» »

Bo Amazon prodajal digitalno glasbo?

Bo Amazon prodajal digitalno glasbo?

Newsweek - Družba Amazon naj bi po pisanju ameriškega tednika Newsweek končno vstopila v svet digitalne glasbe. Nekoč vodilni spletni trgovec je moral svoj primat prepustiti Applu, ki je s svojo spletno prodajalno glasbe in videa iTunes pošteno premešal tržne položaje.

Že januarja je hollywoodska revija Variety najavila, da bo Amazon letos aprila svojim strankam omogočil digitalno pretakanje filmov, ki jih sicer ponujajo na nosilcih DVD. Pri Amazonu se še niso izjasnili, na kakšen način bodo vsebino ponudili v digitalni obliki, jasno je le, da ne želijo kanibalizirati prodaje fizičnih nosilcev. Prva rešitev naj bi strankam omogočala predogled filma za določeno vsoto, ki naj bi se kot vnaprej plačan kredit upoštevala pri kasnejšem nakupu DVD-ja. Druga rešitev je še enostavnejša: kupci DVD-jev naj bi si – medtem ko čakajo, da DVD prispe po pošti – film pretočili preko Amazonove spletne prodajalne.

Čeprav Jeff Bezos, predsednik uprave Amazona, za Newsweek ni želel razkriti detajlov, naj bi podobno strategijo ubral tudi pri prodaji glasbe. Kupci glasbenih zgoščenk naj bi kupljene skladbe pretočili na svoje računalnike ali prenosne predvajalnike. Analitiki so prepričani, da bo Amazon digitalno glasbo ponudil še pred letošnjim božičem, saj vse več glasbenih navdušencev kupuje v spletnih glasbenih trgovinah.

1 komentar

B-D_ ::

Kupiš "prašilno" verzijo nosilca, potem pa ko čakaš na pošto muzko/video že takoj preneseš lahko iz interneta in predvajaš? Point?

Muzko/video lahk že sedaj prenašamo prek neta in to veliko ceneje... >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Govorice o novih iPodih

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
74088 (127) Machete
»

Zakaj je založbam Apple iCloud všeč, Amazonov Digital Locker pa ne

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
118778 (7384) techfreak :)
»

DRM in še kaj

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
113482 (2915) christooss
»

Nova spletna glasbena trgovina pri nas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
878352 (8352) Pithlit
»

MP3 ''audiofili'

Oddelek: Zvok in slika
362295 (1856) bili_39

Več podobnih tem