» »

Mozilla B2G, Marketplace in Persona

Mozilla B2G, Marketplace in Persona

Med prvimi aplikacijami v Mozilla Marketplace bo tudi slovenski vox.io

vir: ReadWriteWeb
ReadWriteWeb - Prvi dan Mobile World Congressa v Barceloni Mozilla poskuša dokazati, da z odprto platformo za mobilne naprave Boot to Gecko (B2G) misli resno. Predstavljajo partnerstva s podjetji Telefonica, Qualcomm, Adobe in Deutsche Telekom, odpira se spletna tržnica Marketplace, nov je tudi enostaven sistem za identifikacijo Mozilla Persona.Tretji največji ponudnik telekomunikacijskih storitev na svetu Telefonica je podpisal pogodbo o sodelovanju pri razvoju Mozilline mobilne platforme, pri koncu so tudi pogajanja z izdelovalcem mobilnih procesorjev Qualcomm in podjetjem Adobe, prve naprave za razvijalce (menda znamke LG) pa naj bi začeli ponujati zelo kmalu. V razvoj se je vključil tudi Deutsche Telekom Innovation Labs, podrobnosti o napravah na Open Web Device.

Mozilla je odprte spletne standarde (HTML, CSS, JS) nadgradila s programskimi vmesniki, ki med drugim omogočajo klicanje, pošiljanje sporočil in spreminjanje nastavitev naprav kar v spletnih aplikacijah. Zato lahko B2G vse spletne aplikacije uporablja kot domače (native), uporabniki pa jih bodo nalagali iz Mozillinega Marketplaca. Slednji se odpira ta teden, ponujal bo brezplačne in plačljive aplikacije, za razliko od Chrome Web Stora pa bo neodvisen od operacijskega sistema in ciljne naprave. Podrobnosti za razvijalce.Za spletno tržnico je potrebna tudi identifikacija in plačevanje, zato Mozilla predstavlja sistem Mozilla Persona, del katere je tudi BrowserID (kmalu bo preimenovan v Persona ID). Namesto uporabniškega imena in gesla za vsako stran posebej ali možnosti za uhajanje zasebnih podatkov preko sistemov kot je Facebook Connect, se uporabniki lahko na podprte spletne strani prijavijo zgolj z e-poštnim naslovom. Podrobnosti za razvijalce.

5 komentarjev

Marat ::

Zato lahko B2G vse spletne aplikacije uporablja kot domače (native),


a to pomeni tudi da bodo te aplikacije delovale tud brez vklopljene podatkovne povezave (E, 3G, WiFi)? Za operaterje je seveda super da se pokuri čimveč prenosa podatkov, za uporabnike pa glih ne...

mathjazz ::

www.getfirefox.com

Icematxyz ::

Odprte tehnologije, open web, prenosljive aplikacije, strojno pospešen web video brez dodatkov, prenos video vsebin v živo, market, ki omogoča tudi ekonomsko dejavnost... I like.

crystal ::

super trokira vidm xD

Icematxyz ::Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mozilla B2G, Marketplace in Persona

Oddelek: Novice / Ostale najave
52239 (1056) Icematxyz
»

Mozilla pripravlja mobilni OS

Oddelek: Novice / Brskalniki
154974 (3282) r0ker
»

Googlov internet gre v Kansas City

Oddelek: Novice / Ostale najave
53120 (2838) Senitel
»

Firefox 3.5 bo podpiral prednastavljeno geografsko lokacijo

Oddelek: Novice / Brskalniki
183635 (2738) Road Runner
»

France Telecom bo odpustil 22.000 zaposlenih

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
122810 (2200) Thomas

Več podobnih tem