» »

Nezaupanje do kitajskih prenosnikov

Nezaupanje do kitajskih prenosnikov

Reuters - Ameriška vlada ima veliko skrbi. Že svojim državljanom ne zmore zaupati in jim zato prisluškuje. Stara celina tudi ni nikoli bila vredna zaupanja. Zakaj bi potem zaupali dajlnovzhodnim kitajskim računalnikom?

Gre namreč za večjo količino ThinkPadov, okrog katerih so se že vile polemike. Naročiti ali ne. Za naročeno so se sedaj vseeno odločili, da se jih ne bo smelo uporabljati za delo z zaupnimi dokumenti.

20 komentarjev

minmax ::

haha, po moje bi se dalo cel skeč narediti kako slovenska vlada prepove uporabljat računalnike narejene v tujini za zaupne podatke, ker niso "varni". back to the stone age. bomo nazaj dobil svoj iskrin arzenal :). čisti monty python.

no, ampak govorimo o ameriki, ne sloveniji. a si zna kdo predstavljat da kaka evropska država na ta račun prepove ameriškim firmam sodelovat na razpisih za kompjuterje, npr. nemčija ali francija? v istem trenutku bi imeli pri WTO ogenj v strehi.

... bottom line pa ... saj je čisto vseeno, vsi so izdelani v istih državah, ne glede na znamko, ki se jo potem gor nalepi. joj kaj bi se dal zabavno zgodbo iz tega narest.

Yohan del Sud ::

Hoax?


Če odprem svojega teksaškega Della, na vsaki komponenti piše "nareno saj veš kje"...

It aint kansas, dorothy...

like i care...
www.strancar.com

Nerdor ::

minmax: šala je v temu, da se ameriški mega-korporacionizm vrača z nezaupanjem samim američanom (ameriški vladi). Finta je v temu, da so se Američani sami sebe own-ali glede kapitalizma. Ja, gremo vse prodat, preselit v druge države!! Samo, kaj pa če ti produkti donedavna narejeni doma, pravzaprav sredstvo prisluškovanja!? Ownd! :D
... for lifetime!

christooss ::

No evo minmax mate idejo za v Resničnost.

Gospe in Gospodje iz KUDa bi mislim da z veseljem sodelovali
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Yohan del Sud ::

Kak fino. Tri sumultani posti v eno smer.

Povzetek: Original članek je bulšit. Povzeti takisto.
www.strancar.com

balocom ::

Iskrin arzenal? Čeb država pa vojska dala FRI-ju kej v razvoj bi ziher kej iz tega nastalo>:D Vesete kaj vse sploh razvijajo na strojnm faksu za vojsko (pa tut za tuje)? Za eno tujo vojsko oz. firmo ke jih bo opremla misljo nardit prenosnik ke bo zdržal 100 G !
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: balocom ()

minmax ::

balacom: bejž no :)

RejZoR ::

Lol? Dell computers, HP computers, Compaq computers, all made in China! :\
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Opkow ::

Sej ni problem toliko v tem kje jih naredijo. Bolj je problem v tem, kje naredijo nacrte za to, oz kako bodo bili skonstruirani...

Ali se pac motim?

lorenz ::

Tako jim je treba, zakaj pa so prodali del IBM-a kitajcem. Jaz sem siguren da so kitacji nekaj noter skrili , ker so se vedno v hladni vojni (kar nekaj desetletij za svetom).
Res da so danes vec ali manj vsi racunalniki "made in China" ,samo je nekaj drugega ce imas tukaj razvoj in potem samo neses matriko za silikon waferje v kako kitajsko fabriko , in imas kontrolo nad proizvodnjo , kot pa ce imajo kitajci razvoj , ker potem pa lahko skrijejo v komponete (cipi) nepredstavljive stvari , od prisluskovanja (digitalnega) do kontrole vsebin...
In ko imas narejen procesor z recimo 100 milijoni tranzistorjev je recimo dodatnih 2 milijona tranzistorjev za posebne funkcije skoraj nemogoce odkriti.

