» »

RIM popustil tudi v Indiji

RIM popustil tudi v Indiji

BlackBerry v trgovini v Kalkuti

Reuters - Nedavno smo poročali, da je Saudova Arabija zagrozila, da bo prepovedala pošiljanje hipnih sporočil na blackberryjih. Zaplet je RIM rešil tako, da je napovedal postavitev lokalnega strežnika za blackberryje v tej državi, do katerega bodo imele dostop tudi saudske oblasti. Podobne pomisleke, češ da šifrirana komunikacija, ki jo nudijo blackberryji, služi teroristom, so imeli tudi Indijci in tudi tu je RIM pokleknil.

RIM jim je namreč obljubil tehnično rešitev za dešifriranje podatkov z blackberryjev, so v petek potrdili v New Delhiju. Rok za izpolnitev za zaveze se bo iztekel 31. avgusta. Če ga RIM ne bo spoštoval, indijske oblasti grozijo z ukinitvijo storitve BlackBerry v državi. V tako radikalen razplet seveda ne gre verjeti, saj v Indiji blackberryje uporablja milijon uporabnikov. Po eni strani je to ogromna baza strank za RIM, po drugi strani pa velika množica nezadovoljnih državljanov in predvsem gospodarstvenikov za Indijo.

Omenimo, da so Indijci hudo občutljivi na nacionalno varnost in obete kibernapadov na svojo državo, zato so šifrirane komunikacije pereča tema v tej državi. Zadnji večji napad, ki je izkoriščal mobilno telefonijo, se je zgodil leta 2008, ko so pakistanski uporniki z mobilnimi telefoni sprožili bombe, ki so ubile 173 ljudi v Bombaju. Indijska vlada je tudi sporočila, da bodo enako zahtevali od ostalih ponudnikov telekomunikacij; prva na seznamu sta Google in Skype.

0 komentarjevVredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RIM predstavil svoj tablični računalnik BlackBerry PlayBook

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
184489 (3506) tec
»

RIM predstavil BlackBerry Torch 9800

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
73998 (3543) MKrmec
»

Združeni arabski emirati omejujejo BlackBerryje

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
92938 (2380) Lonsarg
»

BlackBerry Tablet prihaja

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
3911102 (9367) MrStein
»

Motorola želi prepoved BlackBerryjev

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
483977 (2601) MrStein

Več podobnih tem