» »

TwitPic bo ostal v vicah

TwitPic bo ostal v vicah

Twitter - Spletna storitev TwitPic je bila vse od leta 2008 dobrodošla dopolnitev Twitterja, saj je omogočila deljenje datotek prek Twitterja. Zaradi spora s Twitterjem glede blagovne znamke je strani grozilo zaprtje, s čimer bi šle v pozabo vse slike, a so dosegli dogovor o ohranitvi arhivske verzije strani.

TwitPic je po letu 2011 postal nekoliko manj pomemben, ker je Twitter predstavil lastno platformo za objavo slik, a je vseeno ostal priljubljen pri številnih uporabnikih. TwitPic ni bil uradno povezav s Twitterjem, a je uporabnikom z uporabo servisnih knjižnic API omogočal prijavo z istim uporabniškim imenom in geslom, objavo fotografije, ki je dobila ustrezno kratek naslov, in komentiranje, ki se je videlo kot odgovori na čivke na Twitterju.

Problem je bil, da TwitPic ni s Twitterjem sklenil nobenega dogovora. Zato mu je letos Twitter zagrozil, da bo ostal brez dostopa do API-jev in da ga čaka tožba, če ne preneha uporabljati zaščitene blagovne znamke - TwitPic je pač zelo podobno Twitterju. TwitPic je sprva napovedal, da bodo 25. septembra stran zaprli, potem pa so se pojavile govorice o prevzemu s strani neznane družbe. Iz vsega skupaj ni bilo nič in sredi oktobra je TwitPic najavil, da se 25. oktobra poslavljajo.

To se ni zgodilo, saj so v zadnjem trenutku dosegli dogovor s Twitterjem. TwitPic bo še vedno prenehal poslovati, le da bodo ohranili arhiv vsebin. Twitter bo prevzel ostanek TwitPica in dobil nadzor nad domeno in vsebino, stran pa bo ostala aktivna za nedoločen čas. Ne bo pa mogoče objavljati novih fotografij ali uporabljati mobilnih aplikacij za TwitPic.

4 komentarji

SkyNet ::

Nekdo je upal na masten prevzem in se uštel:)
right minus opens, into bump easy left, flat out right, into mcdrive 3 bigmacs

David Karlas ::

Upam, da je bil Twitter tako prijazen, da je nakazal kašen cekinčen lastniku TwitPica...

čuhalev ::

Hja, Warner Brosa si pa ne upajo. :))

ZigaZiga ::

Zakaj Twitter ni enostavno prevzel TwitPic-a, tako kot to počno drugi velikani s podjetji, ki dopolnijo njihove pomanjkljivosti ali jim konkurirajo ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Instagram izgubil polovico uporabnikov

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
207012 (4823) Unknown_001
»

Britanci občutljivi na spletne nergače

Oddelek: Novice / NWO
328548 (7000) SkipEU
»

Twitter uresničil napovedi, močno zaostril pogoje za uporabo platforme

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
115593 (4064) Jst
»

Twitter z novo obliko, stranmi za oglaševalce

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
63112 (2236) antonija

Več podobnih tem