» »

Amazon prodaja živila

Amazon prodaja živila

Prva stran živilskega oddelka

TechRadar UK - Amazon je dobro poznano ime, ko razmišljamo o spletnih trgovinah. Svojo slavo so osnovali na prodaji knjig, ki so jo v preteklih letih razširili še na mnoga druga področja, tudi računalniško tehniko, kuhinjsko posodo, oblačila, vrtno in običajno pohištvo, itd. itd. Na kratko, postali so ena največjih in najbolj znanih spletnih trgovin. Svojemu naboru izdelkov zdaj v Veliki Britaniji testno dodajajo še spletno naročanje živil. S tem vstopajo v izredno konkurenčno področje, saj sta ena izmed večjih trgovcev v Veliki Britaniji, Tesco's in Sainsbury's, že vzpostavila in dodobra izpopolnila svoja servisa za naročanje živil prek spleta, medtem ko pri spletnem trgovcu Ocado računajo, da bodo na javni dražbi delnic kasneje letos dosegli vrednost kar milijarde britanskih funtov. Pri Amazonu obljubljajo dostavo tudi pokvarljivih živil, npr. mesa, sadja in zelenjave, ter celo alkohola. Nekatere izdelke bodo sicer ponudili s pomočjo drugih trgovcev, manjkala pa ne bodo seveda znan imena, kot so Pepsi, Kraft (Milka) in Procter & Gamble (Ariel, Braun, Gilette, Oral-B, Pampers, itd.). Za razliko od ostalih pri Amazonu kot kaže ne bodo imeli hitre, dvourne dostave, tako da je popularnost njihove živilske trgovine nekoliko vprašljiva.

5 komentarjev

nekikr ::

Še malo pa bomo samo še sedeli na kavču in klikali. Wall-e, al kaj je bila tista risanka, je nudila vpogled v to kar nas čaka (glede lenarjenja).

techfreak :) ::

nekikr je izjavil:

Še malo pa bomo samo še sedeli na kavču in klikali. Wall-e, al kaj je bila tista risanka, je nudila vpogled v to kar nas čaka (glede lenarjenja).

Ni treba pretiravati, to se ne bo nikoli zgodilo.

Osprey ::

Zanimivo, si je kateri trgovec v Slo. to že upal narediti? Kolikor vem, Mercator to ponuja v Ljubljani in Mariboru, izven, pa mislim, da ne. Kako pa je z drugimi, tudi ne vem.

techfreak :) ::

@Grudge: Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj in Koper (pri vseh krajih je zraven še bližnja okolica)

Zgodovina sprememb…

Sinuhe ::

V Mercatorju je naročanje prek interneta precej neuporabno. Imajo dvourne slote, ki pa so jih vsaj v mojih dveh naročilih (resda pred kakšnimi petimi leti, tako da ne vem, kakšna je situacija dandanes) obakrat zamudili. Poleg tega se ti sloti končajo že ob 18h-20h, tako da ne moreš naročiti stvari, če imaš službo. V Sainsburyju, kjer naročam redno, dostavljajo do 22h vsak dan, vključno z vikendi, in z enournimi sloti.

Je pa najbrž razumljivo, da Mercatorjeva trgovina ni tako razvita, ker v Sloveniji ne poznam nikogar, ki redno uporablja spletno trgovino, medtem ko je tukaj v Angliji to res zelo običajno in so spletne trgovine ekstremno popularne. Mogoče tudi zato, ker ima v Sloveniji več ljudi v mestih svoj avto in potem ni takega problema nositi polne vrečke 30 minut od trgovine do doma!

Ne razumem čisto, če namerava Amazon pošiljati hrano po pošti - vsaj tako razumem iz njihovega websita. To se mi zdi malo bizarno, saj ne moreš naročiti velikih količin na zalogo (kar je glavna poanta spletnega naročanja, da ti ni treba toliko nositi), ker pač pošta ne bo mogla vsega stlačiti v nabiralnik. Če pa moraš na pošto prevzeti stvari, je pa pač čisto vseeno, če greš v trgovino - saj navsezadnje naročaš prek spleta zato, da se izogneš nošnji.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon.it vprašanje

Oddelek: Kaj kupiti
366554 (1528) bastadu
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376361 (2645) mtosev
»

Nov način nakupovanja prehrambnih izdelkov

Oddelek: Loža
345776 (4094) Vice
»

Kupovanje preko amazon.de

Oddelek: Pomoč in nasveti
3820571 (12797) bluefish
»

Zakaj so (slovenski) proizvajalci neumni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7314174 (11811) BigWhale

Več podobnih tem