» »

Sloveniji se obeta prepoved nasilnih računalniških iger

1 2
3
4 5

suntrace1 ::

Ministri smo si danes ogledali eno takšnih iger, ki je v Nemčiji prepovedana. Gre za zelo brutalne prizore, na primer o tem, kako se vzame življenje.


Uvau, a kar ubil so nekoga v igrci 8-O

Po drugi strani pa te isti pošiljajo v Irak inštruktorje, ki učijo, kako se človeka zares ubije!

Soldier ::

Vsakdo pozna risanko Tom & Jery. In sicer vecjega nasilja kot je ta risanka ga ni, se žagata strelata, minirata, luknjata, kurita, uglavnem samo nasilje, le da je to prikazano na poseben način. Iz tega bi lahko kakšen mlajši ali manj priseben človek sklepal, če koga ustreli da bo samo mal črn po faci itd. potemtakem bi mogli tudi to ukinit:\

grex ::

Mislim da na slo-techu še ni bilo takšne složnosti glede kakršnegakoli političnega vprašanja. No, en skupni imenovalec pa le imamo :D

ripmork ::

pa ne pozabit, Superman-a tut zbrisat, da nam ne bojo otroc letel iz oken oblečeni v pelerine...

tale zakon je nič drugega kot iskanje priročnega krivca na podlagi laičnih posploševanj, in lažje "rešitve", ki v bistvu ne bo rešila prav nič.
Če je vzgoja slaba potem prav nič drugega ne bo pomagalo.
Če pa je vzgoja na nivoju potem igre niso nikakršen problem...

grex ::

tale zakon je nič drugega kot iskanje priročnega krivca na podlagi laičnih posploševanj, in lažje "rešitve", ki v bistvu ne bo rešila prav nič.


Žal tudi na slo-techu ta laična posploševanja niso nič nenavadnega - oddeleki pod Težke Debate npr...
In tudi v tem threadu imaš par butcev, ki ti začnejo argument z "Jaz mislim, da nasilne igre lahko kvarno (whatever)........."

IceBreakr ::

Tole glede nasilnih iger je čist mem. Zakaj? Podam primer: kolegica je več tednov na volan furala nedolžni NFS: Porche Unlimited in nato je s svojim avtom prletela u steno + še en avto k je premočno poslajdala ovink... no, je rekla, da je čist preveč v NFS:PU bila in da se je navadla, če avto podrajsaš mal po ograj da ni panike... bi ta igra romala v koš nasilnih iger, če bi povozila na pločniku 2 mamice s froci?

Moj mnenje: vsak igralec mora v svoj glav met urejene zadeve kaj je špil in kakšne posledice nosi podobno dejanje v RL ;) jest in veliko ostalih igralcev se aktivno ukvarja s streljačinami tudi že preko 25 let pa (še) nismo naredili dar-mar po ulici s kalašnikom ane? ;) pa imamo nekateri dostop do raznoraznega orožja ampak se izživljamo na streliščih ali v taktičnih športih...

Vsaka igra ima lahko določene psihološke posledice pri določenem posamezniku, pa magari če gre za swf Line Riderja... we, gremo se spustit s sankam s triglava, sej nam nč ne bo.... weee!
IceBreakr

poweroff ::

Brane, dostop do STA je zaščiten z geslom, ki pa ga imajo vsi novinarji. Zato ga ni težko dobiti.

Lahko pa izvedeš trik in ministra povprašaš kakšno je njegovo mnenje o tej temi, glede na to, da si v medijih zasledil tako in tako izjavo. Pri spraševanju pa bodi karseda kratek, ker potem njihove PR službe sflancajo več, kot če jim napišeš obširno in kritično vprašanje. Ti ljudje znajo namreč zavohati možno kritiko in potem prilagodijo odgovor. Zatorej: vprašanje naj bo čisto kratko in karseda nevtralno.

