» »

RIM pokazal BB10

RIM pokazal BB10

Nova virtualna tipkovnica naj bi se naučila vaših navad.

vir: CNet

Aplikacija za upravljanje kamere.

vir: engadget

E-poštni nariralec.

vir: engadget
CNet - Kot napovedano, je RIM na svoji poslovni konferenci BlackBerry World predstavil prihajajoči mobilni operacijski sistem BB10.

Med videnim izstopa predvsem nova virtualna tipkovnica, ki se sproti uči najbolj pogostih besed, kratic, tipkarskih navad, in napak uporabnika, tako da s lahko sčasoma s sprotnimi popravki precej izboljša hitrost in učinkovitost tipkanja. Precej pozornosti sta poželi še nova kamera, ki preventivno zajame še nekaj sličic pred in po škljocu (ker bi morda izgledale lepše), in pristna večopravilna narava operacijskega sistema, ki možno olajšuje hkratno poganjanje različnih aplikacij, preklapljanje med njimi ter prejemanje push oz. pull notifikacij. Prenovljen je tudi e-poštni klient, skupaj s svojimi filtri za hitri predogled PDF, DOCX in drugih formatov, a smo skoraj vse že videli na verziji za Playbook.

O ponudbi aplikacij smo tudi že pisali. RIM si jih sicer prizadeva pridobiti na svojo stran, npr. z izdajo kar štirih različnih devkitov (html5, air, android in native) za različne profile razvijalcev, vendar so se njegovi predstavniki že vrnili k stari retoriki, da je to "naprava za resno delo in ne igro", ter da smatrajo, da bo "pokritost z večjimi naslovi" najbrž dovolj.

Novih naprav niso pokazali, na voljo pa naj bi bile nekje med avgustom in (bolj verjetno) novembrom, ker "rabijo še nekaj časa" za polikanje vseh potrebnih malenkosti. Nekateri razvijalci so prejeli tudi testni telefon BB 10 dev Aplha. Engadget v svojih prvih vtisih hvali predvsem kvaliteten zaslon in opremljenost z gigabajtom RAMA (flasha je 16GB).

RIM po zadnjih analizah drži tržni delež 8.8% pametnih telefonov, kar je kar pol manj kot l. 2010 in bi znalo kmalu pasti na 5%. Edina svetla točka je, da so prisotni in znani res povsod širom oble.

3 komentarji

VelikiTun ::

Všečen GUI za mail.

WTF je nariralec? Polikanje? Škljoc?

Zgodovina sprememb…

opeter ::

Verjetno je mislil nabiralec (nabiralnik).
Je pa zanimivo, da je Slo-Tech edina stran med rezultati na google-u.
Vsaj nekaj. :D

http://www.google.si/#hl=sl&output=sear.....0i10i19.451.4281.1.4350.38.22.0.0.0.10.150.2010.9j11.21.0...0.0.CfSXXK8tGrs&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=cebb0056bbb8cfc8&biw=1267&bih=965
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

lunamit ::

@VelikiTun
A na devkit, push, pull, klient, ... te pa niso zmotili. Na kaj vse se nekateri ne obesijo.
Upam vsaj da je za to pikolovstvo in potreba po nenehnem popravljanju, pripombami in ne da je za to kriva splošna nerazgledanost.
PS: en typo pa lahko odpustimo avtorju.

Ontopic:
Sicer poznam nekaj ljudi, ki so zelo zadovoljnji z BB, edino pripomba je da že dolgo ni bilo novih telefonov in da se stari ne posodabljajo, zato so na lahko na določenih straneh težave zaradi starejših verzij brskalnikov, jave, ipd. Upam da bodo z BB10 uspeli.
There are 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BlackBerryjev androidni Priv se prodaja katastrofalno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5620047 (17327)          
»

V sredo dan D za blackberryje

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
3810787 (7862) LordPero
»

Blackberriji več niso dovolj dobri za Yahoo

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
166319 (4649) Lonsarg
»

Rimova prihodnost odvisna predvsem od navdušenja razvijalcev za prihajajoči BB10

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
54755 (3525) Icematxyz
»

RIM polaga vse upe v nov mobilni OS - BBX

Oddelek: Novice / RIM BlackBerry
136699 (5559) Bananovec

Več podobnih tem