» »

Xbox TV v ZDA še letos

Xbox TV v ZDA še letos

vir: CNN
CNN - Microsoft je napovedal, da bo v ZDA še pred koncem leta, torej v času za božično nakupovalno sezono, nared in na voljo Xbox TV. Pokazali so jo že v sredo na Microsoftovemu srečanju v Kaliforniju in čeprav o vsebini, ceni in partnerjih niso veliko govorili, je znanih nekaj informacij o prihajajoči storitvi, s katero želi Microsoft uspeti, kjer je Googlu, Sonyju in Applu za zdaj spodletelo.

Na Xbox TV bodo ponujali video na zahtevo (serije in filmi) ter žive prenose vsebin s televizije - novice, šport in priljubljene kanale. Microsoft veliko upov polaga tudi na Kinect, s katerim naj bi bila omogočena navigacija z zvokom. Ker bo Xbox TV podpiral še Bing, bo mogoče samo z glasom iskati želene vsebine. Microsoft je v sredo na demonstraciji na ta način poiskal serijo Pisarna.

Ker ima Xbox Live samo v ZDA že 35 milijonov uporabnikov, potrebna baza uporabnikov za uspeh Xbox TV obstoji. Vprašanje je, ali jih bo Microsoft uspel prepričati, da spremenijo svoje navade in začnejo televizijo spremljati prek konzole. Googlu z Google TV to ni uspelo. Microsoft bo zato k licenciranju vsebin pristopil drugače; namesto da bi se pogajali neposredno s ponudniki, kot so News Corp, CBS in podobni, bodo uporabili model TV Everywhere, po katerem bodo dostop imeli vsi obstoječi naročniki kabelske ali satelitske televizije. To je tudi razlog za glasovno iskanje, ki predstavlja nadgradnjo gledanja TV na klasični televiziji ob enaki ponudbi vsebin.

2 komentarja

Compufreek ::

pomoje jim bo uspelo ker že xbox live ponuja zelo dober način gledanja filmov ... itd

Konlov ::

Škoda, kjer tudi pri nas ni kakšne uporabne videoteke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google TV prihodnje leto v Evropi

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
134042 (2504) Spock83
»

Prvi odprtokodni gonilnik za Kinect

Oddelek: Novice / Konzole
296594 (5223) BALAST
»

Kinect izšel v ZDA, razpisana nagrada za odprtokodne gonilnike

Oddelek: Novice / Konzole
233883 (2723) Aggressor
»

Kinect pri nas 10. novembra, dražji kot čez Lužo

Oddelek: Novice / Igre
144148 (2845) Tr0n
»

Microsoft ukinja Vine

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
52302 (1686) ozbolt

Več podobnih tem