» »

Acer drugi največji proizvajalec računalnikov

Acer drugi največji proizvajalec računalnikov

Tabela s tržnimi deleži

vir: engadget
engadget - Največjemu svetovnemu proizvajalcu osebnih računalnikov (tako namiznih kot prenosnih), Hewlett-Packardu, je do pred kratkim na drugem mestu sledil Dell. Ker so pri Acerju, prej tretjeuvrščenemu, v tretjem letošnjem četrtletju dosegli odlične prodajne rezultate (kar 24% več, kot v tretjem četrtletju leta 2008), so se uresničile njihove napovedi, da bodo preskočili Dell in zasedli drugo mesto na svetovni lestvici tržnih deležev.. Podobno kot Acer je v večji prodaji užival tudi HP (9% več prodanih računalnikov), medtem ko je izgubi drugega mesta verjetno tudi pomagala nekoliko slabša prodaja Dellovih računalnikov. Slednjih se je z 10.343.000 prodanimi primerki prodalo približno 7% manj, kot v istem obdobju lani. HP ima na prvem mestu 20% celotnega tržnega deleža, Acer pa na drugem mestu 15,4%. Dell je v primerjavi z lanskim letom izgubil eno odstotno točko in ima v lasti zdaj 12,8% trga. Nekoliko sta pridobila tudi Lenovo in Toshiba, medtem ko so ostali proizvajalci, ki sestavljajo preostalih ~40% trga, prodali več kot 10% manj, kot v enakem obdobju lani.

36 komentarjev

mtosev ::

lol. DELL je 7% izgubil. 8-O
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

ombre ::

Jah, Dell je malo dražji od Acerja, kar pa se kvalitete acerja tiče pa khm khm ne bom komentiral.
OmbreMan - Galaxy of knowledge

ALT ::

v bistvu z 10.343.000 prodanimi primerki..

10 tisoc prodanih enot bi bil zelo majhen igralec :)

Damiani ::

prvi trije zaradi cenovne ugodnosti, ne pa zaradi kvalitete. HP in Dellu je kakovost padla, Acer pa nikoli ni dosegel hude kakovosti.

N-E-O ::

Vprašanje, kateri proizvajalec je izboljšal kakovost.
Follow the white rabbit.

filip007 ::

Jaz mam Ubuntu na Acer 7730G vse tip top ;)
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

PromeuZ ::

Jah, Dell je malo dražji od Acerja, kar pa se kvalitete acerja tiče pa khm khm ne bom komentiral.


Ker je cenovno ugoden, ter ker je v preteklosti nekdo na vsemogočnem i-netsu postal, da se mu je pokvaril en acer-jev izdelek potem so vsi a priori slabi. Ne bom ubral podobne taktike in trdil, da so uber in zelo kvalitetni, vendar je glede na moje izkušnje (sicer s laptopom) zelo trpežna zadeva, deluje zadovoljivo, ima pa tudi seveda svoje pomanjkljivosti.
<!-- https://pisalnik.wordpress.com -->

dbevfat ::

Dell v zadnjem času kvaliteto spet dviguje in izdaja prenosnike s presenetljivo malo predinštalirane navlake.
nvr2fat

destroyer2k ::

A ve kdo kake kvalitete je pa kaj ocz prenosnik?

Zgodovina sprememb…

jlpktnst ::

Um, sem videl par ljudi z acer prenosniki, pa lahko rečem da se je moj Prestigio boljše držal od njih.

Je pa res da sami sistemi delujejo večinoma solidno in ne grozno slabše od konkurence, je pa zato kvaliteta izdelave popolnoma na psu. Tako je vsaj po mojih izkušnjah.

Če so se pa zelo popravili v zadnjem letu/dveh je pa čisto možno da se motim.

peter_ki ::

zelo kvalitetni so kadar se gre za to da stvar crkne dva tedna po preteku garancije.

c00L3r ::

Imam Acer prenosnika slaba 3 leta. Takrat sem dal zanj okrog 1200EUR, ker sem hotel imeti 2 jedrni 64 bitni procesor in neko solidno grafično. Konkurenca je bila takrat predraga. Primerjivi prenosniki za 1500EUR. Zaenkrat še dela. Kvaliteta izdelave pa zna nihat. Opazil se, da je tipkovnica slabša, kot na HP, Dell, ampak še vedno boljša od tega, kaj nekateri uporabljajo pri domačih računalnikih. In DVD-ROM je občasno glasen. Nevem pa kako je to novih modelih. Kar se tiče odpovedovanja strojne opreme, pa je vseeno katera znamka je. Ker crkuje vse, pa naj bo Apple, HP, Acer, Dell...

