» »

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš)

Pusti službo, da lahko dobiš PS3 (in jo raztelesiš)

Slo-Tech - Na Japonskem je PlayStation 3. generacije že v prodaji, kar je sicer nekoliko nerodno povedano, saj so zaloge v večini trgovin pošle že do popoldneva. Japonski je bilo namenjeno le 100.000 oz po nekaterih virih 80.000 konzol, zato so bili navdušenci pripravljeni čakati v mrazu in dežju pred trgovinami nekaj dni (video posentek vrste je na voljo na YouTube).Enako zagrizeni so ameriški privrženci, ki stojijo v vrstah že od 6. novembra, čeprav se prodaja v ZDA začne šele 17. novembra. Eden izmed čakajočih v mestu Burbank je celo dal odpoved v službi, da je lahko šel v vrsto, nekaj pametnejših je samo javilo bolniško. V Evropi jih lahko premagamo le, če se že zdaj postavimo v vrste za začetek predvidene prodaje nekje v marcu 2007.
Gizmodo.com je že poln različnih posnetkov delovanja konzole in komentarjev, med katerimi se najbolj zoprni dotikajo sveže zakrpe za PS3, ki je slaba karma očitno ne izpusti iz rok. Najprej predporodne težave s Cell procesorji, nato z modrim laserjem, nazadnje pa še zakasnitve pri porodu, kljub vsemu pa vse to vnetih japonskih razkosevalcev ni ustavilo, saj so konzolo že raztelesili in tudi uspešno nadgradili z večjim trdim diskom.Do prihoda v Evropo naj bi jih tako prodali že 2 milijona, medtem, ko bo Xbox-ov 360 do takrat že 5x več, Wii pa prav tako te dni prihaja v trgovine.Debata o tem, katera izmed omenjenih treh je najboljša, že poteka tukaj.

105 komentarjev

«
1
2 3

Dr_M ::

dizajn definitivno ni svetla stran PS3. je xbox mnogo lepsi.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Pesimist ::

To so psihopati! 90% teh folka bi ubilo cloveka za posrani PS3!

Mavrik ::

Wii! Majhen in še kul zgleda.
The truth is rarely pure and never simple.

suntrace1 ::

Matev ::

south park je imel fantastično parodijo na izid teh igrač

letošnjasezona epizoda 12

M.B. ::

Izdani so tudi patchi, za Linux kernel 2.6.19, da lahko teče na PS3. In pa kako so bili pokupljeni PS3.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

@LOL ::

dizajn definitivno ni svetla stran PS3. je xbox mnogo lepsi.

Ne pozabi na to da ima Xbox zunanji napajalc, PS3 pa notranji. Bomo vidli ali se bo zadeva kaj grela, vendar so pri Xboxu folk imel težave kljub ločenemu napajalcu.

In govoriti da PS3 ni lepotec je neumno. Poglej malo fotke naokoli ne pa to grdo tukaj ko se ja nič ne vidi. In poglej z različnih zornih kotov

Phoebus ::

reveži stojijo v vrstah da dobijo revision 01, pregrevanje, sesuvanje in crkovanje pa bodo odpravli okoli rev03 :)

whatever ::

Človeška neumnost včasih res ne pozna meja.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Trdi ::

Jaz čakam 12 ur v vrsti samo za karto za kakšno pomembno tekmo, nisem tak psiho. Je pa zanimiva politika vseh teh japonskih podjetij do Evrope, od Canona do Sonyja. Cene so višje plus čakalna doba plus slabša izbira (če je recimo več različnih izdaj nekega izdelka). Bi jih bilo treba bannat, prasce!
Trdota d.o.o.

Tr0n ::

Kaksne bodo sele vrste za Wii. :)

CWIZO ::

Kje so pa Wii dobil, da so ga lahko takole zraven postavl?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Tr0n ::

Saj razlicni novinarji, testerji, gaming strani etc... so testirale igre oz. imajo ze kar nekaj casa Wiije. :)

xyxyxyxy ::

Ko bo na voljo Wii, bodo v igri tudi smrtne žrtve.:P

Pesimist ::

Wii je ko skok nazaj v evoluciji. Je konzola sploh mocnejsa od prvega nintneda? Pa mahat moras z rokami namesto knofa stisnit :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

MEDENA ::

Kam gre svet :\

opeter ::

Wii bo definitivno pometal s konkurenco. :D In ne, ni korak nazaj v evoluciji. Narejena je za vse FAT-ASS Gameplayerje, da se malo razgibavajo :D
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

