» »

Plačljivo spletno časopisje

1
2
»

gruntfürmich ::

digitalcek je izjavil:

Ti seveda ne rabiš izobraževanja. Ker že vse veš. Saj si vendar vsak dan na internetu....
Kdo od naju je lol-ek (lolek) pa raje ne bi...


res je. zato pa se ti rajši izobražuješ v RL, ker tam se največ zve, sploh v gostilnah & podobnih ustanovah je folk izredno pameten, ve use in tudi ti zato use veš.
kr tko naprej:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jlpktnst ::

Ma pusti tega bogega digitalusa... saj vidiš da mu ni jasno.

Namen ima dober, pa tudi sicer. Samo še malo ga detajli mučijo :) Bo že.

Bolj ko se bližam diplomi, bolj ugotavljam, da to res ni nekaj posebnega, nekaj kar bi mi povečalo spoštovanje do osebe. Kot povedano - marsikaj šteje. Včasih najdeš več pameti v "navadnem" kmetu kot pa v raznih diplomirancih, ki sejejo in pametujejo vsenaokrog.

Glede novinarstva, sumim da se kanijo reči temeljito premakniti. Razen če bo seveda interes kapitala zajezil razvoj. Informacije same in odnos do njih so se krepko spremenile. Stanje kot je sedaj ni več, da bi bilo premalo informacij. Preveč jih je. Potrebno je filtrirati - torej je verjetno bolj zaželjen medij, ki mi bo filtriral informacije in jih preverjal, kot pa nekdo ki mi vrže čisto vse pod nos. Pa še to verjetno ni čisto natančen opis kaj trenutno ljudje najbolj potrebujemo...

Sam čutim globoko nezadovoljstvo s trenutnim stanjem. Recimo zanimivo mi je brati joker, nekje 50-75% ga kar hitro in z veseljem preberem. Zanimiv slog pisanja, pogosto dobri članki tudi na druge teme, ne le igre. Recimo življenje in tehniko berem že vrsto let - pa spoznavam da določeni avtorji enostavno pišejo tako suhoparne in dolgočasne članke, da jih izpustim tudi če mi je tematika načeloma všeč! Najbolj mi manjkajo članki Radka Osredkarja recimo, zelo slikovito in zanimivo predstavljeno drugače potencialno zelo suhoparno znanje o materialih. Torej ena smer razvoja je tudi "poučno" novinarstvo (kako bi temu rekel sicer?). Na nek način se dodatno izobražujem prek člankov v tej smeri. Če članek podaja neko snov/znanje mislim da slog precej pomeni. Mislim da tu se nimamo kaj za bat da bo izumrlo. Če ne drugega imamo wikipedio (ki pa je tudi lahko rahlo suhoparna ko postaja bolj enciklopedična).

Medtem ko v drugem primeru, ko članek podaja informacije - takrat slog ni važen. Takrat so pa važne konkretne informacije, preverjene in točne. Tule pa zadeve škripajo. Preveč se prepisuje, podatkov ponavadi ni in se pač zapolnijo. Recimo - zagorela stanovanjska hiša v Lj. Kolikokrat kasneje dopolnijo članek z dodatnimi informacijami? Ali pa napišejo epilog? Zelo redko. Ponavadi se vsi članki izgubijo v sivini obskurnosti in v masi preostalih sivih člankov.

Seveda kot so nekateri povedali, niti nočemo več slišat kje vse je strmoglavilo letalo itd. To je čisto nerelevantno za naše življenje... kako to rešiti? Nekako bo potrebno nadgradit medij člankov. Youtube ima komentarje... časopisi imajo komentarje, samo ni enako! Tisti ki pogrunta tu rešitev iz zagate bo bogat. Konkretno bogat :)

Tody ::

Sej so že pogruntal, novi digg predstavlja platformo, po kateri se moreš odločit za par ljudi da jih boš sledil, torej si filter ti in veliko urednikov, ki pravi da je ta vir OK. In se pač naročiš na njihove storitve. tiste novice ki pa posebaj izstopajo pa ljudje nagradijo z oceno. tako lahko v vseh sferah veš kaj se dogaja v 15 minutah. Prebereš pač top 2 novice in to je to.

nejcpirc ::

Delo.si - Times izgubil 90 odstotkov obiskovalcev
Manj kot tri tedne po uvedbi plačljivih vsebin podatki kažejo, da je spletna stran The Times izgubila skoraj 90 odstotkov svojih obiskovalcev v primerjavi s februarjem.

Gandalfar ::

Kot smo ze v novici ugotovili, to ni nujno slabo.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo in drugi slovenski časniki uvajajo plačljivi dostop (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
33266564 (57434) antonija
»

The New York Times je z modelom plačljive spletne strani uspel

Oddelek: Novice / Rezultati
4012546 (10497) gruntfürmich
»

Aplikacije za brezplačen dostop do plačljivih dnevnikov

Oddelek: Novice / NWO
248149 (6813) poweroff
»

Internet ne ubija tiska (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6821875 (20472) kitaj
»

The Times izgubil 90 odstotkov bralcev zaradi zaračunavanja spletnih vsebin

Oddelek: Novice / Ostale najave
3211532 (9537) Gavran

Več podobnih tem