» »

Plextor 708A

Plextor 708A

1
2
»

Dr_M ::

TribesMan: sej vem da je ucasih tezko spustit preteklost, ampak dejstvo je da Plextor ni vec, ker je biu nekoc. zdej je pac samo se povprecen, izgubljen v mnozici drugih in po nicemer ne izstopa, razn po ceni. ne recem da je slab pogon, samo mocno dvomim da je vreden take cene.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

kuglvinkl ::

Dr_M: sej to vemo. Samo ne toleriramo pa nabijanja in kvazi-pseudo-inteligentih napuhov o zarotah. Basta.

Če ne bo linkov, sledi brisanje (zveni zanano kaj?).
Your focus determines your reallity

Dr_M ::

kuglvinkl: tut tebe so zarote obsedle?? 8-O :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Caligula ::

Dragi Tribesman.

Na za romanticne duse je tezko sprejeti, da je na svetu prevladal outsourcing. Je pa normalno, da lastniiki velikih blagovnih znamk tega pac ne oglasujejo, ne?
Ker je linkov prevec in o tem se nisi najbolj razsvetljen, ti priporocam, da v googlu vtipkas recimo kombinacije besed HP in Arima ali Compal ali Quanta ali Nokia Quanta ali Dell Quanta ali Acer Ericsson ali Arima Ericsson ali Sony pa mislim, da inventec,..

Skratka to so stvari, ki so splosno znane.

In ne, HP nme izdeluje racunalnikov sam, prav tako ne Dell,...

Maksimalno kar se ta podjetja kdaj priblizajo proizvcodnji je, ce imajo kje sestavljalnico, ker samo pricvrstijo procesor ali RAM-skratka tisto, kar jim je zaradi cenovhh nihanj pac najbolj smiselno kupovati cimkasneje,..

Pa da ti malo ze jaz zamajem svet romantike zaupanja v brandname ponudnike :

tukaj

tukaj

Pa Gericom alias Compal

tukaj tukaj

Pa ne da se mi prevec postat,k er bi pri teh letih pa kot moderator te stvari ti lahko vse vedel, ne, da moram jaz nezanesljivec te stvari linkat.

PA se za telefoncke malo:


tukaj tukaj tukaj

tukaj

tukaj

tukaj

tukaj


Skratka Tribesman to je realnost.
Vsak brandname lastnik pac razdeli proizvodnjo med par proizvajalcev.

Ali na OEM ali ODM osnovi.

Ericsson recimo outsourca tudi ze design. Tudi Nokia to ze pocne, Motorola in Ericsson sta bila sploh prva.

Laptope pa racunalnike pa itak samo se te tovarne izdelujejo. Predvsem v svojih kitajskih obratih.

IBMove-Hitachijeve diske npor izdeluje tretji najvecji kitajski proizvajalec racunalnikov Great Wall computer...

Pa Palme pa Ipaqe-HPje, pa Axime,.. to vse delajo te iste firme.

Quanta, Arima, Compal, Acer, Asus, Inventec, Dbtel, GVC, FIC......

In ce vse te stvari ves, ves, da nima smisla piskat kako Plextor dela svoje enote in cim, da ni identicen obstojecemu pogonu iz ponudbe proizvajalca, da ga je pa kr sam naredu.

VSI dajo tem firmam za delat stvari, ker so BOLJSI proizvajalci pa se cenejsi.
Za 708 bi blo se dobr, ce bi bil Liteon al pa NEC. Pa ni.

In samo tist test na CD freaks ga hvali. In jz nisem napisal 708 problems ampak samo Plextor 708 pa je same kritike videt.

Kaj mene briga en test.
Se vak nov DVD pekac of Liteona, LGja, Pioneerja so pohvalili. Pa plextorjev takrat ni mel konkurence. Ti ki so prisli za njim so ocitno precej boljsi.

Pa plextorjev je malo pa je vseeno toliko kritik. Liteonov je recimo 5-10krat vec pa se dejansko majo ful online aktivnosti pa hekanja pa ni vec kritik.

