» »

"Zakaj Windows ni primeren za namizje?"

"Zakaj Windows ni primeren za namizje?"

OSNews - Pred nekaj dnevi smo poročali o članku, ki je komentiral primernost Linuxa za namizje in podal par argumentov, zakaj Linux še ni zrel za vsako namizje. Brian Davis se s člankom ni strinjal, zato je spisal odgovor nanj in ga naslovil "Zakaj Windows ni primeren za namizje?". Podaja nekaj dejstev, s katerimi izpodbija trditve predhodnega članka. Prav tako pa opozarja na pomanjkljivosti sistema Windows, ki bi jih kot okolje za namizje potreboval.

164 komentarjev

«
1
2 3 4

NoUse4AName ::

Tele bluznje so pa ze tecne malo.

R4vn ::

Hahaaa, LOL!
It's the Design, Stupid!

mlamat ::

Počakajte na Longhorn... pa boste vidl kaj je pravo namizje...

R4vn ::

Nič čakat, hitro tole pogledat.

Jaka83 ::

Matr ste vsi sitni s tem Linux VS Windows!
Jaz imam naložena OBA sistema, pa mi je Win bolj uporaben. Matr, če hočeš kaj narest v Linux sistemu, moraš bit že cel znanstvenik, da ne omenjam da manjka programov. Se pa ZELO trudim, da bi se privadil na Linux, ampak vedno znova me nekaj odvrne od vsega ... KOMPATIBILNOST!
Skratka, dost mam tega pranja možganov "kaj je boljše in kaj je za v smeti" do neke mere sta meni uporabna OBA sistema. Če bom laufal server, bom pač imel Linux, če bom nabijal špile, bom imel WinXP. Najraje pa bi imel sistem, ki zmore oboje. WinXP do neke mere to zmore (Apache installed), Linuxu pa manjka na področju zabave (OK, OGL rula, samo kaj ko gonilniki niso popolnoma podprti in nazadnje, ko sm nalagal OGL gonilnik za ATI grafično kartico, sem usul grafični vmesnik).
Vsakemu svoje, pa bomo vsi srečni, ni pa treba bit tako ANTI Win ali ANTI Linux nastrojeni zaboga! Predvsem se mi zdi, da Slo-Tech kar ni srečen, če ne napiše vsaj ene ANTI Win novice na teden. - SHAME on you!

Dost izlitega žolča, back to work.

KoMar- ::

"Windowsa", "namizije" ;)

NoUse4AName ::

ne vem kako je z ATI, z nvidijino kartico tecejo spili na linuxu lepse kot pa v windowsih.

R4vn ::

ATi ima gonilnike za Linux precej slabo spisane(za razliko od nVidie).

@Jakoslav: ce hoces nalozit drajverje moras iti ven iz X-a(pomoznosti v runlevel 3). V nasprotnem primeru X seveda crashne.

Jebiveter ::

Jakoslav, jest sem imel podobne probleme, ko sem poskusal poleg Windows imeti se Linux. Nikakor se nisem mogel privaditi. Potem pa sem pred dobrim letom (po NEST-u 03) rekel, zdej pa brez zajebancije. Sem naredil backup vseh podatkov in celoten sistem namenil izkljucno linux-u ( takrat se Suse 8.2).
Fora je v tem, da sem se edino tako lahko prisilil k temu, da sem zacel dejansko brat navodila, uporabljati google itd. In moram reci, da mi niti za trenutek ni zal, da sem se tako odlocil. Po priblizno 4-ih mesecih sem toliko napredoval, da sem si nalozil Slackware 9.1 in od takrat dalje se ne ozrem vec drugam.
Pa da ne bos mislil, da imamo doma homogeno racunalnisko okolje (torej samo linux mashine), da bi zagotovili kompatibilnost. Ravno nasprotno. Imamo 3 Windows, 1 Linux in 1 Mac racunalnik in v vecini primerov ni vecjih problemov.

Pa jest nisem nek linux guru, da ne bo kdo mislil. Just a knowledgeable user.8-)
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?

