» »

Twitter kupil Tweetdeck

Twitter kupil Tweetdeck

Odjemalec Tweetdeck je napisan za okolje Adobe AIR in teče na Linuxu, Oknih in Macu, na voljo pa sta tudi mobilni različici za iPhone in Android. Hkrati prikazuje veliko število twittov in predvaja zvočno opozorilo za vsakega novoprispelega, kar pri večjem seznamu followerjev postane za ene malo moteče, za druge pa vsakdanji način dela.

vir: Financial Times
Financial Times - Twitter kot platforma je v zadnjih mesecih postal bistveno bolj zaprt in neprijazen do tretjih programov. Marca so s spremembo splošnih pogojev razvijalcem odsvetovali razvoj novih namenskih twitter odjemalcev, ter kot razlog navedli rušenje konsistentne uporabniške izkušnje in nezadostno spoštovanje zasebnosti. Še mesec dni prej so iz istega razloga (začasno) onemogočili par popularnih odjemalcev, ta mesec pa še dodatno zaostrili svoje zahteve za dostop do uporabnikovih podatkov.

Sredi maja so se razširile govorice, da je Twitter blizu dogovora o prevzemu popularnega britanskega odjemalca Tweetdeck. Več medijev je pravkar potrdilo, da je prevzem uspešno zaključen, sicer za ceno med 40 in 50 milijonov ameriških dolarjev v denarju in delnicah podjetja Twitter.

S tem podjetje kontrolira dva najbolj popularna odjemalca, tj. svojo spletno stran (46%) in omenjeni Tweetdeck (19% uporabnikov), ali skupaj kar dve tretjini "trga". Ostali odjemalci imajo manjše deleže pod 10%, ki se bodo po pričakovanju še zmanjšali, novih pa ne bo. Twitter je nazaj dobil nadzor nad vsakodnevnim obnašanjem večine svojih uporabnikov in kani to izkoristiti za monetarizacijo svojega servisa, kar sicer načrtujejo za naslednje leto.

Integracija twitterja z drugimi storitvami (Twitpic, Foursquare, Facebook, ..) za zdaj ostaja na seznamu dovoljenega, je pa izbira in svoboda uporabnikov in razvijalcev, ki so s svojimi napori skupno prispevali k popularizaciji tega microblogging servisa, močno močno zmanjšana.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple WWDC: Mac in OS X (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
6820019 (17131) modicr
»

Zuckerberg spregovoril o zmotni odločitvi za HTML5

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
237778 (5060) MasterBlaster
»

Twitter uresničil napovedi, močno zaostril pogoje za uporabo platforme

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
115593 (4064) Jst
»

Apple razmišlja o Twitterju

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
2910804 (8837) Jst
»

Kmalu oglasi na Twitter.com

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
178645 (7274) para!

Več podobnih tem