Lahko bi pa odgovor ministra celo tukaj objavil... samo je treba potem v mailu tudi napisat, da bo odgovor morda objavljen na Slo-Tech.com.
sudo poweroff

PaX_MaN ::

A s tistim "...da bo Slovenija sledila nemškemu zgledu." minister cilja na to, da bomo uvedli enako komisijo, ki ocenjuje primernost iger ter zagonili ohoho denarja?
Zakaj nebi enostavno pogledal na že obstoječe nemške oz. angleške oz. francoske oznake?

m0LN4r ::

Men je tudi to nekaj najbolj norega kaj sem do zdej slišal. In kot nekateri tudi jaz trdim da nasilne igre ne vplivajo na vsakdanje življenje, nam pač nudijo en svet kjer lahko počenjamo krvave - nerealne - stvari.

Jaz osebno sem na take igre, gledal kot na nek užitek sprostitev, oz. to da nekoga ubiješ je zgolj pogoj za zmago. V bistvu me pa bk**** saj si bom igre nabavil tak ali drugače.

Ja in potemtakem bi mogli ukinit bajprej vse grozljivke, saj so filmi že obstajali bistveno več let kot igre.

Mogoče pa so res manijaki in igrajo samo za to da bi ubijali. In če jim to ukinejo, ne bodo mogli prit do tega, si bo šel v trgovino po orožje in ubijal v živo.

Kaj so torej že dobre lastnosti te prepovedi?!?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

simnov ::

lol zdaj bomo igrali samo še zajčke in papagajčke jaz osebno če igram ne vem kako nasilno igro ne bo vplivala na moje obnašanje na kogar pa slika na ekranu vpliva pa nima nekaj v glavi pošlihtano in potrebuje psihiatra

galimim ::

Riti nagraužne!!! Še mal pa bomo tko k v Angliji k so hotl na Harryja Potterja nalimat oznko 14+ ker enkrat umes rečejo Piss off. Psiuhologi pa so že zdsaunej ugotovl da so starši krivi za obnašanje otrok ne pa igre.
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

Izi ::

Ali so sploh pomislili, da prepoved vedno deluje kot dodatna reklama?
V Nemčiji je že tako, da je nekaj iger res prepovedanih, ampak ravno tiste so potem najbolj igrane. Še tisti, ki jih ne bi preigrali si jih nabavijo v cvetličarni, samo zato, da vidijo kaj je takega, da so igro prepovedali.

Verjamem, da je prva asociacija ob prepovedani igri ta: " Če so jo prepovedali mora biti sigurno dobra" in že jo večina išče v cvetličarni.

Tudi tisti, ki ste sedaj proti prepovedi boste našli v tem dobre lastnosti. Ne bo treba več prebirati vseh mogočih revij in forumov, da bi ugotovili katere igre je treba nujno preigrati, da boš in. Samo pregledaš spisek prepovedanih iger in že veš kaj moraš nujno nabaviti v cvetličarni >:D Tako prihraniš čas, ki ga lahko porabiš za igranje :D

Je pa še ena stvar:
Vsaj nekateri imamo slabo vest, če se igra prodaja v tvoji lokalni trgovini, ti pa jo snameš v cvetličarni. :8)
Če pa igre v trgovini sploh ni, ker je prepovedana, potem pa z čisto vestjo v cvetličarno, saj nikomur nič ne kradeš, če igra pri nas sploh ne obstaja. :D

Torej, vsaka stvar ima tudi nekaj pozitivnega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

jlpktnst ::

glede potterja - če bi gledal Jesus Camp bi vidu da tam učijo : "warlocks = evil -> harry potter = evil"

Če gre samo za oznake je ql. Komisije ne rabimo.