Jaka83 ::

R4vn: Naložil sem jih skozi konzolo, ne v X. Potem sem stvar pognal še enkrat in vse kar sem videl, je bila ukazna vrstica, če sem hotel zagnat grafični vmesnik, mi je rekel, da ne najde grafične kartice. WTF!!!!
Sej se bom navadil počasi, samo na živce mi gre, ker zapraviš cel dan, da se jeb** z eno zadevo, medtem ko bi v Win vse rešil v petih minutah in nadaljeval z delom. Some of us just don't have the time. ;(

Poldi112 ::

>Matr, če hočeš kaj narest v Linux sistemu, moraš bit že cel znanstvenik, da ne omenjam da manjka programov. Se pa ZELO trudim, da bi se privadil na Linux, ampak vedno znova me nekaj odvrne od vsega ... KOMPATIBILNOST!

Tole kaze da 1. ima tip prav, ko pravi, da ce prvic vidis zabit nacin dela ti kasneje logicen ni vredu, ker ni na zabit nacin navajen. In 2. da nisi bral clanka.

Sicer pa se z avtorjem ne morem strinjat glede pomanjkanja software-a. Sem probal Scribus in je se dalec stran od Quarka.

Niti se ne strinjam s tem, da rabis pobrisati win, da se navadis na linux. Jaz imam trenutno dualbooot in me skoraj ni vec v win. Pa sploh se nisem skonfiguriral do konca sistema (zvok sem zrihtal par dni nazaj, printerja se pa se nisem lotil).

To da nimas casa je pa podoben argument tistemu od gozdarja, ki seka s topo sekiro, ker nima casa, da bi jo nabrusil.

R4vn ::

Meni dela BP. Imam pa nVidiin driver.
Saj po svoje imaš prav. Sicer je pa že Jebiveter vse povedal - ko se enkrat navadiš in vse skonfiguriraš ne menjaš linuxa za winse. Ampak pustimo zdaj linux VS windows, vsak naj uporablja tisto, kar mu paše.

undefined ::

> "Zakaj Windows ni primeren za namizije?"

Naslednjič bo nekdo na enakem intelektualnem nivoju vprašal, zakaj penis ni primeren za vagino in bo potem razpravljal, da je namreč bolj primeren za anus. Linux je žalosten, njegovi fanatiki pa še bolj. :)

Road Runner ::

ampak vedno znova me nekaj odvrne od vsega ... KOMPATIBILNOST!


in kaj je tako zelo nekompatibilno? pa ne rečt da samo to da ne morš igrc igrat...

pivmik ::

Pa sploh se nisem skonfiguriral do konca sistema (zvok sem zrihtal par dni nazaj, printerja se pa se nisem lotil).
Hahaha, v windowsih parkart NExt klikneš pa že dela.

To da nimas casa je pa podoben argument tistemu od gozdarja, ki seka s topo sekiro, ker nima casa, da bi jo nabrusil.
Niso vsi gozdarji(maohistični računalničarji) še posebno v mestu (na desktopu) ne.
LP, Gregor GRE^

MrStein ::

Kaj , ko bi novica enkrat za spremembo linkala na začetek članka, ne pa na konec ? :\

Poldi112 ::

>Hahaha, v windowsih parkart NExt klikneš pa že dela.

Ja, ampak ti dojadi, ko moras parkrat na leto takole next klikati. Takrat mi gre en teden da postavim sistem z vsemi stvarmi in security zadevami, ki jih hocem in zahtevam. Tule mi sicer res vec casa vzame, ampak bo tudi trajalo dlje. Pa bilo je prvic. Ce bi se enkrat vse delal bi slo precej hitreje.

ghaefb ::

IceMan a spet začenjaš !? ;((

Poldi112 ::

IceMan pac zivi v svojem navideznem svetu, kjer je lahko car.

tha_man ::

Poldi112, en teden >:D Jaz WinXP iz nule do konca postavim v enem popoldnevu (plus večeru, da res vsako malenkost naštelam tako kot je bla), s tem da imam ogromno programov, in da moram praktično vse driverje namestit posebej. Reinštaliram jih pa približno vsako leto enkrat.

Drgač je pa tale članek ponenkod tako za lase privlečenn da je kar hudo hehe. Tu in tam tud kaj prav pove, ampak večina je pa bluzenje. Poleg tega človek skoz neki office pa outlook kritizira - kaj za vraga ima to zveze s sistemom? Jaz sem še vedno veselo na office97, outlook pa sploh ne uporabljam.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

R4vn ::

Dajte že mir IceManu. Saj ubošček ni sam kriv, da je takšen kot je.

