» »

Google Play združuje razvedrilne vsebine

Google Play združuje razvedrilne vsebine

Google - Google je včeraj predstavil novo storitev Google Play, s kateri želijo konkurirati integriranemu Applovemu ekosistemu ter Amazonovemu Kindlu Fire in ponuditi enotno oblačno storitev, za shranjevanje in dostop do glasbe, knjig, filmov in aplikacij z vseh androidnih mobilnih naprav. Tako bodo lahko uporabniki do svojih vsebin dostopali z vseh naprav, ne da bi se morali ukvarjati s sinhronizacijo zbirk.

Gre za oblak, v katerega lahko brezplačno prenesemo do 20.000 skladb iz lastnih virov in seveda dodamo poljubno število kupljenih, prenesemo 450.000 aplikacij in iger za Android, shranjujemo elektronske knjige in si lahko izposojamo filme. To pomeni, da so Android Market, Google Music in Google eBookStore integrirani v Google Play. Google bo na androidnih napravah vsebine iz omenjenih storitev avtomatično prenesel v novo storitev, kjer bo to seveda mogoče. Google Play namreč ne bo v celoti dostopen po vsem svetu, ampak bo ponekod okleščen.

V ZDA dobijo polni paket (glasba, izposoja filmov, knjige, aplikacije), v Kanadi in Veliki Britaniji ne bo glasbe, v Avstraliji pa niti filmov. Drugod, tudi v našem delu EU, bo Google Play od začetka podpiral le aplikacije in bo tako manj uporaben.


6 komentarjev

skika ::

Dober video!

Magic1 ::

Kot ponavadi je edina dobra stvar za nas pri takih stvareh, da pridejo kakšne akcije zraven. Tako so na marketu nekateri app-ji za 0.49€ trenutno.
Paypal še vedno ni omogočen....
Magic

matejdro ::

Torej kakšna je sploh sprememba? AFAIK so se aplikacije, knjige, filmi in glaba že zdaj sihronizirale med napravami. Ali ne?

Phantomeye ::

matejdro je izjavil:

Torej kakšna je sploh sprememba? AFAIK so se aplikacije, knjige, filmi in glaba že zdaj sihronizirale med napravami. Ali ne?



Mogoce je pa point, da je zdruzeno vse.

Jst ::

Kakšno ime!?!

Play Books.
Play Movies.
Play Apps.

???

Google, ojoj.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

JesusChrist ::

Kaj bomo pa mi sploh kdaj lahko uporabljalo ... kupil sem svojo domeno, nastavim google apps. Dela vse od gmaila, documents, calendar, g+, ... in potem mi teži, da zaradi lokalizacije s tem računom ne morem uporabljati youtube (loginan) ... mislim WTF. Naj rajši take zadeve porihtajo. V letu 2012 smo pa se jim take banalne stvari dogajajo. Isto sedaj s tem play če hočeš kupit glasbo recimo. FY google. Sem mel super mnenje o njih, pa me z dneva v dan razočarajo.
remember, the clock is ticking. run like no tomorrow.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Huawei predstavil Mate 30 Pro - brez Googlovih aplikacij (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
11228306 (21507) xmetallic
»

Google bo proizvajalcem pametnih telefonov začel zaračunavati Google Play v EU (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Android
16243373 (33281) Ales
»

Google Play Music je na voljo v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
8831485 (26636) Robert
»

Začel se je Google I/O - Android

Oddelek: Novice / Android
2913025 (10566) Marat
»

Google I/O - 1. dan

Oddelek: Novice / Ostalo
4418401 (15948) genesiss

Več podobnih tem