»

USB Domina

USB Domina

vir: ComputerBase
Slo-Tech - USB ključki so postali tako množično blago, da se potrošniki med velikansko izbiro odločajo tudi (ali predvsem) na podlagi zunanjega vtisa. Tako je Freecom združil moči z BREE, proizvajalcem usnjenih oblačil in torbic in ljudstvu predstavil USB Domina.



Na voljo so tudi izrazno šibkejši modeli, ki razkrivajo samo spol ( m/ ž).

6 komentarjev

Hude obtožbe Appla: iSuženj?

Reuters - Pri Apple Computers Inc. so najavili, da bodo raziskali hude obtožbe britanskega časopisa Mail on Sunday. V novici, objavljeni 11. junija, so trdili, da iPodi nastajajo v nečloveških, malodane suženjskih razmerah v Kitajskih tovarnah Foxconna, Applovega poslovnega partnerja, ki fizično izdeluje omenjene iPode.



Foxconn se brani, da upošteva vse predpise, ki so v veljavi v tem delu Kitajske.

Po drugi strani se je Apple iz Indije umaknil še preden je dobro začel, ker je bila delovna sila predraga.

Podobno kot Ikea, ima kot kaže tudi Apple svojo temno stran.

35 komentarjev

Nova koalicija proti iKtaturi in kolaboranti, ki nas zavajajo naprej

Slo-Tech - Microsoft, Toshiba, JVC, NTT DoCoMo Inc., Creative, iRiver in še tri 3 podjetja so, dosedanjemu nespornemu vladarju: Apple Computers Inc. napovedala vojno na japonskem tržišču MP3 predvajalnikov. Kako hitra bo zmaga ali če bo preobrat možen, bomo videli v prihajajočih mesecih/letih.

Navkljub različnim pozivom k revoluciji, se ljudje do sedaj niso zganili (npr.: SanDiscovi, ki nas so nas ozavestil, da živimo v iKtaturi). Namesto tega jih bolj zanima, kako najceneje do iPoda.

Dodatno jih zavajajo razni kolaboranti, ki ponujajo različne dodatke in hranijo še tako absurdne fetiše. Vsem, ki so jim gladko obriti Shuffle, Nano in iPod 5G nevšečni, si lahko omislijo poraščeno verzijo v različnih barvnih odtenkih. Za vse z občutljivo verzijo Nana, ali le bolj nerodne sorte, je tu "sladolenda krema", ki vašega iPoda pripravi do staro-novega blišča.

Klasična diktatura bazira na kultu osebnosti, iKtatura na kultu imidža. Začuda so ljudje pripravljeni preživeti v Apple trgovinah tudi...

1 komentar

Boginja zmage se je odločila za jabolko

vir: Reuters
Reuters - Tako se bodo iPod Nani od sedaj naprej lahko sporazumevali s športnimi copati omenjenega* proizvajalca. V določene modele športnih copat je namreč že vgrajen senzor. Z nakupom športnega paketa za 29 zelenecev se Nanu doda sprejemnik.



V kombinaciji obeh je tako možno nadzorovati več stvari: razdaljo, čas, hitrost in porabljene kalorije. Seveda so nadaljnje možnosti zelo široke: prenos podatkov na splet, primerjave, analize, tekmovanja...

Zraven si lahko omislite še ključavnico za fizično preprečitev odtujitve vašega iPoda.

* Nike je v grški mitologiji boginja zmage.

12 komentarjev

Ne bodite ovca, uprite se iKtaturi...

engadget - Če (z)morete seveda. Celo najbolj modna barva za avtomobile, je sedaj bela (Jeremy Clarkson, Top Gear), kot direktna posledica Jabolčnih proizvodov. IPode bo zato težko prepoditi z vrha. Pri tem pomaga, da je meja med monopolom, DRM-jem in piratstvom dokaj zamegljena. SanDisc je zato začel "upor" po svoje, z všečno spletno stranjo iDont.



S to anti-reklamo seveda opozarjajo na svoj proizvod: Sansa™ e200, v treh velikostih spomina: 2, 4 in 6 GB, ki je poljubno nadgradljiv z microSD™ spominskimi karticami. Ima še digitalni FM sprejemnik, z možnostjo snemanja (oboje ni možno na stari celini) in možnost snemanja preko mikrofona.

