» »

[MP3] predvajalniki s flash spominom

[MP3] predvajalniki s flash spominom

««
3 / 13
»»

zavajon ::

Tukaj prodajajo neki Z-Cyber ZLING-U2 512 FM za 22.600 SIT. Cena je zanimiva. Ima kdo kakšno informacijo če je kaj vreden?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

KontraCepec ::

crni999, tyaz oz kdorkoli drug... dejte povejte kaj, kako se RED SKY obnese na dolgi rok? A nič ne zajebava?

Kaj pa prenašanje podatkov? Meni se zdi da je potreben kabl (al ima ključevski vtič)...
Torej m3u liste res zna brati?
Krijejtiv

Zgodovina sprememb…

dela ::

zavajon: Uh, ta je pa best buy! Glede cene in funkcij nimaš boljšega. Jaz sem pred tednom kupil digitballa za 5 jurjev več- link maš zgoraj- z njim se ful zadovoljen, ampak dvomim da je tale zling kaj manj kvaliteten. Jaz bi ga ziher vzel, zdaj ko si dal link, če še nebi mel digitballa.

Ne vem če je med vsemi temi playerji kaj veliko razlike v kvaliteti- večinoma samo funkcije krojijo ceno.
Bi blo zanimivo primerjat kakšnega iRiverja pa tega zlinga.
edina teoretična razlika v "kvaliteti" je poraba energije, ampak dvomim, da je kaj veliko na teh podatkih. Gledaš lahko na obliko, trdoto gumbov, ergonomijo, vendar pa nobena ni tako slaba da bi bilo pomembno (tud sam bi vzel canyona, ki mi je strašno grd, pa jih je zmanjkalo prej). Zvok pa itak nardijo vglavnem slušalke pri teh malih zadevah. Edina stvar, ki jo je treba pazit je, da zadeva sploh deluje, to pa itak dobiš z garancijo:D
Pomoje ne morš kaj dost falit, če ti funkcije pa cena odgovarjata (zlingove so super), pa če ti je na oko lep player.

zavajon ::

Po mojem je kvaliteta zvoka odvisna od slušalk in morda od izhodne moči, ki sega od 5mW do 20mW po kanalu. Večja moč pa pomeni večjo porabo. Najbrž pa delajo vse v eni tovarni na Kitajskem in dajajo v različna ohišja.
Meni osebno se mi zdi pomembno, da lahko spravljaš fajle v direktorije, ker imam doma muziko na disku lepo po albumih in komadi se začnejo s števiko, da so po vrsti, in bi se mi zdelo nerodno imeti 8 albumov, kolikor jih gre cca v 512M, potem pa poslušati najprej vse prve komade, nato vse druge itd. Tudi nimam DJ žilice, da bi po vsakem komadu izbiral, katerega hočem naslednjega. Dam album in naj se zavrti do konca, če se ga prej ne naveličam.
Za tega zlinga ni za dobiti manuala na proizvajalčevi strani, sem poslal emajl, naj mi ga pošljejo. Če ne bojo odgovorili, ko jih jebe...
Se pa strinjam s tistimi, ki pravijo, da je bolje dati 10 jurjev več in da stvar deluje kot je treba. En moj frend je pred meseci kupil neko no-name zadevo, ki pa mu je kmalu začela zgubljati fajle, ni hotela brisati komadov, ni hotela igrati čisto regularnih fajlov,itd. Brez baterije je nisi mogel uporabljati niti kot USB ključ.
Zaenkrat se nagibam k kakšnemu muvotu TX ali V200. Povsod sem zasledil odlične ocene. Pri nas so dragi, na švabskih sajtih pa so že malo čez 100E za 512, problem je edino v tem, da kasirajo preveč poštnine za pošiljanje v banana republike. Morda bom našel koga, ki kupuje kaj bolj vrednega, da se uštulim zraven. iRiverji se mi zdijo vseeno predragi, čeprav je kul to, da delajo na AA baterije, ki so cenejše od AAA glede na kapaciteto in lažje dobavljive.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

KontraCepec ::

zavajon, kje si pa ti dobil to, da se da v tega zotrixa spravljat po direktorijih pesmi?
Na emisiji o tem nič ne piše, na uradni zoltrixovi strani ga pa sploh ni!
Krijejtiv

zavajon ::

Saj zato sem jim poslal emajl, naj mi pošljejo manual, tam to gotovo piše.