Pa se tiste k so se nanasajo na probleme pr modanju, ker folk ne zna al pa na tist pokvarjen firmware k so ga umaknili.

PA beri linke zgoraj in se osvescaj, da ne bos vec toliko piskal o tistem mama rekla...

Samo tebi linkat ponavadi ne pomaga. Vsakic znova nekaj piskas. :D

Ampak resno obema-Kuglwinklu in Tribesmanu. You two don't strike me like najbolj razgledana glede nekaterih stvari. Glede nekaterih ja, sam glede nekaterih pa tema. Sej to ni problem, glede na to, da sta pac vecino casa na tem forumu in pac vesta v glavnem kaj se tuki dogaja.

Jz te stvari vem ze 5 let. Vedel sem kdaj je dal Ericsson prvi telefon dat delat Acerju,..

Vidva zlo rada nekaj piskata pa grozita. Kr neki.
OUTSOIRCING je nekaj na cemer stoji ta industrija. To je njen temelj, pa nimata pojma o tem. To je mogoce znak, da malo pogledata naokoli in da naj Slo-tech ne bo vajino edino okno v svet. Po vseh teh letih bi moralo biti to ravno moderatorjem se najbolj jasno.

Pa se en link:

Tukaj

Nokia dejansko zadrzuje del proizvodnje in-house, ker se boji, da bi jo s prevzemom tehnologije izrinili.
DejanskoNokia razen dobrih odnosov z Operaterji nima nic. Ker ne daje toliko v Outsourcing imajo visje stroske ampak jih pac prelevijo na kupce.

Na Kitajskem recimo zlo pogosto kak lokalni proizvajalc unici v testih razne hude Nokie, Erissone z dvojim modelom.. samo bo prisel moment, ko bo nekaj vecjih operaterjev naenkrat poseglo po njihovih izdelkih pol bo pa Nokia malo piskala.

Tisti, ki proizvodnjo deloma zadrzujejo inhouse(predvsem visja cenovna klasa izdelkov) to delajo, ker se bojijo teh proizvajalcev. Bojijo se, da bi ostali prevec odvisni od nih.

Zdaj ze dostkrat oni brand namom tezijo, jih zavracajo, se upirajo, grejo direktno do opperaterjev, do velikih trgovcev z racunalniki, prodajajo pod svojo znamko,..

Pa se malo Sonya
tukaj


tukaj

PA se malo Appla

tukaj

Pa se mal o pozicijah
tukaj

tukaj

Pa tud vidite lahko, da ni cena vse. tudo kak Acer ali Asus lahko kdaj uvidita, da je kak konkurent naredil zelo dober izdelek in, da se jim nebi splacalo riniti v lastno proizvodnjo in ga narocita pri konkurentu. Asus pri Pioneerju, Acer kak Notebook pri Compalu,... ceprav jih tudi sam prodaja brandnamom,.. skratka to je vse normalno.

Samo vi nimate pojma o teh stvareh.
Upam, da je zdak kaj drugace.
In dajte se malo piskat o mojem kvazi znanju, napuhu,..
Mene to bolj na moderatorja tule spominja.

>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

kuglvinkl ::

Dr_M: kje pa, samo dost mam nabijanja Caligule (znan po tem, da ne more dat linkov, v tej temi je enako).

Juras, o outsourcingu ne nabijaj, ker nam je to jasno in ni sporno, al IBM in Nokia (hehe) dajejo delat zadeve drugim al ne. Gre se za Plexiča oz. ali zanj outsourca Lite-on.

