» »

Kinect izšel v ZDA, razpisana nagrada za odprtokodne gonilnike

Kinect izšel v ZDA, razpisana nagrada za odprtokodne gonilnike

CNet - Ta teden je v ZDA z veliko pompa izšel nov krmilnik za Microsoftovo konzolo Xbox 360, ki se imenuje Kinect (recenzija na Cnetu). V dveh dneh, kar je Kinect naprodaj, so sicer odkrili nekaj pomanjkljivosti: težave s prepoznavanjem obraza temnopoltih ljudi, težave z globino oziroma zaznavanjem prostora, nekaj zmede z električnimi adapterji ter s programsko opremo. Splošni vtis je, porodim tegobam navkljub, pozitiven. V EU bo Kinect izšel prihodnjo sredo. Da ne bi uporabnikih odprtokodnih sistemov ostali na suhem, je podjetje Adafruit Industries že razpisalo nagrado v višini 2000 dolarjev za kogarkoli, ki bo prvi predložil odprtokodne gonilnike Kinect za Xbox 360. Na ta način želijo omogočiti delovanje Kinecta pod vsemi operacijskimi sistemi. V dokaz mora predlagatelj dodati aplikacijo z enim oknom, v katerem je video, in enim oknom, ki prikazuje globino.

23 komentarjev

antonija ::

težave s prepoznavanjem obraza temnopoltih ljudi

Uf, M$ je izdal rasisticen addon za XBOX360 :))
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

filip007 ::

Spet neka odprta koda, lastnik pa kdo drug kot M$.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Berserker ::

antonija je izjavil:

težave s prepoznavanjem obraza temnopoltih ljudi

Uf, M$ je izdal rasisticen addon za XBOX360 :))


+1 Upam da tudi mi z črnimi lasmi nismo prikrajšani.

Bor H ::

http://kotaku.com/5681959/xbox-360-kine...

dost obsežen članek, ne vem sicer če v njem piše al sem kje drugje prebral, ampak to s temnopoltimi je bolj podtikanje kot resnica

r0ker ::

problem se pojavi če je oseba z zelo svetlo poltjo na svetlem ozadju in kontra. tudi če maš belo majco na beli dobro osvetljeni steni ima probleme z zaznavo

Bor H ::

ne, to pa ni res, človeka zaznava z IR kamero, ki ji je (bolj kot ne) vseeno kake barve si, saj dela tudi v čisti temi, samo obrazi ti ne prepozna

simnov ::

Hm odportokodni gonilniki in ne vem kaj to bodo poskušali dati na pc seveda bo ves čas delovalo slabo na Xboxu bo pa delovalo brezhibno.

techfreak :) ::

seveda bo ves čas delovalo slabo na Xboxu bo pa delovalo brezhibno

Zakaj pa? Ker ima Xbox tako dobro strojno opremo ali ker je odprta koda slaba?

ALT ::

ne gre se za to, da naenkrat ista koda spremeni status iz zaprtokodne v odprtokodno.

razlika je v tem, da je microsoft spisal kodo za lasten hardware, ki ga pozna v nulo, ter namenil za razvoj te kode precejsnja sredstva, saj cilja na veliko obcinstvo, torej se mu splaca vlagati.

po drugi strani pa bo odprta koda narejena za mogoce 1% uporabnikov in bo zastonj, torej tudi ne bo priblizno toliko sredstev namenjenih razvoju, obenem pa bo zadeva najverjetneje revers-engineered, saj jim microsoft ne bo predal vse dokumentacije hardwarea.

upam da ti je jasno, zakaj bo v tem primeru zaprta koda boljsa od odprtokodne resitve.

seveda pa to ne pomeni, da je vsa odprta koda slaba in vsa zaprta koda dobra.

Zero0ne ::

Že, ampak Prosti driverji za kinect bodo omogočali tudi uporabo kot kaj bolj naprednega od igrače za v dnevno sobo, ki je sposobna upravljat samo z od microsofta požegnano programsko in strojno opremo. Ker ne glede na to, kako kvalitetni so MSjevi driverji, so še vedno neuporabni za karkoli drugega kot primere uporabe, ki si jih je zamislil MS.
uname -o

ALT ::

true, ampak to spada med kvantiteto funkcij, ne pa njihovo kvaliteto.

techfreak :) ::

po drugi strani pa bo odprta koda narejena za mogoce 1% uporabnikov

Zakaj pa to?
Kinect se tako priklopi preko USBja torej bomo mogoče videli tudi kakšne igre in aplikacije, ki bodo uporabljale Kinect na Windowsu.

