» »

Xbox TV v ZDA še letos

Xbox TV v ZDA še letos

vir: CNN
CNN - Microsoft je napovedal, da bo v ZDA še pred koncem leta, torej v času za božično nakupovalno sezono, nared in na voljo Xbox TV. Pokazali so jo že v sredo na Microsoftovemu srečanju v Kaliforniju in čeprav o vsebini, ceni in partnerjih niso veliko govorili, je znanih nekaj informacij o prihajajoči storitvi, s katero želi Microsoft uspeti, kjer je Googlu, Sonyju in Applu za zdaj spodletelo.

Na Xbox TV bodo ponujali video na zahtevo (serije in filmi) ter žive prenose vsebin s televizije - novice, šport in priljubljene kanale. Microsoft veliko upov polaga tudi na Kinect, s katerim naj bi bila omogočena navigacija z zvokom. Ker bo Xbox TV podpiral še Bing, bo mogoče samo z glasom iskati želene vsebine. Microsoft je v sredo na demonstraciji na ta način poiskal serijo Pisarna.

Ker ima Xbox Live samo v ZDA že 35 milijonov uporabnikov, potrebna baza uporabnikov za uspeh Xbox TV obstoji. Vprašanje je, ali jih bo Microsoft uspel prepričati, da spremenijo svoje navade in začnejo televizijo spremljati prek konzole. Googlu z Google TV to ni uspelo. Microsoft bo zato k licenciranju vsebin pristopil drugače; namesto da bi se pogajali neposredno s ponudniki, kot so News Corp, CBS in podobni, bodo uporabili model TV Everywhere, po katerem bodo dostop imeli vsi obstoječi naročniki kabelske ali satelitske televizije. To je tudi razlog za glasovno iskanje, ki predstavlja nadgradnjo gledanja TV na klasični televiziji ob enaki ponudbi vsebin.

2 komentarja

Compufreek ::

pomoje jim bo uspelo ker že xbox live ponuja zelo dober način gledanja filmov ... itd

Konlov ::

Škoda, kjer tudi pri nas ni kakšne uporabne videoteke.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

router tp-link TL-WR741ND -samo v modem

Oddelek: Pomoč in nasveti
181414 (1071) ales400
»

Tretja generacija Xboxa je... One?! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Konzole
12038710 (31925) LuGi
»

Xbox One se bo moral redno povezovati na splet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
6221598 (18846) blackbfm
»

Microsoft izdal Kinect za Windows

Oddelek: Novice / Konzole
166558 (4296) enadvatri
»

Iskanje inženirjev namiguje na začetek razvoja 3. generacije Xboxa

Oddelek: Novice / Konzole
228155 (6227) PrimozR

Več podobnih tem