» »

Udrihanje po Amazonu se nadaljuje

Udrihanje po Amazonu se nadaljuje

Ars Technica - Macmillan je z uporom proti prenizki ceni e-knjig na Amazonu prebil led in v udrihanju po Amazonu ostali založniki sledijo kot za stavo. Naslednja večja riba, ki je nezadovoljna s ponujenimi 9,99 dolarja za knjigo, je Hachette. Podobnega mnenja je tudi News Corp., ki si prav tako želi prostih rok pri oblikovanju cen. Omenjeno podjetje ima v lasti založnika Harper Collins, katerega izvršni direktor je jasno povedal, da želi več manevrskega prostora. Kot pravi, Apple dopušča več svobode, pri čemer pa podrobnosti pogodbe ni želel obelodaniti.

Amazon namreč za zdaj še vse knjige prodaja po 9,99 dolarja, ne glede na ceno, ki jo plačuje založnikom. Ti lahko dobijo tudi več, saj je Amazon pripravljen požreti manjšo izgubo za ceno uveljavljanje poceni knjig na Kindlu. Založniki niso bili nikoli povsem zadovoljni s tem modelom, saj po njihovem mnenju v očeh javnosti znižuje vrednost njihovega dela, četudi sami dobijo želeni znesek. So pa gotovo slutili upor, saj so tik pred splavitvijo Applovega iPada ponudili trženjski model, koder založnik dobi 70 odstotkov cene, če le obdrži knjige pod 10 dolarji. Več o tem.

1 komentar

BALAST ::

Joj tole pa bo zelo mučna sodba.:| Predvidevam da bodo sodniku brali citate iz knjig, ta pa bo pa rekel da niti promil napisanega v teh knjigah ni na novo odkritega in da potencialni kupci znajo že 1001 način kako mimo licenc. :D

Založniki so ponavadi take pijavke, da pripeljejo pisatelje na rob bankrota ali smrti, preden jim plačajo nekaj denarja.
Samo tu ponavadi ne pride do tožbe, ker avtorji brez ficka pač ne morejo najeti dovolj dobrega odvetnika, da bi zanetil iskrico pravičnosti. ;(


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam so šle vse e-knjige? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
5011664 (8700) mp218
»

Kindle 2011

Oddelek: Novice / Android
3913445 (9800) WarLord11
»

Avtorji želijo obiti založnike

Oddelek: Novice / Ostale najave
388097 (7070) driver_x
»

Amazon popustil, pripravljen podražiti e-knjige

Oddelek: Novice / Ostale najave
247110 (6146) JanezekNovak
»

E-knjižna vojna med Applom in Amazonom

Oddelek: Novice / Ostale najave
3412161 (11009) ender

Več podobnih tem