Če je kakšen verodostojen link, da je temu tako, super, če ga ni, tud super. Spet! mi je čisto vseeno za rezultat. Nabijanje me pa vrže iz tira in blodnje okrog.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

TribesMan ::

Vidiš sej ni tak težko par linkov nabit v post. Zdaj se morem začeti še jaz očitno posuvati z pepelom, pač nisem znalac na tem področju, poznal sem povezave med Compaqom in Asusom, saj je slednji pred leti naredil večino matičnih plošč za Compaqe po njihovem designu. Za notesnike sem bil celo sam malo v sumih, da prihajajo iz istih tovarn, ker to so v primerjavi z desktop PCji zelo majhne serije in se ne splača imeti svoje proizvodne linije za tako majhno proizvodnjo.

Ampak o PCjih še vedno ni veliko dorečenega. Ker ne verjamem da bodo podjetja ala HP in IBM popolnoma ukinila svojo proizvodnjo in začela z outsourcingom, ker to se lahko hitro obrne proti njim. Kaj če se recimo Quanta ali Compal odločijo da ne bodo več delal za druge in bodo začeli izdajat svoje produkte pod veliko nižjo ceno, če pa se folk zve da je to ista firma ki je dva meseca nazaj izdelovala notebooke za vse brand name firme potem pa je njihov uspeh zagotovljen.
Sploh pa me zanima delničarska struktura teh podjetij, pomojem je večina v lasti brand name firm. In so ubistvu tovarne compala quate in ostalih ubistvu stare Compaqove ali Dellove firme, ki so jih postavljali tam doli. Ker tale outsourcing je moderen zadnjih nekaj let, kaj je blo pa prej? V času pentiuma2... kdo je pa takrat sestavljal PCje?

Pa še nekaj, če vse firme proizvajajo svoje produkte pri istem proizvajalcu, to še ne pomeni da je kvaliteta produkta enaka, saj se v 90% še vedno odloča kaj bo v mašini in kako bo to stalo v matični brandname firmi, tile tiwanci opravljajo samo umazano delo.

In še vedno ni bilo nič napisanega o Plextorju... Ker če je enota narejena By "nevemkdo" po Plextorjevih načrtih to še ni nevem kaj. Sploh to še ne pomeni da je kvaliteta ista.
Recimo lep primer je IBM ki je pred leti od Sonya kupoval CRT monitorje, vendar so bile zahteve o kvaliteti od IBMa precej višje kot pa od originalnih Sonyev.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Zgodovina sprememb…

kuglvinkl ::

OK; glede outsourcinga smo se zmenili.

Back to Plextor!
Your focus determines your reallity

Dr_M ::

definitivno nekdo drug dela plextorjeve pogone, tako kot je reku Juras, sam ocitno to res ni liteon.
glede na to, da ima plextor sedez v belgiji, ceprav je to ocitno japonska firma (vsaj tako pise na njihovi strani) in da delajo pogone na kitajskem (in se v kasni evropski drzavi ali na japonskem) bi res reku da jih ne delajo sami. za tako majhno proizvodnjo kot jo imajo oni (vsekakor manjsa od liteona, nec-a in pioneerja), mocno dvomim, da bi nardil svojo tovarno...
pa nekako morajo manjso proizvodnjo pokrit, zato visoke cene.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Caligula ::

ribesman-saj to je to, meni in nekateri je jasno ,da bodo ti proizvajalci nekega dne fajn potolkli preprodajalce.
Samo to se dogaja pocasi. Ljudje se pocasi osvescajo.

Pa v mobilni tehnologiji gre v glavnem za to kaj se operaterji dogovorijo.
Tam pcoasi spuscajo notri te proizvajalce-zenkrat bolj peko kilavega Pocket PC interfaca ampak pocasi tudi z Linuxom,,.

Pa to, da firme outsourcajo tem proizvajalcem NI SLABO. Zato pa so cene nizke. Pa ne boste verjeli, izdelki so narejeni boljse. Ce bi hoteli recimo v Nemciji za priblizno tako ceno kaj narest bi blo treba kvaliteto cisto oklestit.
Pa tudi zato, ker so ti proizvajalci boljsi pri proizvodnji kot Nokia, HP,.. ne samo zaradi cene. Pa tisto o umazanem poslu je malo greseno.
Moral bi videt te tovarne. State of the art.

