» »

Seagate Baracuda Serial ATA

Seagate Baracuda Serial ATA

X-Bit Labs - V predvčerajšnji novici sem pisal o Maxtorjevem trdem disku, ki med prvimi podpira Serial ATA. Kot vsi veste, ima Serial ATA ožje kable. Seveda se razlikuje tudi po hitrejšem prenosu, ki ima zgornjo mejo pri 150 MB/S. Seveda zaradi majhnosti ne omejuje pretoka zraka, kar je spet ena dobra lastnost.

Tokrat so si na X-Bit Labs pobliže ogledali Seagateov model, ki pravtako podpira Serial ATA in spisali obsežen, kar 17 strani dolg test. Preden so sploh začeli testirati pa so se vprašali, če je SATA sploh hitrejši v praksi kot ATA133. Testirali so z različnimi SATA krmilniki, vendar je na nekaj testih kar nekaj razlike med njimi po hitrosti pisanja ter branja. Tu je še posebaj izstopal model podjetja Silicon Image 3112.

Kot kaže, je podjetju Seagate uspelo izdelati odličen trdi disk. Na X-Bit Labs so podjetju celo čestitali za ta izdelek. Disk je res hitrejši od svojih predhodnikov, ker s pridom uporablja to novo tehnologijo, ki bo s časom postala standard. Res je, da je izdelek precej dražji od predhonikov, a če želite hiter disk, si le preberite pričujoči test.

4 komentarji

Filo ::

.....kakor, da še ni standart...

uglavnem kateri disk je trenutno najtišji kuakor jest vem je bil do zdaj seagate...pa ne mi govort po izkušnjah ampak po testih, ki so ga naredili oni, drugi ali tretji....

Beat-O ::

kaj ti bo možnost pretakanja 150 MB/s po kablu, če pa diski ne zmorejo te hitrosti in verjetno še nekaj časa ne bodo

tha_man ::

Tako po vseh testih kot tudi po izkušnjah so Barracude najtišji diski. Drgač pa Serial ATA rula, komaj čakam da popolnoma nadomesti sedanji IDE.
(c) 1982 Sinclair Research Ltd

chuck ::

IDE se še bo leta držal;(( Zaenkrat še sploh nisem videl SATA CDROMa ali CDR.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ABIT NF7-S V2.0 ali EPoX 8RDAE

Oddelek: Pomoč in nasveti
131577 (1135) t3hn0
»

Mnenje o plati EPOX 8KRA2+

Oddelek: Kaj kupiti
91017 (954) Zako
»

Maxtor DiamondMax 9 160 GB Serial ATA

Oddelek: Novice / Diski
82916 (2916) DSmidgy
»

nForce 2 Ultra - kmalu

Oddelek: Novice / Grafične kartice
61782 (1782) dr.J
»

ABIT NF7-S: sanje vseh overclockarjev? :)

Oddelek: Novice / Matične plošče
132431 (2431) boštjan

Več podobnih tem