KontraCepec ::

Jaz mislim, da ta playerček tega ne podpira (našteti so samo standardni tipi predvajanja-repat one,repea all, shuffle,...).

Pa saj to ni taka panika. Enega malega programčka, s katerim lahko razporediš fajle, ko si jih že presnel na usb, po poljubnem redu in da ti jih ta potem preimenuje, tako da se ta vrstni red ohrani (batch rename), pa res ni težko naredit...
Pa mislim da bi šlo že z ACDSeejem (tools-batchrename).
Krijejtiv

dela ::

sem ravno preizkusil, kako je z mapami pri digitballu.
Naredil sem mapo s tremi podmapami- vse z glomaznimi imeni.
Player prepozna čisto vse pesmi, tudi tiste v tazadnji mapi.
Nato pa vse pesmi zmeče na kup, ampak po vrstnem redu, kot so razporejeni po mapah. Torej razume mape, le da ne omogoča navigacije z njimi (kot recimo nekateri mp3 discmani, ko se lahko pomikaš recimo takole: album: 6 pesem: 8)
Malce nerodno je le, ker se zna player pomikati le za eno pesem naprej/nazaj.
Za digitballa se mi zdi, da tudi nikjer ni navedeno da podpira mape.
Deluje pa tako, kot sem napisal.
Možno, da je pri zlingu enako.

zavajon ::

Zanimivo,
Pobral sem manual za nekega digitballa (ne vem več kateri, ker v dokumentu to ne piše) in noter je:
Music files: Don't store music files in a folder but in the root directory.
Music files which are not in the root directory cannot be played.


Kateri model imaš?
Si naložil kakšen firmware?

lp

mrbungle ::

Men je tudi zanimiva ponudba tega zoltrixa oz. proizvajalec je z-cyber (cool disk). Sem malo na netu gledal in odkril tole stran, kjer so opisani mp3 playerji. Zanimiv mi je pa predvsem TA, ki očitno podpira veliko funkcij.Kako se pa vam zdi...

mrbungle ::

Navodila (v nemščini) za Z-cyber Zling U2 MP3 so
TU8-O .
LP, Miha

dela ::

model je U2-DB387 512mb- firmware je nemodificiran. No zanimivo bi blo še povedat, da ma ta moj player narejeno tako: glasba je v rootu (in po želji še v kakšni user created podmapi), FM oziroma diktafonski posnetki pa v mapah "FM" in "Voice", tako da je nekako logično, da se mora spoznat na mape. Me pa zanima, če ima digitball za katerega si gledal manual tudi diktafon in FM in kako je potem to tam rešeno. Prav tako še moram poskusit glasbo shranit v mapi "FM" in "voice", ki pa ju player loči in se lahko med njima prosto navigiraš kdarkoli, kar z drugimi mapami ni možno (fajle v drugih (user created) mapah samo "zmeče" v root po vrstnem redu, glede na pozicijo v mapi, kot sem že povedal).

zavajon ::

Hvala.
Poiskal sem informacijo o USB 2.0(Full Speed), ki je navedena v specifikacijah za tega zlinga U2 in nekaj našel tukaj, kjer med drugim piše:
USB 1.1 allowed a maximum transfer rate of 12Mbits/second. That rate is now called 'USB.' Though some manufacturers label their products Full-Speed USB. Note that this seems a bit deceptive. It?s easy to mistake Full-Speed for Hi-Speed.
You won?t be fooled from now on as you now aware that Full Speed USB is only 12Mbits/second where Hi-Speed USB mode is capable of a much faster 480Mbits/second.

Če je to res, naj bo tisti, ki mu je hitrost pomembna, pazljiv pri branju specifikacij. Res je sicer, da bi pri deklarirani hitrosti (ki pa je v realnosti nižja) trajalo polnjenje 512MB slabih 6 minut, vendar bi bilo po mojem realno pričakovati 10 minut.