B-Stard ::

Jaz bi se resno vprašal ja

opeter ::

Jaz bi se resno vprašal ja


Kaj?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

@LOL ::

Wii bo definitivno pometal s konkurenco.

jea right. Sej wii je "inovativen" in oh in sploh. Samo bo grafika ki jo zmore za preživet za čez npr. 5 let?
Morda bo precej prodajana konzola sedaj. Samo na dolgi rok pa mislim da bo pogorel

R33D3M33R ::

Kdo sploh rabi neko hudo grafiko? Važna je igralnost! Kdo sploh kupuje igre le zaradi grafike? To so le tech demoti, ki si ne zaslužijo imena igra. Zakaj je tetris tako popularen? Ker ima dobro grafiko? Ne, ker se ga da igrati ure in ure ter v tem uživati. Mislim katastrofa. Dandanes vsak gleda izključno le na grafični izgled :\ .

Potem se pa naj še kdo čudi, da izhajajo vedno bolj zanič igre...:\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

opeter ::

@LOL, podobno kot v temi o Visti VS. Leopard nabijaš spet svoje misli od surovi moči... kaj ti pomaga surova moč, če nimaš ne veselja, ne produktivnosti?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jeryslo ::

očitno nekateri ne razumete zakaj se splača v takšnih vrstah stati. Ste mogoče pomislili za koliko bi lahko potem prodal npr. v Evropi čez Ebay. Cene so na začetku astronomske, vsaj tako je bilo pri XBOX 360.

Npr.:
Ebay

Evo, cena je že presegla 1600$, pa je še 3h do konca, zdaj si pa zračunajte koliko je razlike med prodajno ceno in to. Nevem no, jaz bi za 1000$ šel čakat, pa magari 1 teden.

mtjz33 ::

Me zanima kako npr. v Ameriki, pridejo bogataši do svojih prvih primerkov PS3, Xbox-a... V vrsti sigurno ne stojijo. Verjetno koga pošljejo, da namesto njih "smrdi" v vrsti. Še bolj verjetno, do konzole pridejo že v kakšnem skladišču.

RedStar ::

Se strinajam. Nekateri danes preveč povdarjajo pomen grafike. Ni vse v hollywood style grafiki. Pomembna je igralnost. Nintendo je do zdaj vedno bil inovativen. Redko katera igra od PlayStationa mi je ostala v spominu kot zelo zabavna igra. Ko pa pogledam Nintendo se pa takoj spomnim na Maria in podobne igre. Grafika ni bila nič ekstra, igralnost pa je bila vrhunska za tisti čas. :))

Matako ::

Kul plata, tale PS3! Kar nekaj muzike gor - recimo, lepo se vidi dobri, stari PS2 Emotion Engine na levi - plus CELL na desni, čeprav verjetno se ju ne bo dalo uporabljati hkrati. Mimogrede, to sta definitivno dva radikalnejša procesorja zadnjih 10 let - na eni plati. Hudo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pesimist ::

Za mene grafika v igri takoj stoji ob igralnosti, je enakovredna lastnost igre. Brez ene in druge negre pa pika. Z vsakim letom pa seveda se spreminja pojem dobre grafike sej se pred par leti sem bil mnenja da so tiste igre lepe in ce jih zdaj pogledam se samo se cudim kak sem sploh spilal kaj takega. Cez 5 let od zaj bo ta DX10 Crysis zadeva slabo zgledla proti tistim in se bomo isto sprasevali eni kak smo kdaj spilal kaj tak grdega :D. Wii bo cez leto do dve totalna katastrofa po grafiki. Medtem bo pa ze kaki drugi fat ass kontroler maker kot Logitech izdal podobne naprave. Noja jaz osebno nimam niti najmanjse zelje po takem kontrolerju in sploh si ne lastim delujocih primerkov gamepada ali joystika :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

marvin42 ::

najboljše so tiste igre, ki preživijo čas, to so pa seveda samo tiste, ki ne gradijo vsega na grafiki.
Mostly Harmless

Nejc Pintar ::

Se podpišem pod marvina. In še nekaj ostalih.

Na moji top10 lestvici sploh ne vem če je katera igra 3D.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Pesimist ::

najboljše so tiste igre, ki preživijo čas, to so pa seveda samo tiste, ki ne gradijo vsega na grafiki.


