» »

Nove poslovne povezave pri LCD TVjih

Nove poslovne povezave pri LCD TVjih

Reuters - Po Sharpu (glej povezave spodaj) sta se za večje proizvodne "plahte", t.i. 8 generacije LCD TV zaslonov, odločila tudi Samsung in Sony. V razširitev proizvodnje bosta investirala novi 2 milijardi zelencev, v skupno podjetje S-LCD Corp. Nova linija v obstoječi tovarni v Tangjeong bo postala operativna jeseni naslednje leto, kar je skoraj eno leto za Sharpom.

Pred tem sta se združila Tajvanska konkurenta. V petek je namreč Acer (oz. njegova veja: Au optronics) naznanil, da bo kupil Quanta Display Ltd. S tem bodo postali tretji največji proizvajalec LCD zaslonov, za omenjenim Samsung-Sonyem in LG-Philipsom. Quanta je že do sedaj izdelovala LCD zaslone za Acer, poleg tega tudi za Sanyo (s katerim so še pred dvema tednoma napovedovali skupen razvoj in proizvodnjo LCD zaslonov), kot tudi za Philips in Toshibo.

Zanimivo pri tem je, da Quanta sestavlja določene modele Sony-evih (kot tudi Applovih, Toshibinih in ostalih) prenosnikov. Pred lanskim oktobrom jih je za Sony sestavljal tudi Asus. Quanta je med drugim tudi naznanila, da bo izdelovala OZN-ove One Laptop per Child (OLPC) 100U$, o katerem smo že poročali.

4 komentarji

Looooooka ::

ah ja...ce bi namest lcd tv-jev pa lcd monitorjev nardil nek kombo (ki bo pac podpiru normalne pc resolucije) za ceno ki ne bo prevec drazja od monitorja bi se verjetn ze mokr zbudu...

Nejc Pintar ::

In katera grafikulja ti bo laufala 4000*3000 pikslov?:\
Pa kdo ti bo šenkal teh 12000000 pikslov?
Lahko je biti prvi, če si edini!

MrStein ::

?
Saj je rekel "normalne pc resolucije".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Stepni Volk ::

Kot odgovor na včerajšnje dogodke, je drugi največji (prvi je bil in ostal Acer) Taivanski proizvajalec, ter 4 na svetu Chi Mei Optoelectronics Corp. (CMO) LCD televizorjev prav tako napovedal lastno tovarno LCD zaslonov 8 generacije (47"-52"). Poleg tega bodo zgradili še dodatno tovarno za 6 generacijo zaslonov (32"-37") in eno 7,1/2 generacije.

Dirka za 8 generacijo zaslonov je torej vedno bolj vroča, čeprav so napovedi, da bo prodaja do leta 2008 60% v segmentu 32-42".
Sharp je najhitrejši zato, ker je v lanskem mestu izgubil prvo mesto v prodaji LCD TVjev. Prehitel ga je Samsung-Sony. Sharp je hkrati tudi edini japonski proizvajalec z lastno proizvodnjo zmogljivostjo v tej tekmi.

Več o LCD zaslonih in TVjih v lanskem letu, proizvajalcih, tržnih deležih, napovedih... tukaj.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dell ponovno zagorel

Oddelek: Novice / Ostale najave
206206 (4794) CaqKa
»

Brezžični Rhode Island (WiMax)

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
143653 (2772) tigrr
»

Večji LCD TV zasloni in nov dvojni analogni pogreb

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
166602 (5248) Saladin
»

Plextor 708A (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
634491 (3982) boštjan
»

Dreamweaver-like program za linux?

Oddelek: Operacijski sistemi
101531 (1283) iso2000

Več podobnih tem