Naj bolj zalostno pa je da se bojijo kitajskih racunalnikov in da se jih ne bo smelo uporabljati za delo z zaupnimi dokumenti , ceprav najverjetneje pa uporabljajo blue screen BUG OS , ki ne samo da ima ze vgrejene dodatke za vlado ,CIA,FBI, proizvajalca OS , ampak jih lahko uporabi tudi prvi heker ali pa solar ki mimo pride.

Mimogrede tudi nasa vlada,drzava in drzavne institucije uporabljajo BUG OS , kar ni najbolj varno .

Mr.B ::

Težava je v tem da ne morejo nadzirati. Ne morejo si privoščiti da kupijo in si vzamejo pol leta za debug vsega kar je notri, potem, pa ne ugotovijo ničesar. Potem pa po dveh letih uporabe, ugotovijo, da delujejo določene stvari, ki prej niso, in sedaj delujejo, in pošiljajo v svet vse kar uporabnik pritiska po tipkovnici. Narediti nekaj, kar bo čez pol leta začelo delovati ni noben problem.

Kar se pa tiče bugus Os-a, pa bi bilo dobro skupaj temo z Visto združiti. Britaci težijo za ključe, za Ameriko pa se ne oglaša nihče. A je kdo misli, da oni že imajo ključ za Visto, oziroma dll za back step dekripcijo. Sej veste, včasih pride na net tudi info da tist random generator, ni čisto random. Pa to velja verjetno tudi za ostaleWin os-e
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

M.B. ::

Za enkripcijo je najbolj varno če lahko kodo vidiš, potem si lahko skoraj prepričan da nič ni skrito. Za OS pa tudi.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

darkolord ::

Potem pa navadno dobiš lažen občutek varnosti: "Če so mi dali kodo, sigurno nimajo nič za skrivat"... Ze vse pogledat pa itak noben "nima cajta". 8-)

[D]emon ::

Čeb država pa vojska dala FRI-ju kej v razvoj bi ziher kej iz tega nastalo>:D


No, da ne bo pomote, nastalo bi kvecjemu kaksno sranje, ker FRI producira polavtomatske bedake. Kar se informatike in racunalnistva tice ga Maribor pwna.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Matevžk ::

Ze vse pogledat pa itak noben "nima cajta".

Vojska, kjer je varnost na prvem mestu, ga pogosto celo ima ...
lp, Matevžk

balocom ::

@[D]ameon; al pa Maribor, al pa oboji.
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

CCfly ::

No, da ne bo pomote, nastalo bi kvecjemu kaksno sranje, ker FRI producira polavtomatske bedake. Kar se informatike in racunalnistva tice ga Maribor pwna.

Odlična generalizacija, skoraj polavtomatska.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Matevžk ::

Se strinjam z zadnjim postom, ampak kaj, ko sem ravno sredi procesa postajanja polavtomatski bedak, tako da moje mnenje ne šteje prav veliko, kajne?
lp, Matevžk

Boeing ::

ccfly & ostali: isto velja za naš fax, žal.

strojna, lj :)
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

desperados ::

no dej ni važno skej smo al iz FERI (js) al pa FRI,FE,... tako ali tako razmislite na vse velike može računalnišva koliko jih prihaja iz USA??? niti en!!! ampak je pa s5 druga zadeva v tem, da se nobena inovativna rešitev, ki ni bila zrealizirana pod nalepko kake ameriške korporacije, ni prjela in je v nekaj mesecih bankroterala ali pa se kako drugače končala!!!

torej tudi če bi mi kaj ustvarili itq to nebi bilo uporabljeno v resničnem svetu

razmislite torej če se sploh kaj splača!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Veliki Brat je dobil še usta

Oddelek: Novice / Zasebnost
313793 (2707) Ovchka
»

Pirati ustanovili svojo stranko tudi v ZDA

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
174081 (3093) jype
»

Apple izgubil tožbo proti spletnemu dnevniku

Oddelek: Novice / Tožbe
93489 (2998) poweroff
»

Cisco potrdil krajo kode

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
172436 (2436) pecorin

Več podobnih tem