» »

Apple poslovne rezultate na ogled postavi

Apple poslovne rezultate na ogled postavi

Ars Technica - Prvo četrtletje je okoli in prva poročila o finančnem (ne)uspehu računalniških podjetji že počasi curljajo v javnost. Očitno je sezono impresivnih poslovnih rezultatov začel Apple. Leto so začeli z neverjetnim 530% povečanjem dobička v primerjavi z istim obdobjem lansko leto, kar je sigurno razlog da se bo prenekateri delničar Appla še cel pričujoči teden zbujal z nasmeškom na ustih.

Prav neverjetno je, da prodaja iPoda še vedno ne jenja - še več, v primerjavi s prejšnim četrtletjem so zabeležili dodatno povečanje prodaje (kar lahko verjetno pripišemo prodaji iPod shuffla, ki postaja najbolj iskan flash predvajalnik MP3-jev).

In računalniki? Že drugo zaporedno četrtletje je Apple prodal čez 1 milijono Macov (iMac, eMac, Mini), kar nekaj te prodaje pa lahko pripišemo uspešnemu lansiranju MacMinija. Prodaja Powerbookov in iMacov navkljub zastarelemu procesorju ne upada, edino PowerMaci se iz četrtletja v četrtletje prodajajo slabše.

In res - poleg priprav na izdajo OSX Tiger, se po govoricah sodeč pripravlja tudi prenova Mac-linije, kar bi znalo povzročiti enako ugodne poslovne rezultate tudi v naslednjem četrtletju. Delničarjem se že smeji. :)

Se pa sprašujem koliko časa bo Apple sploh še računalniško podjetje, glede na to, da lahko skoraj polovico dobička pripišemo prodaji iPoda - in le ta očitno iz četrtletja v četrtletje samo narašča.

Povezava na originalno novico.

21 komentarjev

CWIZO ::

Zakaj tisti ne v "(ne)uspehu"?
Sem pricakoval novico da jim ne gre dobro zarad tega:D
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

rekunius ::

Čudim se, da ljudje kupujejo Ipod Shuffla, v isti kategoriji mp3 predvajalnik (majhnih) bi pričakoval, da bo folk kupoval Creative Muvote, ki so glede na isto ceno boljši, sicer pa me veseli, da jim gre :D
Motiti se je človeško.

Stepni Volk ::

CWIZO - preberi novico še enkrat. (ne)uspeh zato, ker gre za pregled računalniških podjetjij.
Tisti (ne) torej velja tistim podjetjem, ki jim trenutno (ne) gre.

Matek ::

rekunius, muvo ma vec funkcij in najpomembneje - lcd, medtem ko pa ma shuffle boljse slusalke in je tut neprimerno manjsi in kjut.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Stepni Volk ::

Jep, iShuffle tudi upošteva nekaj desetletno tradicijo, Hi-Fi, Hi-End purističnih naprav (kar iShuffle ni): čim manj tipk in "novoletnih jelk". Keep it simple.

Poleg tega vedo, da ljudje kupujemo z očmi: lepše je boljše (kar seveda ni vedno res).

Le strogo streniran racio se lahko upre kjut jabučkom :)

P.S. Jabolku se človeštvo od dneva 1 ne more upreti...

Zgodovina sprememb…

SavoKovac ::

Zagrizenemu PC-jasu ne gre prepovedanega sadja, ceprav bi morda omenjeno jabolko spora bilo vredno greha. Kajti zna se zgoditi da Eva spet kostim nadane...

Ze spet bluzim.

mojsterpeter ::

men se zdi pa ipod shuffle kar poceni.. ko vidim vsakodnevne ponudbe kitajskih/korejskih no-name playerjev ki so sicer nekaj cenejsi a imajo kapaciteto samo 256mb
ce shuffle nima ekrana prezivim, vazno je da ima vecjo kapaciteto; poleg tega je lep in ni kicast kot kitajci, k.i.s.s. princip je edini pravilen
za creative pa ne vem po kok so
ill communication

Atos ::

am...se na njem da naštimat,da ti predvaja pesmi po vrsti ali je edini način predvajanja shuffle?

jamiroq ::

da se. na zadnji strani je stikalo s katerim izbiraš način predvajanja (off->normalno->shuffle). vrstni red pesmi pa nastaviš v iTunes preden jih uploadaš.

Atos ::

vprašam zato,ker razmišljam da bi ga nabavo

tnx

neonX ::

iPod Shuffle predvaja pesmi naključno, vrstnem redu ali po izbiri kot si določite v iTunes, pred prenosom na predvajalnik.

