» »

Microsoft Slovenija predstavil novosti

Microsoft Slovenija predstavil novosti

več strani - Microsoft Slovenija je na tehničnem srečanju za novinarje predstavil najnovejši različici svojega operacijskega sistema Windows in pisarniške zbirke Office. Windows XP je prvi operacijski sistem, ki združuje izdelke Windows 9x ter ME in Windows NT ter 2000, ter tako prinaša zanesljivost poslovnih okolij povezanih z večpredstavnostjo in spletom na domače računalnike.

Windows XP s seboj prinašajo izboljšan uporabniški vmesnik z novimi možnostmi pri prilagajanju operacijskega sistema uporabnikom. Izboljšane so tudi varnost, preglednost posameznih značilnosti in nove možnosti na področju večpredstavnosti in preprostosti uporabe.

Prav tako je novo preobrazbo doživela zbirka pisarniških programov Office, ki bo na trgu dostopna pod imenom Office XP. Tudi tu so pri Microsoftu nekoliko spremenili uporabniški vmesnik, obenem pa so dodali številne možnosti, ki bodo navdušile tako domače kot poslovne uporabnike. Vključene so možnosti prevajanja in narekovanja besedila, vgrajena pa je tudi zmožnost prepoznavanja rokopisa. Med največje novosti spada inteligentno prepoznavanje besedila (Smart tags), kar pomeni, da aplikacije Office same prepoznajo posamezne strukture, kot so imena ali datumi in uporabnikom ponudijo posebne možnosti, ki temeljijo na njih. Tako je na primer zelo preprosto poslati elektronsko pošto nekomu, ki je omenjen v besedilu. Izboljšane so tudi možnosti za skupinsko delo, saj lahko uporabniki sedaj pošiljajo besedila v pregled, možno pa je tudi izdelovati posebne spletne strani, namenjene delovnim skupinam, kjer lahko uporabniki izmenjujejo dokumente in se obveščajo o spremembah in dogodkih. Oba izdelka imata vgrajene tudi nove varnostne možnosti, ki preprečujejo piratstvo in krajo programske opreme.
10x Mitja!

1 komentar

andrej ::

uuoo, kdo je bil na tem srecanju? Naslednjic ko gre se mi naj javi, da tam vrzema kaksno debato. Hm, mogoca pa tak sma8-)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prihaja največja sprememba v Firefoxu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
6720007 (14651) bambam20
»

Windows 8 je tu (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
27062953 (46886) HupChup
»

Izšla Fedora 16 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
5911803 (9247) Ales
»

Office 2007 ali 2003 (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
527401 (4846) nikec88
»

Gimnazija Bežigrad goes Microsoft (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16616235 (10128) bluefish

Več podobnih tem