» »

AMD ne razmišlja o ARM

AMD ne razmišlja o ARM

TG Daily - Pred kratkim so se na spletu razvila ugibanja, da naj bi AMD razmišljal o pridobitvi licence za procesorje ARM, ki bi jih nato uporabil za pogon mobilnih naprav. John Taylor iz AMD-ja pojasnjuje, da ne razmišljajo o ARM, saj je po njihovem mnenju za mobilni svet APU v naboru x86 tisto pravo.

Pravi, da ARM nima nobene opazne prednosti pred x86, še posebej ko ga primerjamo z APU-ji. Ti namreč na netbookih omogočajo enodnevno avtonomijo baterije, hkrati pa nudijo večjo računsko moč od katerekoli druge procesne enote. Hkrati podpira vrsto operacijskih sistemov, kar je dodatni razlog, da se bo x86 najverjetneje obdržal kot vodilna arhitektura. Lažje je namreč znižati porabo procesorjev x86 kakor povečati zmogljivost ARM-jev, je uradno stališče podjetja.

Globalfoundries, ki je nastal z ločitvijo livarskega dela podjetja iz nekdanjega AMD-ja, po drugi strani sodeluje s številnimi podjetji, ki dizajnirajo procesorje ARM.

3 komentarji

Lonsarg ::

Ekonomija pa pravi, da kvaliteta arhitekture nima skoraj nič. Vse se gre za to, za katero arhitekturo so kot prvo na voljo stvari ceneje za mobilne naprava(zaenkrat ARM) in kot drugo, pri kateri arhitekturi je večja izbira proizvajalcev(vedno ARM). Potem je pa še tretja stvar, v mobilnem prostoru je mnogo stvari že trenutno na ARM only(windows phone,iOS).

x86 ne bo nikoli vodilni v mobilnem prostoru, lahko pa sobiva z ARM. Windows 8 ima sobivanje najraje.

Brane2 ::

Pajade. Prejšnji CEO je odletel me drugim tudi zato, ker je ukazal prodat njihov ARM oddelek, ki je pozneje drugje ( Broadcom ?) izkazal ohoho profite, sedaj pa kao "ne razmišljajo o ARM-u".

Seveda ne, če pa nimajo ljudi za tovrstna razmišljanja. Dela imajo z Intlom že tko čez glavo, težko bi odprli novo fronto na hitro rastočem ARM trgu.

Zato pač poskušajo tekmovat s konji, ki jih že imajo.
On the journey of life, I chose the psycho path.

AtaStrudl ::

Absolutna zmogljivost X86 je sicer vecja, ampak flop/watt je pa pri ARM precej vecji.
Recimo:

Texas Instruments OMAP @ Wikipedia


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CES 2011: Nvidia napovedala ARM-procesorje Denver za strežnike (in namizne računalnik

Oddelek: Novice / Procesorji
407411 (5791) Jst
»

Novi Atomi za mobilne telefone

Oddelek: Novice / Windows Mobile
256558 (5642) Lonsarg
»

ARM in GlobalFoundries

Oddelek: Novice / Android
172534 (2178) Dr_M
»

OLPC po novem s procesorji Arm

Oddelek: Novice / Windows Mobile
143279 (2198) Pyr0Beast

Več podobnih tem