» »

Apple dokončno ugasnil svoje socialno omrežje Ping

Apple dokončno ugasnil svoje socialno omrežje Ping

"It's Facebook meet Twitter for music".

vir: The Verge
The Verge - Kot smo že pisali letos poleti, je Apple s prehodom v oktober dokončno ugasnil svoje neuspelo glasbeno socialno omrežje Ping, ki so ga predstavili na svoji jesenski konferenci l. 2010. Namenjeno je bilo hipnemu deljenju trenutno poslušane glasbe s prijatelji, po zgledu last.fm-ovega scrobblanja, iskanju podobne in nove glasbe zase, ter seveda pospeševanju prodaje skozi spletno trgovino iTunes. Uporabniški vmesnik za pinganje so vgradili prav tja, a kljub velikemu začetnemu zanimanju z več kot milijonom prijav v 24 urah se servis nikoli ni zares prijel.

Komentatorji pravijo, da je pri tem veliko vlogo odigrala odsotnost integracije s Facebookom, ki naj bi padla v vodo ravno na zadnji trenutek, ko je Apple že potrdil predstavitev omrežja. Facebook naj bi določil prestroge pogoje (nekako v stilu Googlovih želj z zemljevidi), zato naj bi se Jabolčni v sili odločili iti na svoje. Ni šlo, in tako se storitev pridružuje nesrečnemu Mobile.Me na smetišču zgodovine.

Je pa res, da ima Apple zadnje čase precej več uspeha s svojimi spletnimi podjemi. Spletna trgovina iTunes je že nekaj časa izjemno uspešna, da ne rečemo nov industrijski standard, kar se je v četrto (iTools -> .mac -> mobile me) izdatno prelilo tudi v naročnine na iCloud, oziroma njegovo dodatno storitev music match. Kar pa se tiče socialnih omrežij, so zgleda stavili na navezo s twitterjem, pri čemer jim tudi ne gre slabo. Zdaj morajo samo še zemljevide poštimati.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple vložil milijardo v Didi, kitajski Uber

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
103937 (3134) neonX
»

Zakaj je založbam Apple iCloud všeč, Amazonov Digital Locker pa ne

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
116877 (5483) techfreak :)
»

iTunes z nami že desetletje

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
184143 (3112) poga
»

Amazon mp3 beta vs. iTunes

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
415681 (4108) TESKAn
»

iTunes preko telefona

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
72751 (2751) B-D_

Več podobnih tem