» »

Windows 8 že globoko v razvoju

strani: 1 2 3 »

filip007 ::

Ste zbisali moj post OK, nič hudega...

True-128Bit CPU ne bodo naredili, ker že Itanium ima zelo zapletene registre.

No OK 64bit CPU + 128Bit vektorska koda to bo veretno to.

Linux pa bo itak pobral, kar pač pade z neba.:)
Plejstejšon.

jype ::

DejanL15> Je pa veliko Windows gostovanj in tam oboje deluje.

Res super za kompatibilnost, ja.

3p ::

DejanL15> Je pa veliko Windows gostovanj in tam oboje deluje.

Res super za kompatibilnost, ja.


V bistvu večina računalnikov na planetu ne ločuje malih in velikih črk... >:D

jype ::

3p> V bistvu večina računalnikov na planetu ne ločuje malih in velikih črk...

Ja, zato pa href="Od štefana oporoka.doc" ne deluje na večini računalnikov - deluje samo na tistih, kjer ni Windows.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

BigWhale ::

Biti case-aware in ne case-sensitive je konfuzno.

Nevem kako je danes ampak vcasih na vecini racunalnikov nisi mogel preimenovati datoteke bigWhale.TXT v BigWhale.txt.

ender ::

Nevem kako je danes ampak vcasih na vecini racunalnikov nisi mogel preimenovati datoteke bigWhale.TXT v BigWhale.txt.
Na Windowsih (vsaj 98 in 7) s tem ni problemov.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Bistri007 ::

Ja vem, da so bile s tem preimenovanjem v isto, samo druga velikost črk težave. To rešiš tako, da preimenuješ datoteko takole:
bigWhale.TXT --- > a_BigWhale.txt --- > BigWhale.txt
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

win64 ::

Ja v starih windowsih vem, da ti ni preimenovalo iz GUIja, v konzoli je zmeram delovalo(ren neki.txt NEKI.TXT)

techfreak :) ::

No, saj kolikor vem je upper-case končnica MSjeva pogruntavščina.

ender ::

Ja v starih windowsih vem, da ti ni preimenovalo iz GUIja, v konzoli je zmeram delovalo(ren neki.txt NEKI.TXT)
Mogoče v 95 (ali pa NT 3.x - nobenih od teh nimam v VMju) - v 98 preizkušeno ni problemov s takim preimenovanjem (v DOS in Win3.x in starejših si bil pa itak omejen na 8.3 imena s samimi velikimi črkami).
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Monster ::

True-128Bit CPU ne bodo naredili, ker že Itanium ima zelo zapletene registre.


... ja pa avijoni nebojo nikol šli nadzvočno ne 8-)
Ka zaboga...

Bistri007 ::

In kaj je to "zapleten" register? IA-64 hvalijo kot lepo in čisto arhitekturo.

Po mojem je današnji x86 veliko bolj zapleten, saj je asemeblersko kompatibilen z Intel 8008 iz 1972.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

thramos ::

Kako naj dodajo virtualne desktope, če ne želijo tožb izdelovalcev programov ta virtualne desktope? :(

Daliborg ::

Men je UI zelo vsec pri win 8 ce bo seveda tak kot je prikazan.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

bluefish ::

Sicer ne vem, kaj si videl, vendar verjetno tak ne bo. Tako zgodaj se ponavadi pojavijo le home-made zmazki in ideje.

MrStein ::


Spodobna lupina z več namizji, močnim orodjem za izbiranje vsebine in datotečnim sistemom, ki loči velike in male črke.

Saj NTFS loči. Je prograi pisani z mentaliteto 1980 ne ločijo.
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

Mavrik ::

Zakaj pa bila to mentaliteta 1980? Kar se tiče človeka večinoma ne ločuje velikih in malih črk. Za večino uporabnikov je "Slika s poroke" in "slika s poroke" isto in obnašanje, ki se to ločuje, precej zmede navadnega uporabnika.

Pri ločevanju velikih in malih črk navsezadnje nič bistvenega ne pridobiš. Razen kup problemov.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

jernejps ::

kaki ke bo win 7 je kar dobra

MrStein ::

Zakaj pa bila to mentaliteta 1980? Kar se tiče človeka večinoma ne ločuje velikih in malih črk. Za večino uporabnikov je "Slika s poroke" in "slika s poroke" isto in obnašanje, ki se to ločuje, precej zmede navadnega uporabnika.

Pri ločevanju velikih in malih črk navsezadnje nič bistvenega ne pridobiš. Razen kup problemov.

Kar se uporabnikov tiče, je seveda res.
Za programerje pa je ravno obratno. Neločevanje prinese precej glavobola.
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

BigWhale ::

Ma ne! Sej skoz klices TO_UPPER() al karkol pac :>

Mavrik ::


Kar se uporabnikov tiče, je seveda res.
Za programerje pa je ravno obratno. Neločevanje prinese precej glavobola.


Zakaj že?