Kot recimo? Pa ne mi zdaj spet z kakim tetrisom :8)

@LOL ::

Ste se vprašali dragi pametnjakoviči da je imel nemara tetris za SVOJE čase morda nadpovprečno grafiko?

In še nekaj, grafika NI najpomembnejša je pa vsekakor pomembna. To da ni lahko trdi samo največje teslo ki si tega ni pripravljen priznati.
Seveda je kot prvo igralnost in vedno bo. Mene niti en špil z odlično grafiko a slabo igralsnotjo ni impresionirav (npr. novi NFSji), medtem ko npr. kakšen Farcry vemo kam sodi.;)

marvin42 ::

tetris ob svojem izzidu grafično ni bil nič posebnega. Je pa res, da na vsakem PCju ni dobro tekel, ker je večina imela takrat obupne grafične kartice, ki so bile namenjene predvsem textovnemu okolju.
Mostly Harmless

Pesimist ::

To da je imel tetris za svoje case dobro grafiko doben ni se zanikal in bi upal trditi da je blo za tiste case to super grafika. Nevem sicer sigurno kaka grafika je bla v 1985 ampak vsekakor vec kot 2D z 16 barvami ni moglo biti. Zelo redke igre izidejo z za svoje case bedno grafiko a vendarle izidejo in so ponavadi tudi flopi. Wii bo pa vsaka taka igra vsebovala slabo grafiko za svoj cas. :D
Sem vido tisto Tenis igro ko so jo spilali na demostraciji in mi je dala obcutek bolj risankaste grafike. Zdaj bodo vsi spili bazirali na tej ekosoticni grafiki al kaj?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Dr_M ::

mnja, zame bodo konzole se neki casa mocno predrage. igre igram vedno mn, ker enostavno ni casa, TV mamo doma samo en, tko da ne morem se tega okupirat, pa se tezji je kopirat igre.
sm pa mel konzolo se (legendarni sega mega drive) in sm res ogromno preigral, ampak tej casi so za konzole minil. dons je pa samo se...balast.
no ja, ce bi res mel ze popolnoma vse, bi si verjetn kupu ksno konzolo, 95% pa bi biu to xbox 360.

Edit: se neki bi dodal. tisti ki kupuje konzolo na podlagi strojne zmogljivosti, je preprosto receno, bumbar. strojne specifikacije tuki niso niti pribljizno tok pomembne, kot pri osebnem racunalniku, ker gre pri konzolah za namensko zadevo. ne poznam tocno vseh dezajlov pri teh novejsih konzolah, ampak npr ce ma Wii 5x manjso zmogljivost kot ps3, nikjer ne pise, da igre ne morjo bit tok lepe kot pri ps3. ne smete pozabit, da gre za namensko opremo.

PS3 bo uspel:
1. zaradi imena, to je nedvomno,
2. zaradi specifikacij na papirju.

je treba se kej druzga dodat?
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

perci ::

Tetris je imel na zacetku nadpovprecno grafiko? Ja, ravno toliko kot quatro pro. Torej v zmoznostih monokromatskega monitorja. Zelena pa crna in mda graficna.

suntrace1 ::

Sonic the Hedgehog in Mario sta zame še vedno obvezna špila, ki ne smeta manjkati nobenemu osveščenim igralcem v njihovem repertoarju 8-)

Pesimist ::

Wiii se po grafiki nemore primerjat z konkurenco.. Priblizno enaka kot Mario 64 bo lol. Sej taka grafika je prav seksi samo le za dolocene japonski style spile. Crysis v taki grafiki omg lol al pa kirikoli 3D shooter.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Matev ::

doom 1 in 2 sem igral bistveno dlje in z večjim užitkom
kot recimo katerikoli novodobno strelsko igro
kljub veliki razliki v garfiki

pač grafika ne more odtehtet igralnosti

Pesimist ::

mah takrat ko si doom 1 in doom 2 igral je to bla high end grafika. Danes se igras to al kaj?

Tr0n ::

Wii bo imel kar cool grafiko. ATI Hollywood je nekje 1.5x hitrejsi od GameCube performanc.

Quattro iz Jokerja je povedal, da so GC developerji bli kar preseneceni, koliko hitreje laufa Wii v primerjavi z GC in koliko vec prostora (memory, CPU) in svobode imajo za izdelavo iger.

Sploh pa, WiiMote > od vseh graficnih vragolij. :D

Pa se nekaj direkt feed video posnetkov Zelde, ki je predelava iz GC z WiiMote kontrolo.

