» »

Google Music z nakupi od srede dalje

Google Music z nakupi od srede dalje

vir: CNet
CNet - Marca smo nazadnje pisali o Googlovih načrtih v svetu glasbe. Vse skupaj bi moralo biti končano že lani, a se je strašno zapletlo z liceniranjem ponudbe štirih velikih glasbenih založb, ki hočeš-nočeš razpolagajo z najbolj zaželjeno glasbo. Storitev Google Music je zato aprila začela v zaprti beti, zgolj za Američane in zgolj kot digitalna omarica za glasbo (digital locker). Se pravi, omogoča zgolj prenos lastne glasbe v oblak, od koder jo je potem mogoče poslušati na Android/iOS telefonih, računalnikih ali vseh drugih napravah s podporo flashu. Trenutno zastonjska različica ponuja prostora za 20.000 glasbenih datotek, uvoz iz iTunes knjižnice in zanimivo storitev "Instant Mix" za oblikovanje predvajalnih seznamov s sorodno glasbo.

V sredo naj bi na dogodku v Los Angelesu dodali še možnost nakupa nove glasbe neposredno preko storitve. Pogodbo so že sklenili z založbo Universal, še vedno pa se pogajajo z Sonyem in Warnerjem, ki jih moti cel kup reči. Najprej bi radi denar tudi za že kupljene skladbe, ki jih uporabnik naloži na servis, ker se jim zdi to posebna storitev, ki jo je treba zato tudi posebej plačati. Apple jim to zagotavlja iz naročnine na zamudnika iCloud (vključno z znatnimi avansi), še vedno pa se kregajo z Amazonom glede njihove omarice. Potem pa si močno želijo, da Google v stilu jabolčnih zaostri pravila za vstop v Android market in s tem izključi aplikacije kot je MP3 Downloader, ki se po mnenju industrije uporablja zgolj za piratstvo.

Prenos dogodka bo na voljo na naslovu youtube.com/Android, podatka o ponudbi v Evropi pa žal še ni.

3 komentarji

sgdjkdlsugi4 ::

Upajmo da je Google dobro zamislil tole zadevo (lahko bi se kaj naucili pocasi iz mlacnih startov Wave-a, Buzza, G+, nenazadnje tudi Galaxy Nexus od zacetnega hypa lansirajo kot crnogorci), ne kot obstojec Google Music in da ne bomo spet cakali mesece na splavitev. Kaki sync manager v stilu iTunes tudi ne bi skodil sploh za celo AOSP Android vejo, ki nima resitev kot HTC Sync ali Samsungov KIES.

RockyS ::

Kaj nam to koristi če bo US only.

sgdjkdlsugi4 ::

RockyS je izjavil:

Kaj nam to koristi če bo US only.

Ce se registriras na Google Music z US proxy, dobis dostop bp (uporabljam od maja). Na Google Checkout racunu imam vpisan MC s slovenskim naslovom in gre kupovat aplikacije prek US Android Marketa spet bp. Mogoce pa bo mozno novo storitev na podoben nacin presvinglat, ce bo spet US only.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrača se WinAmp (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
10221356 (3651) zavajon
»

V pričakovanju Apple iCloud

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
125915 (3265) Kocka
»

Zakaj je založbam Apple iCloud všeč, Amazonov Digital Locker pa ne

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
118696 (7302) techfreak :)
»

Novozelandski parlament tik pred sprejemom three-strikes zakonodaje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7930646 (28631) techfreak :)
»

Nova spletna glasbena trgovina pri nas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
878315 (8315) Pithlit

Več podobnih tem