Vse ostalo je pa na *ozaveščanju staršev*. Sploh je velik del staršev zadnje dobe obupen v starševstvu. Ne vem a se ne zavedajo tega, ali se pa jim je vseeno, ali pa se trudijo pa jim ne gre? V vsakem primeru bi potrebovali neko "šolo" za starše pa še drugačno ozaveščanje. Živet je vedno bolj zajebano, prav tako je bolj zajebano bit starš.

zaejec ::

offtopic: ne vem ce je kdo omenil, ampak raje kot prepoved dolocenih iger, za zmanjsanje nasilja, naj cenzurirajo nasilne videospote in pesmi na tv ozrioma radiu (tukaj ciljam predvsem na novodobni rap, kjer se tako povelicuje kurbe,denar in kriminal - res, da niso vsi taki ampak zal so "ta dobri" malo tisji..)

Meamoto ::

Hahahahaha...

Kako lepa je geekovska dvoličnost...

Markoff ::

Fantje, brez zamere, a - še vedno lajate, karavana pa vam uhaja.

Ponavljam vprašanje: ali bomo naredili kaj glede tega ali ne? Posameznik s svojim rantanjem (peesdenjem, če želite) je prdec v veter, interesna skupina pa (če je le dovolj velika) pomemben segment volivcev in tudi zanimiv medijski faktor, ki s svojim mnenjem vpliva tudi na druge volivce. Ali se bomo torej odločili, da vplivamo na slovenske volivce oz. na ministrstvo kot zgledni državljani ali bomo še vedno lajali po forumu? Vsak sam pri sebi verjetno že pozna odgovor.

Žal ne poznam administrativno-proceduralnih postopkov in možnosti vpliva, vidim samo rezultate lobiranja interesnih skupin, tudi če te niso ne bogate in ne politično lbizu vladi, tako da voditi zadeve žal res ne morem. :\
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

Brane2 ::

Ja, blo bi fajn kaj narediti. ne vem pa točno kaj.

Se bo treba malo zamislit.
On the journey of life, I chose the psycho path.

NorK ::

mislite, da se bo našel kak politik, ki bo povedal kaj treznega o tej temi?

Izi ::

Harry Potter mislim, da ne spada sem notri. Pri njej gre za verski problem.
Če bodo otroci začeli verjeti v zmaje in magijo, potem nikoli ne bodo postali vodljive ovčice kakršne potrebuje cerkev, da lahko obstane.
Zaradi knjig kot je Harry Potter lahko dolgoročno gledano cerkev tudi propade. Starejši ljudje umirajo, mlajši, ki rastejo ob Potterju pa bodo nekoč vodili svet.
Zato je Harry Potter za cerkev hudičevo seme, precej hujša knjiga od naprimer DaVincijeve šifre, ki že počasi tone v pozabo.

Brane2 ::

Kitoslav:

Ne računaj preveč na to. Politiki so nagnejni oportunizmu in sledenju večini, če nimajo lastnih globokih interesov, ki temu nasprotujejo.

Nihče se ne bo izpostavljal samo zato, ker se mu zdi stvar glupa, sploh ko bo prišla direktiva iz Bruslja.

Zanimivo kako vsi pljuvajo po partijskih direktivah iz Beograda medtem ko sami furajo po novih direktivah... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

galimim ::

Harry Potter mislim, da ne spada sem notri.

Bil je samo primer kaj vse si zmislijo da ni primerno za mladino.
Born To Bleed, Fighting To Succeed, Built To Endure What This World Throws At Me

NorK ::

se mi zdi, da v Sloveniji ni tako malo igralcev (nasilnih) iger že polnoletnih, nekateri pa bodo to čez leto ali dve še postali. s pravim pristopom se da zadovoljiti te in tudi tiste, ki so trenutno morda za prepoved oziroma se niso odločili, se jim pa zdijo nasilne igre nekaj neprimernega.
za božjo voljo, saj obstajajo oznake primernosti. naj se jih upošteva.

brdi ::

Trinitron ves to je popolna neumnost da bi lahko bil za to kriv spil! Vsaj moje mnenje je tako nekja vec kot 5 let ze nabijam samo 1 spil. Zraun pa se igram kaksne streljacine itd. In da bi lahko rekel da bi lahko bil zaradi tega nasilen NE! Kriva ti je lahko samo familija. Prvo bi se preprical kaksni so bili njegovi starsi in vzgoja.

