» »

Nova koalicija proti iKtaturi in kolaboranti, ki nas zavajajo naprej

Nova koalicija proti iKtaturi in kolaboranti, ki nas zavajajo naprej

Slo-Tech - Microsoft, Toshiba, JVC, NTT DoCoMo Inc., Creative, iRiver in še tri 3 podjetja so, dosedanjemu nespornemu vladarju: Apple Computers Inc. napovedala vojno na japonskem tržišču MP3 predvajalnikov. Kako hitra bo zmaga ali če bo preobrat možen, bomo videli v prihajajočih mesecih/letih.

Navkljub različnim pozivom k revoluciji, se ljudje do sedaj niso zganili (npr.: SanDiscovi, ki nas so nas ozavestil, da živimo v iKtaturi). Namesto tega jih bolj zanima, kako najceneje do iPoda.

Dodatno jih zavajajo razni kolaboranti, ki ponujajo različne dodatke in hranijo še tako absurdne fetiše. Vsem, ki so jim gladko obriti Shuffle, Nano in iPod 5G nevšečni, si lahko omislijo poraščeno verzijo v različnih barvnih odtenkih. Za vse z občutljivo verzijo Nana, ali le bolj nerodne sorte, je tu "sladolenda krema", ki vašega iPoda pripravi do staro-novega blišča.

Klasična diktatura bazira na kultu osebnosti, iKtatura na kultu imidža. Začuda so ljudje pripravljeni preživeti v Apple trgovinah tudi po 12 ur in več, včasih tudi neprostovoljno.

Popularnost iPodov je celo povzročila novo obliko kriminala: iKrajo. Manj privilegirani člani naše družbe tako s krajo poskušajo pridi do naprave in na ta način postati "enakovredni" v iČredi, pardon družbi.

Delni upor je sicer čutiti v izdelavi lastnih napajalnikov. Načrt in postopek priložen. Za bolj lenobne upornike je moč stvar kar kupiti. Podobno je z uporom do uradnih barv. A do "svobode" je še dolga pot, alternativa ne preveč mikavna.

Vir: uvodna novica Bloomberg, ostalo več različnih virov.

1 komentar

minmax ::

kul napisana novica! svezi veter !

keep on the good work!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mp3 predvajalnik SANDISK -kupiti ali ne?

Oddelek: Zvok in slika
111287 (1107) stojko1
»

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
193453 (2463) Matevžk
»

iTunesova EULA in DRM na udaru Vikingov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
807262 (5321) poweroff
»

Apple Video iPod razkrit?

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
115417 (4640) Stepni Volk

Več podobnih tem