» »

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

engadget - Če (z)morete seveda. Celo najbolj modna barva za avtomobile, je sedaj bela (Jeremy Clarkson, Top Gear), kot direktna posledica Jabolčnih proizvodov. IPode bo zato težko prepoditi z vrha. Pri tem pomaga, da je meja med monopolom, DRM-jem in piratstvom dokaj zamegljena. SanDisc je zato začel "upor" po svoje, z všečno spletno stranjo iDont.



S to anti-reklamo seveda opozarjajo na svoj proizvod: Sansa™ e200, v treh velikostih spomina: 2, 4 in 6 GB, ki je poljubno nadgradljiv z microSD™ spominskimi karticami. Ima še digitalni FM sprejemnik, z možnostjo snemanja (oboje ni možno na stari celini) in možnost snemanja preko mikrofona.

"Vsaka reklama je dobra" pravijo, in to pomeni, da voda ponovno teče na mlin pod jablano. Seveda se je iKtaturi težko upreti tudi zaradi neverjetno prikupnega oblikovanja. Nov takšen primer je prototipna oblika jabolčne video kamere: iBall. Zato bo veliko ovc ostalo na zgolj jabolčni dieti in si sedaj lahko omislijo limitirani Miki Miška paket za Nane.

19 komentarjev

C_maniak ::

so pa pc-jaši (sploh windows userji) že večje ovce kot pa applovci...:\

Matevžk ::

Kakorkoli, iBall se mi zdi noro dobra zamisel!
lp, Matevžk

Sba ::

iDo

Sicer pa, ali ni Applova filozofija lep in uporaben izdelek? Daje nas samo cena, ki pa niti ni pretirano velika v primerjavi s konkurenco. Nevem kaj jim hodi v nos njihovo poimenovanje iWhatever, pač so tako bolj prepoznavni, pa naj si še sami spomnijo kašno "foro". Kdor bo ponudil boljši/lepši izdelek ga bo lažje prodajal, pa naj bo to Apple ali pa kdo drug.
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

Izi ::

Se strinjam z Sba-jem razen v tem, da cena, niti ni pretirano velika v primerjavi s konkurenco.
Sam bi si sigurno že lastil kakšno iZadevo, če ne bi z malo iskanja našel Zadevo brez i, ki počne popolnoma isto in je hkrati pol cenejša. Je pa seveda precej grša.

iStvari so lepe in uporabne ampak močno predrage in jaz bi se sam sebi zdel neumen, če bi kupil kakšno.

Tako kot imata Ferrari ali Porshe izredno lepo obliko in hkrati odlično mašino, pa jih jaz ne bom nikoli kupil tudi, če bi imel denar.

Na Jabolčno srečo pa sem jaz v manjšini.
Najbolj se to prikaže pri oblekah, ker lako Armanijev Giorgi proda popolnoma isto cunjo za 1000-kratno ceno, napran enemu Turku na lokalnem bazarju.
Dokler bo tako nimajo Jabolčniki kaj skrbeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Pithlit ::

iStvari so lepe in uporabne ampak močno predrage in jaz bi se sam sebi zdel neumen, če bi kupil kakšno. Glede lepote se lahko kregamo (meni so recimo iStvari grde, skoraj brez izjeme), o uporabnosti ne bi vedel, saj grdih (i)stvari ne kupujem (verjetno je popolnoma jasno zakaj). Z ostankom izjave (in preostalim postom) pa se popolnoma strinjam.

Hmm... osebno niti ne poznam nikogar, ki mu je kakšna iStvar všeč, kaj šele da bi bil lastnik katere.

P.S. uno najdražje ohišje za iPod je pa kjut - mogoče zato ker je uporabno tudi brez ostalih iNonsense.
Life is as complicated as we make it...

ShowDown ::

Meni vse iStvari zgledajo zlo gayz00r.:P

alesrosina ::

jup iStvari so kul :)
kar se tice cene pa je res, niso nekaj drazji (primerjaj recimo laptop MacBook, poglej kaj dobis in najdi kaksen primerljiv pc laptop za 270 jurijev :)).
In ja, nekteri smo pac taki, da dam rajs mal vec kesa za lep design pa se kvalitetnejso izdelavo (konkretno: prej sem imel prestigio laptop, seda iBooka ... ni primerjave v kvaliteti izdelvave, v prid appla seveda).

Drgac pa komaj cakam, da apple vn vrze iPhone :)
iBall je pa tudi nora domislica hehe.

jlpktnst ::

Sicer še nisem kupil 0 od appla, pa nameravam preizkusiti kakšno reč. Sem prekleto razočaran od kakovosti "konkurence". Kupiš zadevo ki navizdez zmore podobno za pol cene in je pač "grda". Pa crkne. Bomo videli...

mathjazz ::

Najbolj se to prikaže pri oblekah, ker lako Armanijev Giorgi proda popolnoma isto cunjo za 1000-kratno ceno, napran enemu Turku na lokalnem bazarju.

No, taki dve nista ravno isti. Sta pa isti od Mure in Hugo Boss, ker oboje šivajo v Murski Soboti, v isti tovarni, iste šivilje.
www.getfirefox.com

tomaz 06 ::

Tud sam sem razmislajl o Applu, tako za hec. Luskan je.

WarpedGone ::

Mam iPod Shuffle. Dobil kot darilo, na nakup še pomislu nism. Pa morm priznat da mi je stvar všeč. 1GB, dokaj hiter, špila super, vgrajena polnilna baterija ku zdrži 10+ ur neprestanega igranja.

iTunes pa smrdi do neba. Sm ga vrgu stran in dobil neuradn proggy za rihtanje music DBja na iPodu. Dela bp.
Zbogom in hvala za vse ribe

Roadkill ::

Ü

kanzyani ::

ipod nano men dela čist super in nevem če se da dobit kakga k bi biu tko mihn in meu use te funkcije k jih ma on...

Container ::

Kaj so smotani tejle iDon't. Kokr ne znajo narest dobrga in lepega izdelka ne znajo niti najbolj čip protireklame narest. Nikjer nobene resne problematike, nikjer rešitev.

(čeprav sam vem, da je Applov media format in turenje njihovega softvera že daleč čez mejo okusa in bi si zaslužilo pozornost EU, kot pri MS)

tha_Kalis ::

mah vecina mladih (10 - 20 something + tudi starejsi gayi) se pac z belimi slusalkami bolse pocuti in si s tem zvisujejo samozavest ker si je drugac ne znajo, drugim pa to pac more it v nos al iz fousije al pa zaradi obcutka vecvrednosti. let it be...
so pa mi ljudje z belimi slusalkami izredno smesni v svoji patetiki in se morm ponavadi kr cinicno nasmejat :D
ne odlasaj na jutri, kar lahko storis pojutrisnjem

Matevžk ::

Kaj maš proti belim slušalkam? :| Js jih mam! Dobiš jih zraven Transcendovega cenenega Flash MP3 playerja! >:D :)) :D
lp, Matevžk

ivans ::

Preprosto grde so. :)

BigWhale ::

iDon't Care

:P

Matevžk ::

iLove'em! :))
lp, Matevžk


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[MP3] predvajalniki s flash spominom (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Zvok in slika
61175631 (31329) M.B.
»

Nakup iPOD

Oddelek: Kaj kupiti
132887 (2480) mescaline9
»

Kateri Mp3 player???

Oddelek: Kaj kupiti
223962 (3003) zuzek
»

Converter za SanDisk Sansa e200

Oddelek: Pomoč in nasveti
6780 (717) 7h3_1
»

mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
343616 (2821) w3t80y

Več podobnih tem