USS Liberty ::

jz mam toshibo...
toshiba med prenosniki je tko kot lexus med avtomobili...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

trnvpeti ::

uss sanjaj še naprej :)

LordPero ::

God Help Us!

True, true.

Sicer pa so c00L3r, jlpktnst, ombre in Damiani za moje pojme lepo povedali. Acerju se najbolj pozna slaba kvaliteta izdelave (ohišja, še posebej 14"+), a so temu primerno cenene zadeve. HP kvaliteto počasi a ustrajno niža (sicer z nekaj nihanji vmes oz. odvisno od linije), DELL se strinjam, da je pri nekaterih modelih zadeve izbolšal, Toshiba pa imho da predvsem na design (enim je všeč, enim ne) -je pa res, da je pred leti (tam, od sredine devetdesetih naprej govorim -po občutku) slovela kot najbolša sploh za takratne standarde.
LordPero

Steinkauz ::

Acer Aspire 5101, mel 3 leta, delal vse skoz :)
Haha toshiba lexus :))
Kupu kolega, po pol leta je bla barva tam kjer počiva roka pr tipkovnici čist sprana. Pr men je barva ostala ista, edin k sm vroč toast enkrat odložu nanj je rata lak bel :))

Top firma je ibm/lenovo.
Kar se ohišij tiče...
Komponente so pa itak povsod iste...

Pithlit ::

Imam Acer-ja. Ta drugega. Pa sem 90% ziher da bo naslednji tudi Acer.
Life is as complicated as we make it...

hojnikb ::

Mah kar se tiče kvalitete so bli imho še najbolši tastari thinkpadi od IBMa.
#brezpodpisa

mtosev ::

mel Gericom, Asus in zdaj DELL. ugotovite kateri je bil najboljsi od teh.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

RejZoR ::

Acer se mi ne zdi slab. Tud HP-ji so bili z obupno kakovostjo hardwara.
Sestra ima Acerja 5520G že ene 2 leti če ne več pa dela čist lepo. Nobenih problemov. Jezst imam Acer Aspire One (model s 160GB diskom) in ni bilo večjih problemov. Edino ventilatorček mi je začel ropotat po ene 2-3 mescih in so mi ga zamenjal v okviru gaancije. Zdej pa mi dela lepo. Je failure ampak me ne moti pretirano. To je bila itaq splošno znana hiba prvih Aspire One modelov. Drugače sem zadovoljen z obema, sploh ker sem oba dobil po dost hecno nizki ceni v primerjavi z ostalimi proizvajalci (v tistem času).
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jlpktnst ::

Jah hardware je povsod isti.

Pri HPju se pa vidi zmanjšanje kvalitete ... pač šparajo. Ni pa tako drastično da bi se sekiral. Recimo EliteBook serijo ste imeli v rokah? Sicer se ne more primerjat z MacBooki pro, vendar pa je vseeno nekje na vrhu po občutku ko delaš z njim.

roberto1 ::

Acer ni švoh in ni krš tako kot nekateri pristaši HP-ja in drugih "pregovorno" vrhunskih firm pravijo. Moj svak ima v kamionu Acerja čisto navadnega še s celeronom in mu je padel že večx dol, ampak zadeva še zmeri funkcionira, xp-ji pa letijo gor ko strela. Je pa res, da če si kupiš prenosnik da bi koga impresioniral (saj vem - bolano, to itak nobeden ne počne hihi) pol si verjetno ne boš kupo Acerja. Ampak izkazali so se za zelo zanesljive in trpežne:) lpt
Someday never comes!

ALT ::

ne bi reku da kdo tuki trdi da je acer krs, ker enostavno ni. ni pa tudi v vrhu po kvaliteti (lexus varianta, haha) ampak je temu tudi primerna cena. tako da je za svoj denar ponavadi kar fina izbira, kar tudi kaze stevilo prodanih enot.

hp se mi pa zdi da postaja pocasi res obupen, zame hp laptop sploh vec ni nek brandname prenosnik. enostavno so veliko prevec popustili pri kvaliteti (pa ne mesat tuki laptope za 1500EUR ala elitebook).

Yohan del Sud ::

Kakšna je to raziskava? A Apple je pa megla, ali kaj? :P
www.strancar.com

ALT ::

verjetno niso prodali 4mio prenosnikov (sonya tut ni, pac spadajo v drazji razred, ki ne proda toliko enot) in je pac vrinjen v rubriko Others.

