» »

AMD profitabilen do konca leta?

AMD profitabilen do konca leta?

Reuters - Drugi največji ponudnik procesorjev x86 AMD in edini, ki Intelu na tem področju resneje konkurira, se že dlje časa bori z rdečimi številkami. Pred časom so se razdelili na dizajnerski del (AMD) in proizvodni del (Globalfoundries), s čimer želijo ponovno zlesti na zeleno vejo. Zadnje četrtletje, v katerem so se lahko svojim delničarjem pohvalili z dobičkom, je bilo namreč leta tretje v letu 2006. Odtlej je minus stalnica.

Dirk Meyer, izvršni direktor AMD-ja, je optimističen. Kot pravi, se bo AMD pod pogojem, da se na trg vrneta normalno povpraševanje in rast, še do konca leta izkazal z dobičkom in pozitivnim denarnim tokom. To pa najverjetneje ne bo veljalo za Globalfoundries, za katerega še vedno načrtujejo negativen poslovni izid konec leta, zaradi česar bo tudi konsolidirana bilanca obeh podjetij pokazala izgubo.

Dogajanje okrog Intela in milijardno kazen Evropske komisije je komentiral skopo. Kot pravi, bo to dolgoročno gotovo pomagalo AMD-ju in vsej konkurenci, kratkoročno pa kakšnih posebnih učinkov ne pričakuje. Prav tako je zanikal navedbe, da bi se AMD še dodatno pogajal o finančnih injekcijah z Abu Dhabijem, koder so že solastniki Globalfoundries. Tudi prestrukturiranje in odpuščanje sta končana, kažeta pa že prvi rezultate, saj so izračunali, da bi poslovali s pozitivno ničlo ob prihodkih v višini 5,5 milijard dolarjev letno. Prej je ta meja znašala osem milijard.

9 komentarjev

r0ker ::

jupi :p

FireSnake ::

Da jim le rata!

Phenomi II se baje prodajajo zelo dobro...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

opeter ::

Kar kupujte, da se pokrije razvoj!
ko padejo cene se vem pridružim :-P
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

phong ::

Opeter, a ti kopiraš komentarje?
Isti komentar je dve novici dol...

WamPIRe- ::

Vsekakor vzpodbudna novica! Želim in upam, da bi v prihodnosti še proizvodnji del začel delati +
Msi Z77 | Intel i7-3770K | Kingston HyperX DDR3 16GB
CM Silent Pro Gold 700W | Asus RTX 2080 | Samsung 850 EVO 250GB
Samsung 850 EVO 500GB | 2x Asus ROG PG279Q

frudi ::

Podobne napovedi so dajali že parkrat v zadnjih letih, pa so vedno znova zgrešili. Je pa res, da je tokrat mogoče malo več razlogov za optimizem - grafični del mislim da celo dela profit, prodaja procesorjev je dobila nekaj zagona, restrukturiranje bi lahko počasi bilo zaključeno...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Icematxyz ::

No saj enkrat bodo "zeleni" v to ne dvomim če ne bodo propadli. Pač majnše podjetje ki bo poslovalo z dobičkom. Nič nenavadnega.

Bodo pa rabli več kot kakšno leto kot sedaj napovedujejo da bodo spet zrasli in bili neki dostojni tekmec ne pa le lutka v vsem skupaj.

Istrabenz bi morda tudi kot holding lahko postal v roku leta dni "zelen". Če bi nevem od 70 podjetij jih prodal 68 z bremeni vred arabcem.

Potem bi pa kot holding 2 podjetij morda res bil v zelenih številkah, To pa še ne pomeni da je to kaj blazno pomembno. AMD še čaka pomoje kar trnova pot nekaj let da bo lahko spet se počutil da je "nekaj". Padec pač ni nikoli prijeten upam samo da so se kaj naučili z vsega skupaj če bodo sposobni z znanjem delom in malo sreče se vrniti nazaj med večje igralce.

Master Chief ::

Super! Cimvec takih novic!

r0ker ::

Podobne napovedi so dajali že parkrat v zadnjih letih, pa so vedno znova zgrešili. Je pa res, da je tokrat mogoče malo več razlogov za optimizem - grafični del mislim da celo dela profit, prodaja procesorjev je dobila nekaj zagona, restrukturiranje bi lahko počasi bilo zaključeno...


si ti prebral novico mogoče? al samo naslov


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GlobalFoundries toži TSMC

Oddelek: Novice / Tožbe
195831 (4420) FireSnake
»

ATIC in Globalfoundries še nikoli dobičkonosna

Oddelek: Novice / Ostale najave
215102 (3337) lopov
»

AMD po dolgih letih z dobičkom

Oddelek: Novice / Rezultati
253830 (3072) Mitja358
»

IBM s partnerji načrtuje 28 nm tranzistorje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
688092 (6522) Icematxyz

Več podobnih tem