Res pa je nas minister POPOLNOMA NEPRISOTEN! Za mene so taksni ljudje za časom! Ljudi v bistvu silijo k nelegalnosti vse trgovce pa tut k majnsemu dobicku!

Naj dajo nekaj vec na ilegalo orožja in s tem ustavljajo nasilje ne pa prodajo IGER

Pinzl ::

to je neumno te prepovedi za nasline igrce
no naprimer
jack razparač ko je on deloval igrc takh blo ni
metod trobec enako

jest pa še 100 milijonov folka lahko špila mesarska klanja pa ne bo nč
pol pa pride en mal tko "poseben" in ker vid da je stric janez ustrelu gre pa še on folk okrog pobijat

SavoKovac ::

Vsake zlorabe so slabe.
Od tistih, ko avtorji zlorabjlajo svobodo izražanja, do tistih , ko se zlorablja zakon o nasilju v igrah in nam starcem kratijo grozljivost in realizem.
Če pa hočejo štancat nalepke +18, pol pa mi je vseen. :D

suntrace1 ::

Tisti, ki pozivate na ulico, imate povsem prav - po Ambrusu je povsem očitno, da je potrebno na ulico>:D

Če boste zorganizirali protestni shod, se našemim v terorista iz CS in pridem z vodno pištolco na shod - pau, pau minister >:D

kiFni ::

Kot je že nekdo napisal so igre označene za kakšno starost so primerne. Starši pa kupujejo igrice in dovolijo igrati nasilne mladoletnikom, češ saj je samo igrica za otroke. Ni res.

Starejši ljudje v zrelih letih jemljejo to kot igračo in ne kot sprostitev. S sodelavcem sva se pogovarjala o nekem špilu, in naju je slišala sodelvka, pa se zgražala, da kok sva stara in da se še igrava.

opeter ::

S sodelavcem sva se pogovarjala o nekem špilu, in naju je slišala sodelvka, pa se zgražala, da kok sva stara in da se še igrava.

Tvoja sodelavka verjetno uporablja le in samo Word. Pa Internet Explorer. Ali pa tudi to ne. To pa pove vse o njej.
Kot drugo pa (hvala Bogu!) nismo vsi enaki. Enim je nasilje všče, drugim ni oz. se zgražajo, bruhajo ob pogledu na črva v filmu... imajo pač slab želodec.

Sicer pa komaj čakam, da bodo uvedli ta ali kak podoben zakon o prepovedi nasilnih iger (morda celo filmov, knjig itd.), pa se bo slej, ko prej našel nekdo, ki bo šel v parlament, ali pač v zgradbo od enega od ministrstev, pa ustreril nekatere tam delajoče, ali pa se enostavno razstrelil na sredini stavbe... morda pa bo obiskal ministra in zažgal njegovo hišo, kdo ve? :\

Huj, huj, se sliši, da igram nasilne igre, da gledam nasilne filme, da gledam TV dnevnik... me bodo zaprli? >:D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

A. Smith ::

Ste prepričani, da bodo igre dejansko prepovedane? Kaj če se bo samo uzakonilo dosledno upoštevanje označb, ki so na škatlah? Saj tega doslej pri nas ni bilo, ne?
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Tr0n ::

Tale pogled, kot ga imajo nekateri starejsi do iger, je pri meni spremenila konzola Wii. :)

Ko starejsa sestra in starsi igrajo tenis in mahajo pred zaslonom ter se zabavajo, verjetno noben ne pomisli, da je to zgolj igra za otroke. Pocasi se tudi ta stigma poslavlja.

G-man ::

Kaj lahko sploh več naredimo od peticij in demonstracij? Sploh če se zadeva dogaja na ravni EU... Evropejci vseh dežel združite se?

