» »

[MP3] predvajalniki s flash spominom

[MP3] predvajalniki s flash spominom

««
10 / 13
»»

MI5Ek- ::

dodano: Vrag tehta 100g.

Ampak na Canyon-ovi domači strani piše za vse MP3 predvajalnike serije CN-MP4, da tehtajo 23g. Če tale predvajalnik nima FM radijskega sprejemnika, se bolj splača vzet tega, ki je samo 400 SIT dražji in ta ima FM radijski sprejemnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MI5Ek- ()

aljazh ::

Iščem mp3 player, ki bi ga prvenstveno uporabljal kot diktafon za snemanje predavanj in kakšnih tiskovk. Zato me zanima, kateri izmed predvajalnikov/snemalnikov čim bolje opravlja delo snemalnika. Obvezna je možnost priklopa zunanjega mikrofona in snemanje v formatu mp3.

Ali ima kateri izmed predvajalnikov/snemalnikov možnost nastavljanja "glasnosti" snemanja? In pa funkcijo aktiviranja snemanja z glasom (kot funkcija V.O.R. pri Sonyjevih kasetnih diktafonih)?

Zaželeno bi bilo tudi, da ga je hkrati mogoče uporabljati tudi kot USB ključ za shranjevanje podatkov.

V oči mi je padel iRiver iFP-895. Bi ta model ustrezal zgornjim zahtevam oz. željam? Predvsem kar se tiče priklopa zunanjega mikrofona in snemanja v formatu mp3?

Quikee ::

Imam tega iRivera iFP-895 in podpira tako zunanji mikrofon kot snemanje v mp3. Kak to mislis aktivno snemanje z glasom.. a to mislis, da snema samo ko govoris? To tudi podpira.. za nastavljanje glasnosti pa ne vem - bi moral pogledat. Drugace snemal se nisem nic na njega.. razen, da sem sprobal ce/kak deluje.

aljazh ::

Potem bo izgleda tale iRiver kar dobra odločitev.

>a to mislis, da snema samo ko govoris? To tudi podpira

Da, to sem imel v mislih. Super, da podpira tudi to.

Glede nastavljanja glasnosti snemanja: Sicer ni tako nujno, saj lahko kasneje na računalniku popravljam nivo (glasnost) posnetega zvoka; če pa bi imel to funkcijo, pa še toliko bolje (pač prihranek kasnejše obdelave na računalniku).

Hvala za odgovore!

Tugo ::

Aljazh: če se prav spomnim ima 3 nivoje glasnosti, tako da sam ojači zvok.

lp, T.

aljazh ::

Aha. Super.

Samo še eno vprašanje: Ga kje v Sloveniji prodajajo za manj kot 35.000 SIT? To je namreč najnižja cena, ki sem jo do sedaj uspel najti.

Malner ::

Imam predvajalnik mpman MP-FUB31. V slovenskih navodilih izrecno piše, da se v menuju ne sme potrejvati SYS-Firmware, ker drugače odstrani firmware. Naredil sem prav to. Stvar nič ne vpraša, ampak kar direktno zbriše firmware. Ali ima kdo firmware tega predvajalnika in ustrezen program za nadgradnjo.

Predvajalnik je podoben predvajalniku S1MP3, vendar ima malce drugačno tiskano vezje in board nuber je na drugem mestu ter skoraj neberljiv.

P.S. Za to sem ustavril novo temo vendar me je admin preusmeril sem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Malner ()

zuz3k ::

ker je bolš ? rabm nasvete8-O ... kdo je meu ze kerga od teg dveh.. nujno k bi dons že nabavu pa kukr vidm je desn dobr sam nism 100% :\ ... link -> klik
Life is a psychological game.

Roadkill ::

Mp3 predvajalnik Canyon 512 MB CN-MP3SE je boljši.
Ü

zuz3k ::

zakaj? v čem je razlika0:) aja tko btw ne vem dosti o teh mp3 predvajalnikih.. a se da tut baterijo pownt prek njih? k to neb blo slabo :D
Life is a psychological game.

zuz3k ::

... :\
Life is a psychological game.

Nebomgabiksa ::

Po izkušnjah velikih prodajalcev je canyon ena velika žalost. Verjamem, da bo na slo-techu par zadovoljnih uporabnikov, ampak jaz rajši verjamem nekomu, ki jih je kupil 3.000 kosov...

LpA

carota ::

@AndrejL: canyon ima več modelove kolikor sem videl. Katerega so kritizirali in zakaj?

