» »

Bing popularnejši od Yahooja

Bing popularnejši od Yahooja

Tržni deleži peterice največjih

vir: Ars Technica
Ars Technica - Zamenjava na drugem mestu lestvice najpopularnejših spletnih iskalnikov je bila najverjetneje le še vprašanje časa, ki je končno prišel. Do avgusta je to mesto držal Yahoo, medtem ko ga je v avgustu po podatkih The Nielsen Company prehitel Microsoftov Bing. Slednji, zanimivo, v ZDA in Kanadi od avgusta poganja prav Yahoojevo iskalno storitev, a ni popolnoma jasno, če iskanje na Yahoo.com, ki ga poganja Bing, spada v Bingov oz. Yahoojev tržni delež.

Bing je pridobil 0,3 odstotne točke in je tako tekom avgusta narasel s 13,6 na 13,9% tržnega deleža, medtem ko je Yahoo utrpel precejšen padec - s 14,3% na 13,1%. V avgustu je šlo še najboljše Googlu, saj so pridobili kar 0,8 odstotne točke, kar pomeni, da je njihov tržni delež znašal 65%, več kot dvakrat toliko, kolikor znašata tržna deleža Binga in Yahooja skupaj. Preostanek celote zapolnijo iskalniki kot so AOL.com, Ask.com in podobni igralci, ki jih uporablja le peščica ljudi.

Po podatkih drugih analitičnih družb je sicer Bing še vedno na tretjem mestu, a glede na trend preteklega leta verjetno ne bo trajalo dolgo, dokler ne bo Bing trdno zasidran na drugem mestu lestvice.

2 komentarja

pviran3 ::

Ask.com in podobne "uporabljajo" le tisti, ki so si ga ponesreči namestili s kakim programom in ga ne znajo odstranit :D

urban99 ::

žal to res drži... je bil pa svoje cajte to kar fajn iskalnik. Pa one-man-band narejen :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HTC podvojil zaslužke, Android hitro raste

Oddelek: Novice / Android
73087 (2421) Tr0n
»

Microsoft tožen zaradi imena Bing

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
123344 (2142) AndY1
»

Symbian in Windows Mobile nazadujeta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
626044 (4953) damirj79
»

Windows 7 za petami Linuxa (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
627639 (4601) Utk
»

Bing zasenčil Yahoo

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
133794 (2693) r0ker

Več podobnih tem