Morda bo kdo pomislil, da preveč kompliciram, vendar sem mnenja, da te igračke v splošnem niso ravno poceni v primerjavi z drugo elektroniko.

lp

zavajon ::

@FaLcOn3y3
Hvala za informacije. Našel sem izvor manuala, ki je za DB386 in se nahaja tukaj. Najbrž so to dodelali v verziji 387.

mmmato ::

@KontraCepec

Red sky rabi poseben kabel (priložen), mp3 liste ne delajo, direktorijev ne bere, lahko pa si nardiš listo mp3jev in jim daš na začetek imena številko (uporabi flash renamer).

eh, za ta keš mu nič ne manjka, pa še luštkan je :D

Herodot ::

Glede na to da ste se že kr precej razpisal kaj vse zmorejo tele male živalce, me pa zanima a obstaja kšna, ki ma poleg navadnega snemanja (mikrofon ali FM) tudi VA (Voice Activated) snemalno funkcijo in kakšna je kvaliteta posnetega zvoka ter koliko ti posnetki zasedejo (verjetno odvisno od izbrane kvalitete). Vem, da mp3 predvajalnik v prvotnem smislu zdaleč ni temu namenjen, ampak če že ima mikrofon ali ga zna kateri od proizvajalcev/modelov izkoriščati na zgoraj omenjen način ?

iso2000 ::

Ja, iRiver ima tud VA opcijo. Obnese se dobro, nastavljaš pa lahko tudi občutljivost tega, pa glasnost snemanja tudi. Možen je tudi priklop zunanjega mikrofona ali kakšne druge naprave. Stopnjo kodiranja pa si lahko poljubno nastaviš, prav tako pa tudi stopnjo vzorčenja in koliko biten je zapis zvoka. Kolikor sem gledal večina drugih predvajalnikov ne snema v mp3 format, temveč v wav format, kar pomeni manj posnetega na isto kapaciteto pomnilnika. Pri 1Gb modelu je možno posneti pri solidni kvaliteti za govor okrog 50 ur - mono. Drugače pa poglej glede na kvaliteto mp3-jev koliko kaj zasede.
LP

OK.d ::

diva gem tudi ima VA or whatever LP OK.d
LPOK.d

Erazer ::

Ima že kdo Z-Cyber ZLING-U2 ?
Predvsem me zanima glasnost, ker je 5mW pomoje malo. Pa kakšne so slušalke?
Drugače pa res malo zavajajo s tem USB 2.0, ker je v bistvu samo1.1 (fora Full speed < Hi speed).

IztokG ::

Bi prosil za pomoč večje poznavalce teh gizmotov; skratka kupujem Flash predvajalnik MP3jev, ki naj bi izpolnjeval te zahteve (uporabljal ga bom v avtu, ki ima audio vhod):

-čim večja izhodna moč, da ne bo treba radio v avtu nabijat na glas, pol bodo pa prometne informacije med prekinjanjem MP3jev povzročile trčenje zaradi srčnega napada voznika.
-možnost shranjevanja in izbiranja albumov (v direktoriju) in potem še posameznih pesmi (tak ko m3u v winampu, pa standardne funkcije)
-priključek navadna banana (taka kot v walkmanih)
-da se uporablja kakor flash spomin za ostale stvari (funkcionalnost USB ključa)
-avtonomnost čim boljša in dobra enostavna navigacija funkcij (da ne bo med vožnjo treba gledat na njega, ko se bo izbiral komad)
-majhnost ni prednost (ok neki veliki kakor navadni cd mp3 playerji naj ne bo), dobro bi bilo da bi imel možnost opcije polnilca priključit kar v 12V vtičnico v avtu
-ne preveč divja cena

Se bi kaj našlo?

pingec ::

ma že kdo Z-Cyber ZLING-U2 ? Predvsem me zanima glasnost, ker je 5mW pomoje malo. Pa kakšne so slušalke?