Meni je namreč en prijatelj, tudi prodajalec, svetoval ranvno canyona in si ga je tudi zase kupil.

Lp,
Martin

gzibret ::

Jaz imam TEAC MP-200 in sem fuuuul zadovoljen z njim. Sem pa tudi premišljeval o nakupu Canyona, samo sem se raje odločil za nemško kvaliteto. :P
Vse je za neki dobr!

zuz3k ::

nabavu sm Canyon 512 MB CN-MP3SE ko dobim:D probam poročam :))
vem pa, da če hočeš res kvaliteto morš dat kej več $ :\
Life is a psychological game.

TheHijacker ::

Za punco sem nabavil Grundig MP 650, ki je v akciji v Merkurju za 19.900. Zadeva dela odlično. Ima barvni ekran. FM. Možnost snemanja, itd.

Imam pa en problem. Zadeva ma vgrajeno baterijo, ki se jo da polniti samo preko USB priključka na računalniku.

A mogoče kdo ve če se da dobiti adapter iz 220/12 na USB, da lahko polneš gizmota tudi če nimaš računalnika v blužini imaš pa štrom?
http://www.google.si

Bramac ^^ ::

Ima kdo kakšne izkušnje z TEM Mp3 playerjem. V bistvu je ura in v njo je vgrajen mp3 player :D

Tugo ::

Hijacker: če narediš dober 5V napajalnik, po možnosti z omejenim maximalnim tokom na 500mA, potem ga po moje lahko filaš z njim. USB ima 5V/500mA.

lp, T.

bbobst ::

Hijacker:
Prosim povej kako je z jakostjo in kvaliteto zvoka.
Sem namreč zasledil podatek,da ima samo 2x6mW moči ,kar se mi zdi malo.

fosil ::

Mene tud tale Grundig v Merkurju zanima, dej Hijacker nared en review :D.
Predvsem me zanima, je zadeva uporabna tud za prenos podatkov, torej kot nek usb ključ, kako je kej z zaslonom, se dobr vid tud podnev, recimo na soncu, kakšne podatke vidš o komadih, kako je z playlistom...
Kar se tvojega problema tiče, mogoče bi lahko uporabu kakšen usb hub z lastnim napajanjem? Ker usb hubi majo ponavad še dodaten priljuček za štrom, samo ne vem če delujejo če niso priklopljeni na računalnik.
Tako je!

BaRtMaN ::

iPodi imajo takšen adapter iz vtičnce na USB ali firewire, odvisno kaj ti bolj paše. Je pa cena precej zasoljena, slabih 10k sit.

TheHijacker ::

Hmm. Review bom bolj težko naredil, ker je že varno spravljen predno ga punca najde. Kupil sem jih ga za miklavža :D.

To je trenutno vse kar vem.

1. Odličen barvni zaslon. Bere ID3. Kaže uro. Viden odlično na luči. Kako je na soncu ne vem. Ugasne se sam na 5-30 sekund (nisem 100% mam pa PDF navodila iz neta).
2. Zvok je odličen. Ima celo dva izhoda tako, da lahko dva hkrati poslušata.
3. Radio dela.
4. Snemanje nisem probal. Ravno tako kopiranje kaj novega gor. Ne da se ga uporabit kot USB ključ. Ima navaden mini USB konektor preko katerega se tudi fila.
5. Vklop je hiter. Animacija. Isto ko ga ugasneš.
6. Playlist? Ima neke bookmarke, če je to to. Nimam pojma.
7. Podatki o komadu bere iz ID3 tagov.

Emm. To je pa vse. Ker hoče barvni zaslon mislim, da ji bo všeč. Meni pa tudi, ker sem rešen letošnjega miklavža. >:D

Navodila v angleščini so tu:
http://www.grundig.com/index.php?id=128
http://www.google.si

Zgodovina sprememb…

dianas ::

A je kdo ze sprobal tega:
klik
Prosim, ce mi pomagate, ful mi je vsec, ma se mal niham...
Hvala
Dianas

mAsA ::

Zanima me kje bi pri nas dobil "Maxfield MAX G-FLASH 1024MB" predvajalnik al pa v avstriji blizu meje? Ali ga kdo že ima in kako je z njim zadovoljen. Na Amazonu stane dobrih 90 eurov, kar ni veliko.
Hvala za odgovore.