Poldi112 ::

tha_man
prvo kar rabis naredit je en milijon popravkov instalirat. In ne vseh naenkrat ampak vsem vsaj nekajkrat resetirat, drugace znajo biti tezave. Nato moras iskati navodila, da izklopis ene zadeve, ki se jih ne da elegantno izklopit (recimo messenger). Potem service packi, antivirusi, firewalli, ogromno enih programov, za katere moras pazit da se ne tepejo med seboj, potem stimat da se res gif odpre v acdsee in ne v mozilli, pa stare nastavitve v vse programe spraviti tudi ni povsod lahko. Da ne govorim o tem da precej programov ne mara teci v user nacinu. Nero recimo hoce en dodatek, da sploh dela. Za icq sem imel skripto, da me je pri bootu vprasala za geslo od roota, kar se vedno dela, a vseeno ne zalaufa in ga moram rocno kot admin. Itd itd. Samo instaliram tudi jaz winxp v pol urce pa vse svoje programe v enem dnevu, samo kdo bo vse to konfiguriral spet. Ze samo da win okolje nastavis na "Idiot mode off" ti vzame enega casa.

pirx ::

ROTFL :D :)) :) Zdaj pa me trebuh boli od tega lunatic članka...

Piston ::

ne vem, a vi predno objavite novico, še enkrat preberete kaj napišete ? , če ja potem si zrihtajte enega lektorja :\

mathjazz ::

Piston: Imaš kakšen predlog za financiranje? In a naj bo 24/7 online in čekira, če kakšna novica čaka objavo? Ali jih najamemo recimo 5? A te res tako moti, če tu pa tam kakšna črka izpade? Vsekakor pa ti še vedno preostane, da prebereš novice kje drugje, kjer se recimo lektorirajo. Samo mogoče boš prikrajšan za kaj drugega ...

MrStein et marko_stamcar: hvala za opozorilo!
www.getfirefox.com

mathjazz ::

Zakaj je to anti-win novica?
www.getfirefox.com

tha_man ::

Poldi112, jaz programe konfiguriram sproti, razen unih najosnonvnnejših. Pri dosti teh pa imam nastavitve itak shranjene in jih samo importam/presnamem. Je posla, ampak vseeno je vse narihtano v par urah. Par ur vsako leto enkrat pa tud ni tak hudič da bi na linux šaltal (kjer so pa spet drugi problemi in itak ne bi nič profitiral). Celo če ga ne bi rabu vsako leto inštalirat, bi ga moral najkasneje ko bi kaj bistvenega spremenu v računnalu ali kupu novo. Takrat pa spet vsa zajebancija jovo na novo... eh.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

R|pper ::

qurba ste tecni s tem linux vs win....pa taki profiji ko ste vsi....da winse nanovo postavis rabis celih 5min ce imas image narjen...cudna da nimate image ko ste pa res fsi ful profiji idite spat ;(

Poldi112 ::

Image je BS. V pol leta je ze vse zastarano.

tha_man
Glej, nima veze. Bistvo je samo, da imas tudi z win sistemom vec dela kot 2x next kliknit.
Glede hardware podpore ti pa tudi razni Redhat in podobni vse sami instalirajo. Moj "problem" je pac da nocem vec Redhat-a se ne znam vsega, zato mi traja dlje. Ampak se mi ni problem uciti, ker s teh hkrati dobim tudi vecji nadzor nad sistemom.

R|pper ::

ce ze keri programcek tolko zastara da je treba nujno novejso verzijo gor dat mi to vzame minuto dela.... v primerjavi s konfiguriranjem winsev, instalaciji offica, visual studia, defragmentiranjem diska ... je to nic ...mislim 5min vs 1popoldne...res image je bullshita da:>

Poldi112 ::

Ce imas tudi programe v image, koliko cdjev potem rabis? Moj program folder je velik vsaj 10G. Poleg tega se ti recimo bookmarsk v Mozilli spremenijo, maili se ti ne ohranijo, novi passwordi v FlashFXP so sli papa, ni neke prakticne vrednosti v tem. Razen ce si hudo nezahteven in uporabljas win za notepad. Potem se ti mogoce celo splaca delati image.