Mene tudi zanima to a ga ma kdo?
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

tha_man ::

Ima kateri od flash playerjev posebej tipke za premikanje med mapami, al je pri vseh treba praskat po menujih? Predvsem se mi gre za to da ne rabim bulit na display kadar hočem zamenjat mapo/album.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tha_man ()

softwar66 ::

Kako je s nakupom preko e-misija.com. Dobil sem samo na mejl eno potrditveno pismo, da sem naročil, ne vem kako plačam, ne vem če je še, ne vem kdaj dobim, bedno na netno štarcuno imajo. Tako, da čakam na Z-Cyber ZLING-U2, če mi ne bo všeč pa pač zamenjam.

mrbungle ::

Mislim, da e-misija nima internet trgovine. Tole piše na prvi strani: Aplikacija SPLETNA KOŠARICA ne omogoča sklenitve nakupne pogodbe in nakupa preko spletnih strani, omogoča pa vam vpogled v seznam artiklov, cene in tehnične specifikacije. Svoje povpraševnje lahko pošljete izbranemu prodajalcu, ki bo preveril cene, dobavljivost in združljivost izbranih komponent in vam dokončno ponudbo posredoval na vaš naslov. Nakup na osnovi izdanega predračuna opravite v eni od naših trgovin.

LP, Miha

softwar66 ::

Zling U2 512mb zmanjkalo, nova pošiljka v ponedeljek t.m, 256 je še.

softwar66 ::

ma klinci so vsi prodajalci v slovenskih tehničnih trgovinah, reče prejšnji teden gotovo pride v ponedeljek, pokličite. Že beseda pokličite me je zmotila. Danes pokličem, odgovor je bil ta teden gotovo ne. Pa saj ve je bela, kdaj dobivajo novo robo in kaj dobivajo. Samo nategovanje, naročajo pa v vzorčnih serijah, da jim le ne bi bilo treba prodajati zadev po nižjih cenah. Kot, da je na tem mp3 playerju pininfarinin oblikovalski podpis. Pa v celi SLO prodajajo ene 4 znamke teh aparaturc. Čez mejo vem, da je ceneje, kakšne so točne cene za mp3 playerje 512mb+fm, ena normalna oblika, ne kot canyon CN-MP3SD, po možnosti z usb 2.0 standardom, pa kje so trgovine, mogoče v celovcu, borovljah? Pa saj nisem prezahteven, samo 40 kurjev pa ne dam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: softwar66 ()

KleBac ::

Jets pa prodam MuVo-ta TX (512MB , USB 2.0, Voice in FM rec)
kupu v Španiji 2 tedna nazaj.

32k SIT

kacab@siol.com

In my life....I should do what I could !

softwar66 ::

Si pa drag, nov z garancijo je 36600SIT.

CaqKa ::

eh te male računalniške firme več niso konkurenčne, za te majhne consumer napravice.
kupcu bolj prijazna je pri tem kakšna varianta ala big bang bof ali pa mediamarkt. tam se ne sekirajo če bojo eno zadevo prodali mesec kasneje.. vejo da jo bodo. zato pa imajo vsega dovolj na zalogi da lahsko sprobaš..
zakaj to govorim.. ker pri epl.si naročam ipod photo 60 GB, z druge strani linije pa slišiš da se njim ne ljubi samo enega naročat..
eh.. kaj te majo trgovino odprto?

anči ::

Kupujem MP3 predvajalnik Lexar JumpGear MP3 64MB in me zanima, če ima mogoče kdo kakšne izkušnje z njim. Zanime me tudi, če slučajno kdo ve koliko je velik (mere - približno) MP3 predvajalnik Lexar JumpGear MP3 64MB.

Anči

softwar66 ::