Ne vse ampak vecina pa.

Pa saj pravim, tudi, ce bi ga izdeloval Plextor bi bilo to slabse. Ti so boljsi izdelovalci. Plextor je bil boljsi glede na evropejce, Japonce,.. pa Tajvance, ko so bili se zacetniki. Zdaj Kitajcem pa Tajvancem ne pridejo blizu. Zato je to prej slabost kot dobra stvar.

Jaz samo pravim, da NO WAY , da bi bl ta Plextor vreden svojega denarja.

Liteon 811s je boljsi. Po testih in tako. Je pa res, da si je Liteo s tistim pokvarjenim firmwarom precej dovolil.

Glede na to, da je made in China je zagotovo narejen v eni izmed teh tovarn. Samo ne gre za nek izjemen pogon.

Vcasih je pa glede na ostale Plextor res bil klasa. Pa kak Teac tudi.
ZDaj so jih drugi dohiteli in se jima ne splaca vec izdelovat. Samo Teacu zamerim ,da so tako gnili s svojo podporo potem, ko ti enkrat zadevo ze prodajo.

Pa ne pricakujte, da se fa kar tako za vsak dogovor izbrskat kdo za koga kaj dela. Pri Laptopih se je tudi najprej skrivalo v nulo, pa Nokia ja v nulo najprej zanikala, da bi Quanta karkoli za njih naredila,.. skratka to, da se da te linke najt ni pravillo. Te zadeve se skriva, v pogodbah se pogosto pojavi zahteva po molcecnosti,..

Jaz, ki te stvari dobro poznam in to ze dolgo casa-to kar sem vam linkal je sam tip of the iceberg,.. vem in nimam navade skos nekaj linkat. Lahko cisto tako kot moderator kdaj komu, ki odpre temo, mirno recem GOOGLE! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Caligula ()

mrbungle ::

Bom še jaz svoje dodal, čeprav je malo off tema. Sem delal pri privatniku,kjer so šivali rezervna padala (za jadralna padala), mi pa smo jih sestavljali in zlagali.Delali smo jih za neko nemško firmo-ne boste verjel, toda na padalih je pisalo Made in Germany, čeprav je samo material prišel iz tujine. Tako da ni ravno verjeti, kje je kaj narejeno. Takrat mi je tudi šef dejal, kako se s tem počne, in da itak večino neke vrste robe dela samo nekaj večjih tovarn na Kitajskem.

2. Ker kar dosti potujem po svetu, sem stvari izkusil tudi na lastni koži. Sedaj namreč ne verjamem več v ''firme''. Že v Turčiji sem spoznal, kako delajo s ponaredki, če to sploh so. Kupil sem jakno,ki mi je bila všeč, čeprav takrat sploh nisem vedel da je Timberland kaka firma (dal sem okol 2500 SIT). Ko sem prišel na faks pa mi je nekdo dejal, p*** se si pa stegnil, kolk 50000, 60000 SIT. No, kupil sem tudi nek pulover Fishbone za 650 SIT. Doma sem videl, da ima sestrična enakega (barva, material,...), pa je pri nas dala 7000 SIT. Pa še bi se našlo.

Ko sem potoval po JV Aziji, sem gledal tudi tehnično robo. V finih trgovinah cene malo nižje kot pri nas, na trgih pa zelo nizke. Sem si naprimer ogledoval discmene, tudi za MP3. Pri nas so takrat stali okoli 40000 SIT, men so pa Sony-ja ponujal za 30 USD. Sem ga že skor kupil, a je bil poleg tega discmena še en popolnoma enak po obliki, barvi,..., le da je na njem pisalo Panasonic, kar mi je dalo misliti. Sem pa kupil originalno??? baterijo za kamero (za petino cene),ki je precej lažja, a zaenkrat še deluje.

Še bi lahko podajal primere, a je že precej dolgo. Vem le, da je na tem koncu (JV Azija) polno tovarn, ki delajo za več firm, na koncu pa samo ,,napopajo,, ustrezen logo.