Pa od kdaj točno so stvari za programerje pomembnejše od tistih za končne uporabnike?
The truth is rarely pure and never simple.

jype ::

thramos> Kako naj dodajo virtualne desktope, če ne želijo tožb izdelovalcev programov ta virtualne desktope?

Kako so pa windows explorer dodal? A jih ni tožu un total commander al kaj je že?

aiko ::

Zakaj pa bila to mentaliteta 1980? Kar se tiče človeka večinoma ne ločuje velikih in malih črk. Za večino uporabnikov je "Slika s poroke" in "slika s poroke" isto in obnašanje, ki se to ločuje, precej zmede navadnega uporabnika.

Pri ločevanju velikih in malih črk navsezadnje nič bistvenega ne pridobiš. Razen kup problemov.


+1 Povsod, kjer je os to upošteval (ločevanje), sem za najt en fajl rabil 15 minut... ker na koncu se je npr. imenoval tako: frankie Goes to hollywooD

kopernik ::

Zakaj ? Se mi zdi, da lahko v vseh iskalnih orodjih označiš "ignore case".

BigWhale ::

Zakaj ? Se mi zdi, da lahko v vseh iskalnih orodjih označiš "ignore case".


Ja. Nardis find / -iname

thramos ::

Kako so pa windows explorer dodal? A jih ni tožu un total commander al kaj je že?


Kako so pa internet explorer dodal? A jih ni tožu un opera al kva je že?

jype ::

Očitno torej ne toži vsak.

Appla zaradi virtualnih namizij v OS X tudi ni tožil nihče, do zdaj.

thramos ::

No, obstaja pa možnost da Microsoft ne želi (oziroma ne "sme") izboljšati svojega izdelka ravno zaradi potencialne tožbe.

pecorin ::

No, obstaja pa možnost da Microsoft ne želi (oziroma ne "sme") izboljšati svojega izdelka ravno zaradi potencialne tožbe.


no pa smo nasli razlog za to, da windows je to kar je! ;)

Mercier ::

Po moje pa premalo ljudi to hoče imet. GUI zadeve pri MS-u upoštevajo neko povprečje. Čeprav bi multinamizja pasala že k imiđu viste, IMHO.

edit: zatipki

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

MrStein ::

BigWhale:
Ma ne! Sej skoz klices TO_UPPER() al karkol pac :>

Kdo pa bo TO_UPPER() napisal? Dedek Mraz? ;)

Mavrik:

Zakaj že?

Pa od kdaj točno so stvari za programerje pomembnejše od tistih za končne uporabnike?

1.) Glej zgoraj (in morebitno nadaljevanje)
2.) Seveda je uporabnik najbolj pomemben, ampak včasih se naredi kompromis med željami oz. cilji in dejanskimi zmožnostmi. In žal se pogosto zanemarja uporabnik. (zakaj bi naredili boljši softver, ča pa lahko uporabnika poimenujeno idiot ali ga "obtožimo", da ima "napačen" hardver - samo poglej nekaj tem na Slo-Techu)
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?

Mavrik ::

Ja kul sam... kako je to da uporabniku narediš OS bolj logičen in ne upoštevaš velikih/majhnih tipk "zanemarjanje"?
The truth is rarely pure and never simple.

WarpedOne ::

Tri strani pa še kr nobene ideje kaj naj OS sploh počne z 128 biti. Sploh ker procesorji bojo še kr 64 bitn, torej bojo pomnilniški naslovi še kr 64 bitov dolgi. Od kje potem taka titula OSu? Kaj bo znal OS, procesor pa ne?

Marketinška jajca.
How do you know what you don't know?

Mavrik ::

Sploh ker procesorji bojo še kr 64 bitn, torej bojo pomnilniški naslovi še kr 64 bitov dolgi.


Tole ni čist v korelaciji.
The truth is rarely pure and never simple.

WarpedOne ::

Ni, ampak zadnje čase se nekak najbolj poudarja širino virtualnega naslova kot glavni faktor za bitnost procesorja. So be it. Dolžina ukazov je lahk praktično karkoli, širina registra tut, širina vodila čist odvisno katero vodilo gledaš, dolžina fizičnega naslova pomnilnika že dolgo nima nič skupnega z "oglaševano bitnostjo" itd.

Torej, na kak način naj bi bil Windows 8 128 biten?
How do you know what you don't know?

MrStein ::

Ja kul sam... kako je to da uporabniku narediš OS bolj logičen in ne upoštevaš velikih/majhnih tipk "zanemarjanje"?

Saj ni. Drugo je. Nisem naštel konkretnih primerov.
Teštiram če delaž - umlaut dela: ä ?
strani: 1 2 3 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalniki postajajo 64-bitni

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
337398 (5701) MrStein
»

Windows 8 leta 2012, prve podobe ušle na splet (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8715628 (11812) Jst
»

Windows 8 že globoko v razvoju (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
13510320 (5784) MrStein
»

kakšna je razlika?

Oddelek: Kaj kupiti
5696 (630) Zheegec
»

R300 prvi z 128-bitnimi barvami

Oddelek: Novice / Grafične kartice
171538 (1538) coderock

Več podobnih tem