ALT ::

ker bo pac masa uporabnikov uporabljala zadevo tako, kot si to microsoft zamisli? in ne tako, kot jo je mogoce uporabiti v pol ducata iger (katere igre pa bodo podpirale zadevo, ce microsoft ne bo odobril taksne uporabe?), ce si vzames vec ur casa in spadas med racunalnisko pismene ljudi?

zakaj pa se cudis napovedi, da velik % uporabnikov ne bo uporabljal zadeve? ce pa bo veliko zanimanje za uporabo na PC (kar se lahko imho zgodi le, ce microsoft pozegne uporabo v masovnih igrah) bo ze microsoft skupaj spacal tudi gonilnike za PC.

a je bilo ze kdaj kako drugace?

techfreak :) ::

No, pa bomo imeli samo 1% uporabnikov. Še vseeno ne pomeni, da bo zadeva slaba.

ALT ::

imho ce bo 1% vseh uporabnikov uporabljalo to, zadeva sploh ne bo slaba. moj namen ni bil implicirat da bo zadeva neuporabna, ampak da ne bo zanimiva za mase, tako kot vecina odprte kode ni, vendar tam tudi zaradi drugacnih razlogov.

osebno mi je zelo vsec, da se razvijajo odprti gonilniki, ki bodo omogocili se marsikatero drugo uporabo, zagotovo se bo nasel kaksen zanimiv in zabaven nacin uporabe za to zadevo, ceprav le za ozjo skupino ljudi, ki jih zanima tehnologija. hotel pa sem le komentirati debato, zakaj microsoft lahko ponudi visjo kvaliteto gonilnikov v tem primeru.

techfreak :) ::

Dokler mase množično uporabljajo izdelke narejene na osnovi odprte kode se nimaš kaj pritoževati.

Microsoft pa kot vedno ne želi objaviti specifikacij svoje programske/strojne opreme. Torej nič novega.

mtosev ::

meni se ne da skakati pred xboxom in ga tako upravljati.osebna preferenca.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Relanium ::

Če MS ponudi to tud drugje kot na xboxu zna tole hitro pridobit monopol med tovrstnimi kontrolerji.

BigWhale ::

Skakanje po sobi z namenom kontroliranja iger se nekako gre, ceprav je zadeva rahlo trapasta. Nevem, mogoce sem samo prestar za to. Na predstavitvi me ni impresioniral niti Kinect niti Move od Sonya.

Da bi pa bila stvar uporabna se za kaj vec kot igranje iger, pa dvomim. Vanilla Sky user interface je za daljse delo neuporaben. Kar naj nekdo proba mahati po zraku osem ur skupaj. :)

noraguta ::

BigWhale je izjavil:

Skakanje po sobi z namenom kontroliranja iger se nekako gre, ceprav je zadeva rahlo trapasta. Nevem, mogoce sem samo prestar za to. Na predstavitvi me ni impresioniral niti Kinect niti Move od Sonya.

Da bi pa bila stvar uporabna se za kaj vec kot igranje iger, pa dvomim. Vanilla Sky user interface je za daljse delo neuporaben. Kar naj nekdo proba mahati po zraku osem ur skupaj. :)

dobr niso čarlijevi angelčki pa tud vanila sky ni.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

darkolord ::

Da bi pa bila stvar uporabna se za kaj vec kot igranje iger, pa dvomim.
Tkole na pamet mi pade na misel kar nekaj zadev, kjer bi bil tole še uporabno. Npr. upravljanje z multimedijskimi napravami (TV in podobne zadeve), kjer maš ponavadi en kup daljincev (ki hitro zginejo pod kavč kaj podobnega), ki upravljajo precej neintuitivne vmesnike; xbox sicer že ima en del tega. Al pa recimo za prezentacije - če sediš za računalnikom pa neki klikaš/tipkaš, je skor tko, kot da te ne bi bilo tam; če pa stojiš maš pa z unimi daljinci precej omejene možnosti interakcije.

Zgodovina sprememb…

roli ::

Kinect ima še eno funkcijonalnost ki jo nekako pozabljate - voice recognition in kolikor se spomnim ne tako slabega.
http://www.r00li.com

Aggressor ::

Jaz bi rekel, da bo kinect uspel ravno na neigričarskih področjih. Kar se iger tiče, so samo plesni in fitneserski naslovi taki, kjer je zadeva res uporabna, medtem ko ima pa na področju splošnega vmesnika še ogromno neizkoriščenega potenciala.

Saj ni treba, da mahaš po zraku s celo roko. Dovolj so gibi zapestja. Je pa res, da mora bit jasno tudi programska oprema primerna, ker šibanje po linearnem meniju je res preprostejše z enim knofom.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoft zakrpal osem lukenj in napovedal Kinect za PC

Oddelek: Novice / Ostale najave
125121 (2932) zeleni
»

Microsoft v 10 dneh prodal milijon Kinectov

Oddelek: Novice / Konzole
4110743 (8665) BigWhale
»

Kinect izšel v ZDA, razpisana nagrada za odprtokodne gonilnike

Oddelek: Novice / Konzole
235774 (4614) Aggressor
»

Playstation 3 - Move VS. Xbox 360 - Kinect (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
6916238 (14439) Bor H
»

Volan za xbox360

Oddelek: Konzole
225139 (4692) Berserker

Več podobnih tem