Jest sem se iz tega naučil, da lahko kvalitetno robo kupiš zelo poceni, ali pa neko blagovno znamko močno preplačaš.Tko da mi je zdej čist vseen, katere firme je kaka stvar, važno da dobro deluje in da je bil nakup upravičen.

Pa še glede proizvajanja na Kitajskem. Po moje bo to še velik problem, ko zdej zahod proizvodnjo usmerja tja dol. V bistvu smo jih s tem naučili delati, kar pa je še huje, dali smo jim ,,zastonj,, tehnologijo. Zaenkrat azijci res delajo še za minimalne pare, tako da naše gospodarstvo lahko raste in ustvarja dobiček. Kaj pa če oni začnjo izsiljevat, pridejo s svojimi konkurenčnimi izdelki (enaka kvaliteta, nižja cena). Takrat se bo gospodarstvo zahodno usmerjenih držav preprosto sesulo...

Sory, ker sem se tok razpisal, ampak mi je kr ven butal

Dr_M ::

mrbungle: cestitam, dobr si napisu :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Caligula ::

Mrbungle, samo s tem mracnim pogledom malo pretiravas na koncu. Ti Kitajci drzijo pokonci amerisko ekonomijo, ker svoj denar zdaj vlivajo tja in bi se sesulo, ce ga nebi bilo.

In nasploh, nizke cene, ki jih te proizvodi omogocajo so pospesevalnik potrosnje posameznikov, ki v ZDA predstavljajo 70% vse ekonomske aktivnosti,..

Dejansko to sploh ni tak problem, ker gre za proizvodno dejvnost, ki se iz razvitih drzav umika storitvam. Tudi te se cedalje bolj outsourcajo a to niso tako neuravnotezeni dogodki kot se zdi,..

Se mi res ne da zdej celotnega ozadja globalne ekonomije,.. menjave,.. razlagat ;)

Ampak ni ti treba skrbet.
Vse je kul. Planet se lepo vrti. :D

mrbungle ::

Sej nimam tolk mračnega pogleda na svet.Sam tko je, da bi dons vsak rajš neki prodajal, kot pa delal. Poglej sam npr. BTC 10 let nazaj-polno majhnih trgovinc (vsak je hotu bit trgovc). Pa dons poglej, kolk jih je še-vse več je namreč večjih trgovin. Vem da storitvnene dejavnosti izpodrivajo proizvodnjo, ki se seli v nerazviti svet. Pač jih izkoriščamo. In dokler nekateri upravljajo s toliko denarja, se svet vrti po njihovih željah. Ti lahko preprodajaš, sam nekdo mora še vedno proizvajati in to je tisto, kar gospodarstvo konec koncev sploh drži pokonci ). In čez napr 20 let bomo ,,pozabili,, delat, ker bomo samo še preprodajal in prepakirali. Proizvajalci pa se bodo lažje naučili prodajat kot se bomo mi naučili nazaj delat (kmet bo lažje sam prodal tono krompiraja, kot pa bi jo nek trgovec pridelal). Pol bomo pa tam. Ampak to je tolk kompleksna zadeva, da ne moremo kr tko mal pametovat. Pač, danes se vse vrti okol dnarja-ali se vklopiš v igro, al pa izpadeš iz nje in ostaneš razgledani siromak, ki ne more nič doseči.

boštjan ::

mrbungle,vse lepo in prav,samo to pa je že za oddelek PROBLEMI ČLOVEŠTVA
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Liteon DVD-R kaj prida? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Kaj kupiti
35220213 (11729) svejk
»

kateri dvd writer ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14912907 (8228) Caligula
»

Kako se vam zdi tale računalnik... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
663473 (2628) Eru
»

izbira DVD-pekaca

Oddelek: Kaj kupiti
412349 (1567) Caligula
»

DVD/RW Kateri? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
625544 (4331) TribesMan

Več podobnih tem