Ajej: Tu je kleč. Kot kaže se gre le za prodajanje iger mlajšim od 18 let. A naši politiki so bolj papeški od papeža in še vedno "nemškutarsko" orientirani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: G-man ()

poweroff ::

Vsekakor se strinjam, da bi bilo treba nekaj narediti, vprašanje pa je kaj in kako.

Naši politiki so namreč precej odklopljeni od realnosti in za nekega ministra je najbrž pravi šok, ko izven konteksta vidi kakšno sodobno realistično igrico kjer šprica kri. In v takem stanju je seveda precej dojemljiv za razne prepovedi. Upoštevati je še treba, da je na oblasti desnica, ki tradicionalno zagovarja take prepovedi (hkrati pa sama producira vojne oz. pošilja v Irak inštruktorje, ki ljudi urijo zares ubijati! - ampak pustimo to), ter da Bruselj postaja novi Beograd. Če je nekaj evropsko, bomo pa ja še pri nas uvedli!

Skratka, ena stvar je pritisk ulice. Ne mislim na "ambrušanje", pač pa na podpisovanje peticij in pisanje e-mailov. Vprašanje pa je, če bi s tem kaj bistvenega dosegli. Vedeti je namreč treba, da smo Slo-Techarji precej specifična populacija. Manjšina, ja.

Večini ljudi (volilcev) je računalnik bav-bav, in če bo nek zagret politik pokazal iz konteksta iztrgan nasilen prizor, bodo stare mame hitro skočile v luft. 0,2 % računalniško naprednih pa tam ne šteje nič.

Najprej bi bilo treba pripraviti teren. Recimo dobiti na svojo stran medije, ki bi se postavili v bran igranju iger in poudarjali odgovornost staršev za vzgojo. Potem v javnost spustiti raziskave, ki dokazujejo, da ni povezanosti med igranjem iger in nasiljem mladostnikov. Za take raziskave sem sicer slišal, vendar nobene konkretno ne poznam, ker se s tem nisem ukvarjal. Treba je torej dobiti kakšnega strokovnjaka, ki bi o tem hotel kaj javno povedati (medijem).

Skratka, treba je napasti iz večih front. S strokovnimi argumenti, preko mainstream medijev (tukaj je treba zadeve predstavljati zelo na splošno in široko, ker večini ljudi ni jasna niti razlika med single in multiplayer igrami, kaj šele, da bi razumeli to sceno). Treba je pokazati, da gre tudi za svobodo, da igrajo igre tudi odrasli, da ne gre za "igračkanje", itd. In šele potem je treba začeti z akcijami pritiska (pošiljanje mailov,...).

Žal je zadeva precej podobna "strahu pred terorizmom". Politiki pač ugotavljajo, da je sezuvanje čevljev pri vstopu v letalo nujno in večini ljudi se to zdi samoumevno. Ne razumejo pa, da je to samo teater, da sezuvanje ne pripomore k varnosti.

Na koncu se pa zna zgoditi to, da bodo politiki dosegli, da se bo ljudstvo začelo kregati med sabo. Eni bomo trdili, da takšne prepovedi niso OK, drugi bodo trdili nasprotno, debatirali pa bomo med sabo. Potem bodo politiki "preventivno" uvedli prepoved, sicer v manjšem obsegu od prvotnih napovedi, tako da bodo na koncu vsi kako srečni. Čez čas pa se bo prepoved zaostrila. Pri poseganju v zasebnost smo videli isto.
sudo poweroff

jlpktnst ::

Prekleto zelo dobro napisano Matthai!

Sicer sem nekaj omenil v tej smeri, pa se mi ni ljubilo trudit z razlaganjem. Gre za to da vsi, ki smo sposobni ljudi izobrazit tam kjer situacije ne poznajo to naredimo. Enako je z ostalimi problemi. Svoboda - če ljudje ne razumejo zakaj je svoboda dobra je logično, da se ne bodo upirali odvzemu svobode. To z igrami je samo en aspekt svobode.