PARTyZAN ::

Apple prevec posiljuje folk z tem iTunes programom. Ce bi jaz izbiral med iPod Shuffle in Creative MuVo bi sigurno izbral slednjega... (Brez displeja ne gre, sori...)

Road Runner ::

js mam pa navadnga ipoda z displayom pa vecino cajta ga mam u zepu pa samo remote uporablat (komadi na random). samo doma uporabljam display da izberem playlisto. to pri shufflu pac naredis kar na racunalniku. nevem no, pomoje ni tolk zlo faljen tole brez displaya. sj musko poslusas, ne gledas :>

B-D_ ::

hype in zaobljeni vogali prodajajo... apple je živ dokaz :\

Dvomim, da je res toliko zagretih profi designerjev out there, da bi tolk folka realno potrebovalo tolk keša stran vržt za home-usage-whaca...

Jux ::

@partyzan

yeps, iTunes sux, čist me živcirajo s tem. Po drugi strani pa tudi muvo ni nek briljanti protukt, sem ga imel priložnost uporabljat in sem bil kar razočaran (tudi šuffla sem sprobal). Nobeden izmedn njih me ni prepričal, predvsem pa je shuffle v živo grši kot na slikah.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

neonX ::

Kaj je narobe z iTunes? Sam ga uporabljam že lep čas.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: neonX ()

TribesMan ::

Men je tud iTunes vsec... sem ga uporabljal ze preden sem mel iPoda. (sem se ga v sluzbi na macu navadil pol sem ga pa se doma zacel uporabljat). Drgac pa kar se tice Shufflea se mi ne zdi tako ugoden nakup... sploh 1GB verzija. Za 12kSIT vec dobis iPod mini 4GB, ki ima ekran in stirikrat vec prostora pa se baterija mu zdrzi dlje (pri novih minijih zdrzi tudi cez 20 ur). Drgac se pa strinjam z tem da je display na MP3 playerju v drugem planu. Jest mam iPoda ves cas v stumfku in zelo zelo redko pogledam na ekran. Vse komande z lahkoto izvajas brez da bi pogledal na ekran... (prednost intuitivnega UIa)...

P.S.: Zdej mi je res mal zal da pred pol leta nisem kupil Appleovih delnic...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Jux ::

tudi mene osebno zelo mika nakup Minija, se mi zdi da je zelo ugoden nakup, še posebej če ga kupiš v zda za 199 USD, pa še noben iRiver mu po dimenzijah in ceni hkrati ne pride blizu.

kar se pa tiče iTunesov smo pa že enkrat se pogovarjal, meni pač iTunes niso všeč. Bloat vmesnik, ne znajdem se v njih etc... že cel lajf uporabljam winampa in ga nočem zamenjat.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

@tribesman
Ja, nakup applovih delnic eno leto nazaj bi bila dobra poteza, ampak vprašanje je koliko časa bo še applu uspelo živet od uspeha iPoda. Poleg vsega denarja, ki ga generirara sam predvajalnik, se je treba zavedat da mrežni efekt pri iPodu tudi ni zanemarljiv, ker je trenutno Apple zaradi iPoda blazno trendy.

Bomo videli, mislim da se morajo potrudit in začet prodajat cenejše in bolj zmogljive powermace, pol se pa lahko zgodi da bo efekt appla na PC tržišče malo večji od te mini udrtinice ki jo naredi sedaj.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

CCfly ::

Meni je bolj Neuros všečen samo na žalost se ga v Evropi ne dobi.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

jarhead ::

Jst se tut zanimam za shuffla in se trenutno prepričujem da ekrančka res ne rabim (sma jst sm vidu na netu shuffla tut z ekrančkom) čeprav sem bil še pred kakšnim mesecem mnenja da je takšen mp3 popolnoma neuporaben. Mel bi ga itak za šport in tam se mi gre da je mp3 čim lažji in čim manjši. Fajn bi ga blo dobit iz Amerike sam sm na hitro izračunal da je poštnina taka da je isto sranje k če ga tle kupiš.Razn če jih bi kupl neki ljudi skp sam sej vete da se je to vedn težko zment, drgač pa ni to slaba stvar.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jarhead ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple z visokim dobičkom, a nižjim od pričakovanj

Oddelek: Novice / Rezultati
165562 (4398) Invictus
»

Apple znova rekordno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9624371 (21868) techfreak :)
»

Apple rekordno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
6722905 (20790) nekikr
»

Pogled na Applovo bilanco

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
253923 (3184) IceIceBaby
»

Applovi finančni razultati za prvo četrtletje

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
182486 (2486) MitjaP

Več podobnih tem