"Vsaka reklama je dobra" pravijo, in to pomeni, da...

19 komentarjev

Največje (in najdražje) "ohišje" za iPod Nano

engadget - Mitsubishi je, žal le za domače tržišče, predstavil eno največjih in potencialno najdražjih ohišij za iPod Nano. A nedvomno tudi najbolj uporabno: mali prikupen avtomobilček, ki sliši na ime i - fonetično brano v angleščini: oko.



Pravzaprav gre za omejeno serijo "i Play edition", ki si jo lahko omislite v iPod beli in črni barvi za doplačilo. Avtomobilček že ima vgrajen 30Gb trdi disk. Seveda so tu, za jabolčno modno osveščene, še popolnoma nepomembni podatki: vozilce je lahko gnano na dvoje ali vsa štiri kolesa, z motorjem prostornine nekoliko manjše od buteljke vina, 64 konjičkov je skritih v prtljažniku (tako kot SMART), šest zvočnikov, navigacija... Test brezipodnega vozilca, HDTV filmček in slike so dostopne na japonski strani Nihon Car, v angleščini....

10 komentarjev

Spletne urice: Kaj nas iPod nauči o spletu?

Slo-Tech - V sredo, 8. marca vas ob 19.00 vabimo v Kiberpipo na novo predavanje iz serije Spletnih uric z naslovom Kaj nas lahko iPod nauči o spletu?

Apple je lani prodal 32 milijonov iPodov, od tega 14 milijonov v zadnjem četrtletju, in s tem navkljub izjemni konkurenci poskrbel, da iPod ostaja fenomen in daleč najbolj prodajana družina predvajalnikov glasbe.

Na predavanju si bomo ogledali, zakaj je iPod toliko uspešnejši od konkurence, ki ponuja več funkcionalnosti za manj denarja in kaj nas lahko nauči o uspešnem razvoju spletnih storitev.

Predaval bo Marko Samastur, ki verjame v odprte standarde, prosto izbiro in splet brez ovir, in ki s somišljeniki ustvarja Marelo.

9 komentarjev

Kako z DVD-ja na iPod video, ter nove alternative Nanu?

TweakNews.net - Vsi, ki že imate iPod nove generacije, in ste se spraševali, kako ga pripraviti, ob neprisotnosti iTunes v Sloveniji, do predvajanja video vsebin, poglejte tale priročnik, ki so ga spisali pri Wired. Tako boste vsaj domače DVD-je lahko gledali povsod tam, kjer vam bodo to zavidali.

Bo konkurenca omehčala Applovo vodstvo? Samsung je že nekaj dni nazaj napovedal konkurenco Apple Nanu, ki sliši na ime Z5. Glede na to, da Nano uporablja njihov Flash spomin, to niti ne čudi toliko. A so pri Samsungu šli še korak dalje in najeli Paula Mercerja, ki je bil tudi pri prvem iPodu zadolžen za uporabniški vmesnik. Z5 bo na voljo preko luže od 5. marca naprej, predvideno v rangu Nana.

Vsem, ki nam je odveč vlačenje toliko različnih napravic, bo veliko bolj dobrodošla rešitev Nokia N91, ki žal zamuja s svojim prihodom na trg, zaradi nam dokaj nevšečnega DRM-ja ali Sonyja Ericssona W950, predstavljenega v Barceloni. Oba telefona/walkmana imata enako prostora, kot večji Nano, t.j. 4Gb.

...

3 komentarji

Nakit in modni dodatki iz rabljenih računalniških komponent

IDE pas

Slo-Tech - V svetu IT je tako, da je vse je hitro zastarelo in potrebno je ponovno seči v žep, da imamo na mizi sodoben stroj, ki bo spodoben poganjati »zahtevne« pisarniške aplikacije. Kam s starimi računalniki? So uporabni še za kaj drugega kot manj zahtevna opravila, topilnico in smetišče?

Liz McLean Knight meni, da je možno uporabiti te komponente še na en način. Kot modne dodatke ali nakit! Osnovala je kolekcijo Zelle, v kateri si lahko omislite pas, narejen iz IDE kabla (ženske pogrešajo Floppy kabel), »težko« ogrlico iz kondenzatorjev in ostalih komponent, za katere smo vajeni, da nam...

19 komentarjev