Če ne drugega lahko vsak začne v svoji družini (svojim otrokom/staršem težit); pa pri prijateljih...

NorK ::

no, jaz že delam spletno stran na kateri se bo lahko predstavilo mnenja. e-peticij ne mislim izvajat, ker se mi zdi nekoliko brezveze, z zadevo, ki jo delam pa se da doseči več.

na strani bo vsak lahko pustil svoje mnenje, predstavljeni bodo različni sistemi kot sta npr. PEGI in ESRB, mnenja ljudi, ki se z igrami ukvarjajo bolj profesionalno (opisovalci, developerji),...
sam opisujem PEGI in ESRB, obstaja pa še kar nekaj sistemov. nekateri so obvezujoči, nekateri le priporočilo.

Senitel ::

Pod aktualno...
"...nasilne video in računalniške igrice." Pove marsikaj o tem kako gospodje jemljejo situacijo. :\

NorK ::

mnja. teh igric jim niti ne moremo zameriti, kajti ogromno ljudi uporablja ta izraz. tako igralci, kot tudi razni mediji.

bi kdo sodeloval pri "mojem" projektu?

opeter ::

Politiki pač ugotavljajo, da je sezuvanje čevljev pri vstopu v letalo nujno in večini ljudi se to zdi samoumevno.

Hmm... vse skupaj nekam smrdi. Podobno, kot novejši predlogi za uzakonitev. :\
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

matjash ::

Mislim da bi najlažje začeli s spletno peticijo, ki bi zajemala slovenski trg tako bi lahko vsaj vidli koliko ljudi se ne strinja s tem predlogom tako bi v primeru večje odmevnosti lahko argumentirali ministru in e-maile po medijskih hišah pošiljali z rezultati peticije.
... bolje pozno kot nikoli.

jlpktnst ::

Kitoslav če je za javnost - dej povej glede česa bi rabu pomoč pa se mogoče kdo najde :D Al pa vsaj sestavi bolj natančno kaj počneš da se bomo lahk odločli. Sicer sem uber-lazy ass, samo mogoče se pa najde kaj zame.

CWIZO ::

Najbrž je Joker za tole bedarijo že slišal, sem vseeno preventivno Retro-tu poslal link do tele novice.

Če bo kdo zares kaj naredil bodo oni.

Je pa res tole žalostno, da nam bodo oni govorili kaj lahko in kaj ne igramo, pa sploh ne vejo o čem govorijo (igrice:\).
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

#000000 ::

Jest sm za prepoved. >:D

NorK ::

1.) zakaj smo proti prepovedi
2.) predstavitev ureditve drugje + predstavitev rating sistemov
3.) ljudje bodo imeli možnost povedati svoje mnenje
4.) pošiljali bomo pisma raznim ljudem in jih vprašali kaj oni menijo o tem. nato jim tudi predstavimo svoje mnenje,...

4. točke še nisem povsem razdelal, tako da je vsak predlog glede tega zelo dobrodošel. morda bi se mi na vsako pismo odzvali in nanj odgovorili in tako pokazali, da smo tudi igralci nasilnih iger zmožni normalne komunikacije.

poleg idej glede četrte točke pa bi potreboval ljudi, ki bi se jim dalo poglobiti v drugo točko in predstaviti zadevo. par besed o tem kje sistem velja, kdaj je bil sprejet, je obvezujoč ali le priporočilen, nato pa se predstavi še posamezne oznake.

če ima še kdo kakšno mnenje kaj bi lahko bilo na strani, naj pove. stran je že v izdelavi, vsebine pa še ni veliko.

CWIZO ::

Na ministrstvo za pravosodje sem poslal link do tega članka (govori o tem zakaj so igre in ne igrice).
Dodal pa sem še komentar, da bi bilo fino, da bi se kdaj kak minister pozanimal o stvari o kateri želi pridigati državljanom.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

matjash ::

Ampak zgleda da bo to na kar veliko forumih odmevna tema.
... bolje pozno kot nikoli.

