» »

Kalifornijsko sodišče: prepovedi prodaje samsungov ne bo

Kalifornijsko sodišče: prepovedi prodaje samsungov ne bo

The Register - Apple in Samsung sta na kalifornijskem sodišču izgubila vsak svoj zahtevek, s katerim sta nadaljevala spor, ki je avgusta Samsung stal milijardo dolarjev. Samsung je bil tedaj spoznan za krivega kršitev modelov (design patent), patentov, razvrednotenja blagovne znamke in zlorabe prevladujočega položaja na trgu UMTS, kar je jel Apple hitro izkoristiti. Hitro so vložili zahtevo za prepoved uvoza in prodaje Samsungovih izdelkov (in sicer sedmih pametnih telefonov ter Droid Charge, ne pa tudi Galaxy S3). Prvi narok je bil 6. decembra.

Sodnica Lucy Koh je Applove zahteve zavrnila. Dejala je, da je Apple svoje dokaze predstavil že na prvem sojenju, kjer so dobil trojno odškodnino (zaradi namernih kršitev s strani Samsunga), sedaj pa niso predstavili nič novega. Apple ni uspel dokazati, da zaradi prodaje Samsungovih izdelkov trpijo nepopravljivo škodo. Applovi patenti namreč zajemajo funkcionalnosti, ki niso odločujoče pri Samsungovih izdelkih, tako da bi jih uporabniki kupovali tudi brez njih. Škoda obstoji, zato je Apple dobil odškodnino, ni pa nepopravljiva, zato prepovedi uvoza ne bo, je razsodila Kohova. Še zlasti, ker je Apple te iste patente licenciral HTC-ju, torej je škodo mogoče popraviti z denarjem in ne le s prepovedjo prodaje, kot trdi Apple.

A Samsung vendarle ni vknjižil popolne zmage. Prizadevali so si namreč za razveljavitev prvotne sodbe, saj naj bi bil vodja porote Velvin Hogan okužen, saj ga je bil tožil Seagate, pa tega ni razkril. Sodnica je argument zavrnila, saj je imel Samsung čas za pomisleke glede porote na začetku postopka (voir dire). Hogan je tedaj povedal, da je bil zaposlen pri Seagatu, tako da bi moral Samsung po načelu primerne skrbnosti (due diligence) preveriti njegovo ozadje, pa tega ni storil.

Glede Applove zahteve o povišanju odškodnine za pol milijarde dolarjev, sodišče še ni odločalo.

1 komentar

FireSnake ::

Nepomembno ... takih novic je na tone.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kohova: Samsung ni vedoma kršil Jabolčnih patentov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8521922 (18444) floyd1
»

Ameriški patentni urad razveljavil ključni patent v Apple v. Samsung sagi

Oddelek: Novice / Android
177761 (5984) filip007
»

Apple v luči petkove zmage terja prepoved prodaje Samsungovih telefonov, a je ne bo d (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5922273 (19131) Icematxyz
»

Zmaga za Samsung na Japonskem

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
94703 (3661) Icematxyz
»

Dve zmagi za Samsung proti Applu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7714087 (10691) Furbo

Več podobnih tem