Yohan del Sud ::

Ja maš prov, hitro guglanje kaže na 2,4 mio kose. In cca +8% povečanje prodaje.
www.strancar.com

knesz ::

Če pogledam procentualno koliko prenosnikov pošljem v servis v sklopu garancije, vodi Acer, sledita mu pa HP in Toshiba. Kakšne hude razlike med njimi ni.
Da ne bo kdo mislil, da zaradi lastništva koga favoriziram, sam si lastim 12" MSI :)
Pri Acerju pa največ opažam odpoved optičnih enot, grafike in tipkovnic.

techfreak :) ::

Glede na to, da sem v roku enega leta moral Maca dati na servis 2x (prvič sem ga dal po 2 tednih uporabe ;((), očitno res ni velike razlike med strojno opremo.

fosil ::

Če pogledam procentualno koliko prenosnikov pošljem v servis v sklopu garancije, vodi Acer, sledita mu pa HP in Toshiba. Kakšne hude razlike med njimi ni.

A to je gledano celotno število ali glede na število prodanih?

Ker če se recimo acerjev proda največ potem je normalno, da jih je tudi pri reklamacijah največ.
Tako je!

SoulReaver ::

kvaliteta acer/dell/Hp je čisto ista s tem, da je acer dobrih 10-15% cenejši, kar ga v mojih očeh naredi zmagovalca. Mene zanima samo kolko muske dobim za moj EUR, neke sentimentalne pripadnosti določenemu podjetju se mi pa zdijo totalno imbecilne.

ALT ::

zapovrh vsega pa je acer ekvivalent lexusu ane? :D

Omen3 ::

Če pogledam procentualno koliko prenosnikov pošljem v servis v sklopu garancije, vodi Acer, sledita mu pa HP in Toshiba. Kakšne hude razlike med njimi ni.
Da ne bo kdo mislil, da zaradi lastništva koga favoriziram, sam si lastim 12" MSI :)
Pri Acerju pa največ opažam odpoved optičnih enot, grafike in tipkovnic.



@knesz

In če pogledaš procentualno koliko katerih prenosnikov je bilo kupljenih.....najbrž vodi Acer...a ne....8-O...dddd


Iz osebnih izkušenj pa na prvem mestu IBM/Lenovo,lastimo pa si tudi netbook-e Acer in Asus in nimamo težav.
Pa roke stran od HP-ja.V službi smo šli po liniji:"več za manj denarja" in smo nekatere stare IBM-e zamenjali za HP.En je šel še isti teden na servis,drugemu je crknila tipkovnica in tiudi s tretjim so bile težave.
HP - no thanks!

MrStein ::

Ste kupili HP laptope za 650 EUR ali za 1650 EUR?

Če nekdo da 500 "i kusur" EUR za laptop, pol pač ne bo dobil ne vem kake kvalitete (ali bo, ampak z "zanič" zmogljivostmi). Če pa daš 1000 EUR več, pa tudi dobiš več. Sicer so sigurno nihanja, ampak ne moreš paušalno podjetja primerjat, saj ima vsak na stotine različnih izdelkov.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Omen3 ::

Moja primerjava je bila narejena med cenovno podobnimi razredi.
In cena prenosnikov je bila res bližje 650 € kot pa 1650 €.
Ampak je bil pred kratkim kupljen tudi Lenovo v istem cenovnem razredu kot HP.
In če si kdaj vozil kakega Fičkota in potem Golfa,si lahko predstavljaš razliko.Seveda se v tem omenjenem primeru enačba glasi: HP = Zastava 750

c00L3r ::

Če da nehče 500EUR ali 2500EUR pričakuje od prenosnika da bo deloval brez večjih težav vsaj v času svoje garancijske dobe.

Pyr0Beast ::

Seveda.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nihče ne mara za tablice, prodaja že štiri leta pada (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
8819718 (15076) kanarin
»

Padanje prodaje osebnih računalnikov traja že rekordno dolgo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Rezultati
11630340 (26085) jype
»

Apple ima v ZDA desetino vseh računalnikov, Lenovo raste

Oddelek: Novice / Rezultati
163672 (2875) Spy
»

HTC podvojil zaslužke, Android hitro raste

Oddelek: Novice / Android
74344 (3678) Tr0n
»

Acer prehitel Dell, HP ostaja prvi

Oddelek: Novice / Ostale najave
133211 (2581) mrdaco

Več podobnih tem