» »

Twitter Music je tu

Twitter Music je tu

Twitter - Tri dni po najavi, da se Twitter podaja v glasbene vode s storitvijo Twitter Music, ki so jo postavili na ramenih kupljenega podjetja We Are Hunted, je Twitter Music uradno zaživel. Sedaj posebna vabila za preizkus storitve niso potreba, ampak je ta odprta vsakomur. Omejena pa je na ZDA, Kanado, Veliko Britanijo, Novo Zelandijo in Irsko, ostale države pa naj bi sledile kmalu. Obširno predstavitev so pripravili že na uradnem blogu.

Twitter s storitvijo Music cilja na uporabnike, ki bodo prek družabnega omrežja delili svoj glasbeni okus s prijatelji in hkrati iskali novo glasbo. Twitter Music je samostojna aplikacija za iOS (verzija za Android bojda sledi kmalu), ki jo lahko prenesemo iz spletne trgovine, ali pa jo lahko uporabljamo kot običajno spletno stran na naslovu music.twitter.com. Ponujala bo glasbo, ki bo prihajala iz treh virov: iTunes, Spotify in Rdio. Prek iTunes bodo na voljo predogledni polminutni izseki iz pesmi, medtem ko se bodo uporaniki Spotifyja in Rdioja lahko prijavili s svojimi podatki in poslušali skladbe v celoti. Obeta se tudi 14-dnevna preizkusna brezplačna naročnina na Rdio. Svoj glasbeni izbor bo mogoče deliti z ostalimi s sporočili na Twitterju, zanimiv pa bo tudi kanal #NowPlaying, kjer bomo videli, kaj poslušajo ta hip ostali. Pristopov h glasbi bo še več, recimo zavihka Priporočeno (glede na preference prijateljev) in Novo.

Pri brskanju po lestvicah bo mogoče klikniti na izvajalca in se izčrpneje poučiti o njem, zraven pa seveda dobiti njegove največje (ali tudi manj velike) hite. Mogoče bo tudi spremljati, kateri glasbi sledijo vaši najljubši glasbeniki.

Twitter upa, da bo aplikacija velik uspeh. Glede na to, da družabna omrežja in glasba lepo sodijo skupaj, možnosti za to vsekakor obstajajo. Prvi vtisi na omrežju so pozitivni, saj so uporabniki nad storitvijo precej navdušeni. Tako se zdi, da se bo Twitter izognil polomiji, ki jo je Apple doživel s Pingo, ali mlačnim sprejemom Googlove in Amazonove storitve za shranjevanje glasbe v oblaku. Roko na srce je Twitterjeva zamisel drugačna, predvsem je bolj povezovalna.

5 komentarjev

mchaber ::

Super. Upam tudi na vključitev soundclouda.
.

Mufasa ::

Fail. Brez idej so
"Es ist nicht genug, zu wissen, man muss auch anwenden;
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

enpac ::

Potem je pa cas, da ti napnes svoje mozgane in prides na palan z bujno idejo in zacnes sluzit miljone, ce so ze oni taki fail!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: enpac ()

NooB ::

TW music je še vedno na voljo za izbrance, če ta ni na voljo v SLO. K sreči imamo v SLO http://www.deezer.com
LP, JAZ

CyberPunk ::

To zdaj ratuje tako kot TV kanali. Vcasih si vedel, da bo na MTV ali VH1 glasba, na History zgodovinski dokumentarci, na XY News stalno novice, National Geographic dokumentarci s poudarkom na naravi, Discovery dokumentarci, itn.
Sedaj je vse pomesano in je kar povsod vse. :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple izdal iOS 5, iTunes 5, iCloud in Mac OS X 10.7.2

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2711602 (9373) MrStein
»

Boj za kontrolo nad radijskimi postajami (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
5315462 (12720) CaqKa
»

Apple WWDC: iCloud (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6927861 (25417) Lonsarg
»

Zakaj je založbam Apple iCloud všeč, Amazonov Digital Locker pa ne

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
118806 (7412) techfreak :)
»

Apple WWDC: iOS 5

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
219186 (7792) zee

Več podobnih tem