» »

Prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v ZDA za zdaj odpravljena

Prepoved prodaje Galaxy Taba 10.1 v ZDA za zdaj odpravljena

The Verge - Ameriški primer Apple proti Samsungu še zdaleč ni končan; pravzaprav se preveša v pravo pravcato sago in nas bo (žal) zaposloval še vsaj naslednje leto, če ne še (precej) dlje. Dogajanje je namreč izjemno pestro. Decembra bo pred sodnico Kohovo razprava o novem paketu začasnih in trajnih prepovedi prodaje, kjer si bo Apple prizadeval prepovedati domala celotno Samsungovo linijo telefonov, sans svežega Galaxy SIII (ker so malo zamudili s papirovjem). A ni skrbi, tudi za tega imajo svoje načrte, saj so že napovedali novo, neodvisno tožbo, zaradi kršitve še več patentov, ki pa bo na vrsto prišla naslednje leto.

Samsung je medtem predlaga, da se odločitev porote razveljavi, ker naj preprosto ne bi bila sklepčna (na kratko, naj ne bi držala vode). Pri tem jim je v veliko pomoč predstojnik porote, ki je kmalu po odločitvi za dodelitev dobre milijarde Applu (in točno 0 Samsungu) za medije komentiral podrobnosti njihove odločitve, ter pri tem vzbudil resne dvome v nepristranskost sebe oz. porote. V nobenem primeru pa Applu nočejo ostati dolžni, zato že žugajo s tožbo na prepoved prodaje iPhona 5.

Istočasno so vknjižili uspeh z njihovo pritožbo zoper prepoved prodaje Samsung Galaxy Taba 10.1 v ZDA, ki velja že celo poletje. Porota je sicer ugotovila kršitve nekaterih patentov v zvezi s to tablico, ne pa patenta na model (amer. design patent), ki je bil podlaga za začasno odredbo. Pritožbeno sodišče je zato zadevo hitro vrnilo v obravnavo Kohovi, ki je prepoved zdaj odpravila. Poltretji milijon varščine, ki jo je Apple takrat položil zavoljo škode, ki bi lahko nastala Samsungu zaradi napačno izdane odredbe, za zdaj ostaja v primežu sodišča. Apple se je odzval z napovedjo, da bodo prepoved zahtevali na novo, tokrat na podlagi ugotovljenih kršitev, vendar pride to na vrsto, kot že rečeno, šele decembra.

Kljub visokemu porazu tako do konca letošnje božično-novoletne nakupovalne sezone najbrž ne bo prepovedan noben Samsungov izdelek, vsaj ne noben od novejših in bolj iskanih, ki se (tudi v odziv na vse to kreganje) že odlično prodajajo. Galaxy SIII zgleda nasploh čaka mirna plovba, saj se bo o njem prvič odločalo šele drugo leto, do takrat pa bo skoraj zagotovo na voljo že naslednji model.

5 komentarjev

e-jay* ::

A s to prepovedjo (in tudi drugimi) prodaje res mislijo da bo med strankami sel scenarij nekako v smislu "Oh noes, Galaxy-ja ni v trgovini, bom pa kar iPhone-a kupil."?
Bog se je zmotil, ko je ustvaril elektron!

FlyingBee ::

sicer dobra reklama za Samsung, ampak 1 milijardo dolarjev je pa veliko tudi za tako svetovno

skika ::

e-jay* je izjavil:

A s to prepovedjo (in tudi drugimi) prodaje res mislijo da bo med strankami sel scenarij nekako v smislu "Oh noes, Galaxy-ja ni v trgovini, bom pa kar iPhone-a kupil."?


Ali pa kateri koli drugi Android device. Zakaj mislis, da ravno Appla?

Looooooka ::

Zivimo v svetu, kjer so delnicarji vsako leto navajeni videti samo rast in dobicek. Ce ti rata v enmu letu dobit tok velko tozbo(milijarda al kok je blo?) in potem se prepoved prodaje tablic za katere si ze zagonil denar(proizvodnja) znas podjetju naredit dovolj minusa, da se to potem ob koncu leta pozna. Potem fases se par novic, da si mel "obupno slabe" rezultate in se "prihajajo nove tozbe" pa mas dober recept, da zacne padat vrednost delnic. Pa ni vazno ce grejo kupci kupit iphone al pa ce si zaradi prepovedi prodaje vmes premislijo in zacnejo cakat na nove modele galaxy taba(ker so pac die hard samsung fani).

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

zelo dobra odločitev.upam da apple z bednimi tožba ne uspe
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung spet kopira (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6421228 (17276) MrStein
»

Kohova: Samsung ni vedoma kršil Jabolčnih patentov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
8522037 (18559) floyd1
»

Apple v luči petkove zmage terja prepoved prodaje Samsungovih telefonov, a je ne bo d (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
5922418 (19276) Icematxyz
»

Prodaja Galaxy Tab/Nexus v ZDA začasno prepovedana (HTC-jevi telefoni pa ne) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
10842651 (39396) Icematxyz
»

Apple vložil novi tožbi zoper Motorolo in Samsung

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
348572 (6544) BALAST

Več podobnih tem