MasterS ::

Učitno Bosanci, ter Srbi in drugi iz juga igrajo preveš igrc, k se skos koljejo pa streljajo pa nevem še kaj vse ! :D

#000000 ::

Točno, jest sm tud na to prvo pomislu. Imajo inspiracijo, kurc pa naj prepovejo, po bo vse lepše in bolje. >:D LP

djurodrljaca ::

Na koncu se pa zna zgoditi to, da bodo politiki dosegli, da se bo ljudstvo začelo kregati med sabo. Eni bomo trdili, da takšne prepovedi niso OK, drugi bodo trdili nasprotno, debatirali pa bomo med sabo. Potem bodo politiki "preventivno" uvedli prepoved, sicer v manjšem obsegu od prvotnih napovedi, tako da bodo na koncu vsi kako srečni. Čez čas pa se bo prepoved zaostrila. Pri poseganju v zasebnost smo videli isto.


Mislim da se je nekaj takega zgodilo z davčnim zakonom (enotna davčna stopnja)...potem so bili vsi veseli...

opeter ::

Ej, če bodo prepovedali nasilne igre, potem dragi Slovenceljni, nimamo možnosti, da bi kdo od nas zmagal kdajkoli na kakem CounterStrike Match-u ali kakni Game olimpiji...
Če bo prepovedano igranje nasilnih iger kje in pa kako boste trenirali? Kake igre boste igrali?
(samo se zamislite: ISP blokira vaš net za dostop do tujih game-strežnikov, P2P sistemov, torrentov; v hiši imate nameščene kamere, ki vas opazujejo celo na stranišču /od spodaj - sarcasm on/; pod kožo imate mikročip, pa tudi v možganih, ki kontrolira vaše zamisli in dela analizo/statistiko o nasilnih mislih :8) )

Hudooo...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

medjugorje-si ::

Vsekakor se strinjam, da nasilne igrice prepovejo ne le v Evropi ampak na celem svetu. Igrico ki jo stalno ponavljaš se z njo poosebljaš. Zanimiv primer je enega prijatelja:
Z bratom sta zelo strastno igrala avtomobilske igrice kjer sta v dirkah zbijala nasprotnike s cestišča..... Ko sta nekoč vozila za nekom je ta prijatelj zakričal bratu "porini ga s ceste"... takoj zatem se je zavedel kaj je rekel... še dobro da brat ni reagiral isto kot pri igrici....

To pa je realnost, kar ti pride v kri to lahko storiš, vendar ko se zaveš realnosti je prepozno....;((
www.medjugorje-si.org

Senitel ::

Zanimivo branje... :\

medjugorje-si: Poleti šefe sodelavcu pomaha z igro Hitman 2 pred nosom in vpraša "Do you let your 5 year old play this game when he's begging you?" sodelavec: "No way!" "Congratulations, you pass as responsible parent." Če ti tega nisi sposoben dopovedat svojim otrokom, potem bolje da jih nimaš! Eko jaz ti pa prepovem gledat in poslušat poročila ker itak ne mine dan ko ne bi kazal posnetkov kako se je kdo razstrelil v Iraku...
Če imaš pa take prijatle ki bi se kar zrival s ceste po "strastnem igranju avtomobilske igrice" pol je pa ali on zrel za psihiatra ali pa ti nisi zrel da si njegov prijatu! :\
1 2
3
4 5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Študija: vpliv nasilnih iger na agresijo izjemno šibek

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
258584 (7125) Markoff
»

V ZDA se pripravlja zakon o raziskavi povezave med nasilnimi igrami in agresijo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10726480 (23208) Gregor P
»

Notranji ministri EU podpirajo sporazum SWIFT

Oddelek: Novice / Zasebnost
154853 (4364) Icematxyz
»

Računalniške igre

Oddelek: Igre
224681 (4007) atasmrk
»

Sloveniji se obeta prepoved nasilnih računalniških iger (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Igre
22020951 (15273) nodrim

Več podobnih tem