LP mAsA
AMD Athlon(tm) 1700+@1.47 GHz, K7T266 Pro, DDR 512 Ram,
ATI Radeon 8500, 60+120GB HD, LG 775FT

mufko01 ::

Malner! Imel sem isti problem z FUB-31 , nesel na servis , zaracunali so mi 3000 sit . Zdej zadeva dela. Na internetu se pa ne dobi Firmware za ta predvajalnik.

et ::

Pozdrav!
ali ima kdo original cd od prve serije mp3 predvajalnikov Mercury Ixa 333 - 256MB, ali pa ce iam firmware za ta predvajalnik - jaz sem ga povozil in sedaj novejsa verzija noce predvajati mp3-jev - ostalo dela normalno. Zelo bom hvalezen, za uslugo se odkupim po dogovoru. LP ITI
iti@email.si
okidoki

cewc ::

Pozdravljeni!
Prosim za nasvet pri uporabi predvajalnika Iriver ifp 899 (1gb) kot diktafon. Model ifp 899 ima poleg že vgrajenega mono mikrofona tudi mikrofonski "line-in" ki podpira stereo snemanje v mp3 formatu, in sicer do kvalitete 44khz in 320kb\s.
Kar me najbolj zanima je, kako bi jaz lahko kar najbolje izkoristil to napravico kot diktafon, da bi bil posneti zvok čim bolj kvaliteten, torej da bi reduciral šum na neko optimalno raven. Zanima me tudi kaj predlagate glede zunanjega mikrofončka.....ali je bolje vzeti stereo mic ali pa je bolje vzeti mono mic (kjer naj bi bil "baje" šum manjši).
Sam bi najraje mikrofon, ki ni na kablu, ampak ga kar direkt vtakneš v player.
Prosil bi tudi, če mi lahko kdo pove kje je kakšna trgovina v Lj., kjer prodajajo dotične (dobre amaterske) mikrofončke.
Lahko pa pove kdo tudi svoje izkušnje pri uporabi zgoraj omenjenega playerja v vlogi diktafona.

Naslednja zadeva so baterije AA za polnit. A je firma GP cool (če ni, katera je?) in kateri polnilc se vam je dobro obnesel (mogoče mikroprocesorski, kateri model?).

Hvala za odgovore,
Lp, cewc

Vrocipes ::

Helo all!

Mene pa zanima kaj menite o Philips SA260 in Philips SA177 med katerima se trenutno odločujem za nakup.

Nekako se nagibam k modelu SA177, daj ima polnilno baterijo in možnost polnjenja, ter glasbe ni potrebno nalagati preko Windows media playerja.

Mi lahko poveste vaše mnenje?

Hvala

Navidezni ::

Pozdrav!

Mene pa zanima če se da povezati mp3 predvajalnik prek vhoda za slušalke s sistemom zvočnikov 2.1 npr. creative i-trigue 3330 zvočniki. Ali je kdo že to preizkusil s podobnimi zvočniki?
Hvala
Radeln macht frei!

Vrocipes ::

Sem preiskusil s podobnimi zvočniki, ter Philips MP3 key 011 in deluje.

JamesBond ::

Ok mene pa nekaj zanima, kupujem en tak MP3 predvajalnik, pa ne vem, če naj vzamem tega iRiverja, ki ga vsi nekaj hvalijo in stane 25k+ najcenejši 512MB model, ali pa kakega drugega za enkrat manj denarja (Hyundai, Canyon..). Zanima me, če je zvok na tem iRiverju res toliko boljši, da upraviči enkratno razliko v ceni in kakšen je zvok na ostalih playerjih, ki so tam do 15k, a je podoben na vseh ali tudi med temi mogoče kaki izstopa z solidnim zvokom.. Hvala za kak koristen odgovor.

cewc: Možno, da ma mono mikrofonček res manjši šum, saj tudi če na FM sprejemniku prejemaš mono signal, je šum manjši. Kaj se pa GP baterij tiče, so pa preverjeno vredu. Ene boljših.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JamesBond ()

JamesBond ::

Uf, zdaj sem komaj videl, da iRiverji niso kot USB ključi, ampak se filajo prek kabla - to odpade. Od teh omenjenih ki so malo kvalitetnejši sem videl, da se MuVo uporablja kot običen ključek, tega pa nebom kupil, ker stane skoraj tlko kot iRiver ima pa bojda kar precej slabši zvok (in vse ostalo?). Brezizhodna situacija, zgleda bom še moral počakat s tem. :|