Pa zakaj nam to delaš Anči. Saj ima 95% vsaj malo bolj znanih proizvajalcev spletno stran. Uporabniški priročnik: klelele Drugače pa: "st sm si umislil tole zadevo predvsem zarad cene in možnosti nadgradnje. Stvar je čist uredi player. Nism glih avdiofil, ampak lahko rečem da stvar tut pri najvišji glasnosti izredno lepo reproducira zvok. Tut basi so vredu, ma pa tut 4 (ali 5) nastavitev zanje. Najlepše na vsem tem pa je, da se ga da nadgradit (do 1GB naenkrat - večje kartice zaenkrat ni), kar bo pritegnilo marsikateri pogled. Sicer deluje rahlo plastik-fantastik, ampak za tako ceno je to popolnoma normalno. Ima osvetljen enkran, kar je izredno dobrodošlo za nočne ptice. Mogoče bi lahko imel ekran malenkost več kontrasta (tega se da tudi prilagajat). Lepo bi bilo, če bi imel malo mehkejše gumbe, čeprav to niti ni tako moteče - je vsaj težje ponesreči pritisniti kak gumb. Seveda ima tudi gumb za zaklenitev tipk, kar pri trdoti izpade malo odveč (ampak je še vseeno dobrodošla opcija). Na netu sem zasledil, da se ga ne da ugasniti drugače, kakor da mu spuliš ven baterije (res ni specifičnega on/off knofa). No, to so na dan privlekli nesposobni Američani. Res pa je, da je treba za ugasnit držati gumb za play 6 sec. Pogrešal sem le neke vrste zaponko ali pas, s katerim bi lahko player obesil ali pritrdil okoli pasu. Izvrsten low budget player, ki se lahko kosa z marsikaterim dražjim tekmecem. Reprodukcija zvoka je na zavidljivi ravni. Izdelava rahlo šepa. Velik plus pa je nadgradljivost in cena."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: softwar66 ()

zavajon ::

Danes sem postal ponosni lastnik Creative MuVo TX FM 512 (29.000 SIT ENAA; symbolman, res pretiravaš...).
Slušalke so res odlične. Prej sem imel ene za 4k in sem mislil, da so vsaj povprečne, iz teh pa pride čisto druga muzika ven. So malo večje (fi 2cm), vendar zato nimajo tendence padanja iz ušesa. Za šetanje med komadi ima kolešček (bolje rečeno 3 funkcijska tipka: nazaj, naprej, klik). Nekateri so mnenja, da je upravljanje precej komplicirano, vendar si zapomni zadnjo pozicijo v menuju, tako so ponavljajoče operacije enostavne. Ker pride pri meni najbolj upoštev šetanje po direktorijih, se to naredi s klik, naprej. Komade in direktorije preskakuje takoj. Le ob vklopu traja pri cca 100 kom kake 3s, da prebere komade. Izpisuje title iz ID3 tag, šumnikov ne pozna, namesto njih izpiše kvadratke. Komade sortira po imenu, direktorije po imenu in nivojih, kot večina CD playerjev. Nima funkcije iskanja. Radio sprejemnik se mi ne zdi najboljši, med vožnjo v avtu po Ljubljani se je postaja občasno malo zgubljala. Mu pa tega ne zamerim, ker ne more imeti nevem kakšne antene. Sicer pa mi je autosearch našel 28 signalov. Za ga napolnit je trajalo dobre 4 minute. Tisti software, ki pride zraven, je brez veze. Nisem se niti preveč poglabljal vanj, ker ga ne potrebujem. Kabel od slušalk je do razcepa dolg 1m, tako da je lahko med poslušanjem player spravljen v žepu, če ga nima ravno kakšen košarkaš. Tisti pasek za ga privezat na roko se mi ne zdi ravno najboljši izum. Eni pravijo, da je to uporabno za na bicikel, vendar če padeš, imaš kar velike možnosti da ga razbiješ, ker ne izgleda, da bi bil narejen iz titana. Ima pa obroček, tako da ga lahko damo na vrvico.

Žal ga ne morem primerjati s kakšnim drugim playerjem tega ranga, vendar je moj prvi vtis pozitiven. Morda bi lahko dobil kaj drugega za kakšnih 5 jurjev manj, vendar kaj pa vem...

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

softwar66 ::

Tudi jaz sem kupil teg Muvota. Dober, ko topel svež kruh. Trenutno je nov, s koda ali brez, najcenejši pri enaa, če kdo rabi kakšen dodaten info sem na voljo.

maligor ::

velik ste opisali o teh mp3-jih ka pa ker player bi bil dober za uporabo v športu??? voda,prah,udarci,veter...