SleepLess ::

ok ce mas ti "sliko" z vinsi bla bla bla pa recimo da na vsake pol leta instaliras na novo (kar je po mojih izkusnjah pri vinsih zelo dolga dobo , zdzirjo mi namrec najvec 2mesca) pa recimo si imel na sliki ofice 97 or 2000 or shit pa ce instaliras ofice xp v 1minuti ti dam ke ces. Tudi ce imas nerota najvnovejsega gor v minuti rabis vsaj neku super komp z scsi raid-om naretim. Tak da ne pretiravat. Tudi sam imam oba sistema in sta oba super ceprav ima linux veliko vec + tock, pri vinsih pa je pac tak da lahko lepo kulturne breez zajebancije spilas gor vsaki game. Druge prednosti ne najdem vec. Plus tega nimam floopy-a in vinsov sploh ne morem dobit na komp (mam sata disk) kaj boste pa na to rekli. Mislim kao najbolsi sistem in najbolj kompatibilen & blabla pol pa nucas neko disketo in disketnik ki sta ze zastarela pred 5timi leti ;(( ;((

MasterMind ::

Imam oba sistema. Večino časa sem v Linuxu. V Winse grem samo takrat, ko si zaželim igrat Doom 3 al pa C&C: Generals Zero Hour. Drgač pa igram ET v Linuxu :D. Tko, d 95% procentov časa pokurm na Linuxu...

Typhon ::

Tudi jaz imam nameščena oba OS-a (Mandrake Linux in WinXP) in 99% časa preživim na Linuxu, ker se mi zdi balzam za moje živce v primerjavi z Windowsi, ki se na vsake toliko časa (ko je najmanj treba) sesujejo ali pa okužijo z virusom. Windowse uporabljam le za Photoshop, Dreamweaver in ScanSoft Omni Page.

roscha ::

Na evo. Še jaz pristavim piskerček. Linux za desktop vsekakor gre. Sam ga uporabljam dobre tri leta. Windowsi sicer še obstajajo, ampak jih uporabljam manj kot 1x mesečno. Sesuti pa so tudi do te mere, da boot traja 5 minut. Ampak zaradi tistih dveh programčkov vsake svete čase se da preživet. Za winblowz me do te mere boli falus, da na njuih ni več niti antivirusnega programa. Firewall je pa itak na ločeni gajbi.

In zakaj v bistvu NE pobrišem winbloza? Večinoma zaradi: updatanja Humaxa (sat. reciever), updatanja Siemensa S55, pa recimo še enih dveh stvari ki se jih zdajle ne spomnim. Vse ostalo: "Office", internet brskalnik, mail client, ICQ client, predvajanje filmov, poslušanje mp3-jev, tiskanje, programiranje FUN kartice za Humaxa, peka CDjev in DVDjev, P2P programi, ja celo TIS in igrice furam na Linuxu. Za špile Codega (bivši Winex) wine in dosemu delajo čudeže.


Hmm, mi je pa med pisanjem tegale kapnilo nekaj.. Winblowzi gredo pa-pa. Za tiste nekajkrat letno ko potrebujem OSwannabe bom kar služben laptop zlorabljal (ki je btw tudi dulaboot).

Microsoft ::

Pa kaj je tole spet se ne peskovnik za vse, ki se ne morete sprijazniti, da drugi ne uporabljamo tistega softvera, ki ga vi?!

Mislim ej, en sam peskovnik.

O postavitvi Winsev se vidi, da pojma nimate in potem nekateri kaltite, da Winsi ne zdrzijo vec, kot dva meseca. Mal se vprasajte nalsednjic, ko pisete take neumnosti. Jst bi se vprasal, ali se pametno uporabljati PC na tak nacin. Seveda, krivda ni v Winsih, ampak kje drugje kot med stolom in monitorjem.
Na vasme mestu bi se vprasal, ce si mogoce ne bi bilo pametno pogledat vsaj osnove, da bi nekateri vedeli, da se mogoce obstaja kak Windows Update, mogoce celo SP2, ki ma firewall, kaj je to firewall, kako moznost imam, da po mailu dobim obvestilu o prvi nagradi v loto zrebanju iz Nigerije,...
Skratka WinXP je uporabnikom prijazen, samo ce uporabniki ne pozanjo osnov, potem nimajo tam kaj iskat. Vsi bi radi peljali avto, ne veta pa niti, kaj posamezen pedal dela. Potem pa se jezite, kako da nic ne dela, vse je neki pokvarjeno,...
Sprijaznite se. Gre za vase NEZNANJE.