Crimson_Shadow ::

Zanimivo, da ima iRiver pod supportom že novo, 1000 serijo? Pod izdelki ga sploh še ni. Pri navodilih za 1000 serijo je videti, da bo ta serija imela tudi vgrajen fotkič, pa čeprav je max "samo" 640x480.
We create worlds

angello ::

lep pozdrav!
sicer se zanimam bolj za hifi ampak sem se odlocil da si upim en mp3 predvalajnik za v žep. bi mi kdo lahko svetoval gledal sem sicer iriver t20 (ceprav se mi zdi mogoce mal predrag) potem se MPIO FL350 ter teac-a mp200. Zanima me katerega se da prikljucit na ojačevalec, recimo

gzibret ::

> Zanima me katerega se da prikljucit na ojačevalec, recimo

Vsakega, ki ima izhod za slušalke (pod pogojem, da imaš ustrezen kabel). MP-200 ne špila na dobri feršterkeriji nič slabše, kot povprečen računalnik.
Vse je za neki dobr!

akulp ::

Jest sem šel danes iskat tole.....zakon zadevca;)..obstaja tudi verzija z LiOn baterijo...

http://www.transcendusa.com/products/Mo...

cena: cca 25k , 1GB

zelinka.si
Lukcc

tonros ::

..pozdrav..jst sm si kupil vceraj hyundai mp-541ro predvajalnik....1gb , line in......30jurju
zaenkrt dela ...sam me zanima ce ga ma kdo in ce ve ki bi se dalo firmware za to stvar dobit...ma pa sigmatel chip...sm po netu brsku pa nc ne najdem...verzija mojega je ver.2.521...
se neki me zanima ...ko ga uporablm ko diktafon... posnetek pol ful hresci ce recimo kej naglas reces...kaj je mikrofon sfukan al je to sam ful obcutljivo...

hvala

John Doe ::

Lep pozdrav vsem.

Tudi jaz sem se odločil da nabavim USB ključ/Mp3 player. imam dva kandidata in me zanima ali ima kdo od vas kako mnenje...:8)

Prvi je FMP-988 1 GB
http://www.pcplus.si/Multimedija/usb-mp...

Drugi pa DigitBall MP3 predvajalnik DELFIN 1 GB
http://www.fenix-trade.com/index.php?p=...

Pri prvem me moti, da nima direktnega USB vtiča, pri drugem pa, da ga poganja AAA baterija. Raje bi imel baterijo, ki se polni (aja pa ne mislim kupovat polnilca za AA/AAA baterije). :(

Pa pri prvem nikjer ne piše ali sploh je USB ključ, torej ali se da nanj nalagati tudi druge podatke razen muzike?

Lahko pa predlagate tudi kakšega vi. Želim sledeče:
- predvsem, da je USB ključ, z direktnim vtičem
- kapaciteta 1 GB
- (Li-Ion) baterija, ki se polni
- cena: okoli 30.000 sit
- aja, pa da se ga da nabaviti v Sloveniji

Hvala lep vsem za odgovor,
J.D.

slinko ::

Mene pa zanima če novejši firmware za Mp3 predvajalnik Canyon 512 MB CN-MP3SE, že omogoča branje po mapah al ne?

roli ::

Pred kratkim sem si tudi jaz nabavil USB mp3 player in moram povedati,da je odličen.
Torej nabavil sem si econo mp3 player.V comtronu.Obstaja več barv in kapaciteta do 1 GB.Sam sem,kupil 256 MB in zanj dal 9.398 SIT.

Tehnični podatki:

-Snemanje zvoka ( ima nek filter,ki snema samo glas in izpusti šum )
-podpora: mp1,mp2,mp3,wma,wmv,asf,wav
-Različne barve osvetlitve
-diktafon
-radio ( na slušalkah )
-nastavitve kontrasta
-nadgradljiv firmware
-animirani grafični zaslon
-eqilizer
-Nastavitve tempa
-Podpora id3 tag ( mislim,da se tako imenuje ( ime pesmi,izvajalec... )) ( če tega ni izpisuje ime datoteke )
-off timer
-možnost direktorijev
-podpora brisanju datotek
.......

Plusi:
Zagotovo kvaliteta izdelave,lep design,možnost uporabe kot USB ključ,...... Ga zelo priporočam,ker ima ogromno funkcij za zelo nizko ceno.