Damjan Jagar ::

Maligor, poglej malo za Canyon CN-MP3SD Sports Edition. O njem smo se razgovorili na prvi in drugi strani te teme.
http://jagar.si

budili ::

Bi prosil za pomoč večje poznavalce teh gizmotov; skratka kupujem Flash predvajalnik MP3jev, ki naj bi izpolnjeval te zahteve (uporabljal ga bom v avtu, ki ima audio vhod):

-čim večja izhodna moč, da ne bo treba radio v avtu nabijat na glas, pol bodo pa prometne informacije med prekinjanjem MP3jev povzročile trčenje zaradi srčnega napada voznika.
-možnost shranjevanja in izbiranja albumov (v direktoriju) in potem še posameznih pesmi (tak ko m3u v winampu, pa standardne funkcije)
-priključek navadna banana (taka kot v walkmanih)
-da se uporablja kakor flash spomin za ostale stvari (funkcionalnost USB ključa)
-avtonomnost čim boljša in dobra enostavna navigacija funkcij (da ne bo med vožnjo treba gledat na njega, ko se bo izbiral komad)
-majhnost ni prednost (ok neki veliki kakor navadni cd mp3 playerji naj ne bo), dobro bi bilo da bi imel možnost opcije polnilca priključit kar v 12V vtičnico v avtu
-ne preveč divja cena


jest mam tole za v avto tukaj kupljeno v Ram2

moč ok (poglej spec)
za direktorije ne vem, večinoma špilam random
navadna banana
usb ključ-moraš kabel sabo nosit
ta velika baterija AA
tipke fajn velike in preprosto, da se tudi zaklenit
12v nima

vzel sem ga pa zaradi Akg slušalk(ki so clo 32 omske), da ima dost izhoda

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: budili ()

Switch ::

Kakšno je vaše mnenje o Applovem iPod Shuffle, oz. ali je zvok boljši od Creative Muvo TX (s priloženimi slušalkami)? Vsi tile plajerji imajo zelo majhne gumbke, iPod Shuffle pa mi je res enostaven za uporabo, čeprav nima zaslona. Ali je na forumu že kakšen ponosen lastnik iPod Shuffla?

tha_man ::

Tudi jaz sem pred par dnevi nabavil Muvo TX FM s pol giga rama, in zadeva je preprosto zakon. Sosed ima nekega Canyona (tak črn, malce gumijast), in sploh ne moreš primerjat. Enostavnost uporabe, zvok, kvaliteta LCDja in izdelave nasploh je pri Muvotu opazno boljša. Un canyon ima sicer podobno "ročko" ki jo zvrcneš levo/desno in pritisneš noter kot pri muvotu, ampak je zadeva čist bedno narejena.

Želel bi si le snemanje radia in diktafona direkt v MP3, ampak ni krize, ker radia itak ne bom snemal, za diktafon pa v bistvu ne rabiš nekega kvalitetnega formata (snema v 4 bit ADPCM wav format). Imam ga tud za USB ključek in se obnese super (sem že prodal navaden ključek :). Nad slušalkami sem prijetno presenečen, so veliko boljše kot sem pričakoval. Mogoče bo koga motilo piskanje ki se pojavi v slušalkah kadar sveti backlight na LCDju (osebno ga ne ne slišim, dva kolega pa sta ga opazila - jaz sem ga opazil šele ko sem zadevo priklopu na zvočnike in dal ustrezno na glas). Tako da osebno sem zelo zadovoljen z zadevo, in mislim da je trenutno najboljši nakup glede na ceno in "performance".


Btw. odločal sem se med iPodom shuffle in muvotom, ampak sem se odloču za slednjega iz slednjih razlogov:
- ne rabiš posebnega softvera za uploadanje glasbe
- deluje na navadne AAA baterije (seveda pa ti nihče ne brani nabavit akumulatorskih s polnilcem)
- podpora folderjem/albumom, ki je pri taki količini pomnilnika praktično nujna, razen seveda če vedno poslušaš na shuffle, čemur je dotični iPod prvenstveno namenjen. Jaz nikoli ne poslušam na shuffle.
- radio in diktafon
- hiter prenos podatkov (po testih dvakrat hitrejši kot pri iPodu)

iPod mi je bil zaradi enostavnosti in nizke cene/MB sicer simpatičen, ampak po pocenitvi Muvotov je zgubil cenovno prednost, sploh ker sem si mislu nabavit tud battery pack da bi ga lahko laufal na navadne baterije (stane 8 jurjev). In mi ni prav nič žal, ker je muvo ravno tako enostaven za uporabo, pa še bistveno bolj zmogljiv.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

maligor ::

