»

Xbox TV v ZDA še letos

vir: CNN
CNN - Microsoft je napovedal, da bo v ZDA še pred koncem leta, torej v času za božično nakupovalno sezono, nared in na voljo Xbox TV. Pokazali so jo že v sredo na Microsoftovemu srečanju v Kaliforniju in čeprav o vsebini, ceni in partnerjih niso veliko govorili, je znanih nekaj informacij o prihajajoči storitvi, s katero želi Microsoft uspeti, kjer je Googlu, Sonyju in Applu za zdaj spodletelo.

Na Xbox TV bodo ponujali video na zahtevo (serije in filmi) ter žive prenose vsebin s televizije - novice, šport in priljubljene kanale. Microsoft veliko upov polaga tudi na Kinect, s katerim naj bi bila omogočena navigacija z zvokom. Ker bo Xbox TV podpiral še Bing, bo mogoče samo z glasom iskati želene vsebine. Microsoft je v sredo na demonstraciji na ta način poiskal serijo...

2 komentarja

Google TV prihodnje leto v Evropi

Reuters - Čeprav je Google sprva trdil, da se Google TV za zdaj ne bo širil izven ZDA, je v petek v Edinburgu na Škotskem Eric Schmid napovedal prihod v Evropo. Google TV prihaja na Staro celino v začetku prihodnjega leta, seveda ne v vse države hkrati. Prva bo na vrsti Velika Britanija, Slovenija pa bržkone še nekaj časa ne, če sploh kdaj.

Google TV je že na voljo v ZDA, kjer stane 100 dolarjev (na začetku je bila cena postavljena na 300 dolarjev, a zanimanja ni bilo). Gre za programsko platformo, ki združuje TV in internet. Uporabnikom omogoča, da na primer televizor krmilijo s pametnim telefonom, brskajo po internetu prek televizije, si ustvarijo domačo stran z ikonami in bližnjicami za TV itd.

V ZDA so se kabelski operaterji Google TV kar ustrašili, saj so se bali,...

13 komentarjev

Kinect izšel v ZDA, razpisana nagrada za odprtokodne gonilnike

CNet - Ta teden je v ZDA z veliko pompa izšel nov krmilnik za Microsoftovo konzolo Xbox 360, ki se imenuje Kinect (recenzija na Cnetu). V dveh dneh, kar je Kinect naprodaj, so sicer odkrili nekaj pomanjkljivosti: težave s prepoznavanjem obraza temnopoltih ljudi, težave z globino oziroma zaznavanjem prostora, nekaj zmede z električnimi adapterji ter s programsko opremo. Splošni vtis je, porodim tegobam navkljub, pozitiven. V EU bo Kinect izšel prihodnjo sredo. Da ne bi uporabnikih odprtokodnih sistemov ostali na suhem, je podjetje Adafruit Industries že razpisalo nagrado v višini 2000 dolarjev za kogarkoli, ki bo prvi predložil odprtokodne gonilnike Kinect za Xbox 360. Na ta način želijo omogočiti delovanje Kinecta pod vsemi operacijskimi sistemi. V dokaz mora predlagatelj...

23 komentarjev

Kinect pri nas 10. novembra, dražji kot čez Lužo

X-Bit Labs - Microsoft je uradno napovedal, kdaj lahko nov vmesnik za igranje iger, ki zaznava gibanje igralca, predhodno poimenovan Natal, sedaj Kinect, pričakujemo v naših krajih. Na kölnskem sejmu Gamescom so potrdili, da v regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod, Afrika) Kinect na prodajne police prihaja 10. novembra, medtem ko bo v ZDA na voljo že 4. novembra.

Kot je že običajno, bo Kinect v Evropi dražji kot v ZDA. Priporočena maloprodajna cena za Evropo znaša 150 evrov, medtem ko za ZDA 150 dolarjev. Microsoft pričakuje, da bodo letos prodali več kot tri milijone enot, kar ocenjujejo tudi po odlični prodaji Xboxa 360 250 GB, ki je že pripravljen na Kinect in gre v zadnjem času za med.

14 komentarjev

Microsoft ceni HD DVD enoto

X-Bit Labs - Microsoft je naznanil, da namerava svojo HD DVD enoto za Xbox360 poceniti. Znižanje v vrednosti 20$ naj bi v ZDA začelo veljati prvega avgusta. Na žalost trenutno ni informacij o znižanju cene enote v Evropi. Poleg HD DVD enote pa si bo lahko vsak kupec izbral tudi 5 brezplačnih HD DVD filmov. Prav tako pa bo Microsoft začel ponujati nekaj bezplačnih delov serije Heroes in 300 v HD resoluciji preko Xbox Live sistema. Več pa si preberite v izvorni novici.

4 komentarji

Še nekaj o Xboxu!

Electic Tech - Pri Microsoftovih logih se je izvedelo tudi to, da bo Xbox izšel v ZDA in na Japonskem koncem leta 2001, v Evropo bo pa prišepal tri mesece kasneje. Proizvodnja bo potekala v Mehiki in na Madžarskem. Napovedali so tudi, da načrtujejo začetek proizvodnje nekje v Aziji, da bodo lahko lažje pokrili japonski trg. Menim, da se ne motim, če vam rečem, da bo proizvodnja potekala nekje na Tajvanu. [:D] Z velikim veseljem so pri Microsoftu napovedali tudi to, da bodo imeli ob lansiranju za sabo 200 založnikov za igre, še posebej so pa povdarili pristop Electronic Arts kot založnika, ki bo že ob začetku imel napisanih 10 iger za to konzolo... Bo Microsoft tudi tu zmagal? Počakajmo in videli bomo...

4 komentarji