Minusi:
Zagotovo slušalke ( ne maram takega tipa slušalk,drugače so vredu:\ )
Ime firme.Oziroma njegovo pomanknje bi znalo koga motit,čeprav mi je vredu.Pa baterije žre po hitrem postopku ( okoli 2-6 ur ).

Tako,da ga zelo priporočam!
http://www.r00li.com

sitriani ::

Ali ma kdo mogoče mp3 player Rok Rugby 512MB ? Zanimajo me mnenja.

Porkadrek ::

Pozdravljeni! Kupujem mp3 player z slušalkami za 30 jurjev. Gre se mi samo za dober zvok.

Gledal sem tela dva creativa:

- Creative Muvo V200
- Creative Zen Nano Plus

Kakšne so razlike med njima v reprodukciji zvoka?

No, fora je, da me bolj vleče k Iriverjim modelom, ker berem da so v zvoku najboljši, samo poznam samo 795 (tastar model). Kaj se torej dane splača kupit? Iriverja?

Pa kako je s slušalkami. A res te in-ear Schneiser delajo dar-mar? prosim, če mi lahko nekdo svetuje

Porkadrek ::

Nobeden? No, po pa vsaj kje se dobi iriverja ifp-895 v Sloveniji (512mb verzijo-a je to isto kot model ifp-899???)? Pa koliko je sploh razlike med 8xx in t10,20,30 generacijo ireverjev? Prosim za odgovor.

Porkadrek ::

Joj, a res noben nč ne ve? A loh vsaj en pove, a so ti Zen Nano Plus isti kot Muvoti? A so še motnje v predvajanem zvoku (V200 naj bi oddajal neke zvoke)?

gumby ::

ocitno noben nima obeh modelov, da bi lahk naredil primerjavo

mjel ::

Pozdravljeni,

Prosim za mnenja. Kupujem MP3 predvajalnik, pri katerem mi je bistveno, da ima dober radijski sprejemnik in pa , da se enostavno polni(preko polnilca). Pomnilnik in pa ostale funkcije mi niso tako pomembne, morda bi želel samo da ni preveč težak.
Pripravljen sem odšteti tja do 25000.
V oči mi je padel: MP3 Teac MP-350 512 :
http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

Bi morda lahko kdo priporočil še kak drug model?
Hvala lepa za vaša mnenja.
*

borutz ::

fuzbal:
imam iriver ifp-899.super zadeva.
ni ene stvari ki bi rekel da me moti .
mogoce ker ga ne morem vtakniti v usb direkt.
sem za kolega nabavil tud muvo V200.sem malo primerjal
ni spet neke razlike v zvoku.ma slabse slusalke pa je mogoce nekoliko slabsi zvok.
en gumb in z njim delas vse.je ful preprost.za normalnega uporabnika je super.
nano zen je isti samo ker se ne da direkt v usb vtaknit.ima pa line in.in se ne da raztavit kot usb kljuc
to je edina razlika z v200.ta se pa raztavi
raje vzem v200.lahko se kaksne druge podatke vleces okol.
oba mata AAA baterijo in to mi je velik minus.
iriver ma AA in drzi zelo dolgo
vcasih ne menjavam po par tednov
se ga pa ne dobi vec v sloveniji.samo novit T serije ki mi pa niso vsec
ene majo celo AAA baterije.
v tujini imas novi rirver 899 za cca.90$+ptt .za pravi denar se ga da zrihtat ;)
poselj ZS ce te kaj zanima se

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borutz ()

mjel ::

borutz:
Kakšen je radijski sprejem iriverja? Ali lahko prednastaviš postaje?
l.p.
*

borutz ::

sprejem je cist zadovoljiv.nobenih sumov
sem sel poslusat glasbeni stolp pa ni neke razlike
vse odvisno od signala
lahko shranis do 20 postaj.vec kot dovolj
ce ga dobite se kje sam kupit.vreden vsakega tolarja.

lp

Arthur ::

v tujini imas novi rirver 899 za cca.90$+ptt .za pravi denar se ga da zrihtat


borutz, kje se ga da dobit za to ceno? 8-O
««
10 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Mp3 player???

Oddelek: Kaj kupiti
223962 (3003) zuzek
»

mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
343616 (2821) w3t80y
»

Prenosni mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
222317 (1389) dragoonka
»

mp3 player

Oddelek: Kaj kupiti
282385 (1943) OSA
»

Mp3 predvajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
61772 (1602) PARTyZAN

Več podobnih tem