Cyb3r hvala za odgovor.Zadevica je zanimiva sam ma dimenzije mal prevelke pa komaj 256mb placa jst bi pa mel vsaj 512m, tk da če je kdo uporablal kakšen drug izdelek v res extrmnih pogojih ( udarci, vlaga in umazanija )bi se priporočal da mal pove kk se kaj obnese da nebom nekaj na pamet kupoval

Damjan Jagar ::

maligor, jaz sem si kupil 512 MB različico. Obstaja.
http://jagar.si

roki_b ::

Lep pozdrav
Mene pa zanima kateri mp3 predvajalnik bi bil primeren za snemanje predavanj.
Če je že kdo to testiral oz. ima podatke kako to deluje na predavanju. Najbolj me zanima kvaliteta zvoka, ki je posneto v večji predavalnici na faksu(npr. MB, EPF, PA)
Cena naj bi bila nekje med 15k-20k

Hvala za odgovore

CaqKa ::

takšen ki ima možnost priklopa zunanjega usmerjenega mikrofona..
drugače boš vse preveč šuma pobral. sploh če boš daleč sedel.

dela ::

Glede akustike so učilnice zelo dobro zasnovane. Vsaj pri nas na PeF Mb. Mislim da bi skoraj lahko šlo z vgrajenim mikrofonom, kolko poznam svoj player, vendar le, če bi bili vsi študentje res tiho. Ako je to velik problem, se pač vsedeš v prvo vrsto. Player bi moral biti seveda obvezno popolnoma pri miru. Moj digitball ima 512 mb pomnilnika, pa zmore le 35 minut govora v 8khz, kar je pa kakšnih 3x premalo.
Ne vem kako imajo ostali playerji odmerjen prostor za snemanje.
Za 15-20k mislim, da lahko zadevo pozabiš, razen če najdeš kakšnega, ki snema direkt v mp3.
Drugače pač digitalni diktafon.

Damjan Jagar ::

Canyon CN-MP3SD Sports Edition 512 MB zmore 8 (ali celo 10?) ur snemanja.
http://jagar.si

krneki ::

Meni na MSI-522 (pa še na veliko drugih playerjih) snema v 4bit 48kHz kar je 192kbps (lahko se nastavi tudi na nižje), v tem primeru je res za več ur.

tonccy ::

Kaj pa tale primerjava (to sta moja finalista):
- Creative MuVo TX 512 Mb + Fm ali pa
- Creative MuVo V 200 512 Mb

L.P.

tha_man ::

V200 je baje popolnoma enak kot TX FM, le da ima malce drugačno ohišje (bele barve) in bele slušalke, zaradi katerih folk misli da imaš v žepu iPoda :) V enem testu na internetu sem zasledil da ima baje TX malce boljšo kvaliteto radio sprejemnika, V200 pa MP3jev, ampak je razlika tako majhna da jo je človek komaj ugotovil po enournem primerjanju side-by-side. Vglavnem, jaz sem dobil občutek da se je to unemu samo zdelo in da v resnici čisto enaka :) Meni je TX bolj všečen na pogled, pa še par jurjev cenejši, tako da sem se odloču zanj.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

M.B. ::

Cena CREATIVE MUVO TX 256MB + FM je pri Enaa padla za 8 tisoč in sedaj znaša 21.990,00 SIT.

Zakaj sem ga kupil v pon ;(( Sem plačal 7k več :(
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

dela ::

Zato si ga pa že lahko poslušal cel ponedeljek in torek. :D
Ah, ne se sekirat. Se zgodi.

Valentin ::

Toliko si dal za samo 256MB ?
Za ta denar ali še manj bi lahko dobil že tale 512MB DigitBall...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Valentin ()
««
3 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Mp3 player???

Oddelek: Kaj kupiti
223952 (2993) zuzek
»

mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
343607 (2812) w3t80y
»

Prenosni mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
222308 (1380) dragoonka
»

mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
282372 (1930) OSA
»

Mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
61741 (1571) PARTyZAN

Več podobnih tem