Potem en neki naklada o popravkih. Ma ja, miljon poravkov je in vsazga je treba posebej instalirat. Seveda, se popolnoma strinjam. Seveda, to spet vleja samo za tiste, ki ne pozanjo alternative. Se vec, ta alternativa je kar integrirana v Winsih. Slisi pa na ime Windows Update. Treba je 3x kliknat pa se ze instalira. Ce vam je to pretezko, si tudi jaz zelim, da vas nikoli ne vidim prad Windows masino...


Oh ja, skoraj sem pozabil. Napacno sem zacel. Moral bi takole:
'Jst pa uporabljam... pa je ufl vredu... nobenih problemov... '.

Ka mene boli kur*c, kaj vi uporabljate. Sam vredu, ce ste ze vi napisali vas 'oh in sploh', bom se jaz, da naredim malo rekalme 'za nase'.
Jaz uporabljam Microsoft Windows 2000 Advanced Server Service Pack 4, Internet Explorer 6.0, Office Outlook 2003.
Je vredu rekalama? Al se malo na dlje razpotegnem?

Zadnje dni res kar kricite, da naj ze enkrat pustimo tega pofukanega Microsofta in naj gremo na druge stvari.
Zacelo se je z 'nikoli izdelanim' SP2, ki se je pojavil drug dan po objavi novice. Od takrat je kar zavladalo zatisje v tisti temi iz Linux strani, ki se je pred tem posmehovala nam, ko cakamo na SP2. No dober, potem naprej novica, kako se prireja bombasticni PARTY, v zameno, da nehas uporabljati pofukan IE. No, sedaj se to, da so Windows en kup dreka.
Ka bo zdej naslednje. 100 kilomterov dolg review zakaj se je treba znebiti vsega Microsoftovega?


by Miha

p.s.: Ce sem prav videl, sem zadnjic videl prov nesramno reklamo (banner) na STju. Prikazuje blue screen in ko kliknes, te vrze na Linux. Ma mislim ej, a to je resitev? Namesto, da bi objavili en spisek, kaj preverit, ce se pojavi blue screen, pa neki linkate na Linux. Bolano.
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

tha_man ::

Hehe R|pper, kako smo ponosni ko poznamo image kaj? :\ ;) Image ni zame, kot prvo bi rabu velik kup CDjev zanj, iz česar bi se zadeva restorala veliko dlje kot 5 minut, poleg tega pa programe dokaj redno updejtam, zato sploh ne bi dost profitiral saj bi blo treba tričetr programja vseeno na novo namestit. Da sploh ne govorim o nastavitvah, ki se mi v enem letu čist spremenijo (pa ne samo bookmarki). Veliko raje inštaliram iz nule, pa vsaj vem kaj še moram naredit, kot da bi na hitro postavu 75%, pol se pa z ostalimi 25% zajebaval ko budala. V enem letu mislim da je edini program ki ostane pri meni popolnoma isti Office, inštalacija in nastavljanje tega pa traja manj 10 minut. Aja, pa slovar :\

Z image fajlom bi dosegel samo to, da bi mel sistem na pol zapacan že ob namestitvi. Zadeva bi prav prišla le ob starem račnanlniku, kot sem ga mel pred tremi leti, kjer pa res nisem praktičnon nič spreminjal, razen tu in tam kakega malega programčka. Ampak tam pa tud OSa nisem rabu reinštalirat vsako leto.

Btw., ne vem zakaj je folku defragmentiranje diska tako pomembnno. Jaz praktično ne opazim razlike. No, v kakem testnem programu že, ampak številke me že dolgo ne ganejo več.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

roscha ::

Jimi, ti si še bolj usekan kot Linuxaši tle. Samo da v drugo smer. No pa saj ti ne zamerim pri 21 letih pa še precej kasneje (do ene 5 let nazaj) sem se tudi jaz oklepal winbloza kot pijanec plota. No sploh ni pomembno. Vsak naj uporablja kar hoče.

In prosim ne se dret tle gor, da vsak ki napiše da je presedlal na Linux takoj sili v to še druge. Jaz sem napisal samo svoje izkušnje..

Pa da sarkastično uporabim kar TVOJ del teksta. Malo spremenjen sicer.