Zelda - http://media.wii.ign.com/media/748/748589/vids_1.html
Call of Duty 3 - http://media.wii.ign.com/media/815/815492/vids_1.html
FarCry - http://wii.ign.com/articles/744/744521p1.html

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

opeter ::

A ti res misliš, da ima Wii tako slabo grafiko? Ne vem, no, daj poglej ta video:

Red Steel for Wii (Ubisoft)
Wii Videos 1

LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! LOL! :D :D :D
Nintendo Wii Rejected Games Video
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

@LOL ::

doom 1 in 2 sem igral bistveno dlje in z večjim užitkom kot recimo katerikoli novodobno strelsko igro

Samo LOL, kakor ti je povedal eden pred mano. Doom je imel svoj čas Revolucionarno grafiko. Verjetno še kaka dva razreda večjo kot jo bo imel Crysis ob izidu glede na druge špile.

Pesimist ::

Cuj ta COD3 grafika mi deluje kot COD2 na low do maximalno medium detajli na DX7. :D
Res je da je zablurana slika samo nevidim niti odtenke detajla v texturah.

Tr0n ::

Na TVju tole zgleda cisto drugace.

Pa moras racunat, da je tole sele prva generacija iger, ker se se niti slucajno ne izkorisca ves potencial Wii konzole.

Poglej si recimo kak Shadow Of The Colossus za PS2. Konzola ze ful stara, ampak ta spil je prava mojstrovina iz graficnega in gameplay vidika.

Pesimist ::

Kaj pa FarCry? ce das crno vreco cez monitor zgleda bolse :D. Zelda pa je tak tipicno nintento risankasta grafika. Po televiziji tak tiste risanke samo sucejo ko neke karte spilajo dosti lapajo kak ga bo najebo in iz tega vidika so japonci res dosegli fotorealisticno grafiko njihovih risank. To pa je vse :D

Pesimist ::

Glede na Red steel bi reko kolko je pac razvidno z teh movijev. Grafika je na nivoju Max Payne 1. Definitivno boljse kot FarCry verzija Wiija :D. Ampak ta grafika je low edn ze danes. Takrat ko pa je spil izsel pa je seveda bila superiorna. Se se spomnim kak lepo je obraz zgledal a ko ga danes pogledam spet mislim what the hack je ta packa :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Tr0n ::

Jah, saj ne kupis Wiija zaradi grafike.

Zato mas potem QuadExtreme + 8800 GTX racunalnik al pa PS3. :)

Matako ::

To da je imel tetris za svoje case dobro grafiko doben ni se zanikal in bi upal trditi da je blo za tiste case to super grafika.


No bom pa jaz. Sem postopal naokoli v času, ko je Tetris prišel ven in takrat je bilo vsesplošno mnenje, da Tetris SPLOH NI "grafična" igra.

Ne pozabite, da so takrat po svetu že strašile Amige, STji, Sega Master Systemi in podobna čuda - tisto je bilo state-of-the-art v tistem času.

Tetris, je bil tako uspešen iz treh razlogov:
1. Kot vse enostavne sestavljanke je dobro pribil možgane, ki izgleda imajo radi sestavljanje vzorcev in refleksne odzive. Človeški možgani so zelo dovzetni za tovrstno stimulacijo.

2. Primeren je bil za pisarniško opremo, za razliko "iger s super grafiko" za katere je bilo treba doma lastnim otrokom ali drugim krvnim sorodnikom zasesti Amigo ali vsaj C64, če si se hotel naigrati.

3. Bil je iz ZSSR - ne vem zakaj, samo konec 80ih so bili Rusi kul, ker so imeli Gorbačova - pitaj boga!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

opeter ::

Rusi so še vedno kul... samo naj Stalkerja izdajo... aja, sorry, to so Ukrajinci. :8)
Vseeno, imajo Mige, pa Suhoj, pa Specnaž, pa kar je še takega. Aja Buka Entertainment. Po mojem bo Wii karseda spodobna konzola. Ne rečem pa, da tudi PS3 ne bo orenk mašinca. :8)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Crossfire dela tudi na neCrossfire kartici

Oddelek: Novice / Grafične kartice
73247 (1527) mtosev
»

Praskalnik za domačo uporabo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
588098 (6282) driver_x
»

Samogradnja robotov

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
84105 (3617) Daliborg
»

Crossfire works on non-xfire cards

Oddelek: Strojna oprema
71611 (1296) Romčy
»

Evo trik z napajalnikom - a kdo zna nemško?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
91327 (890) eF

Več podobnih tem