» »

Hypertransport "GT turbo"...

Hypertransport "GT turbo"...

The inquirer - če ste mislili, da je sedaj vsem znani Hypertransport AMDjev izum, ste živeli v zmoti. AMD je le eden podpornikov tega standarda, za katerega skrbi Hypertransport konzorcij, ki je zadnje čase pridno delal s svojimi podpornimi člani na izboljšavah relativno novega HT 3.0.

Hypertransport Consortium je predstavil novi HT 3.1, ki prinaša nekaj višje frekvence prenosa (ob starem maksimumu 2,6 GHz še 2,8, 3,0 in 3,2 GHz) ki pomenijo prenosne hitrosti do 6,4 G transferjev na sekundo, kar naj bi bilo ob uporabi 32-bitnih kanalov enako prenosni hitrosti 51.2 GB/s (za prenose v obe smeri skupaj)

Novost je tudi povečana hitrost prenosa skozi HTX razširitveni konektor, ki gre sedaj do polne hitrosti prejšnjega HT 3.0 standarda - 2,6 GHz, pa tudi možnost cepitve HTX kanala na dva osembitna kanala.

Pravijo, da bo HT 3.1 hitrostno vsaj deklarativno izenačen s prihajajočim Intelovim QPI vmesnikom, ki ga bomo ugledali ob Nehalemu.

Vsekakor zanimiv razvoj zadev, v katerega je verjetno prav AMD vložil največ napora. Zanimivo je tudi to, da se je po AMD forumih že pred časom šušljalo, da so Phenomi sposobni channel splittinga in podobnih zadev, za katere še zaenkrat ni videti podpore v ploščah. Channel splitting bi vsekakor lahko prinesel možnost enostavne dual socket izvedbe plošč z "navadnimi" Phenomi.

Je mogoče tudi HT 3.1 v Phenomih že vdelan in samo čaka na aktivacijo ali pa je to mogoče priboljšek, ki ga prinaša Deneb?

Več podatkov o standardu na: Hypertransport Consortium, kjer si lahko tudi ogledate same specifikacije ustreznih standardov, vključno z najnovejšim 3.1.

Vir: The Inquirer.

6 komentarjev

PaX_MaN ::

Ja, ja, enako kot pri slovenskih avtocestah - so hitre, a le dokler ne naletiš na cestninsko postajo.

Shuli ::

AMD verjetno čaka, da ga Intel prehiti in potem bo "vključil" to "novo" funkcijo. :P

OmegaM ::

Upam da uspe.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

FireSnake ::

Govori se tudi, da bodo v navezi z IBMom imeli do 2011 22nm proizvodni proces. Omembe vredno dejstvo je, da ga Intel takrat se ne bo imel.

Ce prezivijo (no, v to ne dvomim, saj so od svojega obstanka samo 3 leta delali profit ostala leta pa samo zgubo, pa so se kar med nami), se nam obetajo se pravi cukrcki od procesorjev :)

Upajmo, da bo vse slo po planih!

Shuli: kje si ti do danes spal? Intel AMD prehiteva ze lep cas!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Spc ::

HyperTransport je zelo dober za routerje / Gatewaye / Strežnike zaradi svoje zelo nizke latence med komponentami tako, da so te spremembe več kot dobrodošle.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

RejZoR ::

...če ste mislili, da je sedaj vsem znani Hypertransport AMDjev izum, ste živeli v zmoti...

Sej ne, da je AMD izvirni ustanovitelj tega združenja, logično da so pridobil ostale ključne člane, sej brez njih ne moreš delovat v današnjih časih...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC okoli 500€

Oddelek: Kaj kupiti
332363 (1210) Lonsarg
»

Komplet računalnik za ~600€

Oddelek: Kaj kupiti
312100 (1644) tx-z
»

AMD Phenom- uporabne informacije: CPUji, plošče, BIOSi, izkušnje- držite se teme, pro (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Strojna oprema
107858364 (21874) Meizu
»

Avgusta štirijedrni Opteroni

Oddelek: Novice / Procesorji
113447 (2562) Mr.B
»

AMD: K8L in AM2+

Oddelek: Novice / Procesorji
83683 (3131) Dr_M

Več podobnih tem