Skratka **LINUX** je uporabnikom prijazen, samo ce uporabniki ne pozanjo osnov, potem nimajo tam kaj iskat. Vsi bi radi peljali avto, ne veta pa niti, kaj posamezen pedal dela. Potem pa se jezite, kako da nic ne dela, vse je neki pokvarjeno,...
Sprijaznite se. Gre za vase NEZNANJE.

Azrael ::

Berem te komentarje in se čudim, kako ste eni tukaj neki hudi maherji, da uspete Win OS sesuti v 2 mesecih ali pol leta in sedaj me zanima me koliko časa pa vam potem zdrži Linux ?!?

Na svoji kišti imam Windows98 (ki so baje zanič) odkar sem kupil nov disk (2 leti) in še vedno so v dobri kondiciji, na drugi kišti, kjer testiram kakšen kos HW, pa so Win95 preživeli že ogromno menjav HW (486, P120, P MMX..., chipseti SIS, VIA, Intel, malo morje različnih grafik, zvočnih in mrežnih kartic...) in še vedno živijo. Ne vem no, vseeno se mi zdi da Win OS le ni tako hudo zanič, če vsaj približno veš kaj delaš.
Nekoč je bil Slo-tech.

undefined ::

R4vn je 09.08.2004 ob 15:44:48 napisal:
"Dajte mi že mir. Saj ubošček nisem sam kriv, da sem takšen kot sem."

Ok, te bomo pustili pri miru.

> Zakaj je to anti-win novica?

Saj ni. Pač pa je novica o anti-intelektualnem članku. :)

ghaefb ::

Ta članik ni niti malo anti-intelektualen.
Avtor članka dobor ve kaj govori.

Za tebe je zgleda vse kar je proti M$ anit-intelektualno, neumno, geekovsk,..
whatever

Attackin like a slick Apache lyrics are trigger happy
Pullin back your wig piece just for the way your lookin at me
;)

undefined ::

> Avtor članka dobor ve kaj govori.

Ja, če priznaš, da tudi Bush ve kaj govori, ko govori o masovnem terorizmu in WMDjih v Iraku. Potem je ta tvoja trditev logično skladna, a še vedno neresnična. :)

moj_nick ::

@Azrael

Sam sem včasih podobno razmišljal, da je treba pač znat tko delat, da se ne sesuva. Ampak ko sem zadnjič na brand spanking new IBM Centrino laptopu hotu IP od mrežne spremenit pa mi je progič friznu, sicer se mi je po kakšni minuti le pobral, ampak mi pove, da bom moral resetirat računalnik "for the changes to take effect". In potem mi še Windows Update frizne med inštaliranjem popravkov in se nikamor ne premakne, da sem moral že vse prekiniti, ker mi je zmanjkovalo baterije.

Potem sem karseda hitro ugasnil računalnik, si rekel, da ni moj, ga vrnil lastniku, mu napisu, kaj mora nardit, da bo up-to-date in se hitro oddaljil od laptopa ter Linux inštalacijskih cd-jev.
110111001001010001010000

SXR ::

JimiBtn: Saj bi napisal kaj podobnega, neki cajta nazaj ... pa sem spoznal, da je brez veze. Slo-tech je lustn glih zaradi tega. Navijastvo (hehe pa ne sportno) je tuki itak v modi. Vedno se nasmejem, ko berem MS to, pol MS uno. V bistvu delajo ogromno reklame za Microsoft pa še sami ne vejo :D....
You can talk rationaly about kernel design, the issue of free-ness is emotional.

Vikking ::

lol, kako se vedno nasmejem komentarjem windows vs linux...

uporabljam winse in sem srečen!!!:)

Caligula ::

Je kdo faca in ugane tocno nar si jaz mislim?

hruske ::

Zelje je po 500Sit, na tržnci mogoč še kej cenej zbarantaš.

keber ::

Vsak tele naj ma svoj vesele.

darkolord ::

Vseh sort norcev se najde
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

explorer.exe se ne odziva. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6713083 (12421) SomeoneLOVEU
»

Slike-(home made) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
526025 (4209) francka45
»

NASA ima na namizjih Linux

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
263986 (2891) KoKi
»

barva pisave ob ikoni

Oddelek: Pomoč in nasveti
101608 (1501) largie
»

"Zakaj Linux ni primeren za namizje?" (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
706105 (6105) Stalin

Več podobnih tem