli verjeti. V zadnjem letu je bilo 11 odstotkov preiskanih strani okuženih, kar je več kot na Hrvaškem, v Španiji, Veliki Britaniji, Skandinaviji, ZDA ali Kanadi, a nekoliko manj kot drugod v srednji in vzhodni Evropi (12-16 %).

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Afera Prism: podjetja naposled priznavajo posredovanje informacij

Oddelek: Novice / NWO
3911685 (8968) Hayabusa
»

Število zahtevkov za odstranitev vsebin z Googla še vedno raste

Oddelek: Novice / NWO
103992 (2414) cegu
»

Google degradira strani z veliko "take-down" zahtevki

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
315205 (3565) techfreak :)
»

Največ zahtevkov za odstranitev političnih vsebin z Googla iz - ZDA

Oddelek: Novice / NWO
4712312 (10036) Jst

Več podobnih tem